Dodaj do ulubionych

Pizzerie-OPINIE

IP: *.opera-mini.net 11.06.12, 12:22
Witam,
zastanawiam się nad waszymi opiniami pizzerii w Wałbrzychu i okolicy.

Verona w Tesco moim zdaniem najlepsza pizza i tania, nie trzeba na nią długo czekać i obsługa już rozpoznaje stałych bywalców, pozdrawiam obsługę xD

Hallo Pizza k.Rynku-była pyszna, teraz nie wiem jak jest, było drogo.

Mexicana-jedna z najlepszych, nie czekałam długo, pizza moim zdaniem na 2 miejscu w moim rankingu :D

Da Grasso na podzamczu - tragedia , byłam raz i pożałowałam xd Drogo, niedobre, a sosy jeszcze gorsze. Już nie wspomnę z litości ile na pizze trzeba czekać... Nie polecam, a nawet odradzam.

Pizza Hit-Szczawno-Zdrój- Dobra pizza, przystępne ceny, długi czas oczekiwania.

I u mnie na podium była jeszcze pizzeria w Auchan, obecnie nieistniejąca (miejsce po niej zajmuje Fluch, ale o nim zaraz). Pizza tam była tania i ... inna niż jakakolwiek którą jadłam. Bardzo syto podane składniki, tanio, nie czekało się długo. Szkoda że już jej nie ma.

Flunch w Auchan - jednym zdaniem - dziadostwo lepsze niż w Da Grasso, czyli drugie najgorsze. Jak nie macie wyjścia i musicie tam zjeść to współczuję. Droga i fasfoodowa xd. Tragedia. Szczerze nie polecam.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Pizzerie-OPINIE IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.06.12, 12:57
      Jeśli o mnie chodzi, a jestem smakoszem pizzy i zamawiam ją przynajmniej raz w tygodniu, to obecnie króluje cattani. Fakt zapiekanki mają nadal słabe i diavolo rządzi, ale pizza nigdzie nie smakowała mi równie dobrze. W pizza hit w Szczawnie też jest dobra, jednak ja wolę grube ciasto i cenowo też dosyć drogą mają.
      Dobrą pizzę i zapiekankę mają również w futbol pubie, jednak odległość od Podzamcza jest dosyć spora, niby można się dogadać na dowózkę do ronda koło tesco, ale ja jednak wolę zamówić bezpośrednio do domu. Co do mexicany to fakt pizza daje radę, ale niestety ostro rozczarowuje obsługa, szczególnie starsza pani, która zachowuje się tak jakby była tam za karę i wszystko robi z wielką łaską, więc szybko idzie stracić apetyt jedząc pizzę na miejscu.
      W diavolo pizza się popsuła, ale zapiekanka nadal rządzi i daje radę.

pozdrawiam
      • Gość: magda Re: Pizzerie-OPINIE IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.06.12, 14:39
        Dla mnie dobra byla w diavollo ale teraz to niewiem co sie tam dzieje pizza coraz mniejsza srednicy ma miec 42 cm a ma zaledwie 39cm specjalnie zmierzylam bo na oko juz byla mniejsza i smak tez inny a wlasciwie brak smaku sos to sam majonez z odrobina sproszkowanego czosnku wole da grasso pizza dobra i pyszne sosiki
    • Gość: Głodomoor Re: Pizzerie-OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 21:17
      Ja tam najczęściej zamawiam w footballpubie, pizza dobra, choć mała a ceny standardowe, dobre pizze maja też w MonaLisie, jeśli chodzi zaś o kryterium cena/jakość to tu najlepiej wypada Italia na Głównej, ceny nie są wygórowane a pizza duża (z tym że ciasto cienkie).
      • Gość: smakosz Re: Pizzerie-OPINIE IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.12, 21:51
        Italia,Doriano,Mexicana,Hallo Pizza;tam mi najlepiej smakuje
        • Gość: on Re: Pizzerie-OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 15:19
          Diavollo na dowóz, Legenda na miejscu
          • Gość: plum Re: Pizzerie-OPINIE IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.06.12, 19:16
            w mexicanie najlepsze zapiekanki byly, ale obsluga jakas nienormalna ostatnimi czasy, ciagle cos mylą w skladnikach, ta starsza pani faktycznie nie miła, wydaje sie opryskliwa i myli zamówienia, a szkoda.

Pizza jedyna w swoim rodzaju na grubym cieście w pizzerii mona-lisa, zawsze dobra -inna niz wszystkie.

W trattorii dobra pizza była ale dawno tam nie byłem.
            • Gość: Astor Re: Pizzerie-OPINIE IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.12, 19:18
              Tylko Tesco! zgadzam się z tym, ze smacznie, tanio i szybko. A to chyba najważniejsze ... jak mam więcej kasy to da grasso .. ale mało kiedy bo drogo
              • Gość: Kwiatuszek Re: Pizzerie-OPINIE IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 19:41
                sranie w banie z tymi pizzeriami,każdy chwali swoje i tyle w tym pojeba... temacie
    • Gość: moim zdaniem Re: Pizzerie-OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 19:38
      hallo pizza( trochę za drogo), Diavollo i Legenda
      • Gość: pizzowy potwór Re: Pizzerie-OPINIE IP: *.ip.netia.com.pl 14.06.12, 07:49
        tak naprawdę pizze się wszędzie popsuły nie wiem czy to wina składników czy oszczędzania na składnikach futbool pub prowadził teraz ciasto suche i całkiem inny smak nie taki jak kiedyś ale nic dziwnego co tam wchodzę to inna obsługa i kucharz pewnie i tak pewnie w każdej pizzeri jeżeli ktoś sie juz upiera przy oryginalnym wyrobie włoskim to proponuje ciao pizze w szczawnie na pętli robiona przez prawdziwego włocha taką mameje hmm smak chyba zależy od upodobań pizze w tym mieście się już dawno skończyły walą tandetę zaniżając jakość podnosząc ceny
        • Gość: Ciekawski Re: Pizzerie-OPINIE IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.12, 20:50
          byłeś pod wpływem....? czynjesteś dyslektykiem-to sorry
    • Gość: :) Re: Pizzerie-OPINIE IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.06.12, 09:41
      Jeśli chodzi o smak, to kiedyś tylko Diavollo, ale gdy się rozsławili, to pizza wyglądała przy dostawie jak po wojnie: zimna, mało i byle jak porozrzucane składniki, mokra w centrum, przypalony spód, sosy rzucane na ciasto (te w pudełku). DaGrasso nie jest źle, ale i bez rewelacji. Mexicana? Jak z Biedronki z zamrażary;P Verona tylko raz na miejscu...i ostatni;) Italia na "piaskach" pysznie. W każdej innej albo nie za ciekawie, a jak już lepiej to za drogo. Znam jedną pizzerię, malutką, gdzie pizze są tanie, pyszne, dużo składników, dowóz w 15-20min, ale aż strach polecić, by nie być posądzonym o kryptoreklamę, to raz, a dwa, to jak będzie was za dużo chętnych to istnieje ryzyko, że trzeba będzie czekać dłużej na pizze;D no i nie daj Boże jeszcze by mi się popsuli:P
      • Gość: pan L Re: Pizzerie-OPINIE IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.12, 11:25
        Ja preferuje pierogi o smaku pizzy z basztowej
        • Gość: meme Re: Pizzerie-OPINIE IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.06.12, 00:51
          mam nadzieję, że nie trollujesz, bo specjalnie tam pojadę, by zobaczyć, czy takie coś istnieje;D
    • Gość: audiola13 Re: Pizzerie-OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 20:09
      Ja polecam pizzerię Italia z Piaskowej. Często zamawiam też zapiekany makaron oraz sałatkę. Naprawdę bardzo dobra- świeżo przyrządzona, sałata chrupiąca. Jeszcze nigdy nie miałam sensacji żołądkowych po tych zamówieniach, a w trakcie pracy to ważne. Nie zdarzyło mi się, żeby pomylono zamówienie, a często zmieniam skład zamówionego jedzenia w stosunku do oferty w karcie. W tym względzie obsługa jest elastyczna. Jestem bardzo zadowoloną klientką i z pewnością jeszcze złożę tam zamówienie.
      • Gość: ciekawe ciekawe Re: Pizzerie-OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 23:35
        A co sądzicie o tej nowej pizzeri na Starym zdroju zwie się Bingo fon pizza ? tylko na wynos lub na zamówienie brak sali pizza była super ciekawe jak reszta z karty pewnie się sprawdzi w niedługim czasie ;)życzę Powodzenia odważnemu ;)
    • bo-sman Re: Pizzerie-OPINIE 01.05.13, 19:57
      Właśnie zjedliśmy(spróbowaliśmy) z rodziną pizze z degrasso piaskowa góra. TRAGEDIA to mało powiedziane pizza zimna ok w innych pizzeriach tez sie z tym spotkałem ale pierwszy raz w pizzy za którą płace kilk dyszek była zeschnięta kiełbasa i sucha kukurydza w kolorze brązowym sera wogóle nie było czuć Nie POLECAM!!!
    • pozor_vlak Re: Pizzerie-OPINIE 01.05.13, 20:08
      Italia, a potem długo, długo nic... Na drugim końcu dno i dwa metry mułu- Da Grasso.
      • racjonalizat0r Re: Pizzerie-OPINIE 03.05.13, 09:34
        Mój subiektywny ranking:

1. Trattoria Di Strada - najlepsza
        2. Italia - pyszna
        3. Football Pub - bardzo dobra
        4. Halo Pizza - bardzo dobra
        5. Barracuda - ok
        6. Happy Day - względna
        ...
        Mexicana, Diavolo, Bohema, Mona Lisa, Paparazzi - pizzopodobne, więcej gliny z ciasta niż składników i smaku

Da Grasso, Cattani - poniżej krytyki, wolałbym karton po pizzy wszamać!
        • elo072 Re: Pizzerie-OPINIE 03.05.13, 14:33
          do racjonalizatora - twój subiektywny ranking nawet ok tylko ze żadna z tych pizzerii nie robi na grubym puszystym cieście pizzy ,trattoria milimetrowe ciasto jedynie football trochę grubsze happy day tragedia bez sera wyrób seropodobny dyskwalifikacja całkowita, bohema grubsze ciasto i mona lisa, reszta nie ma pojęcia o grubym puszystym cieście a to największa sztuka i cała magia pizzy
          • pozor_vlak Re: Pizzerie-OPINIE 03.05.13, 15:05
            Kolego, pizzy nie robi się na "grubym puszystym cieście".
            OK, jeżeli gustujesz w drożdżówkach z żóltym serem, to smacznego, ale nie nazywaj tego pizzą.
            • elo072 Re: Pizzerie-OPINIE 03.05.13, 19:26
              do pozor_vlak - powiedz to w pizzy hut pizzerii której nie będzie nigdy na tym zadupiu... cała sztuka i magia pizzy to ciasto a nie kupa dodatków serów i sosów
              • pozor_vlak Re: Pizzerie-OPINIE 03.05.13, 19:37
                elo072 napisał:

> do pozor_vlak - powiedz to w pizzy hut pizzerii której nie będzie nigdy na tym
                > zadupiu...

I całe szczęście.

>cała sztuka i magia pizzy to ciasto

Połowa.Ale chodzi o porządnie wyrobione CIENKIE ciasto. Druga połowa to opalany drewnem piec. www.bandasanbiagio.com/wp-content/uploads/2011/11/forno.jpg.jpg
          • mika_111 Re: Pizzerie-OPINIE 03.05.13, 18:11
            A ja myślę że całe to forum to to walka między właścicielami pizzerii a ich cel zniszczyć konkurencję. Taka prawda że dla zwykłego klienta ta dyskusja nie wnosi nic. Ktoś tworzy sobie jakiś tam ranking bez użycia jakichkolwiek argumentów. Jak dla mnie więcej dowiem się od znajomych niż od anonimów piszących bzdury. Więc jak chcesz opinię o konkretnej pizzerii to popytaj konkretnych osób albo zamów i sam sprawdź. Przynajmniej następnym razem będziesz wiedział gdzie zamawiać a gdzie nie. W końcu to nie Warszawa i zbyt wielu pizzerii tu nie ma.
            Bravo dla managerów angażujących się w taką formę reklamy.
            • racjonalizat0r Re: Pizzerie-OPINIE 03.05.13, 19:27
              do mika...: czy mądry menadżer lub właściciel walczy o dobra opinię o lokalu na forum? Ogarnij się. Gdybym nim był to bym siedział właśnie w lokalu i myślał co zrobić, żeby być lepszym od konkurencji, a nie żeby ja zniszczyć.

Dodaję po jeden-dwa powody (nie lubię grubego ciasta):
              1. TDS - najbardziej włoska, idealnie przyprawiona
              2. I - j.w.
              3. FP - konkretna ilość składników, dobra cena
              4. HP - konkretny smak, zawsze ta sama jakość
              5. B - duża ilość składników, zależy też, który kucharz robi
              6. HD - konkretna ilość składników, brak "buły" na rantach

M - drożdżówka, wysokie ceny, D - leje się z niej woda, składniki spadają, ML - papryka w menu=papryka w proszku, tyle samo składników na małej co dużej tylko ciasto rozciągnięte, B - ciężka, często surowa, Paprazzi - bez wyrazu, dużo "buły"

DG - każda smakuje tak samo, jak niepizza, C - miałem przygody z żołądkiem
              • pozor_vlak Re: Pizzerie-OPINIE 03.05.13, 19:45
                Da Strada to gdzie to jest? Pytam, bo kolega, który najwyraźniej zna się na rzeczy mnie zaintrygował.
                • elo072 Re: Pizzerie-OPINIE 05.05.13, 13:55
                  do pozor_vlak - trattoria di strada ul.andersa 82 tel. 74 307 07 07 dowóz gratis na terenie całego miasta ... pizza według Pana gustu czyli bardzo cienkie ciasto , osobiście wole puszyste wysokie ciasto po prostu jest bardziej syte
                  • pozor_vlak Re: Pizzerie-OPINIE 05.05.13, 21:23
                    elo072 napisał:

> do pozor_vlak - trattoria di strada ul.andersa 82 tel. 74 307 07 07 dowóz gra
                    > tis na terenie całego miasta ...
                    dziękuję

> osobiście wole puszyste wysokie ciasto po prostu jest bardziej syte
                    Smacznego :)
              • mika_111 Re: Pizzerie-OPINIE 03.05.13, 22:10
                "mądry menadżer lub właściciel" płaci pewnej firmie (nazwy podawać nie muszę bo wtajemniczeni wiedzą o jakiej firmie piszę ), która zobowiązuje się do wypromowania w internecie konkretnego lokalu. Jej działania polegają na umieszczaniu na forach pozytywnych opinii o lokalu, wymyślonych przez siebie rankingów w których dany lokal zajmuje pierwsze miejsce, negatywnych opinii o konkurencji.
                • racjonalizat0r Re: Pizzerie-OPINIE 06.05.13, 23:07
                  mika_11: zjedź pizzę. Jak jesteś głodna strasznie gwiazdorzysz :). Jesteś strasznie podejrzliwa - myślisz, że mój wpis to ZAMACH na inne pizzerie czy tylko WYBUCH nienawiści? A może to wina RUSKICH...pierogów? :) Tak PISzących na forum pewna partia przyjmie z otwartymi "ręcoma"!

Czy menadżer chwalił by też inne lokale? Czy tu są tylko podejrzliwi i sfrustrowani ludzie? Jest wątek, ktoś zapytał, napisałem swoja opinię. Ot co. Popytaj w innym wątku - jeśli się będę znał lub coś wiedział też doradzę :)

Ludzie ludziom gotują ten los...
                  • oskarw85 Re: Pizzerie-OPINIE 18.05.13, 08:32
                    A ja najbardziej lubię pizzę z Ciao w Szczawnie-Zdroju. Smaczna, na cienkim cieście - zupełnie inna niż drożdżowy potwór z da Grasso.
    • areis Re: Pizzerie-OPINIE Happy Day - podzamcze 24.11.13, 11:32
      Witam,

Przestrzegam przed pizzeria na podzamczu Happy Day ,......

Jedzenie bardzo niskiej jakości .. niesmaczne nie polecam - klienci z miasta Wałbrzych, Polska. Jest dużo lepszych miejsc gdzie mozna zjęść w Wałbrzychu. Pizze mają całkiem dobre ale sałatki oraz zapiekanki tragiczne. Wieprzowa sałatka na 10 kawałków 4 przerośnięte i żylaste po 2 pierwszych kęsach odechciało nam się tego jeść .Po telefonie do pizzeri Pani powiedziała ze może tylko przeprosić .... w tych czasach jest to niedopuszczalne i żałosne. Jedzenie popsuło nam część dobrze i miło zaplanowanego weekendu.

STANOWCZO ODRADZAM
      • aza-rg Re: Pizzerie-OPINIE Happy Day - podzamcze 24.11.13, 12:46
        Ostatnio zamawialiśmy pizzę z dagrasso i wielka lipa. popsuli się bardzo nie polecam jeżeli się nie poprawią
        • engwar Re: Pizzerie-OPINIE Happy Day - podzamcze 24.11.13, 23:17
          dagrasso nie szanuje pracowników to i się odbija na jakości pizzy. był tam jeden świetny pizzer-mem ale pani menager miała swoja wizję. teraz mają miernoty a ludzie którzy tworzyli klimat tej knajpy inne pizzerie i restauracje.
    • pizzaiolo2014 Re: Pizzerie-OPINIE 25.11.13, 19:52
      Powiem Wam tak.
      Dobrej pizzy w Wałbrzychu jeszcze nie jadłem.
      Oto z jakimi nieprawidłowościami się spotkałem:
      - pizza wałkowana wałkiem albo przepuszczana przez maszynę zamiast rozciągana rękami,
      - pizza obłożona sosem ketchupopodobnym zamiast prawdziwym sosem pomidorowym,
      - pizza z użyciem żółtego sera lub wyrobu seropodobnego zamiast sera mozzarella,
      - pizza, w której jest za dużo składników,
      - pizza, w której składniki są bardzo kiepskiej jakości,
      - pizza pieczona w piecu elektrycznym zamiast w piecu opalanym drewnem.
      - pizza, w której zamiast ziół świeżych używane są zioła suche, albo wogóle ich nie dają,
      - pizza, do której dodatkowo podawane są różnego rodzaju sosy, i co najgorsze nawet ketchup, (do pizzy nie powinno się uzywać żadnych dodatkowych sosów),
      - pizza pieczona na jakiś aluminiowych siatkach (np. Piekielnia kuchnia) albo w blachach (mexicana) zamiast bezpośrednio na płycie pieca,
      i wiele, wiele, wiele innych nieprawidłowości, które powodują, że nie chce mi się chodzić do tzw. pseudopizzerii,

• placzacy_z_oslami Re: Pizzerie-OPINIE 26.11.13, 09:58
        A ja powiem inaczej.

Albo wyrażamy własną i SUBIEKTYWNĄ opinię, albo robimy międzynarodowe zawody przyrządzania pizzy. I na tym należałoby się skupić (albo rozgraniczyć te dwie rzeczy). Czym innym bowiem jest to, jak powinna wyglądać (albo być robiona) PRAWDZIWA pizza, a czym innym - jaka smakuje (czyt. lepiej sprzedaje się) klientom.

Dlaczego?
        Bo bardzo wiele narodowych potraw serwowanych poza granicami kraju rdzennego jest... celowo "przerabiana" pod gusta i przyzwyczajenia danego kraju. Polacy mają ciastowo-kluchowe przyzwyczajenia smakowe (pierogi, pyzy, kluski, itd.) i bardzo często w tym kierunku gnie się inne potrawy.

Pomimo pełnej świadomości tego, że pizza ma być na cienkim cieście i z sosem pomidorowym (a nie ketchupowopodobnym) - sam sięgam po pizze na grubym cieście (!) w walę ketchup. Bo - lubię grube ciasto do pizzy, bo uwielbiam ketchup. Czy więc pizza, która oceniana jest, jako profanacja pizzy jest zła? Zależy dla kogo. Dla mnie nie :).

Raz jeszcze powtórzę - subiektywność oceny - to podstawa.

Powiem więcej.
        Grupa moich znajomych - zakochanych w kraju pizzy - regularnie i od lat pakuje kilka bryczek po dach, mapa/gps i mykają na 2,3,4 tygodnie do Włoch. Kochają to i robią regularnie. Zwiedzają każdą dziurkę tego kraju. Schiza. I wiecie co usłyszałem od nich? "Stary, tak paskudnej pizzy jak we Włoszech, nie zjesz nigdzie na świecie". :) LOL. Dlaczego??? Bo nie potrafią dobrze zrobić swojej potrawy? Nie. Bo taka jest "prawdziwa" pizza. Widocznie nie odpowiada - mimo swojej idealności i oryginalności przyrządzenia - naszym przyzwyczajeniom smakowym.
        • pizzaiolo2014 Re: Pizzerie-OPINIE 26.11.13, 23:12
          A ja myślę, że ci Twoi koledzy mówią, że im nie smakuje także tamtejsze wino. Bo ich gusta smakowe skłaniają ich i myślę że Ciebie też do picia i "lubienia" polskiego wina marki np: "Łzy sołtysa"; no wiesz takie wino przyprawione dużą ilością siary.
          Smacznego i na zdrowie.
    • glodekpolatach Re: Pizzerie-OPINIE 20.01.14, 05:14
      moj stary temat :D az mnie smieszy jak czytam te teorie spiskowe xD Fajnie jakby mi ktos zaplacil za reklame, ale nie ma tak fajnie xD Temat byl zalozony z nudow i z ciekawosci gdzie jest dobra pizzeria :D Moge dopisac do listy Football Pub bo spoko pizza, ale nieadekwatna do ceny, ale smaczna jak najbardziej. i dalej dla mnie najlepsza ta w tesco w veronie, chociaz sie troche popsuli i cena tez poszla w gore. I w tej chwili to najbardziej sie oplaca robic wlasna xD

Pozdrawiam wszystkich i tych co odpowiadali rzeczowo, i tych od teorii spiskowych (smiech do lez ;D).

zachecam dalej do dzielenia sie doswiadczeniami z pizzeriami :D I te smaczne i te mniej mile widziane :D.

Jeszcze raz pozdrawiam i do przeczytania :).
    • yamii Re: Pizzerie-OPINIE 19.03.17, 17:31
      Diavollo polecam, ale kobieta która nas wczoraj obsługiwała ( sobota 18 marca, około 18 ) szatynka w długiej kitce pobiła wszelkie rekordy. Nie ODpowiedziała dzień dobry! Podeszła do stolika bez słowa i niemal rzuciła karty. Potem podeszła bez SłOWA po zamówienie!!!!! Zawsze obsługa jest miła, pierwszy raz widziałam ta panią a jestem tam często, byliśmy w ciężkim szoku!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka