Dodaj do ulubionych

Zaginął pies - husky

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.02.12, 14:30
Witam, późnym wieczorem 24 lutego na osiedlu Podzamcze, w rejonie ulicy Blankowej zaginął pies rasy husky. Wabi się Ankoj, ma biało-srebrne umaszczenie. W momencie zaginięcia miał na sobie czarną obrożę z żółto-pomarańczowymi wyszyciami. Na uchu ma tatuaż z numerem. Cechą charakterystyczną są jego oczy. Jedno jest niebieskie natomiast drugie migdałowe i posiada drobną niebieską plamkę. Będziemy wdzięczni za jakiekolwiek informacje mogące nam pomóc w znalezieniu psiaka. Wychowywał się z dziećmi, jest ufny i przyjazny. Jeżeli ktoś jest w stanie nam pomóc prosimy o kontakt pod nr telefonu 722486317 lub drogą mailową patrykdziegiel@gmail.com
Zdjęcie Ankoja
Obserwuj wątek
    • Gość: tt Re: Zaginął pies - husky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.12, 17:40
      Dziś ze 3 godziny temu widziałem jakiegoś haskiego jak sobie samopas biegał w okolicy biedronki na Podgórzu. Ale nie wiem, czy to ten sam, widziałem go przez chwilę. Na pewno to był husky i na pewno szedł sam, bez właściciela.
      • Gość: Patryk Re: Zaginął pies - husky IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.02.12, 19:20
        Dzięki za cynk, przed chwilą byłem na Podgórzu ale nie widziałem a schronisko już zamknięte.
        • Gość: asd Re: Zaginął pies - husky IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.02.12, 19:29
          Podobnego haskiego widziałem dziś w realu na pasażu za stoiskiem z telefonami. Pomieszczenie na prawo od pralni, bodajże jakieś studio wizażu czy coś. Baby paznokcie m.in. sobie tam stroją ;)

Powodzenia w poszukiwaniach!
          • Gość: Patryk Re: Zaginął pies - husky IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.02.12, 14:16
            DZIĘKI WSZYSTKIM!!! :-) Pies znaleziony, rzeczywiście był przez pewien czas w obrębie Limanówki a następnie dotarł na Piaskową gdzie szwendał się po pasażu Reala i tam się nim zaopiekowano. Ostatecznie został zabrany przez straż miejską do schroniska gdzie wczoraj dotarłem niestety po czasie i nikogo nie zastałem ale dziś pies jest już w domu. Nieco pokiereszowany, widać że wdał się w rozróbę z jakimś innym psiakiem ale byliśmy już u weterynarza i dostał zapobiegawczo antybiotyki. Dzięki wszystkim za wiadomości w wątku i maile :-)
            • Gość: anna Re: Zaginął pies - husky IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.12, 14:31
              super:)
              • Gość: Goac Re: Zaginął pies - husky IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.02.12, 15:00
                To bardzo mila wiadomosc, uwazaj juz teraz na niego. widac, ze jednak Straz dziala i niesie pomoc zwiezrzaczkom.
                • Gość: Agnieszka Re: Zaginął pies - husky IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.02.12, 19:12
                  po cholere takie psy na podzamczu trzymacie w tych blokowych norach ? tylko krzywdę psom wyrządzacie
                  • Gość: Patryk Re: Zaginął pies - husky IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.02.12, 20:39
                    Agnieszko może najpierw dowiedz się jakie są wymagania i potrzeby tych psów a potem się wypowiadaj bo jedziesz na stereotypach niestety. Rasa ta wprawdzie doskonale znosi ogrodowe kojce jednak nie rozumiem jak taki kojec na kilka czy nawet kilkanaście metrów miałby być dla niego lepszy niż całe mieszkanie? Swobodnie po ogrodzie nie puścisz: potrafią się wspinać na siatki, wysoko skaczą na ogrodzenia, niestrudzenie i bardzo głęboko kopią więc ucieczka nie stanowi dla nich problemu. Podstawowa zasada to zapewnić takiemu psu odpowiednie jedzenie i odpowiednią ilość ruchu. Do Książańskiego Parku Narodowego całe 5 minut spacerkiem. Sądzisz, że to złe miejsce na spacery i bieganie z psem? To tyle w tym temacie ode mnie bo takich dyskusji przeprowadziłem już sporo a tracić czasu na kolejną nie mam zamiaru.
                    • Gość: lewy Re: Zaginął pies - husky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.12, 22:15
                      Patryk a gó... zbierasz po swoim psie ?
                      • Gość: husky Re: Zaginął pies - husky IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.12, 22:33
                        Patryku jakieś 10-14 dni temu widziałam husky'ego na placu tuwima! Z obrożą i biegał za wszystkimi, widać było że zgubiony, potem wbiegł do 2 LO i wybiegł po chwili, bardzo się cieszył jak podbiegał do ludzi pewnie miał nadzieję to jego pan. Był młodziutki i szczerze nie przypominał tego pieska ze zdjęcia, bardziej szorstka, krótsza sierść i wydawało się że mógł być gdzieś z tuwima... pewnie komuś stamtąd uciekł a potem moze sie znalazł bo już go nie widuje. Był taki bardziej srebrzysty niż ten na zdjęciu.
                  • Gość: gość Re: Zaginął pies - husky IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.02.12, 14:27
                    A przypadkiem czy nie był to pies tej ogromnej rodziny T ze Szczawna?
                    • Gość: Majka Re: Zaginął pies - husky IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.02.12, 18:31
                      bardzo cieszę się, że się znalazł. Super!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka