Gość: bywalec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.12, 07:39 Strona referendum wyglada sensownie : referendum.walbrzych.pl Pozim intelektualny Rady Miejskiej Wałbrzycha jest rzeczywiscie żenujacy . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: basia Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.12, 08:19 Referendum będzie przegrane. Mieszkańcy Wałbrzych są obojętni na sprawy społeczne. Organizatorom gratuluje upartości i determinacji, jednak zalecam zakupienie dużej ilości alkohol bo na trzeźwu trudno Wam będzie przeżyć wynik tego referendum. To miasto jest już przegrane, nie oglądając się za siebie uciekajcie z Wałbrzych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 08:49 basia pamiętaj, 24 czerwca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: 67.23.237.* 25.05.12, 10:40 Referendum wymyślili Ci który w największym stopniu doprowadzili do upadku miasta. Kat Wałbrzycha - Marek Dyduch Młody Hitlerjugend - Szymon Heretyk Ci sami co ukradli Wałbrzychowi wiadukt, 6 kładek na obwodnicy oraz Grodzkość. Palą im się du.py i uciekają im stołki. Jeżeli nie chcesz oglądać ich podszytych betonem MORD to NIE IDŹ NA REFERENDUM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.12, 14:57 Ty jesteś z Ratusza co agitujesz normalnych ludzi by nie szli na referendum co ????? Bo to właśnie ci Normalni ludzie pokazali że maja JAJA i WON Z TA WATACHĄ RADNYCH JEDNA BRONI KORYTA TEATRU I DIETY RADNEI KRZYZOWSKI - POŻAL SIĘ TAKIEGO RADNEGO OGLĄDAJCIE TV WAŁBRZYSZ SZWAŁEK CODZIENNIE ZADAJE PYTANIE CO ZROBILI DLA WAŁBRZYCHA I WJECIE CO ????????????? NIC PO PROSTU NIC BRAWO PANIE SZEŁEMEI TAKIMI GŁĄBAMI SAM CHCIAŁ BYM RZĄDZIĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolf Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.12, 14:51 TAK KOLESZKA MA TU RACJE CI CO MOGĄ I PRAGNĄ GODZIWIE ŻYĆ I ZARABIAĆ NIECH NIE BOJĄ SIĘ RYZYKA WYJAZDU - NIEMCY- ANGLIA - CHOLAND WYSTARCZY BYC PRACOWITYM NORMALNYM CZŁOWIEKIEM CI CO NAZEKALI PO PWROCIE DO KRAJU ZAPEWNIAM WAS - NIEUDACZNIKI LENIE - LUB ZŁODZIEJSTWO NISZCZĄCE DOBRE IMIĘ POLSKI Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzyszanin1 Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca 25.05.12, 09:05 Ocena rady miejskiej zależy od wielu czynników. Mnie szkoły interesują od strony finansowej.Czy subwencje na jednego ucznia pokrywają koszty utrzymania konkretnej placówki.Jeżeli tak to cacy jeżeli nie to zmiana rady miasta nic nie zmieni.Co najwyżej doprowadzi do zarządu komisarycznego ze względu na przekroczenie budżetu. I tak będę głosował za odwołaniem rady ale z pobudek czysto osobistych. Wole radnych widzieć w pracy zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olgierd Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.12, 09:38 To jest Rada która dba o własną d...e , wstydzę się tych ludzi ale wybrani zostali w demokratycznych wyborach. Czy w sposób demokratyczny to juz jest inna sprawa, czasami "zaradność" im pomogła i nalewka. Ale nie można mieć do nich żalu, ludzie zdecydowali wiec konsekwencje muszą ponosić też ludzie. Niech zostaną i będą przyczyną wielu jeszcze upływów cuchnącej wydzieliny z tego miasta. Jak siedem plag egipskich niech dają do myślenia wałbrzyszanom kogo wybierają do Rady Miasta i na Prezydenta wałbrzycha. Jednego radnego już ciąga prokurator heheh Gratulacje wałbrzyszanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juri Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.05.12, 12:15 Ja na referendum idę z całą rodziną i namawiam znajomych, chociaż oni i tak już dawno zdecydowali że też pójdą. Warto, pójść i odwołać radę miejską. Skoro poziom intelektualny i merytoryczny u tych osób jest jaki jest to niech się za uczciwą pracę wezmą. Na strefę za 1500 albo do Toyoty za 1700zł na kuźnię do wysokich temperatur. 1) A NIE DIETA RADNEGO ZA SAM FAKT BYCIA RADNYM, 2) DOBRE LUKRATYWNE POSADKI, NP. JEDNA PANI RADNA ZATRUDNIONA W WOJEWÓDZKIM FUNDUSZU OCHRONY ŚRODOWISKA I GOSPODARKI WODNEJ ZA BAGATELA OSIEMDZIESIĄT KOŁA (80.000 PLN). Dlatego radni nie interesują się wałbrzyszaninami, bo radnym żyje się dobrze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasza Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 12:22 Ja na referendum nie idę i namawiam znajomych, chociaż oni i tak już dawno zdecydowali że też nie pójdą. Nie zależy mi aby nowi się dorabiali przy korytku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 12:36 Natasza prezentujesz ten sam poziom intelektualny co radni. Jak można pisać, że się nie pójdzie! Co ty masz w głowie!? To właśnie dzięki osobom prezentującym taki sam poziom mentalny jak ty Wałbrzych wygląda jak wygląda. JA wszystkich namawiam do pójścia, sam też idę. I nie ważne czy za czy przeciwko odwołaniu rady. KORZYSTAM ZE SWOICH PRAW. Jeśli podoba Ci się obecna rada to idź na referendum i zagłosuj jak ci sumienie każe a nie namawiasz ludzi do bierności. Jeśli się nie nauczymy korzystać ze swoich praw będziemy nadal pomiatani, poniewierani, inni będą decydować za nas, nie wiem jak wy, forumowicze, ale ja na coś takiego się nie zgadzam i 24 czerwca pójdę zagłosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasza Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 12:44 Zenekm przypale. Do kogo ta gadka ? Właśnie dlatego nie idę, bo organizują to goście , którzy mają wszystkich za idiotów i posługują się takimi tekstami jak ty. Won. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 13:08 Natasza to idąc twoim tokiem myślenia to po co w ogóle chodzić na jakiekolwiek wybory albo referenda, bo przecież organizują to goście, którzy mają wszystkich za idiotów. I wiesz co? Czytając twoje posty z przykrością stwierdzam, że mają rację, tylko że najwięksi idioci to ci co zostają zawsze w domach, ci których najłatwiej urabiać, "bierniaki" i miernoty bez własnego zdania i umiejętności skorzystania ze swoich praw, których jedynym argumentem są monosylaby w stylu "won". Natasza jedynym usprawiedliwieniem twojego myślenia jest fakt, że jesteś kimś z obecnych radnych, lub osobą w jakiś sposób związaną z tymi osobami. Bo jeśli nie jesteś, to nie mogę inaczej nazwać cię jak głupcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasza Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 15:08 Zenek, ale walisz głupa. W referendum nie idąc głosować oddaję głos na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 15:29 Natasza porażająca logika, brak mi słów, przecież równie dobrze MOŻESZ IŚĆ na referendum i zagłosować za tym, żeby rada została, czyż nie (?!?), zamiast propagować i utrwalać anty-obywatelskie zachowania. I kto tu wali głupa??? Nataszo nie idąc na referendum, to tak jakbyś NIE OPOWIEDZIAŁA SIĘ za żadną z opcji, że ten temat nie istnieje, czaisz?? Że ci tego nikt w szkole albo w domu nie wytłumaczył tylko ja na forum muszę się produkować (pewnie z nikłym odbiorem ale może...). Poza tym deklarując swoją bierność nie powinnaś w ogóle brać udziału w dyskusji, albo idziesz zagłosować na tak, albo na nie, albo już się nie odzywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasza Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 16:19 Nie wysilaj się, wszyscy wiedzą , że kto nie chce Palikota i WWS -u w Radzie , ten nie idzie na referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 16:55 Poziom twojej ignorancji jest tak wysoki, że rzeczywiście nie mam co się wysilać. Podejrzewam, że to wina słabej edukacji no i przede wszystkim wychowania. Jedno tylko ci powiem Nataszko, jeśli nie idziesz zagłosować, to po jakiego grzyba wypisujesz te niczym nie poparte nonsensy. Równie dobrze mogę powiedzieć, że ten co nie chce Misia Puchatka, Franka spod bramy i różowej kuleczki w radzie ten nie idzie na referendum. Kończę i życzę ci abyś kiedyś zrozumiała co chciałem ci przekazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasza Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 18:24 Dzięki Zenek za nauki. Równie dobrze mogę powiedzieć, że ten kto chce Misia Puchatka, Franka Kimono i Różową Panterę w radzie ten idzie na referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 18:34 Nataszo, nie jesteś przypadkiem żoną radnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sykut Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: 78.9.164.* 25.05.12, 12:31 2) DOBRE LUKRATYWNE POSADKI, NP. JEDNA PANI RADNA ZATRUDNIONA W WOJEWÓDZKIM FUN > DUSZU OCHRONY ŚRODOWISKA I GOSPODARKI WODNEJ ZA BAGATELA OSIEMDZIESIĄT KOŁA (80 > .000 PLN). to tam się zarabia 80 tyś? świetnie. Na pewno informację masz z 1 ręki. No chyba, że podajesz dochód roczny;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasza Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 12:34 Gdyby nawet była, to ten dureń , chce tę posadkę dla swojego pociotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broni i żywi Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.05.12, 12:41 Tak właśnie odbywa się manipulacja faktami. Pretendenci na stołki rady zaczynają swoja walkę od KŁAMSTW I POMÓWIEŃ. SAMI SOBIE WYSTAWIAJĄ ŚWIADECTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.12, 19:12 A to już następny mądrala i takie coś jest pedagogiem . Panie Rozmuski twierdzi pan w TV Wałbrzych że to radni rozwalili kopalnie i nie było TZW REFERENDUM - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeńbyły Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.12, 12:26 ja ide Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennicabyła Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 12:42 Ja nie idę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.12, 21:54 odliczamy dni:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 22:14 Szkoda , że nie mogę odliczać, bo ja nie idę. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koi Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.12, 22:30 te dynamic.chello, to że prezentujesz ciasnotę umysłową, to już wiemy, nie musisz za każdym razem pisać, że nie idziesz, jak głupiś, to nie idź xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 22:42 tej, .adsl.inetia, a ja nie mogę się doprosić o listę kandydatów, którzy ewentualnie zastapią obecnych radnych. Nie znam twojego szwagra i innych znajomych królika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koi Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.12, 01:35 ty, no, dynamic.chello.pl, a skąd wiesz czy odwołają radę, że już kandydatów się domagasz? poza tym po co ci lista jak ty i tak nie chodzisz na referenda, to i pewnie na wybory też nie :P btw. dla ciebie Pan Zając, Pan, rozumie się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 07:19 tej, adsl.inetia. Nie chciałbym być banalny, ale muszę wspomnieć ci królik, że po takich “panach”, to mój dziadek na konia wsiadał. Widzisz królik, nie macie nic przed referendum do zaoferowania mieszkańcom Wałbrzycha . Wasz program to dopierd..ić Ratuszowi. Program przejrzysty i prosty, ale wielu nie zaciekawi. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koi Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.12, 21:50 hej, no dynamic.chello.pl, ja do twojego dziadka nic nie mam, konie fajna sprawa. Ale nie pękaj ja nie z tych Zająców od królika, więc nie masz się co martwić ;) Ale wracając do tematu, no nie mów, że ci obecne króliki w radzie smakują, bo ja mam wiecznie po nich zgagę i niesmak. Ich inicjatywa, elokwencja i charyzma jest po prostu powalająca (są wyjątki ale to tylko wyjątki). W Wałbrzychu potrzebna jest rewolucja mentalna i referendum jest dobrym znakiem tej zmiany, ile można niekompetencje tolerować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podzamczanin Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.12, 20:23 Aby była listą muszą być ogłoszone wybory. By wybory były ogłoszone musi się udać referendum. Szanse są małe bo niewielki procent wałbrzyszan wybiera się na referendum. Dziś widziałem ulotki na samochodach na Podzamczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tępiciel trolli Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.12, 22:10 a nie można zrobić referendum w sprawie odwołania tylko kilku radnych np. Rosiakowej, Nowaka czy Lubińskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podzamczanin Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.12, 14:35 Nie można . Można tylko odwołać całą radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tępiciel trolli Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.12, 15:11 No to nie idę i wam radzę też zostać w domu albo pojechać nad wodę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.05.12, 20:40 A co ma wspólnego odwołanie rady miejskiej z grodzkością ?. Jak Rada Ministrów zadecyduje ze ma byc grodzkość to będzię. A referendum odwoła tę ekipę lizuzów i jak będziemy mądrzy to wybierzemy inną, która w rzeczywistosci grodzkości bedzie Romana trzymała na smyczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.12, 22:03 Natasza porażająca logika, brak mi słów, przecież równie dobrze MOŻESZ IŚĆ na referendum i zagłosować za tym, żeby rada została, czyż nie (?!?) Żeby nabić wam frekwencję? Nigdy ! LUDZIE, NIE IDŹCIE NA REFERENDUM !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Mądrzy nie idą na referendum !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.12, 10:17 Nie dla WWS ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fds Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.12, 11:07 Wam? Jakim wam? To raczej Tobie pali się stołek pod dupą. Elementarne zasady społeczności obywatelskiej się kłaniają. Ludzie, co wy tacy tępi jesteście, że nie możecie zrozumieć po co chodzi się na referenda czy wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Nie idziemy na referendum ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.12, 11:25 Pod dupą to może mi się ewentualnie zbierać tłum gotowy do jej ucałowania. Żadnego ognia tam nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8-D Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.05.12, 23:38 Jeżeli referendum dotyczy wysiedlenie miasta i jego gruntownej rozbiórki oraz wyburzenia to idę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzka Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.play-internet.pl 28.05.12, 21:02 Miejmy to w D zamienimy jedne K na inne K , po yo tak czesto są w TV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumbaka Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.12, 15:47 Realizacja Demokracji popiera referendum, które jest Wałbrzychowi konieczne, bo tracimy czas a radni bezradni realizują tylko swoje interesy i działają na naszą szkodę. Ten krótki post zakończę przywołaniem mojego ostatniego zdania z innego wątku: "Popieram Radcoma i 24 czerwca uruchamiamy spłuczkę i dokonamy pierwszego kroku, aby oczyścić atmosferę z tego smrodu, a szambo na pewno przyjmie to, co do niego spuścimy." Pozdrawiam ]:-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: Referendum w Wałbrzychu 24 czerwca IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.12, 17:48 Szanuję każdą demokrację i wybory dlatego pójdę na referendum. Cóż z tego, że większość w demokracji przeważnie nie ma racji i uważa przykładowo niezgodnie z prawdą że 2+2=4 ( naprawdę 2+2=11 (3) lub 2+2=10 (4) lub 2+2=4 (5,6,7,8,9,10,...) ). Podczas referendum na temat ile jest 2+2 na pewno padłaby zła odpowiedź 4! Odpowiedz Link Zgłoś