Dodaj do ulubionych

technik farmacji

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.02.12, 12:17
Czy wiecie może, gdzie można zrobić technika farmacji zaocznie?
Obserwuj wątek
    • Gość: eM Re: technik farmacji IP: *.dabrowa-gornicza.pl 24.02.12, 12:49
      Wiemy
      • Gość: gg Re: technik farmacji IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.02.12, 12:56
        ... ale nie powiemy ;]

www.google.pl
    • Gość: Farmaceutka Re: technik farmacji IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.12, 19:01
      Ja właśnie jestem na pierwszym roku technika farmacji. Szkoła, w której jest ten kierunek to Teb Edukacja znajdująca się w budynku Zespołu Szkół Energetycznych na Placu Grunwaldzkim. Zajęcia są we wtorki-czwartku na 15.30 gdzieś tak do 18.30, piatki są zawsze wolne i niektóre poniedziałki. Do tego dochodzą weekendy, ale nie wszystkie. ja osobiście z tej szkoły jestem bardzo zadowolona, ale trzeba płacić 310 zł miesięcznie :). A oprócz tej szkoły jest jeszcze w Świdnicy.
      • Gość: aptekarz Re: technik farmacji IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 24.02.12, 19:07
        I co po tej szkole , będziesz mogła sprzątać aptekę i układać medykamenty na półkach ?
        • Gość: Farmaceutka Re: technik farmacji IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.12, 19:14
          W aptekach jest dużo techników, którzy robią to samo co magister farmacji tyle, że pod jego okiem. Widać, że osoba która powinna sprzątać apteki to taki człowiek jak Ty. jeżeli nie wiesz to nie pisz głupot i nie zniechęcaj swoim pesymizmem ludzi, którzy chcą mieć w przyszłości dobry zawód.
          • Gość: aptekarz Re: technik farmacji IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 24.02.12, 19:47
            Tak, powodzenia......
            Jeżeli pani w sekretariacie szkoły tak twierdzi , to chyba ma rację.
            • Gość: z apteki Re: technik farmacji IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.02.12, 20:47
              Technik farmacji wykonuje to co mgr farmacji z tym że technik farmacji nie może otworzyć apteki tylko punkt apteczny i to jest ta różnica.
              • Gość: aptekarz Re: technik farmacji IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 24.02.12, 21:02
                I JESZCZE TAKI DROBIAZG - dwuletnia praktyktyka zawodowa w oparciu o umowę pracę.
                • Gość: Farmaceutka Re: technik farmacji IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.12, 21:20
                  jeżeli ktoś się kulturalnie zapytał o konkretną rzecz, to należy mu w sposób kulturalny odpowiedzieć, lub jeżeli tak się nie umie to się nie odpisuje. Forum jest dla każdego i każdy może pytać o co zechce. A jeżeli Tobie "Aptekarzu" wałbrzyskie forum nie odpowiada to zmień na iine, bo po Twoich wpisach sądze, że jesteś człowiekiem nie mającym żadnych znajomych, głupio mądrym i Twój cały świat opiera się na dogryzaniu ludziom na forum...
                  • Gość: aptekarz Re: technik farmacji IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 24.02.12, 21:35
                    ..."Forum jest dla każdego i każdy może pytać o co zechce. "...
                    Ale odpowiadać może tylko tak jak sobie tego ty życzysz ?

A co pracujesz w tej szkółce ?
                    Szczęściem licencjat ma zastąpić obecne szkoły policealne . Niestety trzeba będzie mieć w tym wypadku maturę.
                    PS
                    A zajęcie w laboratorium gdzie macie ?
                    • Gość: żal.pl Re: technik farmacji IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.12, 22:01
                      OMG ;/ TEB i ten kierunek to pogwałcenie wszystkich farmaceutów Broń wszystkich Panie przed tym tworem liczącym tylko i wyłącznie mamone !!!
    • Gość: yhy Re: technik farmacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 11:55
      O TEBie są raczej negatywne opinie no i to rozsianie po budynkach ( zajęcia na grunwaldzkim laboratorium na polibudzie no i podobno zajęcie w ceramiku). słyszałam za to że w Świdnicy jest całkiem dobra szkoła, kilku znajomych, którzy tam chodzili pracuje już w aptekach i sobie chwali. Szkoła musi przede wszystkim czegoś nauczyć potem trzeba zdać egzamin państwowy który wygląda tak jak matura cała Polska pisze w jednym dniu itp.. Rozmawiałam też z dr który prowadzi zajęcia w Nysie i mówi że technik robi to samo co farmaceuta ale właśnie nie może otworzyć apteki. Podobno chętniej przyjmuję się techników ponieważ robią te same rzeczy co technicy a mniej im się płaci. No i trzeba lubić chemie.
      • Gość: aptekarz Re: technik farmacji IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 25.02.12, 12:50
        Technik budownictwa z maturą , po stacjonarnej szkole, może postawic babkę z piasku.
        Technik farmacji bez matury po szkółce niedzielnej może wydawać leki z recepty i przygotowywać mikstury.
        By żyło się krócej.
        • Gość: Obserwator z aptek do aptekarza IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.02.12, 13:09
          Zapewniam Cię że się mylisz, nawet Ci powiem że po takiej szkole słuchacz ma większą wiedzę, niż ten z mgr. po AM. Przekonałem się na własnej skórze zatrudniając mgr. i technika, technik okazał się bardziej kompetentny niż mgr. i to nie był odosobniony przypadek, znajomi co prowadzą apteki podobne przypadki mieli, kiedy to mgr. posiadał mniejszy zakres wiedzy niż technik.
          • Gość: ls Re: do aptekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 14:00
            Mógłbyś nie pajacować. Trochę szacunku dla jednych z cięższych studiów. Też jestem po studiach i wiem jak trudno zdobyć tytuł mgr. farm.
            Wałbrzych jest chyba jedynym miejscem na Ziemi, gdzie nie ceni się wykształcenia.
          • Gość: Forumowiczka Re: do aptekarza IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.12, 14:04
            Wreszcie odpisał ktoś kompetentny mający pojęcie o farmacji.
            Ja ze swojej szkoły mam jak na I rok dużą wiedzę. Wykłady mam z lekarzem, mgr. farmacji i każdy mówi, że technik po zdaniu egzaminu bez problemu powinien znaleźć pracę. Jeżeli ktoś dobrze wykonuje swoją pracę, umie sporządzić leki, itp. to nie ma to znaczenia czy ma tytuł naukowy, czy ukończoną szkołę policealną. Ja uczę się sama dla siebie, żeby w przyszłości wykonywać zawód, który sprawia mi przyjemność. A co do tego co pisze "Aptekarz" to zarobki są zadowalające, bo rozmawiałam z kilkoma znajomymi z apteki i są bardzo zadowolone :)
            • Gość: spec do ls IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.02.12, 14:38
              Przede wszystkim to że masz studia nie oznacza że jest na nich ciężko, znam kierunki studium które są cięższe niż studia, a egzaminy na studium są cholernie trudne, przewyższające egzaminy na studiach. Po drugie do studium idą osoby które już np. mają jakieś studia, np. w przypadku technika farmacji idą pielęgniarki które mają studia pielęgniarskie i dodatkowo robią studium bo jest taniej i lepiej i bliżej, przypomnę Ci że niektóre kierunku studium są trudniejsze od studiów, a zdanie egzaminu państwowego graniczy z cudem i niejeden mgr. miał by problemy ze zdaniem takiego egzaminu, i znam to z autopsji.
              • pozor_vlack Re: do ls 25.02.12, 14:59
                ..."z tej szkoły jestem bardzo zadowolona, ale trzeba płacić 310 zł miesięcznie"...
                Jeżeli są łosie gotowe płacić za tę szkółkę, niech płacą. Przed nimi jeszcze tyle lat pracy.... powodzenia.
                Z powyższych postów wynika jednoznacznie, że :
                -leczyć się to tylko w gabinecie felczera
                -zęby rwać w gabinecie kowala
                - leki kupować w punkcie aptecznym miejscowej zielarki.
                Jesteśmy w Wałbrzychu.

• Gość: walbrzych do pozor_vlack IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.02.12, 16:41
                  Tobie już dziękujemy dałeś popis ze studentami i ich wykształceniem w wątku o szaletach i pracy na dworcu PKP, ja już by się na twoim miejscu wstydził wypowiadać na temat szkół.
                  • pozor_vlack Re: do pozor_vlack 25.02.12, 17:01
                    Dzięki za przypomnienie. To dodajemy do poprzednich.
                    - w sraczu na Dworcu Wałbrzych Miasto, natomiast powinien pracować student zaoczny ( osobnik po maturze ).
                    Jesteśmy w Wałbrzychu.
                    • Gość: yhy Re: do pozor_vlack IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 22:10
                      No cóż najwięcej do powiedzenia mają laicy w tej sprawie, a nie np.właściciele aptek. Ja kończę właśnie studia i też się zastanawiam nad tym technikiem. Matura w dzisiejszym świecie nie daje niczego i nie pokazuje też niczego. Moja 50 letnia Mama po zawodówce ma większą wiedzę o literaturze polskiej niż maturzysta. Nie musisz mieć matury ważne ze umiesz chemie anatomie itp i zdałeś test zawodowy, który jest nie zbędny do pracy w aptece i który nie jest łatwy. Pewnie nawet cięższy od matury z chemii
                      • Gość: Farmaceutka Re: do pozor_vlack IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.12, 16:13
                        Całkowicie się zgadzam z tą wypowiedzią. Egzamin zawodowy na kierunku technik farmacji wymaga naprawdę dużego zaangażowania w naukę, a przede wszystkim chęci, aby się całego materiału nauczyć. Niejedna osoba dałaby sobie pewnie spokój po I semestrze nauki, kiedy to miałaby się uczyć np.nazw leków, łaciny albo sporządzania leku kiedy patrzą Ci na ręcę 22 osoby, a Ty musisz się skupić i zrobić lek tak aby nie dodać substancji za mało albo za dużo. Także mozna tylko domyślić się, że technik nie ma sielanki, bo musi mieć taką samą wiedzę co magister i niczym się tak naprawde od niego nie różni.
                        • pozor_vlack Re: do pozor_vlack 26.02.12, 16:23
                          Widzę, że jesteś bardzo mądrą i inteligentną osobą Farmaceutko, dziwne że nie studiujesz.
                          Pozdrowienia.
                          • Gość: wiem Re: do pozor_vlack IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 26.02.12, 16:31
                            Pewnie zabrakło jej punktów za pochodzenie i się nie dostała na AM.
                            • Gość: yhy Re: do pozor_vlack IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.12, 17:01
                              Nie mówie magister mają dużo wiedzy naprawdę moja kupela to studiuje i non stop kuję. A osoby powyżej są bardzo zabawowi ciekawa jestem co wy w życiu robicie? Piszecie o rzeczach o których w większości nie macie pojęcia i to jest przykre.
                              • Gość: wch Re: do pozor_vlack IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.12, 17:05
                                Już ci pisałem na temat szkół wykształcenia to ty już nic nie pisz bo się ośmieszasz
                                • Gość: Farmaceutka Re: IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.02.12, 22:08
                                  Ja jestem zdania, że jeżeli ktoś chce się uczyć to będzie do tego dążył jak tylko może. Wiadomo jak wszędzie czasem ma się wzloty i upadki. Ja jako przyszły technik farmacji muszę na naukę codziennie poświęcać parę godzin na jeden przedmiot, żeby dobrze przygotować się na zaliczenia, a naprawdę ciężko jest się nauczyć np. 20 stron z technologii farmaceutycznej albo farmakologii.
                                  Ktoś na forum zaczął ten wątek, bo chciał się dowiedzieć, gdzie w Wałbrzychu można podjąć naukę jako technik farmacji, a widzę, że zrobiły się z tego niemiłe rozmowy i pisanie typu: " zabrakło jej punktów za pochodzenie i nie dostała się na AM "
                                  Nie ważne czy to studia czy studium. Liczy się umysł jaki kto ma, i wiedza z danej dziedziny, bo wkońcu ja jako technik farmacji będę odpowiadać w dużej mierze za życie pacjenta sprzedając mu lek.
                                  • pozor_vlack Re: 26.02.12, 22:49
                                    Ok, nie robicie nic złego w tym waszym TEB Edukacja.
                                    Ale widzisz, tak na forum kończą się kiepskie reklamy.
                                    PS
                                    Po IP Farmaceutko widać, że jako Grześ rozkręciłaś ten wątek. Lepiej wykupić uczciwą reklamę.
                                  • Gość: walbrzych Re: pozor_vlack IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.12, 23:11
                                    Kolejna twoja wpadka tym razem z IP po pierwsze to nie IP a nazwa danego dostawcy internetu i na pewno to nie jest IP , wszyscy nie mogą mieć takiego samego IP , to jest jakaś nazwa danego operatora i z dialogu i vectry mają setki osób.
                                    • pozor_vlack Re: pozor_vlack 26.02.12, 23:30
                                      Operatora, operatora geniuszu.
                                      Widzę, że mam wielbiciela , ale pamiętaj że na forum egzystuje również : pozor_vlak i pozor_flack, zebyś nie stracil tropu. :-)

• Gość: Wałbrzych Re: pozor_vlack IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.12, 01:56
                                        Na wielbiciela trzeba zasłużyć, a wytykam ci twoje błędy bo udajesz tutaj mądrego, gdybyś się tak głupio nie mądrował to bym Ci uwagi nie zwracał, a krytykujesz wpisy innych a swoich nie widzisz błędów, może Ci uświadomię twoją głupotę. No i sorki za szczerość z mojej strony, ale nie będę tolerować głupio mądrych intermaniaków.
                                        • pozor_vlack Re: pozor_vlack 27.02.12, 03:05
                                          Nie udaję,już taki się urodziłem, jak większość użytkowników tego forum. :-)
                                          • Gość: walbrzych Re: pozor_vlack IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.12, 12:17
                                            to musisz się zmienić i nabrać pewnych cech ludzkich, takie coś to możesz sobie stosować u siebie w domu, do matki , do ojca, ale nie na forum w internecie, bo to wskazuje u ciebie na poważne zaburzenia osobowości , jest to poważny problem.
                                            • pozor_vlack Re: pozor_vlack 27.02.12, 12:32
                                              Przecież ja Ci nie bronię odpowiedzieć pozytywnie na to ogłoszenie:
                                              Poszukujemy pracowników do obsługi szaletów na Dworcu Kolejowym w Wałbrzychu, ul.Armii Krajowej 26c, preferujemy studentów uczących się w systemie niestacjonarnym.Do obowiązku pracownika należeć będzie: dbanie o powierzchnie sanitarne, obsługa klientów.
                                              Ale zapewniam Cię, że nie będziesz się tam czuł komfortowo.
                                              • Gość: Wałbrzych Re: do pozor_vlack IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.12, 15:03
                                                Ty dalej swoje, ty naprawdę powinieneś się leczyć czy uważasz że Pielęgniarka po studiach z 3 fakultetami się poniża, myjąc kogoś z gówna itd. Czy jeżeli student będzie mył szalety, to się będzie poniżał ? Czy wyobrażasz sobie że jesteś po wypadku i leżysz szpitalu, a pielęgniarka cię nie umyje, bo ona ma studia i nie będzie się babrała w twoich gównach ? czy uważasz że mycie szalet jest gorszą robotą od innych ? Jak ktoś nie umyje tego szaletu i innych to będziesz srał w warunkach Średniowiecznych, człowieku zejdź na ziemie nie wszyscy mogą być dyrektorami, a w domu w ogóle myjesz wc ? czy matka myje wc i co uważasz że jest gorsza ? się nie dziw że po twoich tekstach mam cię za idiotę.
                                                • pozor_vlack Re: do pozor_vlack 27.02.12, 16:24
                                                  Szczęściem koło du.y mi to lata, co sądzi o mnie studiująca pisuardesa lub studiujący kałboj.
                                                  • Gość: Wałbrzych Re: do pozor_vlack IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.12, 16:28
                                                    Tak jak nam koło dupy lata to co piszesz, mi się wydaje że jesteś w życiowym niedorajdą a na forum uważasz się za wszechwiedzącego i nie wiadomo kogo , a tak naprawdę jesteś nikim i próbujesz tutaj leczyć swoje kompleksy .
                                                  • Gość: no name Re: do pozor_vlack IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.12, 19:11
                                                    Lepiej będzie zakończyć ten wątek. Osoba która chciała się dowiedzieć, gdzie mozna zrobić technika farmacji na pewno już przeczytała odpowiedzi i wie co dalej robić. Także bez sensu jest dalsza konwersacja, bo pozor_vlack Bóg wałbrzyskiego forum wszystko wie lepiej. Wałbrzychowi takiego guru właśnie brakowało. Brava Panie najmądrzejszy. Szkoda, że ukrywasz się za maską internetu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka