Dodaj do ulubionych

Kolejny wypadek w rejonie placu tuwima (wtorek)

IP: 87.105.201.* 21.09.11, 09:24
W dniu wczorajszym doszło do kolejnego wypadku z udziałem pieszego. Na prowadzącej do pl. Tuwima ulicy Mickiewicza samochód potrącił pieszego. Mężczyzna został przetransportowany do szpitala.

Co na to wałbrzyska drogówka?
W dniu wczorajszym jak zwykle Buraczki stały schowane między nasypem kolejowym a krzakami na ul. Armii Krajowej.
Drodzy Policjanci, odpuśćcie już sobie to miejsce. Fakt, ul. Armii Krajowej jest bardzo ruchliwa i ważne jest aby nie przekraczano na niej prędkości, jednak w obliczu zwiększającej się liczby wypadków z udziałem pieszych, może warto byłoby ustawiać się w okolicach przejść dla pieszych, na wąskich ale trochę mniej ruchliwych ulicach Wałbrzycha?
W miejscu, które upodobała sobie wałbrzyska policja (nasyp na Armii Krajowej naprzeciw stacji Shella) nie ma żadnego przejścia dla pieszych. Stanie tam to czyste trzepanie kasy i polowanie na frajerów, którzy przekroczą tam prędkość o 10km/h. Jak już wam tak bardzo zależy na ograniczeniu prędkości w tym miejscu, postawcie tam na stałe fotoradar i sprawa będzie załatwiona a sami zamiast stać tam i marnować nasze publiczne pieniądze zacznijcie obstawiać miejsca w których nikt się was nie spodziewa - stójcie z fotoradarem pod szkołami, przedszkolami czy nawet na zwykłych osiedlowych uliczkach. Kontrole przeprowadzane na mniej ruchliwych ulicach okażą się pewnie mniej dochodowe pod względem finansowym jednak to nie o finanse powinno chodzić ale o nasze bezpieczeństwo.

Myślę, że pewnie wielu mieszkańców Wałbrzycha narzeka na gó...arzy, którzy nagminnie przekraczają prędkość pędząc po ich osiedlowych uliczkach: Nowie Miasto, Podgórze, Podzamcze, Śródmieście, każda dzielnica ma z pewnością miejsca, które stanowią dla niedoszłych rajdowców prawdziwe odcinki testowe. Te tępe ogry mogą sobie na to pozwolić bo wiedzą, że policja praktyczne nigdy nie ustawia się w takich miejscach. Może czas to zmienić?
Obserwuj wątek
    • Gość: świadek Vincent buja ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.11, 09:46
      Vincent, nie wiem skąd czerpiesz takie sensacje, ale masz złego informatora. Wczoraj ok. 13:30 na Mickiewicza zza autobusu wybiegła kobieta i wpadła wprost pod jadący samochód. Ofiarą nie był facet, jak nam tu bredzisz, a kierowca nie był piratem. Radiowóz pojawił się po kilku minutach i nadjechał akurat od strony Podgórza czyli tam, gdzie ponoć nikt nigdy radiowozu nie widział. Karetka była szybsza. Można więc śmiało uznać, że cały twój tekst o policji jest zbędny i sieje tylko ferment. Jak wam za mało policji, to reaktywujcie ORMO.
      • Gość: As Re: Vincent buja ! IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 10:24
        Jechałem chwilę po tej sytuacji jak wyciągnięty był już trójkąt. 20 metrów dalej jest przejście dla pieszych z którego sam często korzystam. Pani się śpieszyło i wtargnęła na jezdnię - jej wina.
      • Gość: Vincent Re: Vincent buja ! IP: 87.105.201.* 21.09.11, 12:33
        Do szpitala przywieziono mężczyznę. Rzeczywiście nie byłem świadkiem tego wypadku dlatego też nie napisałem ani słowa o tym że kierowca był piratem czy też że wina leży po jego stronie. Miejsce jest bądź co bądź niebezpieczne a kontrola drogowa policji na tym odcinku nikomu by nie zaszkodziła, chyba że Tobie? Co do kierunku z którego nadjechała policja to muszę Cię uświadomić, iż na ul. Niepodległości 64 znajduję się komisariat nr III i biorąc pod uwagę odległość dzielącą komisariat od miejsca wypadku, należałoby się spodziewać, że policja może nadjechać właśnie od strony podgórza. Nie zmienia to faktu, iż tak jak napisałem, nie widziałem tam nigdy policyjnego radiowozu zatrzymującego samochody za przekroczenie prędkości.
        Powtórzę jeszcze raz - do szpitala trafił mężczyzna - uczestnik wypadku z ul. Mickiewicza. Może w karetce pacjent/pacjentka została poddana zabiegowi zmiany płci - tego nie wiem:P
        • Gość: pedro Re: Vincent buja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 12:53
          Vincent ty chyba niedawno wyszedłeś z ZK na Fiołkach i masz coś z tyłu do zacerowania. Z tego co wiadomo to wypadkami i kolizjami w Wałbrzychu zajmuje się drogówka która ma siedzibę na Mazowieckiej. A Plac Tuwima i okolice obsługuje Komisariat na Matejki.
          • Gość: Katarzyna Re: Vincent buja ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.11, 20:14
            na Ul.Matejki nie ma komisariatu!!! lecz jest na Ul.Moniuszki.
            • Gość: sanitariusz Re: Vincent buja ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.11, 20:29
              Ja wiozłem kobietę. Może pani doktor coś grzebała przy rozporku ofiary?
              Vincent bajki za bajkami opowiadasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka