mayessa 08.02.05, 11:51 To takie sliczne imie kojarzy mi sie z "Alicja w krainie czarów".Ale zauwazylam, ze malo kto mówi to imie jako Alicja- najczesciej slysze Ala ,Alusia, Alunia i juz mi sie nie tak bardzo podoba. O jeszcze Alutka)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idaaa Re: Alicja 08.02.05, 11:55 Moja mama ma przyjaciółkę o imieniu Alicja. I w zasadzie... Tylko ona zwraca się do niej w tej formie. Nawet mąż mówi "Alik" ew "Ala"... A szkoda bo moim zdaniem Alicja brzmi o wiele ładniej... Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Alicja 08.02.05, 14:01 Znam jedną Alicję i wszyscy mówią do niej właśnie Alicja.Ale dla mnie to imię jest trochę zbyt "twarde" , sprawia to cj .. Odpowiedz Link Zgłoś
kachnab Re: Alicja 08.02.05, 19:54 Tez znam Alicje nazywana Alicja. Piekne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Alicja 09.02.05, 15:08 Bardzo ładne, byleby tylko nie zdrabniać Alka Ostatnimi czasy się coraz bardziej popularyzuje. Pozdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ali Re: Alicja 10.02.05, 10:01 Moja 2-miesięczna córcia ma na imię Alicja. Zawsze marzyłam o tym imieniu dla córki. Nie wiem czemu przejmujecie się tymi zdrobnieniami przecież Ala też brzmi ślicznie. pozdrowienia Doda Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: Alicja 06.05.05, 22:54 mama_ali napisała: > Moja 2-miesięczna córcia ma na imię Alicja. Zawsze marzyłam o tym imieniu dla > córki. Nie wiem czemu przejmujecie się tymi zdrobnieniami przecież Ala też > brzmi ślicznie. > pozdrowienia Doda pozdrawiam Alusie ,mam nadzieje ze sie dobrze rozwija...no i calusek dla niej. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: odświeżanie dla alicji-ciekawskiej 06.05.05, 22:52 gaudencja napisała: > bardzo dziekuje. pozdrawiam......moj maz nazywa mnie ..Alik ,Aliczek .. Odpowiedz Link Zgłoś
pchelka Re: Alicja 13.05.05, 10:29 Taaa Kiedyś nie lubiłam swojego imienia. Ale juz się przyzwyczaiłam )) Nie trawię tylko, jak ktoś mówi do mnie "Alinko". Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_andrzeja Re: Alicja 13.05.05, 18:07 mayessa napisała: > Ale zauwazylam, ze malo kto mówi to imie jako Alicja- najczesciej slysze > Ala ,Alusia, Alunia i juz mi sie nie tak bardzo podoba. O jeszcze Alutka)) Moim zdaniem będą się zwracać tak, jak będziesz chciała, tylko trzeba ludzi nauczyć, że ma być Alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
marjotka Re: Alicja 16.05.05, 12:03 Moja druga polowa chciala zeby nasz synek, gdyby mial byc coreczka oczywiscie nosil to imie. Dl amnie niestety to jedno z mniej symatycznych imion, moze dlatego ze kojarzy mi sie ze znienawidzona fizyka w podstawówce ? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Alicja 17.05.05, 14:53 Aliszien, Alicze, Al Capone (to koledzy z podstawówki). też nie cierpię jak ktoś mówi do mnie Alina. Odpowiedz Link Zgłoś
lulla1 Re: Alicja 17.05.05, 16:23 moja córeczka ma na imie Alicja, jak usłyszałam że ktoś do niej mówi Alka to mnie aż ciarki przeszły, teraz już sie przyzwyczaiłam Odpowiedz Link Zgłoś
marylennox Re: Alicja 18.06.05, 14:54 To pradwda mi się tez kojarzy z Alicją w krainie czarów a że nie znoszę tej bajki... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Alicja 18.06.05, 15:12 marylennox napisała: > To pradwda mi się tez kojarzy z Alicją w krainie czarów a że nie znoszę tej > bajki... Bajka to utwór wierszowany (najbardziej znanym bajkopisarzem był Ignacy Krasicki). "Alicja w Krainie Czarów" to powieść fantastyczna, ewentualnie baśń Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: Alicja 24.06.05, 21:18 ja mam coreczke alicje jajblizsza rodzina mowi alicja alisia lub lalisia ale nie podoba mi sie wlasnie jak ktos mowi do niej ala a wiekszosc obcych tak mowi Odpowiedz Link Zgłoś
agusiajasia Re: Alicja 24.06.05, 23:00 a moja siostra ma coreczke Alicje i mowia na nia MALINKA od ala-alinka-malinka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alicja 22.04.06, 23:30 lalisia78 napisała: > ja mam coreczke alicje jajblizsza rodzina mowi alicja alisia lub lalisia Lalisia - bardzo sympatyczne zdrobnienie dla małej dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alicja 21.11.05, 17:20 marylennox napisała: > To pradwda mi się tez kojarzy z Alicją w krainie czarów a że nie znoszę tej > bajki... Ale za to "Alicja po drugiej stronie lustra" jest bardzo fajna - co o tym myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
ma.kupczyk Re: Alicja 23.11.05, 11:45 Zgadza się ja mam córkę Alicję i sama do niej najczęściej mówię Ala albo Alunia rzdko Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Alicja 23.11.05, 12:42 Alicja jako tako,ale Alina zupelnie mi sie nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś