Dodaj do ulubionych

Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildorfiny

IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.12, 21:29
I znowu Nowośmieszny Wałbrzych chciał zaryczeć, a tylko się śmierdząco spierdział.

Już raz prostej kampanii wyborczej nie potrafili rozliczyć.

Teraz totalna kompromitacja. Na całej linii.

Wylczanki robione gdzieś na kolanie zostały w prosty sposób, cierpliwie jak krowie na rowie wytłumaczone.

www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,15342

Dobranoc. Pani Wildorfinie już w Wałbrzychu dziękujemy.

Obserwuj wątek
    • Gość: o rany Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.12, 21:33
      He he Wildorfina
      Dobre :-)

Co dwie głowy to nie jedna.
      Ale jak widać nie w tym przypadku.
      • Gość: Yeremi Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: 173.208.197.* 12.06.12, 09:44
        To że Wild i Orfin oraz jego zgraja ujadających piesków nie potrafi liczyć wiadomo nie od dziś.

Najpierw nie potrafili rozliczyć kampanii wyborczej - sprawozdanie odrzucono.

Potem tak liczyli swoje poparcie, że wyszło im zwycięstwo Wilda nad Szełemejem w wyborach.
        Pamiętacie ten kompromitujący sondaż?

Wodzu Wildorfiny tak wyliczył trasy tramwaju plus, że ten jest wolniejszy nie tylko niż autobus, ale i zwykły tramwaj. (Przypomnę - ogłoszony porażką roku 2011 we Wrocławiu)

Wcześniej tak wyliczał terminy remontów w inwestycjach miejskich, że niemal odciął jedną dzielnicę od świata. (szybko został przeniesiony na drugiego wicka w MPK i po tramwaju plus ma zakaz mania pomysłów)

O wywożeniu na taczkach nie wspomnę.
        Nie będę kopać leżącego.
        • Gość: a tak pamiętam Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.12, 23:22
          Pamiętam dokładnie.
          Nawet z ich wyliczeń wychodziło, że spotkają się w drugiej turze z Lubińskim.

Już wtedy mataczyli mijając się z prawdą.
          • Gość: Wiktor Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.startvps.com 13.06.12, 12:11
            Tia oni wszyscy to kw*a specjaliści.
            Wszystko wiedzą lepiej na wszystkim lepiej się znają.

A Orfin to bodajże na maturze edukację skończył.
            • Gość: Ja Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.12, 12:36
              > A Orfin to bodajże na maturze edukację skończył.

A jak tam z wykształceniem Wrony i Nowaka ?
              • Gość: k Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: 78.9.164.* 23.06.12, 13:20
                Półprawdy, manipulowanie faktami oraz zwykłe kłamstwa.
                To metody Nowośmiesznego Wałbrzycha.

Jeszcze trochę - Dutkiewicz wystawi darmozjadowi Wildowi rachunek za tramwaj plus i bankructwo MZK we Wrocławiu.
    • Gość: Jaś Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.centertel.pl 11.06.12, 21:45
      Niby co odparte? Żabska rzuca kwotami zupełnie bez potwierdzenia. Dla mnie porażka.

Wierzę tym bardziej, że jest coś na rzeczy - skoro takie chamy bronią z pianą na ustach ratusza
      • Gość: przerażony Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.12, 21:50
        Buahahaha Nowowieśny Wałbrzych zmiażdżony :) !!!
        • Gość: sonia Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 21:53
          Nowosmieszny Wałbrzych:-). I nie ma to jak jasne garnitury. Szyk iscie stoszowicki:-)
      • Gość: sandman Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.12, 22:01
        Gość portalu: Jaś napisał(a):
        > Niby co odparte? Żabska rzuca kwotami zupełnie bez potwierdzenia. Dla mnie pora
        > żka.

Dla Ciebie drogi Jasiu Pani Żabska. "Pani" zapamietaj, bo ja na razie sam wychdzisz na chama.

I dwa razy się zastanów zanim zarzucisz komuś kłamstwo.
        • Gość: Jaś Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.centertel.pl 11.06.12, 22:25
          Pani? łeheheheh... dziewczynko, cytat dla ciebie:

"Zgodnie z Zarządzeniem 640/11 (...) zlikwidowano stanowisko rzecznika prasowego oraz 1 sekretarki(...)"

Jak to jest czuć zlikwidowanym?
          • Gość: broker Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 22:34
            Jaś, pogrążasz sie Chłopie. Anna Żabska jest asystentką i pełni funkcje rzecznika. Nie jest zatrudniona na stanowisku rzecznika. Nie jest zatrudniona na stanowisku rzecznika bo takiego stanowiska w UM nie ma. Niemniej ktos musi pełnic ta funkcję. Etat sekretarki (co najmniej jeden) także zlikwidowano. Wiceprezydenci mieli swoje sekretarki. Łapiesz?
            • Gość: urwis Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.12, 23:12
              Broker. Ktoś mądry napisał.

"Nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Tylko jak tu nie prostować ewidentnych bzdur.
              Pewnie sam autor wyliczeń produkuje się z ip centertel.pl
              • Gość: Orinoko Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.12, 23:13
                > Pewnie sam autor wyliczeń produkuje się z ip centertel.pl

Poznajesz po IP?
                • Gość: urwis Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.12, 23:14
                  > Poznajesz po IP?

Nie :-)

Po szkolnych błędach jakie popełnia.
    • Gość: oszołom tjaaaaaaa IP: *.ecatel.net 11.06.12, 22:09
      No więc analizuję pierdy Żabskiej - tu na forum i na konferencji:

Twierdzi, że dzięki zmianom zarządów zaoszczędziliśmy 40 tys. zł miesięcznie.. hahaha...
      Dolicza do tego 20 tys. z MZB, gdzie zarząd zmienił Kruczkowski a nie Szełemej. Poza tym Urbański nie jest członkiem zarządu, ale zarabia tyle samo jako dyrektor. Szełemej na MZB oszczędził 0 zł, zamiast Myszyńskiej wprowadził Małeckiego za to samo wynagrodzenie.
      W MZUK zwiększono wynagrodzenie prezesa z 9900 na 12500 zł - zamiast oszczędności dopłata 2 600 zł miesięcznie. Ale te 2 tys. potrącono na Stanku, gdzie dostał 13000 zł - a Hadaś miał 15 000 zł. Tylko, że nie mogli Stankowi dać więcej, ot co.
      W Zamku Książ rzeczywiście zaoszczędzono 12,5 tys. zł. Zamiast Grzegorczyk i Tutaja jest teraz Krzysztof Urbański. O oszczędnościach na MPK to nie wiem jak ma czelność pisać. Położyli firmę o wielomilionowej wartości.
      Jeśli komuś matematyka nie przysparza wielu problemów wyliczy, że są oszczędności miesięcznie na kwotę 14 tys. zł, a nie 40 tys. zł. Więc to chyba Żabska mówi nieprawdę.
      Teraz podzielcie kwotę 500 tys. przez powyższą oszczędność. Wyjdzie na to, że 36 miesięcy potrzebujemy by odrobić zapłacone odprawy i podwójne wynagrodzenia.

luzik - za 3 lata może zaczniemy oszczędzać...
      • Gość: ateista Re: tjaaaaaaa IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.12, 22:12
        Jesteś w posiadaniu fiszek czy kwoty bierzesz sobie z sufitu ?
        • Gość: anioł Re: tjaaaaaaa IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.12, 23:09
          Dyskusja z gościem powyżej to jak granie w szachy z gołębiem.

Porozrzuca figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z wygranej.

Tak działa NW i jego ludzie.
          • Gość: Piko Re: tjaaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 23:27
            Ktoś już kiedyś zauważył: poniżej wszelkiego poziomu atakują pracownicy promocji z ratusza. Wk.urwia mnie to, że tak są wydawane MOJE PIENIĄDZE które płacę w podatkach
            • Gość: urwis Re: tjaaaaaaa IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.12, 23:38
              Nie pieprz. Ratusz zamknięty na cztery spusty.
              Teraz każdy nawala "za prywatne"
    • Gość: , Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.range86-184.btcentralplus.com 11.06.12, 22:12
      Cos tu nie tak, skoro tak toczycie piane z ust jesli chodzi o p.Wilda. Poza tym, te wyliczenia tak bardzo nie odbiegaja od pierwszej wersji. Dla mnie nadal jest bulwersujacym brac taka odprawe za taki okres czasu i w takiej wysokosci, zwlaszcza kiedy nie wywiazalo sie z powierzonego zadania.
      • Gość: masakra Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.12, 22:14
        Czy was już całkiem pojebało? Ja też niedawno straciłem pracę, dostałem zajebiaszczą odprawę i nikt o mnie w gazetach nie pisze? W czym Kosiór lepszy ode mnie ?
    • Gość: Piter Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.centertel.pl 11.06.12, 22:39
      Zainteresowało mnie średnie wynagrodzenie w Urzędzie.

Otóż, skarbnik Elżbieta Klisz podała, że średnie wynagrodzenie w Urzędzie Miasta w Wałbrzychu wynosi około 2.800 zł, a nie jak twierdzą przedstawiciele Nowoczesnego Wałbrzycha - 3.300 zł.

Na stronie walbrzychfakty.pl są dokładne wyliczenia tego stowarzyszenia. Jest tam nawet dodane, że jeśli wziętoby pod uwagę "trzynastkę" to średnie wynagrodzenie wyniosłoby 3 600 zł.

Więc jak to jest naprawdę? Kto kłamie? Klisz czy Wild?

Pod powyższym linkiem jest również fragment: "W chwili obecnej (kwiecień 2012) miasto wydało na wynagrodzenia 1 149 287,91 zł przy 351 etatach."

Nie wiem, jak liczy Klisz - ale jeśli kwotę 1,149 mln zł podzielimy na 351 etatów, średnie wynagrodzenie wyjdzie 3 274,32 zł zatrudnionych w Urzędzie Miejskim.

No chyba, że wartość wynagrodzenia lub liczba etatów podana przez NW jest nieprawdziwa
      • Gość: Miro Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 22:41
        Ciekaw jestem odpowiedzi NW na te tłumaczenia Żabskiej
        • Gość: emeryt Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.12, 22:56
          Ratusz mnie przekonał, NW-chowi nie należy ufać. Na referendum więc nie idziemy do czego gorąco i serdecznie namawiam wszystkich głupich ... bo mądrzy i tak nie pójdą :)
          • Gość: x Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.centertel.pl 11.06.12, 22:57
            Nie jesteś przekonujący...

nawet dziecko widzi, że wszystkie wpisy z *.dialog.net.pl to ta sama osoba - pewnie ma płacone za to z kasy miejskiej
            • Gość: biegły rewident Re:rewident IP: *.play-internet.pl 12.06.12, 01:22
              Jakby nie liczyć, wychodzi na to że kasa którą zarządzają urzędnicy i spółki miejskie to można by równie dobrze wyrzucac za okno ku uciesze pospólstwa jak św. Biedaczyna z Asyżu.

Ratusz odpieprza bizantyjskie wydatki przy malejacych jak fiut po szczytowaniu dochodach.

Najlepszym wskaznikiem jest tu fakt,że banki nie chcą udzielić kredytu Gminie, bo przestała być WIARYGODNA FINANSOWO.

Co do referendum - będzie to wojna urzędników i ich rodzin ze społeczeństwem które nieco za póżno stwierdziło że jest robione w WAŁA.
              Urzędole będą się bronić jak Hitlerjugend w Berlinie, o nie potrafią nic innego oprócz kradzieży naszych podatków.

Wygrana komitetu byłąby precedensem którego boją się jak ognia - bo wtedy morale społeczne tak wzrośnie że bedzie można gonić pasożytów do skutku, łącznie z Wildem , jeśli też zacząłby rabować.

Z tego względu udział w referendum jest ważny, choć do wyjazdu jest też cały rząd + cały wymiar sprawiedliwości.
              • Gość: Anka Re:rewident IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 09:50
                Dobrze mówisz :)
                • Gość: Bezstronny Re:rewident IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.12, 10:01
                  Przejrzałem na oczy gdy przeczytałem na wałbrzyszku wiadomość o walce pani Wrony z Zusem. Czego ona w końcu chce. Czy walczy o szkoły czy czepia sie Zusu. Pieprze to referendum bo sami nie wiedzą o co walczą. Organizatorzy strzelili sobie w kolano.
                  • Gość: biegły rewident Re:rewident IP: *.play-internet.pl 12.06.12, 11:26
                    Najlepiej po kolei wziąść się za wszystkich katów społeczeństwa:) ale po kolei. Wpierw radnych na bruk. Potem ZUS, wymiar /nie/sprawiedliwości i zmiana systemu politycznego. Najlepiej by było od końca, ale należy zacząć drobnymi kroczkami jak dziecko co uczy się chodzić.

Śmiesznie brzmi , na marginesie, gadanie o przyzwoitości przez dyrektora ZUS - instytucji bedącej niczym innym jak zakazaną prawnnie we wszystkich krajach piramidą finansową.

pozdrawiam nie urzędników.
    • Gość: az Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.play-internet.pl 12.06.12, 14:47
      www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,15350
      • Gość: ??? Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 16:06
        Koszt referendum to jest kropeleczka w morzu wydatków, pewnie nikt tego nie zauważy oprócz tych którzy nie dostaną lub dostana mnijsze premie , zasłużeni dla miasta menadżerowie. Pieniądze i tak wróca do miasta poprzez płace ludzi. Czytając list pani pełnomocnik nie doczułem jakiegoś szczególnego ubytku. Należało poczekać z zakupem budynku po zus i negocjować cenę, bo co nagle to po diable i sprawdziło się . A tak czytając zeznania majątkowe co niektórych ratuszowych to podziw bierze jacy to pracowici ludzie. Szkodaże za moja pracowitość nikt tak nie płaci a wcale nie jestem gorzej wykształcony jak co niektóży z nich. Och biedny to kraj który ma takie mierne kadry rządzące.
        • Gość: księgowy Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.12, 16:30
          Koszt referendów to ponad 600 tys. złotych. W organizacje obu zamieszany jest W. Jeszcze jedno referendum i mamy bańkę w plecy.
          • Gość: Cizio Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.centertel.pl 12.06.12, 19:33
            ale śmieszny gość jesteś
            jeszcze niedawno słoyszałem,że twój pańciu mówił o koszcie referendum 130 tys. zł
            • Gość: księgowy Re: Rzecznik rozprawia się z "wyliczeniami" Wildo IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.12, 19:42
              Ale przecież ty mu nie wierzysz, co ? :)
              Jak trwoga, to opozycja podpiera się słowami samego Szełemeja i bierze je za pewnik haha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka