Dodaj do ulubionych

Kim są Misińska-Wrona i Gazela

IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.12, 19:27
Kim są ta Misińska-Wrona i ten Gazela? Jeśli mają ratować moje miasto i mam na nich głosować, to chciałbym wiedzieć o nich coś więcej. Co tam w życiu im się udało, jakie szkoły pokończyli itd.? Bo o szkołach to za wiele sensownych rzeczy nie byli w stanie powiedzieć. Ale może byli w słabszej formie, stąd moje pytanie o kompetencje czy osiągnięcia.
Obserwuj wątek
    • Gość: klecha Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.12, 19:34
      Na pewno wiedzą sporo w sprawie Zusu na Kopernika.
      • Gość: czytajacy Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.12, 20:14
        Napewno są dobrymi sąsiadami Pani Rosiak
      • Gość: haha Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.12, 20:54
        tak, to spece od transakcji zakupu budynku przy ul. kopernika przez gminę. Sam dyrektor zus "docenił" ich specjalistyczną wiedzę kierując do nich , i nie tylko, stosowne pisemko;)
    • Gość: oVo Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.centertel.pl 07.06.12, 20:25
      a czy oni gdzieś startują, że chcesz głosować?

obniżasz loty telemaniaku
      • Gość: Hugo Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.12, 21:06
        Nie 500 tys. zł, a prawie 740 tys. zł z odsetkami jest winny Miejskiemu Przedsiębiorstwu Komunikacyjnemu Ireneusz Zarzecki, były już prezes. Twierdzi, że pieniądze zostały wydane w większości na kampanię Platformy Obywatelskiej w mieście
        • Gość: kurdelebele Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.yolau.net 07.06.12, 21:32
          Takie czasy, że słowo złodzieja jest najbardziej wiarygodne.
          • Gość: do telewidza Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.06.12, 21:36
            wy w ratuszu pracujecie nawet w Boże Ciało?Ten Telewidz to chyba sama rzecznik pana prezia
            • Gość: ciekawe wywody Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.12, 23:39
              Na Prezydenta Szełemeja głosowało 60% uczestników wyborów przy dość wysokiej frekwencji.
              Nie chce mi się sprawdzać, ale było tego ponad 20 tysięcy.

A teraz każdy pochlebny mu komentarz jest okraszony podejrzeniami o pracę w Ratuszu.
              Szanowna opozycjo...

ROBICIE Z SIEBIE WYSTARCZAJĄCYCH WAŁÓW ROZPACZLIWIE PRÓBUJĄC PODGRYZAĆ ŁYDKI PREZYDENTA.

NIE KOMPROMITUJCIE SIĘ BARDZIEJ BO MI WSTYD, ŻE MIESZKAM Z WAMI W JEDNYM MIEŚCIE !!!

... REGIONIE...

... KRAJU...

... GALAKTYCE.
              • Gość: Leon Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.06.12, 08:45
                Uważam że to pytanie "Telewidz" jest słuszne ja też bym chciał to wiedzieć. O p. Gezela wiem tylko tyle ze jest teraz zarządca, a wcześniej był chyba ochroniarzem co skończył to nie wiem. A o pani Misińska-Wrona to nie wiem nic. Myślę ze jak będą startować w wyborach na radnych to coś więcej o sobie powiedzą.
                • Gość: spioch Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.play-internet.pl 08.06.12, 09:22
                  Na jakich radnych dajcie spokój,na referendum pójdzie max10 tys ludzi.Wiec nie ma zadnych szans na powtórzone wybory. To spokojnie Pani Wrona nie bedzie RADNA
                  • Gość: Zaza Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.play-internet.pl 08.06.12, 09:33
                    Gazela wiadomo kto to , wystarczy popatrzeć i posłuchać, ale tacy sa ochroniarze
    • Gość: złość Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 09:25
      Tu masz kompetencje
      www.youtube.com/watch?v=tcK0OMV_Fn0
    • Gość: miejscowy Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.12, 18:20
      Kim sa? Nie widzisz, ze to z zoo?
      • Gość: Urko Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 18:34
        Pozdrawiam ,życzę dużo zapału i żeby Państwu z tą frekwencją wypaliło:)
        • Gość: szsz Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.play-internet.pl 09.06.12, 18:41
          Mamo mamo chwalą nas.Kto? Wy mnie ,a ja wos. Tak samo Gazela i reszta
    • Gość: SZOK! Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 07:34
      Trochę prawdy o Wałbrzychu. Szokującej prawdy…
      youtu.be/tcK0OMV_Fn0
      youtu.be/d_yhIauYrdM
      youtu.be/YXFvXilJpCw
    • Gość: Monika Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 08:57
      Witam Państwa! Nazywam się Monika Misińska-Wrona.
      Już w drugim zdaniu wątku Telewidza jest chochlik, bo autor zakłada, że będę starała się wejść do rady miasta. Nic mi o tym nie wiadomo, a mam informacje z pierwszej ręki :) Dlatego radziłabym zająć się w pierwszej kolejności kompetencjami naszych radnych: co tam w życiu im się udało, jakie szkoły pokończyli, dlaczego są w słabszej formie oraz jakie mają osiągnięcia? Okazji, by to zweryfikować jest wiele: jest internet, są wywiady, są sesje Rady Miasta, są oświadczenia majątkowe na BIP, są wreszcie sami radni, którzy powinni być dostępni w RWS, choć niektórych pewnie ciężko będzie tam zastać, nie pełnią dyżurów, gdyż cyt.: „po co? Przecież jest już po wyborach” (Krystyna Olanin). Drugi błąd dotyczy nazwiska kolegi Piotra, nie Gazela, lecz Gezela.
      Po kolei: do Klechy i Haha – w sprawie ZUS , proszę poczekać do wtorku. Stosowne oświadczenie zostanie przedstawione wałbrzyszanom.
      Do Czytającego: tak, jestem sąsiadką państwa Rosiak. Podobnie, na jednym podwórku wychowywałam się z Pawłem Orfinem. Na wylocie z mojego rodzimego osiedla mieszka też Marek Rząsowski. Mieszkał (lub mieszka – nie wiem) tu również Stefanos Ewangielu. Do przedszkola na osiedlu uczęszczał Szymon Heretyk. Cezary Kuriata też jest z Osiedla Górniczego. Jak i mnóstwo innych osób, tak około 1,5 tysiąca. Więc nie wiem jakie znaczenie ma Pana stwierdzenie z kim sąsiaduję. Domyślam się, że chodzi o spekulacje „kto nami steruje”. Odpowiadam: nikt, mam własny rozum. Ale naturalnie jestem wdzięczna osobom, które nas popierają i o to poparcie zabiegaliśmy jako komitet referendalny. Podobnie, jestem pełna uznania dla radnych, którzy mają na tyle przyzwoitości i odwagi cywilnej, by nie bać się poddać weryfikacji w drodze referendum i ponownych wyborów.
      Do Leona i Śpiocha: już wiele razy to pisałam, ale powtórzę – nie warto emocjonować się moją osoba, bo nie o mnie toczy się sprawa. Jestem jedynie pełnomocnikiem referendum, nie powodem, nie kandydatem. Niepotrzebnie stale pada moje nazwisko, bo nie lubię sobie przypisywać zasług innych ludzi, a referendum to praca naprawdę wielu osób, nie pomijajmy ich. Jeśli referendum okaże się porażką, biorę to oczywiście na klatę, choć ze swojej strony staram się zrobić wszystko, aby było udane. W kwestii frekwencji mam zgoła inne zdanie, a im bliżej terminu, tym lepsze.
      Do Urko: Dziękujemy! :)
      Zapraszam 24 czerwca na referendum! Podrawiam!
      • Gość: Gosc Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 09:19
        Cieszę się z owej odpowiedzi Pani Moniko ale wiem że nie warto się tu ścierać bo za chwile pojawi sie ktoś pokroju telewidza ( o jego poziomie nawet nie warto pisać) i dalej bedzię brudzić. Bo tu się pierze brudy za pomocą pokroju Telewidza...spotkanie face to face z tym czlowiekiem pozwoli nam pokazać jakies spoleczenstwo bedzie nam wyrastać w szkołach gdzie dzieci jest 35 ....No ale nie o tym....Jest Pani ok:)
        • Gość: Gosc Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.06.12, 09:40
          Pani Moniko wiadomo zawsze sa przeciwnicy i zwolennicy tylko, ze ci zwolennicy i ich pziom wypowiedzi plytki, obrzydliwy swiadczy o ich lulturze i sami wydaja o sobie swiadectwo wiec nie nalezy sie takimi ludzmi przejmowac co pisza, co mowia bo i tak jakiekolwiek wyjasnienia nie zmienia ich zawezonego myslenia ONI jak zawsze wiedza najlepiej.
          • Gość: rotfl Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.12, 09:54
            Proszę się nie przyznawać do sąsiedztwa z tymi ludźmi. Przyjaźń przynajmniej z kilkoma z nich nie jest raczej powodem do dumy.
            • Gość: Monika Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 10:03
              Odpowiadam na zadane pytanie o sąsiedztwo. Przy okazji sąsiedztwo a przyjaźń to dwa odrębne pojęcia :)
              • Gość: gość Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 10:09
                rotfl - na jakiej dzielnicy mieszkasz, powiem ci z kim się przyjaźnisz :-)
              • Gość: Wielbiciel Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 10:20
                Kocham Panią.
                Z Pani powodu nie śpię po nocach. Zawładnęła Pani mną.
                • Gość: Monika Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 10:26
                  Wzruszyłam się do łez. Zapewne ucieszy Cię fakt, drogi Wielbicielu, że już niebawem plakaty ze mną w nowym Bravo. Stosowne datki można składać na konto kampanii referendalnej :)
                  • Gość: lol Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.12, 10:42
                    Wolał bym sesję w CKM lub Playboyu ;)
                    • Gość: Monika Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 10:45
                      Do lol: szczerze wątpię. Lubię CKM i choć okrutnie się skiepścił, nie chciałabym doprowadzić do zupełnej klapy :)
                  • Gość: Monika Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 10:43
                    Do Gościa i do Gościa :) Dziękuję! Daleka jestem od przejmowania się hejterskimi wpisami, bo mam do siebie zdrowy dystans. Rzadko zaglądam na gazetę, bo strasznie tutaj agresywnie.
                    • Gość: telewidz Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.12, 13:30
                      Brednie, jakie Pani wygadywała na temat szkół, świadczą akurat o zupełnym braku dystansu do siebie. Na temat tego, co i jak mówiliście o szkołach z Orfinem, Rosiakową, Zalewską (itd.), anegdoty i filmiki krążą do dzisiaj także poza Wałbrzychem. By nie być zupełnie gołosłownym: wciąż np. nie rozumiecie, co to niż demograficzny, nie mówiąc już o sprawach bardziej złożonych. Dobre chęci to za mało. Czasem wypada jakieś szkoły pokończyć. Powodzenia w walce...
                      • Gość: Monika Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 13:43
                        Tak więc bardzo proszę o wskazanie, które argumenty to brednie. Równie chętnie posłucham anegdotek - uwielbiam anegdotki :) Wiem, czym jest niż demograficzny i zachęcam do przejrzenia danych GUS, które wyraźnie mówią o wzroście liczby urodzeń na przyszłe lata, gdyż właśnie wkraczamy w fazę wyżu. Proszę też wziąć pod uwagę podwójne roczniki, jakie do szkół będą wchodzić, poprzez realizację reformy o 6-latkach. Niż demograficzny to sztampa, slogan potrzebny na zatuszowanie faktu (choć właściwie, patrząc na ostatnie wywiady już nikt się z tym specjalnie nie kryje), że szkoły są likwidowane ze względów ekonomicznych. A to jest nielegalne. "Niż demograficzny", "niepopularne decyzje"... Dziwię się, że ktoś się na to nabiera. Zresztą, po pierwszej prezentacji na spotkaniu z zespołem d.s. reorganizacji i p.Szełemejem, gdy udowodniliśmy na podstawie danych, że niż to ściema, ten argument przestał być koronnym sztandarem UM. Czasem wypada jakieś szkoły "wykończyć" - chyba to Pan Telewidz ma na myśli? My mamy nie tylko dobre chęci, ale i pomysły na to, aby te szkoły bilansowały się jeszcze lepiej. Pozdrawiam!
                        • Gość: Eureka ! Re: ferendum? Nie idę ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.12, 13:48
                          Jeśli wzrasta liczba urodzeń to chwała Szełemejowi, że otwiera żłobki.
                          • Gość: Monika Re: ferendum? Nie idę ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 13:49
                            Jestem za żłobkami! Nie widzę ciągu logicznego: otwierać żłobki i zamykać szkoły? Żłobki - ok.
                        • Gość: telewidz Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.12, 13:51
                          Wkraczamy w fazę wyżu? To brednia numer jeden. Pani nie wie, o czym mówi. Dalej nie chce mi się wyliczać, bo musiałbym oglądać raz jeszcze wasze występy. To mnie bawiło nieźle, ale jakiś czas temu. Ale już się znudziłem.
                          • Gość: Monika Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 13:59
                            No i masz, Telewidz się obraził, bo mu się nie chce posprawdzać danych :)
                            • Gość: Wiki Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 14:32
                              Dzięki Pani Moniko za wyważone, logiczne a zarazem kulturalne wypowiedzi! Jakże odstają one od prymitywnych, nienawistnych, głupawych wypocin klakierów Szełemeja. Przywraca Pani wiarę w to, że w Wałbrzychu mieszkają normalni ludzie, którzy czegoś chcą i potrafią do tego dążyć demokratycznymi metodami.
                              • Gość: Monika Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 14:35
                                Bardzo dziękuję! I wzajemnie!
                            • Gość: czytajacy Do pani Moniki IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.12, 14:49
                              Ludzi w Wałbrzychu ubywa a pani pisze że przybywa, jest to trochę dziwne.

Argumentujecie się że dzieci będą musiały jeździć do innych dzielnic ok. - a co z dziećmi ze szkół specjalnych którzy dojeżdżają na ogrodową ? czy uważa pani że jest to fer w stosunku do tych dzieci ? czy nie uważa pani że miasto też powinno otwierać szkoły specjalne dla tych dzieci w każdej dzielnicy ?

Argumentem jest to że w klasie 15 osobowej się lepiej uczy, oczywiście że tak, ale czy pani sobie zdaje sprawę że w Szkole Specjalnej jest zapis ustawowy który mówi o tym że w klasie w szkole specjalnej liczba dzieci nie może przekraczać 20 osób ?. Teraz tak w waszej szkole w klasie jest 15 osób i w szkole specjalnej w klasie 15 osób . Teraz tak nauczyciele w szkole specjalnej poczują się oszukani bo ich praca jest trudniejsza i będą mieli taką samą liczbę dzieci jak wy. Dzieci ze szkoły specjalnej wymagają większego nakładu nauki i troski, czyli będzie tutaj ogromna niesprawiedliwość w stosunku do dzieci ze szkoły specjalnej.

I tak idąc waszym tokiem myślenia to miasto powinno wybudować nowe szkoły specjalne w każdej dzielnicy miasta, bo nie można zastawić tych dzieci na pastwę losu a zająć się waszymi dziećmi, bo dzieci ze szkoły specjalnej mają również takie same prawa jak i wasze.

Czyli co miasto da nauczycielom ze szkoły specjalnej podwyżki płacowe bo mają trudniej jak wy, dzieciom będą musieli zapewnić transport, a jeżeli nie to miasto będzie zmuszone wybudować nowe szkoły specjalne w prawie każdej dzielnicy.

Co do referendum walczycie o szkoły ok będą nowe wybory wiąże się to z kosztami dla miasta .

Teraz znajdzie się ktoś taki że powie ja odwołam waszą nową rade bo w Wałbrzychu nie ma sądu okręgowego i PKSu, bo ludzie do sądu okręgowego muszą jeździć do Świdnicy, w Wałbrzychu mieszka większość ludzi niż w Świdnicy i siłą rzeczy w demokracji Wałbrzychowi się to należy , bo większość decyduje i tą większością jest Wałbrzych i znowu będzie referendum i nowe wybory, podobnie może być ze szkołami specjalnymi i też można odwołać rade i zrobić nowe wybory, tylko pytanie kto za to zapłaci ? Takimi właśnie sposobami niszczy się Wałbrzych. Teraz w kasie macie 15 osób a za dwa lata będzie 10 osób i jaki to ma sens tej walki ? jak nie w tym roku zlikwidują szkołę to w przyszłym .

I pani Rosiak i Lubiński zdają sobie z tego sprawę ale narażają miasto na koszty.
                              • Gość: Monika Re: Do pani Moniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 15:25
                                Już na jakimś forum, wymienialiśmy się poglądami. Też pisał Pan tam o dzieciach dojeżdżających do szkoły specjalnej. Nie znam statystyk, jak chodzi o zapotrzebowanie na szkoły specjalne, domyślam się, że dowóz dziecka specjalnej troski jest dla rodziców dodatkowym obciążeniem. Jeżeli jest Pan rodzicem, który musi się z tym borykać, powinien Pan, wraz z innymi nagłaśniać problem i postulować o lepsze warunki. Z mojej strony mogę tylko powiedzieć, że rozumiem Pana rozgoryczenie, przed laty zresztą pracowałam jako wolontariusz z osobami upośledzonymi oraz niepełnosprawnymi (co prawda nie z dziećmi, lecz z dorosłymi) i wcale nie uważam, by te osoby były gorsze. Chcę Panu powiedzieć, że w tych szkołach, o które walczą rodzice nie ma klas po 15 osób. W 31, szkole mojego dziecka najmniej uczniów jest bodaj 17 i to dlatego, że 1 klasa jest podwójna, podobnie jak 6. Klasy liczą między 20 a 25 osób, nie ma problemów z demografią. Naturalnie uważam, że w 15-osobowej klasie w szkole specjalnej dzieci wymagają większego nakładu troski i uwagi. Tylko proszę zapytać Pana Prezydenta, dlaczego w Wałbrzychu zabiera się etaty nauczyciela wspomagającego? Jest bardzo mało oddziałów integracyjnych, a np. zablokowano możliwość stworzenia takich przy szkole na Poniatowie. Dzieci z różnymi problemami obecnie oczekują nawet po kilka lat na miejsce w szkole integracyjnej i muszą spełniać obowiązek szkolny w zwykłych szkołach, pomimo, iż nauczyciele nie mają dyplomu z pedagogiki specjalnej. Nie rozumiem argumentu, że skoro jednym jest źle, to drugim też powinno. Zamiast tego powinniśmy wspólnie walczyć o poziom szkolnictwa w Wałbrzychu i jako rodzice mieć na nie wpływ. Czy wie Pan, że na fali likwidacji w Polsce, z mapy zniknęły specjalistyczne ośrodki dla dzieci głuchoniemych i tego typu placówki? Bo to jest prawdziwy skandal! Też mnie wkurza brak sądu czy PKS-u. A co do referendum, ono jest kumulacją wielu błędnych decyzji. Szkoły przelały tę czarę goryczy. Korzystamy z demokratycznego narzędzia, mamy do tego prawo i wkładamy w to mnóstwo pracy, to też są nasze podatki. Nie sądzę, aby każde społeczne niezadowolenie było manifestowane w drodze referendum. Ale sądzę, że wzięcie udziału w tym teraz -24.06. może sprawić, że władza zacznie się liczyć z człowiekiem, kto by do tej nowej rady nie wszedł. Pan Lubiński i Pani Rosiak nie narażają miasta na koszt poparciem referendum. Narażą ci, którzy ze swojego prawa nie skorzystają i nie przyjdą. Ale jestem dobrej myśli i życzę Panu, aby Pan po prostu walczył o swoje, zwłaszcza w imieniu dzieci. Żeby tych ludzi w Wałbrzychu nie ubywało, żeby nie musieli wyjeżdżać rozgoryczeni. Pozdrawiam!
                                • Gość: Monika Re: Do pani Moniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 15:46
                                  I tak na marginesie: mój siostrzeniec mieszka w Niemczech, gdzie problem dzieci niepełnosprawnych i upośledzonych jest rozwiązany właśnie poprzez szkoły integracyjne. Chodził np. do klasy, gdzie pośród zupełnie zdrowych dzieci był chłopiec z silnymi problemami psychicznymi i drugi, w bardzo mocnym stopniu niepełnosprawności (specjalny wózek, mnóstwo przyrządów, cewnikowanie, odflegmianie itp.). Tam nie stanowiło to problemu. Szkoły integracyjne, przystosowane dla osób niepełnosprawnych, fantastyczna, praktyczna nauka tolerancji i opiekuńczości od dziecka. Może to właśnie tak powinno wyglądać, zamiast tworzyć enklawy dla dzieci specjalnej troski? Wydaje mi się, że bardziej na miejscu byłoby ich funkcjonowanie w społeczeństwie. Tylko do tego potrzebne są środki na etaty nauczycieli, opiekunów, dowozy, przystosowanie budynku itp. A u nas nie ma na elementarne podstawy, za to jest na podwójne stanowiska, przetasowania w spółkach miejskich, nieopłacalne inwestycje, ogromne odprawy itd.
                                  • Gość: czytajacy Re: Do pani Moniki IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.12, 16:07
                                    Ale chyba Pani nie uważa że jest to wina obecnych radnych czy Romana Szelemeja że w Wałbrzychu nie jest tak jak w Niemczech, nawet w Warszawie tak nie ma. Oczywiście wymaga dużych nakładów finansowych jak wiadomo na edukacje w Wałbrzychu daje Wojewoda we Wrocławiu, a Wojewodzie daje Ministerstwo Edukacji więc jest to nie wina radnych czy Szelemeja. Zamykanie szkół też jest odgórnym nakazem i Szelemej musi się do tego zastosować, bo miasto nie dostanie kasy na te szkoły i za co je utrzymają ? Moim zdaniem takie sprawy powinno się załatwiać nie poprzez referendum bo tu nowa rada też nic nie wskóra, a przez rozmowy z Wojewodą oraz Ministrem Edukacji, aby zwiększyli fundusz na Wałbrzyskie szkoły. Jak sama pani wie miasto ciężką sytuacje finansową, fundusze idą z różnych źródeł, pojawiają się też wpisy po co GDK i Stara Kopalnia, na to daje Ministerstwo jak i Unia i powinniśmy się cieszyć że w Wałbrzychu będziemy mieli zabytki i odnowione te zabytki itd.

jak pisałem mamy fundusze na szkoły, szpitale, remonty dróg, remonty zabytków, np. fundusz na remont drogi nie może iść na szkołę, czy też nie można zabrać funduszu na szpital i dać to na Starą Kopalnie.
                                    • Gość: Zulugula Re: Do pani Moniki IP: *.play-internet.pl 10.06.12, 16:16
                                      Nie tłumacz im ,udają nierozgarniętych ,a cel jeden .Uratowac rosiakom sztab główny
                                      • Gość: Monika Re: Do pani Moniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 16:31
                                        No ja wprawdzie nie wiem, gdzie "Rosiaki" mają "sztab główny", wszystkich tuneli pod osiedlem nie zwiedziłam, ale to penie tam trzymają Bursztynową Komnatę, Św. Graala i kwiat paproci :) Jedno wiem na pewno: bardzo się radnej Rosiak boją ci, co mają swoje tajemnice w Ratuszu...
                                    • Gość: Monika Re: Do pani Moniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 16:23
                                      Uważam, że winą obecnie nam panujących jest zabieranie etatów nauczycieli wspomagających, jak chodzi o tę sprawę. Problem też w tym, że nikt z tych osób nie wnioskował i nie starał się np. o zwiększenie subwencji. Mało tego, gdy rodzice przedstawiali konkretne plany na uratowanie i dalsze, bardziej prężne funkcjonowanie placówki, nikt ich nie słuchał, a to na prawdę dobre pomysły. Mam pretensje, bo taka szkoła jak 31, która strat nie generuje i jeszcze zdobywa ciężkie pieniądze dla szkoły i dla miasta, mało - chce utworzyć zespół szkolno-przedszkolny (na który jest ogromne zapotrzebowanie) została skreślona na początku. Teraz, gdy się uratowaliśmy, zabrano nam termomodernizację, choć ta obniża o 75% koszty ogrzewania. Czy 19 na Poniatowie - tam chciano utworzyć właśnie oddziały integracyjne, powołano do życia spółdzielnię, która miała obniżyć koszty placówki (sprzątanie, przygotowywanie posiłków) - im odmówiono nawet utworzenie szkoły stowarzyszeniowej! Odgórne nakazy nie są wytłumaczeniem, bo po to jest SAMORZĄD, żeby dopasować różne sprawy do potrzeb danej gminy. Nie chcieliśmy referendum, chcieliśmy rozmów, czasu na wspólne opracowanie sieci szkolnej. W obliczu tego, jak nas potraktowano, zostaje taka forma. Skoro fundusze na inne inwestycje nie mogą iść na szkoły, to dlaczego tak wielu podnosi argument, że pieniądze, jakie pójdą na referendum, można by przeznaczyć na szkoły?
                          • Gość: gosc Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 17:07
                            Idz telewidzu poogladaj Euro i daj sobie spokoj i porządnym ludziom tez....
                            • Gość: Zulugula Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.play-internet.pl 10.06.12, 17:16
                              Monika masz dzieci zajmij sie nimi ,nie pisz juz sama do siebie bo znowu będziesz musiała sobie odpowiedzieć .Kółko graniaste
                              • Gość: Monika Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 17:19
                                To Ty, to też ja? :) No widzisz, właśnie dlatego, że mam dzieci, to chciałabym, żeby żyły w normalnym, fajnym miejscu.
                                • Gość: zdziwiony Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.12, 17:26
                                  A to twój dzieciak mówił w Kłami, że mamy złego prezydenta? Co za wychowanie? :(
                                  • Gość: Monika Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 17:30
                                    Nie, nie mój. Ja mam 2 córki, a to był chłopczyk. Ale przyszłego elektoratu to Panu Prezydentowi nie zazdroszczę :)
                                    • Gość: elektorat Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.12, 17:59
                                      Ale to nie jest jego elektorat. My go lubimy i szanujemy :)
                                      Chłopczyk był przedstawicielem opozycji.
                                      • Gość: Gosc Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.06.12, 18:35
                                        Do tych co nie wiedza szkola integracyjna i specjalna to dwie rozne szkoly. Szkola integracyjna istnieje juz od kilku lat na Podzamczu jest to szkola nr 26. Do obydwoch szkol kieruja dzieci lekarze prowdzacy i psycholog tyle w tym temacie widac, ze nie bardzo wiecie jakie szkoly sa w naszym miescie. Co do obrony kazdy broni swojego tak jak Monika szkoly nr 31 bo tam chodza jej dzieci "czytajacy" skoro tak ubolewasz nad specjalna wiec zakasaj rekawy i domagaj sie praw, ktore sie dzieciom naleza. Tu widze wypowiadaja sie negatywnie ci co nie maja dzieci w wieku szkolnym ja tez nie mam, ale to nie oznacza, ze jestem za likwidacja dla mnie robienie oszczednosci kosztem najmlodszych jest okrutne. Oszczednosci dobry szef zaczyna od siebie dajac tym samym przyklad innym, ale dobrze wiecie, ze tak nie jest wystarczy poczytac wyliczenia, zmiany stanowisk, odwolania, powolania itp w poscie "Oszczednosci". Do Moniki widze, ze atakuja ciebie z roznych stron i dobra rada nie odpowiada sie na idiotyczne wpisy bo tym bardziej bedzie ich coraz wiecej z niczego nie musisz sie nikomu tlumaczyc.
                                      • Gość: Gosc Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 18:47
                                        A z tematu dzieci to my zejdzmy one też przeciez maja prawa do własnego zdania, a uwierzcie mówią szczerze co myśla bez znaczenia czy to chłopiec czy dziewczynka.
                                        • Gość: smutny Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.12, 18:52
                                          ... lub co im starzy każą mówić przed kamerą albo durna redaktorka
                                          • Gość: Mops Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.play-internet.pl 10.06.12, 18:55
                                            Ludzie nie piszcie juz do niej k..wa dzieci głodne stary pije a ona wypociny na forum . Niech te dzieci zjedzą kolacje .Błagam Was
                                            • Gość: garuch Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.12, 19:04
                                              Właśnie, Monika. Idź na spacer, pogoda ładna a ty siedzisz cały dzień przy kompie i nudzisz.
                                          • Gość: mysza Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.play-internet.pl 10.06.12, 19:07
                                            forum.gazeta.pl/forum/w,168,135290780,135699448,Re_walbrzyska_kobieta_pozal_sie_PANIE_BOZE_.html
                                            • Gość: netowy szperacz Lokowanie produktu IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.12, 19:20
                                              Zdjęcie zawiera lokowanie produktu: www.walbrzyszek.com/lib/photo.php?id=87828&typ=0&data=2012-05-24&kat=referendum
                                            • Gość: pyta Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.play-internet.pl 23.06.12, 00:58
                                              Hej i co tam? Przeprosicie nieudacznicy?
                                              • Gość: wyborca Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.12, 13:05
                                                W poniedziałek przeproszą, po nieudanym referendum.
      • arek354 Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela 26.07.14, 17:32
        Gość portalu: Monika napisał(a):

> Witam Państwa! Nazywam się Monika Misińska-Wrona.
        > Do Czytającego: tak, jestem sąsiadką państwa Rosiak. Podobnie, na jednym
        > podwórku wychowywałam się z Pawłem Orfinem. Na wylocie z mojego rodzimego osie
        > dla mieszka też Marek Rząsowski. Mieszkał (lub mieszka – nie wiem) tu rów
        > nież Stefanos Ewangielu. Do przedszkola na osiedlu uczęszczał Szymon Heretyk. C
        > ezary Kuriata też jest z Osiedla Górniczego. Jak i mnóstwo innych osób, tak oko
        > ło 1,5 tysiąca.

I Heniu Kułacz ! :)
        • cass_pennant Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela 30.07.14, 16:42
          I jeszcze taki gość, nie wiem jak sie nazywał, ale z takim rudym pieskiem chodził...:-)
    • Gość: jaja co? Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.play-internet.pl 11.06.12, 23:24
      www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,15343
      • Gość: orka Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.play-internet.pl 12.06.12, 17:52
        juz wiemy skąd Panie startują na idealne i kochane radne www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,15252
        • Gość: hau! Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 17:54
          Pieski ratuszowe zgubiły trop. nie mogą się zdecydować, czy startują z Ruchu Palikota, czy od Rosiaków :) Och, biedne, biedne, tresowane pieski...
        • Gość: przedsiębiorca Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.12, 18:00
          o w morde !
    • Gość: oppo Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.play-internet.pl 14.06.12, 19:00
      Dzień dobry ,co u Pani Moniki?
    • Gość: przyszła kryska Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 21:06
      Wyleczy go grzywna, jak tylko Policja ustali właściciela ip.
      • Gość: matysek Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.play-internet.pl 15.06.12, 21:29
        Baranku za co to link do filmu , To takie ruchome obrazy ,moze ktos jasniej ci to wytłumaczy
      • Gość: przyszła kryska Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 21:31
        odpowiada na pytanie: Kim są Misińska-Wrona i Gazela, doigrał się.
        • Gość: fotograf Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.12, 22:06
          Gazela go nie poda, bo nie ma takiego nazwiska wśród organizatorów referere.
          • Gość: kruk Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.play-internet.pl 25.06.12, 19:33
            www.tvwalbrzych.pl/site/ Dajcie juz spokój nie wpieprzajcie sie w polityke z 7 tys co poszło na referendm 5tys było przeciw odwołaniu rady
            • Gość: Adam Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.12, 20:12
              Pięć tysięcy to mimo wszystko spora liczba. Przykładowo na oddziale psychiatrycznym jest tylko siedemdziesiąt kilka łóżek.
              • Gość: sąsiad Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela IP: *.play-internet.pl 25.06.12, 20:59
                Nie znam tych Pan, tylko z tv KŁAMI ,ale wiem jedno nigdy nie przyznają sie do błędu. Wszyscy są żli a oni cacy. Na kazdym portalu jedzie prezydent po Rosiakach Wildach Lubinskich, A oni cisza , co Pani wrona sowa ma z tym wspólnego? Pewnie nic moze im wysle smsa ,albo i nie, Ale ta kampania to wasza porazka i my mieszkancy czekamy na przeprosiny winnych ,oraz obietnice nie wpieprzanie sie wiecej w sprawy miasta . Do garów kobitki
                • spostrzegawczy_wch Re: Kim są Misińska-Wrona i Gazela 03.08.13, 20:37
                  Monika, masz zajebiste rzęsy i nie jest to hejterski wpis :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka