Dodaj do ulubionych

loginy pocztowe -usuwanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 16:55
Mam pytanie, jak zrobić żeby podczas logowania do poczty ( wp.gmail itp) po kliknieciu w okienko do wpisania loginu nie wyświetlały się wszystkie dotychczasowo logowane tam loginy?? Mam pocztę na kilku portalach, bywa, że nie korzystam z tych poczt sama tylko ktoś z kolegów czy koleżanek wchodzi przez mój komputer do swojej poczty a później w okienku zostają mi wszystkie loginy, i tak np. na wirtualnej mam ich chyba ze dwanaście :( nie wiem jak się ich pozbyć. Proszę o zrozumiałą w odbiorze pomoc :)
Obserwuj wątek
    • Gość: asd Re: loginy pocztowe -usuwanie IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.12.11, 17:00
      Edytuj w ustawieniach przeglądarki zapisane hasła i stamtąd usuń ręcznie te, których chcesz się pozbyć.
      • Gość: wojulka Re: loginy pocztowe -usuwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 17:08
        Hasła to ja wiem, że można usunąć, ale mi chodzi o loginy. Dla przykładu: mam pocztę na wp. i gmailu , wchodzę w nią i pokazuje się okienko do zapisania loginu i hasła, klikam na okienko loginowe i tam wyskakują mi wszystkie loginy, które mogę automatycznie jednym kliknięciem wprowadzić w okienko loginowe i dopisać tylko hasło. No i mi w tym okienku wyskakują wszystkie dotychczas logowane tam nazwy ( około12 obcych + dwa moje). Rzecz polega na tym, że chcę sie pozbyć tych obcych loginów bo mnie bardzo wkurzają, tym bardziej, że chyba dwa są tam razem z hasłami, które zostały przez kogoś wpisane omyłkowo jednym ciągiem. Wiem, że kiedyś po formatowaniu mój komputer był dziewiczy, bez żadnych śmieci, ale chyba jest prostszy sposób na pozbycie się tych loginów ?? :)
        • Gość: asd Re: loginy pocztowe -usuwanie IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.12.11, 17:14
          Najprościej będzie jak wyczyścisz dane przeglądarki z wyjątkiem tych, które chcesz zachować.

W przypadku Chrome jest to: "Ikonka klucza/Opcje/Dla zaawansowanych/Wyczyść dane przeglądarki..."
          Dla Firefox jest to: "Narzędzia/Wyczyść historię przeglądania..."*

Z innych przeglądarek nie korzystam, więc się nie wypowiem na ich temat.

*Zwróć uwagę na przycisk "Szczegóły".
          • Gość: Adam Re: loginy pocztowe -usuwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 17:18
            Wojulka jaką masz przeglądarkę?
            • Gość: wojulka Re: loginy pocztowe -usuwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 19:33
              firefox
              • Gość: kijop Re: loginy pocztowe -usuwanie IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.12.11, 19:55
                Myślę, że najprościej usunąć historię.
                Rozwiń pasek Firefox
                dalej HISTORIA,
                potem "wyczyść historię przeglądania"
                otworzy się okno, gdzie należy odhaczyć, co chcesz usunąć.
                • Gość: ? Re: loginy pocztowe -usuwanie IP: *.180.86.27.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.12.11, 20:03
                  A przypadkiem jak rozwinie Ci się lista tych loginów i podświetlając niepotrzebny nie skasujesz go Backspace'em? Ja tak zawsze robię.
                  • Gość: wojulka Re: loginy pocztowe -usuwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 20:28
                    Kochani, mi nie chodzi o skasowanie stron, jakie przeglądałam, bo to wiem, że kasuje się w historii. Mi chodzi o wyrzucenie zbytecznych i nie moich loginów z okienka logowania do poczty. Jak klikam na pocztę, na przykład niech będzie wirtualna, to po kliknięciu lewym przyciskiem myszy w paseczek gdzie zamierzam wpisać swój login( niech będzie: wojulka) pojawia mi się w rozwijce oprócz mojego loginu kilkanaście innych, i dopiero po wybraniu mojego przechodzę do paseczka gdzie wpisuje się hasło, wpisuję hasło i klikam zaloguj/enter. Chodzi mi o to, żeby pozbyć się tych kilkunastu cudzych loginów z rozwijki. Nie mam ich haseł (z małymi wyjątkami, o których wyżej) ale strasznie wkurzają mnie te tabuny loginów i marzę o tym żeby się tego pozbyć, ale nie umiem!!! I widzę, że nie takie to proste :( Nieopatrznie pozwoliłam kilku osobom skorzystać z mojego kompa celem sprawdzenia poczty i po ich zalogowaniu zawsze pozostaje mi w rozwijce ich login, mam tam różności: pupcia, srupcia i tralala a nie chcę tego już u siebie. HELP!!!
                    • Gość: Bea Re: loginy pocztowe -usuwanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.12.11, 20:50
                      Najedź (zaznacz) login,który chcesz usunąć i wciśnij Del.
                    • Gość: anis_74 Re: loginy pocztowe -usuwanie IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.12.11, 20:50
                      rozwijasz te loginy klikając na nie , nastepnie te rozwinięte strzałkami zaznaczasz sobie ten,(podświetlone na niebiesko) który chcesz usunąć wciskasz delete i koniec. I tak pokolei:) I posługując się strzałkami a konkretnie tą w dół usuwasz jaki chcesz niepotrzebny login.

A Wy tu filozofię wymyslacie.
                      • Gość: wojulka Re: loginy pocztowe -usuwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 21:02
                        ****** KOCHAM WAS DZIEWCZYNY**** Podziałało to z delete :)))) Takie proste, a tak trudno mi było to zrobić !! @@@@@ KOCHAM WAS##### uszczęśliwiłyście mnie słodkie moje kochane kobitki :))))))
    • Gość: Mia Re: loginy pocztowe -usuwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 22:09
      Tak na przyszłość, używaj trybu prywatnego w firefoxie. Nie zapiszą się żadne loginy, hasła ani odwiedzane strony ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka