Dodaj do ulubionych

likwidacja MPK

IP: *.psychz.net 01.11.11, 11:44
jestem zdumiony brakiem działań związków w MPK, jak barany dali sobie zlikwidować firmę, nawet nie pytając czy nie było innego wyjścia a wydaje się że była z mozliwością obrony miejsc pracy
www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,12217 , www.tygodnik.walbrzyski.pl/aktualnosci/158-chcą-sesji-nadzwyczajnej
Jakoś dziwnie teraz syndyk daje sobie radę, kasa na transport się znalazła ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciekawe Re: likwidacja MPK IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.11, 12:19
      Mnie dziwi że pracownicy pozwolili i sami mieszkancy miasta zlikwidowac MPK
      • Gość: inga Re: likwidacja MPK IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.11, 20:48
        spoko wejdzie transport z ukladu hahahahaha
    • Gość: ... Re: likwidacja MPK IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.11.11, 14:01
      >> jestem zdumiony brakiem działań związków w MPK,
      >>jak barany dali sobie zlikwidować firmę, nawet nie pytając
      >> czy nie było innego wyjścia

To typowy przykład wyłażącego szydła z wora. To typowy przykład, że bycie związkowcem, to nie tylko paczki świąteczne, zeszyty dla dzieci i obrona Gienka, gdy majster chce mu capnąć 5% premii, tylko ogromna odpowiedzialność za całą załogę, za jej losy, za rodziny. Potrzebna jest tu oprócz chęci, "wyszczekania" i charyzmy - niestety - wiedza (!) z zakresu zarządzania, ekonomii itd. Dostajesz opasłe tomisko na 150 str. podsumowania działalności firmy, bilans, albo cokolwiek innego i patrzysz jak ciele na malowane wrota, bo to już wykracza poza zasięg kompetencji, wiedzy i ogólnej percepcji zawodnika. Szefostwo może wcisnąć wszystko i już nie da się ocenić o własnych siłach, czy z tych papierów cokolwiek wynika. Najczęściej jednak da się słyszeć od Panów związkowców o bezmózgowiu zarządzających, o kupowanych szkołach, itp. , tak rządzić to i ja bym potrafił - ale jak przyjdzie co do czego, to sami nie mają ani pomysłu na to jak być powinno, ani nawet zdrowego oglądu sytuacji, i zdają się jedynie na to, co się samo u góry wydarzy. Taka prawda niestety.
      • Gość: pasażer Re: likwidacja MPK IP: *.web-proxy.us 01.11.11, 16:45
        to niestety czysta prawda, trochę wiem o likwidacji i włosy mi dęba stają jak ją zrobiono w MPK, a oni nawet wstążeczek nie powiesili na lusterkach. Centrala z Rynku też się na nich wypięła bo wolą biegać po ulicach i walczyć o wyższe ceny wody
        • Gość: awalićmpk Re: likwidacja MPK IP: *.sattom.pl 01.11.11, 19:17
          rpacowncy MPK to frajerzy dali się wydymać , teraz umowa zlecenie dobrze frajerom
          • Gość: S...... Re: likwidacja MPK IP: *.psychz.net 01.11.11, 22:50
            był taki jeden związkowiec na Siemienia.. , to on doprowadził do likwidacji
            • Gość: qwerty Re: likwidacja MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 17:26
              z wodociągami pewnie to samo zrobią, potem cos jeszcze zostanie w wałbrzychu do zlikwidowania?
              • Gość: zyga Re: likwidacja MPK IP: 204.27.59.* 02.11.11, 18:59
                zgaszą światło, tylko po co malują słupy ?
      • Gość: Jola Re: likwidacja MPK IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.11, 20:55
        no ten przewodniczący z MZB spjeprzył sam dupek SOLIDARNOŚĆ dobrze wjedział co bedzie naiwni ludzie w MZB czekają na nowy budżet hahahahah bo moze ich nie zwolnią . A moze by tak pan Szełemei i lokatorzy sprawdzili kartoteki mjeszkaniowe własnych mieszkań co se kierownictwo i technicy pobjerali na konto mjeszkańców w ADM . To proste regipsy , okna jak wstawiliscie se plastki to na wasze konto wzieli nowe drewniane wykładzina elektryka osprzęt chydrauliczny . skoro lokator wyremontował sam se mieszkanie to krencili lody panie Małecki do dzieła to MZB nadaje sie na czop do dupy banda nierobów a koszty maja ze szok
    • Gość: rev Re: likwidacja MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.12, 18:53
      Nic się nie dało zrobić?? Jakieś cięcia nierentownych kursów?

Bardzo mądrze... 150 osób straciło prace.
      • Gość: MZUKMAN Re: likwidacja MPK IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.02.12, 22:38
        Ja tam wierzę że kolesiów z naszej klasy jeszcze kara za to spotka
    • Gość: luzaczek Re: likwidacja MPK IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.12, 19:19
      wszyscy na rowery jak w Chinach!!!
      • Gość: busiarz Re: likwidacja MPK IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 22:46
        Ani jednego dupka z dawnego MPK mi nie żal. Strajkowali h.j wie o co Józek S dbał głównie o swoje image i własny dupochron. Wreszcie ktoś im się do dupy dobrał. Teraz czas na odsunięcie welcowej ekipy bo zamiotą MZUK jak zamietli MPK bardziej niekompetentnej ekipy nie widziałem. A preziesik który może i zna się na upadłości i rozbiórce GDK ale w komunikacji jest jak dziecko we mgle pierwsze mrozy pokazały słabość tej ekipy swoistej koalicji strachu. Strachu o własne dupska. Czas wymienić te ekipę podobnie jak radnych i wszewiedzacego prezydenta. Mamy dość marzniecia na przystankach bo paru nieudaczników dostało się do władzy. O żuli lepiej dbacie niż o nas pasażerów ich straż miejska wozi by nie marzli a my? My stoimy grube minuty na przystankach bo Welc zamiast zajmować się taborem likwiduje szkoły. Do roboty się weźcie prezydenckie przydupasy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka