Dodaj do ulubionych

opieka nad staruszką

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 12:57
Szukam opiekunki dla babci 90 letniej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lucyna Re: opieka nad staruszką IP: *.1and1.pl 22.03.12, 13:07
      2200 PLN na rękę od zaraz z doświadczeniem.
      • Gość: rodzina Re: opieka nad staruszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 13:11
        Za ile godzin dziennie?
        • Gość: Opieka Re: opieka nad staruszką IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.12, 13:46
          Ja mam odpowiednie kwalifikacje ale jestem mężczyzna, jak by rodzina była zainteresowana to jestem chętny co do wynagrodzenia się można dogadać.
          • Gość: rodzina Re: opieka nad staruszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 13:51
            Przykro mi, ale babcia nie pozwoli by mył Ją mężczyzna.
    • Gość: do rodziny pacjentka IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.12, 14:10
      Ja byłam w szpitalu i też mnie mył młody chłopak, jak trzeba zbadać to też bada mężczyzna, na jedno wychodzi, karetka jak przyjedzie i trzeba zbadać to też jest mężczyzna, a wy czemu nie myjecie babci ? przecież do mycia nie musi być wykształcona osoba, możecie sami też umyć babcię.
      • Gość: rodzina Re: pacjentka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 15:28
        Śmieszne gdy ktoś się wymądrza na forum a nie zna sprawy. Pozdrawiam.
        • Gość: do rodziny Re: pacjentka IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.12, 16:00
          Ale jakie tutaj wymadrzanie no lezalam w szpitalu i tez mnie lekarz badal musialam się rozebrac , to ani nie smieszne ani nic , po prostu zycie, co miałam się nie rozebrac do badania bo to chlop ? na sali lezala dosc duza pani i tez myli ja pielegniarki i chlop, przeciez sami mozecie babcie myc to nie jest nic trudnego.
    • Gość: P Re: opieka nad staruszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 15:54
      Ja też szukałam i znalazłam. Zdecydowalam się wziąć panią z polecenia. Myślałam o pracownikach publicznych instytucji (nie wymieniam celowo) ale mają złe nawyki i równie złą opinię.
      Po co płacimy te podatki?
      • Gość: Gosc Re: opieka nad staruszką IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.03.12, 16:33
        Najgorzej jak ktos probuje dyskutowac nie znajac sprawy skoro ludzie szukaja opiekunki tzn, ze sami nie moga zajac sie babcia. Chca jej stworzyc opieke i godna starosc babcia ma 90 lat i dla niej opieka mezczyzny nie bedzie komfortowa jest staruszka i trudno jej jest wytlumaczyc, ze lekarz tez najczesciej jest facetem. Wiem bo przerabialam taki temat starsza osoba wstydzi sie nawet bliskich jesli chodzi o pielegnacje. Co do opieki tez przerabialm i pamietajcie twarde zasady od poczatku i pelna kontrola nie mozna zaufac nikomu na 100 % wszystkie na pczatku byly super potem juz nie.
        • Gość: Gosc Re: opieka nad staruszką IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.03.12, 16:38
          i jeszcze jedno niech nie zabiera glosu ten kto nie mial do czynienia z tak wiekowa osoba zrozumie ja wtedy jesli jego bedzie dotyczyc.
          • Gość: P Re: opieka nad staruszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 16:43
            Ja i tak tego nie rozumiem. Tak jak siebie samej nie rozumie moja mama. czy zyjemy po to by umrzeć?
            Niektórzy żyją by się wyzłośliwiać.
            • Gość: ona1 Re: opieka nad staruszką IP: *.xdsl.centertel.pl 22.03.12, 20:56
              ja bardzo zazdroszcze takiej babci, w takim wieku, z wieloma doswiadczeniami, ktora nie jedno widziala. zazdroszcze i tez bym taka babcie chciala miec :)
              nie mialam do czynienia nigdy z osoba w tym wieku, wiec prosze wybaczyc moja niewiedze. ciekawi mnie, czy z ta pania mozna normalnie rozmawiac, popytac o przeszlosc i zycie w naszym kraju?
              • Gość: wiekowa babcia Re: do ona1 IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 11:43
                Witaj. Jestem wiekową staruszką , pytaj dziecko , co chcesz wiedzieć ?
              • Gość: Dziadek Re: opieka nad staruszką IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.12, 18:51
                Babcia, oj nie z jednego pieca chleb jadła!
    • Gość: Krysia Re: opieka nad staruszką IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.12, 21:58
      Czy propozycja opieki nadal aktualna proszę o namiary(choćby porozmawiać) - Krystyna
      • Gość: rodzina Re: opieka nad staruszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 11:33
        Tak. 501398630
    • Gość: man 13 Re: opieka nad staruszką IP: *.centertel.pl 23.03.12, 11:43

Mogę polecić firme "Feniks" albo Mops-tylko przy mopsie odpadają niedziele i święta.Poza tym jeżeli stan jest raczej wegetatywny to dom opieki np Zacisze w Szczawnie .Wszystkie wydatki można odpisać od podatku dochodowego.
      Przy jednej opiekunce brak jest szans na skuteczną opieke iwęc szukanie "pani Jadzi" z polecenia jest troche bez sensu.
      • Gość: rodzina Re: opieka nad staruszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 11:50
        Jakiś namiar na ten dom?
        • Gość: Gosc Re: opieka nad staruszką IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.03.12, 12:03
          tylko nie to szukajcie prywatnie opiekunki podam wam moje gg moge duzo podpowiedziec
          5837263

• Gość: kajak Re: opieka nad staruszką IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.03.12, 12:17
            hm
            • Gość: Franciszka Re: opieka nad staruszką IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 13:01
              Hej, jestem opiekunką. Chwilowo jestem w Niemieczech. Ale z przyjemnością zaopiekuję się osobą w kraju.
              Jestem zainteresowana zarobkami w granicach 1000 EUR x 4,16 zł + osobny pokój + wyżywienie +ubezpieczenie emerytalno-rentowe + ubezpieczenie zdrowotne.
              Pozdrawiam.

• Gość: rodzina Re: opieka nad staruszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 20:01
                Dołożę jeszcze samochód służbowy i służącego.
                • Gość: Franciszka Re: opieka nad staruszką IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 20:27
                  A może jeszcze zatrudnić chcecie na czarno ?
                  Faktycznie zasługujecie tylko na Władysława z rybarni.
                  A ja mam jako opiekunka referencje od samego Wytrycha, którego wysadzałam swego czasu na sedes.
                  Nie, to nie.
        • Gość: man 13 Re: opieka nad staruszką IP: *.centertel.pl 23.03.12, 13:12
          Prosze skorzystać z książki telefonicznej lub z internetu.
          Odrobina wysiłku nikomu nie szkodzi.
        • Gość: man 13 Re: opieka nad staruszką IP: *.centertel.pl 23.03.12, 13:14
          Ośrodek Opiekuńczo Rehabilitacyjny "Sanatorium Zacisze"

ulica: Okrężna 1
          miejscowość: Szczawno-Zdrój

telefon: (74) 8499400

strona www: www.ewa-med.pl
          A co mi tam.
    • Gość: Władysław Re: opieka nad staruszką IP: *.internetia.net.pl 23.03.12, 15:37
      Mogę babkę językiem umyć. Lubię smak makreli (zepsutej zwłaszcza). Pół życia spędziłem na kutrze rybackim
      • Gość: Adam Re:Do Władysław IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 18:01
        No Władyś teraz to przesadziłeś.
    • Gość: ona1 Re: opieka nad staruszką IP: *.xdsl.centertel.pl 23.03.12, 20:43
      az strach czytac, co te debile wypisują. w glowie sie nie miesci, co za ludzie, skad oni sie wzieli.
      zenujace do kwadratu.
      • Gość: Poszepszyński Re: do ona1 IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 21:15
        ciekawi mnie, czy z ta pania mozna normalnie rozmawiac, popytac o przeszlosc i zycie w naszym kraju?

ona1 jestes taka infantylna, zastanów się nad sobą.
      • Gość: Adam Re: Do ona1 IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.12, 18:49
        > az strach czytac, co te debile wypisują< Kogo masz na myśli pisząc "te debile"
    • Gość: gosc Re: opieka nad staruszką IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.12, 19:02
      Witam,
      miałam Dziadków w tym wieku, mieszkałam z nimi , nie chcę tu nic więcej pisać, jeżeli Państwo chcecie się skontaktować podaję mój e-mail:magg123456@wp.pl
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka