Dodaj do ulubionych

"Inicjatorzy referendum się skompromitowali"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 14:45
www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,15511
Gdyby przynajmniej połowa z pańskiego elektoratu przyszła na referendum i wyraziła swój sprzeciw przeciwko odwołaniu (lub nie) Rady Miejskiej , rozumiałbym pańskie zadowolenie a tak, to z czego tu się cieszysz? Że zdarzyło się panu rządzić miastem, gdzie ponad 90% uprawnionych do głosowania udowodniło kolejny raz, że jest leniwą i bezideową miernotą?
Jestem absolutnie przekonany, ze taki sam efekt referendalny byłby pod rządami Dżonego Radyiko więc więcej skromności i rozwagi życzę.
Obserwuj wątek
    • Gość: zezem Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.wangz.com 25.06.12, 15:31
      Leniwa i bezideowa miernota: gościu, obsesje, frustracje i fobie leczy się u specjalistów, a nie w referendach. Trzeba było najpierw wskazać następców godnych mojego głosu, capisci?
      • Gość: ... Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 16:18
        Przy takiej jasności umysłu nic nie stało na przeszkodzie abyś wystartował na radnego.
        No chyba, że masz się za większego durnia od tych , których chciano odwołać. Więc może i lepiej, że referendum nie wypaliło.
        • Gość: zezem Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.wangz.com 25.06.12, 16:41
          Na przeszkodzie stanęli oszołomy twojego pokroju i mój jasny umysł wysłał ostrzeżenie: nie idź tą drogą ;-) A jeśli chciałbyś poznać większego durnia od radnych, których nieudolnie usiłowałeś odwoływać - spójrz w lustro.

• Gość: spostrzegawczy Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.12, 17:52
            Jak spojrzy zezem zobaczy nawet dwóch ;)
            • Gość: emil Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.12, 17:58
              Nic tylko po nalewkach po ostatnich wyborach go trzyma .
              Dlatego nie poszedł na referendum .
              • Gość: okulista Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.odrioo.com 25.06.12, 18:30
                Zezem nie poszedł na referendum, bo ma zeza i nie był pewien czy postawi krzyżyk we właściwym miejscu . Teraz się głupio tłumaczy jasną... ale chyba pomrocznością :)
                • Gość: Kibic Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.12, 18:37
                  Tak czy siak krzykacze zaliczyli zajebistą porażkę, przy której występ naszej repry na Euro`2012 jest niebywałym sukcesem.
                  • Gość: globtravler Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 18:58
                    Gratuluje ci poczucia dumy z przynależności do społeczności jednych i do drugich.
                    • Gość: aja Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 19:48
                      A Ja uważam że referendum pokazało prawdziwy "bez nalewkowy" przekrój elaktoratu tj. ok 6000 głosujących bez "wsparcia" i ok. drugie tyle zwolenników obecnie panujących. Czyli ca. 12-13 tys głosujących, reszta to nalewki.
                      • Gość: no to cyk ! Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.12, 19:52
                        Bzdury gadasz, ale masz prawo, bo po wczorajszym "sukcesie" referendum pewnie chlałeś do rana :)
                        • Gość: Renata Ch...eba Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.mail.webair.net 25.06.12, 21:39
                          He, he, he... teraz inny podpis zamiast zezem i dodam, ze przy waszych cienkowpisach - radni to Himalaje intelektu ;-)
                          Jasne umysły do boju, tylko bez szaleństwa, bo wasze mózgi mało używane mogą się uszkodzić
                      • Gość: kar Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.12, 23:42
                        ja bym jeszcze dodał z 7-8% wahających się lub luźnych przypadkowych, i to by było na tyle.
    • Gość: Absss Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.06.12, 20:02
      NIE INICJATORZY SIĘ SKOMPROMITOWALI TYLKO LUDZIE MIESZKAŃCY TEGO CHOREGO MIASTA ... NIE POSZLI WCZEŚNIEJ NA REFERENDUM BY PŁACIĆ MNIEJ ZA WODĘ TO TERAZ TEŻ NIE POSZLI BO SĄ NIENORMALNI I WSZYSTKO NA TO WSKAZUJE ŻE TE RESZTKI CO TUTAJ ZOSTAŁY I MIESZKAJĄ SĄ WALNIĘCI W GŁÓWKĘ I TO NIEŹLE :) , BO JAK MOŻE ŚWIADOMY I INTELIGENTY OSOBNIK ZAMIESZKUJĄCY MIASTO ZATRUWANE PRZEZ MOBRUK I OKRADANY PRZEZ KRETYNÓW NIE IŚĆ NA REFERENDUM BY TO WŁAŚNIE ZMIENIĆ BY SAM ODDYCHAŁ ŚWIERZYM POWIETRZEM I BY Z NIEGO NIE DRWIONO W RATUSZU !!!

TO WY LUDZIE CO TUTAJ MIESZKACIE I WY CO NIE POSZLIŚCIE ZAGŁOSOWAĆ DALIŚCIE DUPY, CIAŁA I CZEGO TAM JESZCZE A NIE CI CO WAM TO UMOŻLIWILI :) !!!

PAMIĘTAJCIE SWOJĄ PORAŻKĘ WAŁBRZYSZANIE BO TO TYLKO WASZA WINA !!!
      • Gość: zniesmaczony Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.12, 20:09
        > ... NIE POSZLI WCZEŚNIEJ NA REFERENDUM BY PŁACIĆ MNIEJ ZA WODĘ TO TERAZ TEŻ NI
        > E POSZLI BO SĄ NIENORMALNI

Od kiedy to margines stanowi o tym, że większość jest nienormalna? Może to właśnie wy macie nierówno pod kopułą?
    • Gość: sąsiad Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.play-internet.pl 25.06.12, 20:59
      Nie znam tych Pan, tylko z tv KŁAMI ,ale wiem jedno nigdy nie przyznają sie do błędu. Wszyscy są żli a oni cacy. Na kazdym portalu jedzie prezydent po Rosiakach Wildach Lubinskich, A oni cisza , co Pani wrona sowa ma z tym wspólnego? Pewnie nic moze im wysle smsa ,albo i nie, Ale ta kampania to wasza porazka i my mieszkancy czekamy na przeprosiny winnych ,oraz obietnice nie wpieprzanie sie wiecej w sprawy miasta . Do garów kobitki
      • Gość: kkghyh Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.12, 21:23
        skompromitował sie tez PAN PREZYDENT
        podczas wyborów namawiał aby korzystać ze swoich demokratycznych praw i iść na głosowanie i oddać mu głos a teraz podczas referendum tez demokratycznego narzędzia namawia do bojkotu
        • Gość: Robin z Gazowni Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.12, 21:36
          > skompromitował sie tez PAN PREZYDENT

Czego to się nie robi, aby odwrócić uwagę od totalnej porażki w referendum :)
          • Gość: k Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.12, 21:42
            ty gazownik do gazu a nie forum siedzisz
            • Gość: ultra Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.12, 23:19
              Zadufani w sobie pożal się boże inicjatorzy nie potrafili zapewnić by stawili się u urn Ci, którzy mamieni kłamliwymi tekstami podpisali się na listach do referendum.

Rozdzieracie szaty a nie zauważacie jednego !!!

Do urn poszli wszyscy głosujący na TAK

DOKŁADNIE W S Z Y S C Y !!! CHCĄCY ODWOŁAĆ RADĘ !!!

Każdy dodatkowy głos byłby na NIE!!!
              Czyli osiągając wymaganą frekwencję

INICJATORZY PRZEGRALIBY JAK 3:1 !!!

Tak, że nie miauczcie Wałbrzych obszedł się z Wami litościwie.

• Gość: ... Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 23:36
                Przyjmując, że masz rację, to gdzie ta reszta ( 90% ) która powinna pokazać tej garstce "oszołomów", że jest na NIE.
                Powiem ci debilu. Wałbrzych to miasto straceńców i gdyby nawet mieli głosować za życiem wiecznym , też by nie ruszyli dupy do urn.
                • Gość: ultra Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.12, 00:09
                  Myślę - jeszcze większy debilu - że frekwencja z zeszłorocznych wyborów prezydenckich gdzie Szełemej "łyknął" 60% BARDZO by inicjatorów zadowoliła. Bardzo.
                  • sol.77 Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" 26.06.12, 08:28
                    Porażkę to ponieśli wałbrzyszanie - nie potrafili skorzystać z praw demokracji.Stawiam na niską świadomość demokratyczną oraz dość duża grupa mieszkańców straciła nadzieję,że może być lepiej - ot i cała tajemnica niskiej frekwencji.Mnie martwi coś innego - mianowicie to,że tacy jak Sprytula,Mokrzycki czy wcześniej Kruczkowski korzystają,bazują na tym.
                    Pokazową sceną było wystąpienie Szełemeja,że ze składowiskiem nic nie można zrobić - co jest nieprawdą.I jeżeli powtarza się ciągle nieprawdę to w końcu staje się prawdą w którą wszyscy wierzą.
                    Spotkać można to nie tylko u nas w mieście - wystarczy czytać uważnie np. wp.pl - i tylko komentarze/opinie poniektórych użytkowników dyskredytują to co na siłę się próbuje wetknąć "motłochowi" a że większość społeczeństwa zajęta myśleniem co dziś,co jutro do garnka wrzucić lub serialami w TV lub skandalami typu Madzia z Sosnowca/ to jest jak jest - wszystko w temacie.
                    • Gość: JK Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.12, 08:43
                      Błąd. Mieszkańcy skorzystali z prawa demokracji. I najwidoczniej rozumieją je lepiej od inicjatorów, którzy teraz krzyczą o "mieście straceńców". Wałbrzyszanie rozumieją doskonale, że w przypadku referendum, gdzie podstawowym kryterium ważności jest frekwencja, zdecydowanie ważniejsze jest "głosowanie nogami". I to nie jest "niska świadomość demokratyczna" - wręcz przeciwnie. Zrozum - niska frekwencja w referendum świadczy tylko o tym, że mieszkańcy pokazali co sądzą o inicjatorze i pomyśle odwołania rady.
    • sol.77 Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" 26.06.12, 08:33
      c.d.

Ale jeszcze trochę /zapewne kwestia niedalekiego czasu/ gdy leming nie będzie miał na zakupy w Biedronce to ruszy i tutaj bym sie obawiała,bo lemingiem nie będzie kierowało myślenie tylko agresja,że nie ma co porządnie zjeść i,że mu na TV już nie starcza.I co wtedy, "pałki" pójdą w ruch?
    • Gość: JK Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.12, 08:39
      A nie dociera do Ciebie, że mieszkańcy nie poszli na referendów, ponieważ doskonale zdawali sobie sprawę, że decydującą rolę gra frekwencja? Porównaj frekwencję z wyborów prezydenta miasta (40,42%) i referendum w sprawie odwołania rady (6,99%). Widzisz? Wałbrzyszanie chodzą na wybory. Nie chodzą na referendum - tu głosują nogami, bo takie głosowanie ma największy sens w tym wypadku.
      • Gość: jhaa Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 08:44
        a ty wyobraz sobie ze juz w w-ch takiej frekwencji nie bedzie
      • sol.77 Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" 26.06.12, 08:47
        Gość portalu: JK napisał(a):

> A nie dociera do Ciebie, że mieszkańcy nie poszli na referendów, ponieważ dosko
        > nale zdawali sobie sprawę, że decydującą rolę gra frekwencja? Porównaj frekwenc
        > ję z wyborów prezydenta miasta (40,42%) i referendum w sprawie odwołania rady (
        > 6,99%). Widzisz? Wałbrzyszanie chodzą na wybory. Nie chodzą na referendum - tu
        > głosują nogami, bo takie głosowanie ma największy sens w tym wypadku.

Nie, nie dociera - ale dociera do mnie to,że w walce o prezydenturę były wielkie bilbordy - spotkania np. Szełemeja w szkołach,które aktualnie zamyka /czy płacił szkołom za wynajęcie sal gimnastycznych?/ ba, chodził po budynkach by sie pokazać,że istnieje i że jest "całym sercem dla wałbrzyszan" czyli ... dobra reklama dźwignią handlu,a tutaj organizatorzy liczyli na samodzielne myślenie mieszkańców i się niestety przeliczyli.
      • Gość: ferentz Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.12, 09:00
        Gość portalu: JK napisał(a):

> A nie dociera do Ciebie, że mieszkańcy nie poszli na referendów, ponieważ dosko
        > nale zdawali sobie sprawę, że decydującą rolę gra frekwencja? Porównaj frekwenc
        > ję z wyborów prezydenta miasta (40,42%) i referendum w sprawie odwołania rady (
        > 6,99%). Widzisz? Wałbrzyszanie chodzą na wybory. Nie chodzą na referendum - tu
        > głosują nogami, bo takie głosowanie ma największy sens w tym wypadku.

i dokładnie o to chodzi. Frekwencja w tym referendum jest przejawem ŚWIADOMOŚCi wyborców. Doskonale wiedzieli kto organizuje referendum i z czym tak na prawdę jest ono związane. Sol.77 próbuje odwrócić kota ogonem wskazując na nieodpowiedzialnośc i nieświadomość wyborców.
        Jak skomentujecie ubiegłoroczą frekwencje którą przytoczył JK?? w środku sezonu letniego? pogoda była równie ładna jak w ubiegłą niedzielę:) może imprez było mniej? ech te wasze argumenty.
        • Gość: m Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 09:07
          o jeju jeju nie posraj sie ze szczescia
        • sol.77 Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" 26.06.12, 09:07
          Gość portalu: ferentz napisał(a):

Sol.77 próbuje odwrócić kota ogonem wskazując na nieodpowi
          > edzialnośc i nieświadomość wyborców.

Nikogo nie próbuję obracać - zwłaszcza kota :)
          Po prostu włączyłam samodzielne myślenie i doszłam do prostych wniosków:
          większą szansę na wykreowanie/wybicie się ma ten co się "reklamuje"?
          czy ten który tego nie robi?
          Oczywiście pominę fakt porównywania referendum do wyborów prezydenckich,no ale jeżeli już tak bardzo chcemy porównywać to może warto porównać frekwencję % w Bytomiu /przy okazji przyjrzeć się czy np. tamtejsze media bardziej/mniej reklamowały referendum itp./
          • Gość: m Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 09:17
            podobno pani romańska ma nowy pomysl na referendum pt banki na kolana
            Gdyby zmiana Rady Miejskiej, tak jak chcieli inicjatorzy referendum, skutkowała tym, że nagle banki przyjdą do nas na kolanach i dadzą nam kredyt, że nagle wpłyną pieniądze z Unii Europejskiej to byłoby świetnie, ale niestety tak się nie dzieje. Wałbrzych nie jest jedynym zadłużonym, dużym miastem w Polsce. – kontynuowała pani Maria.

• sol.77 Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" 26.06.12, 09:37
              Gość portalu: m napisał(a):

Wałbrzych nie jest jedynym zadłużonym, dużym miastem w Polsce. –
              > kontynuowała pani Maria.

Tia tylko,że Wałbrzych nie ma kompletnie "zastawu hipotecznego" jakim mogłaby być np. turystyka z której i do budżetu miasta płynęła by kasa i miasto w ten np. zyskało by płynność finansową.Mniemam,że opłaty za parking nie są wystarczające,lokale w samym centrum stoją puste itp. itd.
              Po za tym np. taki Wrocław zadłużył sie na własne,świadome życzenie - wkładając kasę w EURO 2012 /typowa polska mentalność,zastaw się,a pokaż się/ ale Wrocław to Wrocław odbije w taki czy inny sposób / mniejsza skala bezrobocia,więcej opłat za parking,więcej turystyki itp. itd./,a Wałbrzych?
              Kasa została władowana w starą kopalnię i cóż z tego mamy?
              Gdzie Ci turyści ? Remonty ośrodków kulturalnych he he i kto tam pójdzie?
              Ten co na co dzień zastanawia się jak przetrwać.
              Obserwując poczynania rządzących zastanawiam sie czy istnieje tam choć jedna osoba,która potrafi sięgać umysłem w przyszłość czy tylko żyje dniem dzisiejszym i liczy na drapane /pomysł pożyczki dla Wałbrzycha/ lub może na cud,który obiecywał jaśnie nam panujący Tusk?
          • sol.77 Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" 26.06.12, 09:19
            A przy okazji odniosę się jeszcze do referendum w sprawie składowiska - duży % wałbrzyszan nie wiedziała nawet,że coś takiego istnieje w naszym mieście,już nie wspominając o tym co tez sie tam znajduje.I na tym Mokrzycki wygrał - Kruczkowski nawet słowem o tym nie wspominał,nie krytykował działalności składowiska w mieście 120 tys. w bardzo bliskiej odległości od gospodarstw gospodarczych /nim Wild rozdmuchał medialnie tą sprawę/ więc i tu jest odpowiedź na pytanie dlaczego tamte referendum nie wypaliło - Wild zrobił ewidentny błąd - nim doszło do referendum mógł jeszcze bardziej uświadamiać wałbrzyszan - gdyby wtenczas tak postąpił to mniemam,że w chwili obecnej demokracja odniosła by triumf /czyli wola większości nad jednostką/ i Mokrzyckiego wraz z jego śmierdzącym interesem dawno by juz nie było.Dodatkowym bonusem dla mieszkańców była by tańsza woda. A tak? Jest,co jest.
            • Gość: ferentz Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.12, 09:31
              widzisz sol, ja na referendum w sprawie składowiska byłem. Byłem ja, byli ludzie ode mnie z pracy, sąsiedzi. To był temat istotny i mimo, jak piszesz, niedużej wiedzy n/t składowiska wśród mieszkańców to jednak frekwencja nie była zła. To była, i jest, słuszna sprawa. Jak widzisz, mieszkańcy mają jednak dużą świadomośc i wybierają rzeczy ważne i ważniejsze. To referendum było rozdrobnione, najpierw szkoły potem radni potem dorzuciliście mobruk a na koniec dołączyli się ci od palikota i dobili wasze referendum postulatami o wlace z KK. Nie obrzucajcie wałbrzyszan błotem bo doskonale wiedzą co się wokół nich dzieje. Dobrze wiedzieli, że to referendum do nieczego nie prowadziło, ci ludzie wybrali swojego prezydenta i mu ufają. Niewiele się zmieniło od czasów wyborów.
              • sol.77 Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" 26.06.12, 09:42

ci ludzie wybrali swojego
                > prezydenta i mu ufają. Niewiele się zmieniło od czasów wyborów.

Mów za siebie,kto mu ufa ten mu ufa.Ja przestałam mu ufać w momencie pożaru na składowisku gdy twierdził,że ulatnia się stamtąd "para wodna" - tym faktem /oczywiście według mnie/ zburzył swój wizerunek jako "prawdomównego",bo niby skąd miał wiedzieć co ulatnia się ze składowiska,skoro ani przed,ani w trakcie,ani po nikt nie zrobił pomiaru skali zanieczyszczenia powietrza.
                Więc wybacz ....
                On taki prawdomówny i budzący zaufanie jak ja baletnica :)
                • Gość: ferentz Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.12, 09:55
                  Nie zakładam , że ufasz obecnemu prezydentowi , pisałem o tych którzy go wybrali. Bezgranicznie ufać nie należy nikomu ale wybory i oddany głos jest właśnie kredytem zaufania. Zweryfikujemy to przy kolejnych wyborach i to nie tylko i wyłącznie na podstawie mobruku chociaż jestem, jak chyba zdecydowana większość, za jak najszybszym zamknięciem tego syfu.
                  • sol.77 Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" 26.06.12, 10:21

> oddany głos jest właśnie k
                    > redytem zaufania

Które prezydent zawiódł swoja postawą odnośnie składowiska,a przecież sam nawoływał "Czysty Wałbrzych" zastanawiam się tylko teraz,co miał na myśli?
                    Czy posprzątany tylko ryneczek? A reszta to co?
                    Jeszcze nie ta "para wodna" mnie tak dobiła /i jego ewidentne kłamstwo w tej sprawie/ ale jego postawa,że w tej sprawie zrobił co mógł,a niestety nie zrobił wszystkiego /przynajmniej według mojej oceny/ i dalej nic nie robi ... no, po za gadaniem.
                    Myślę,ze właśnie w takich sytuacjach trzeba informować wszystkich wałbrzyszan - aby zyskali świadomość tego co się dzieje - skutkować to będzie /mam nadzieję/ większym % frekwencji na referendach.
                    Skoro ktoś się reklamuje na afiszach "całym sercem dla wałbrzyszan" to niech dotrzymuje danego słowa, a nie wali w strusia - mam nadzieję,że motłoch czy lemingi czy jak tam ich zwiecie zrozumieją to,że prezydent,rada jest od tego aby słuchać ,co chcą wyborcy a nie robić co sami uznają za stosowne - np. twierdzić i to bez żadnych podstaw,że pożar na składowisku nie stanowił żadnego zagrożenia i że wszystko co można było zrobić w tej sprawie zostało zrobione.Dlaczego prezydent aktywnie nie wspiera wałbrzyszan np. do pozwu zbiorowego? Dlaczego prezydent nie zatrudni najlepszych prawników jakimi dysponuje Mokrzycki? Przecież kasa na innych urzędników,odprawki /o intratnych inwestycjach nie wspomnę/ jest.
                    W pozostałe sprawy nie chce mi się wnikać ale jeżeli wyglądają tak jak postawa prezydenta odnośnie tegoż problemu - to skwituję to jednym słowem "Boże chroń mnie od takich rządzących z sercem" :)
                    • Gość: frantz Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.12, 10:45
                      Jeśli chodzi o prawników to nie prezydent powinien ich zatrudniać tylko ministerstwo bo na tym szczeblu ważą się losy mobruka. Czy nam się to podoba, czy nie, ( mnie się nie podoba ) to w obecnej sytuacji sprawa mobruku jest poza wałbrzychem.
                      • sol.77 Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" 26.06.12, 11:14
                        Gość portalu: frantz napisał(a):

> Jeśli chodzi o prawników to nie prezydent powinien ich zatrudniać tylko ministe
                        > rstwo bo na tym szczeblu ważą się losy mobruka. Czy nam się to podoba, czy nie,
                        > ( mnie się nie podoba ) to w obecnej sytuacji sprawa mobruku jest poza wałbrzy
                        > chem.

hi hi ha ha
                        Sprawa Mobruku po za Wałbrzychem - a sam Mobruk we Wałbrzychu.
                        parsknęłam śmiechem.

To teraz powiedz mi /boś mądrala z tego co czytam/ skoro sprawa Mobruku jest po za kompetencjami prezydenta - to dlaczego w trakcie pożaru twierdził,że ze składowiska wydobywa się para wodna,kłamiąc tym stwierdzeniem mieszkańców - nadgorliwość prezydencka? Dlaczego w ogóle ustosunkował się do tego pożaru?
                        Tutaj potrafił zainteresować się sprawą składowiska,a gdy my krzyczymy mu w twarz że nie chcemy tego w naszym mieście - to udaje,że nie słyszy.
                        Wiesz ciśnie mi się pytanie na usta - kumaci z pewnością będą wiedzieli jakie.
                        • Gość: frantz Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.12, 12:03
                          Ustosunkowanie się do pożaru to przecież odpowiedź na głos mieszkańców ( wasz głos? mój głos? ) w tej sprawie?? Przecież to była zwykła odpowiedź dla zaniepokojonych mieszkańców. Nie oceniam. Wiadomo, że ani prezio ani nikt inny tam nie był sprawdzić co się pali. Taką pewnie dostał odpowiedź od strażaków i taką przekazał dalej, czy prawdziwą? nie wiem. Czy słusznie? może zbyt pochopnie. Tyle w kwestii reakcji na pożar.

Udaje że nie słyszy?? A może ty nie słuchasz co się mówi?? Przecież zostało powiedziane jasno i wyraźnie, że mobruk odwołał się od decyzji uchylającej pozwolenie zintegrowane i sprawę wygrał, w Sądzie. Za to też winisz obecnego prezydenta?? otwórz oczy!. Ministerstwo dało doopy, może celowo , może przez nieudolnośc ale Ministerstwo , nie wałbrzych, nie nieudolni radni ani nie prezydent. W tej syruacji to Ministerstwo dalej prowadzi sprawę bo to ich decyzja została przez mobtuk skutecznie zaskarżona. Przecież to dosyć proste prawda? Te wszystkie informacje zostały już dawno przez prezydenta przekazane. Tylko trzeba rozumieć co się mówi i co to oznacza.
                          Co ci się ciśnie na usta to sobie zachowaj dla siebie albo dla wtajemniczonych;]

P.S
                          staraj się merytorycznie ustosunkowac do tego co pisze i pisałem w poprzednich wątkach bo ja tu odpieram twoje powierzchowne i oklepane zarzuty a ty mi ciągle z tymi linami okrętowymi. Nie ma już innych argumentów, tylko liny okrętowe??
                        • Gość: nauczyciel Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 12:51
                          sol.77 napisał(a):
                          > sprawa Mobruku jest po za kompetencjami

sol.77 - Słownik Ortograficzny sie kłania.

Głupio o jak nieuki pouczają innych.
                          • sol.77 Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" 26.06.12, 13:07
                            acha czyli mam rozumieć,ze zezwolenia zostały wydane między innymi przez gminę/miasto Wałbrzych / osoba uprawniona do tego /,a konsekwencje tej decyzji mają ponosić mieszkańcy czy tak?
                            A jak chcecie się pozbyć, to żale do Ministerstwa?
                            Czy to właśnie chcesz mi powiedzieć i wszystkim tubylcom sąsiadującym ze składowiskiem?
                            • Gość: frantz Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.12, 13:36
                              Raz jeszcze odwołam się do tego co pisałem w poprzednim wpisie. Zwyczajnie nie rozumiesz tego co piszę i nie wiem czy jestem w stanie prościej to przekazać. Nie wiem czy tu chodzi już o mobruk czy o to żeby dowalić obecnemu prezydentowi. Ja nie sąsiaduje ze składowiskiem a też interesuje mnie jego zamknięcie. I chociaż cie nie znam to nie jestem pewien czy sam nie zrobiłem więcej w tej sprawie niż ty sama.
                              • sol.77 Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" 26.06.12, 14:28
                                Nikogo nie atakuję - ja po prostu pytam i nie wymagaj merytorycznej dyskusji z mojej strony bo:
                                jestem tylko zwykłą przeciętną mieszkanką Wałbrzycha bez obycia prawnego wdychającą "parę wodną" gdy składowisko płonie.Dobra, zostawmy składowisko.
                                W wyborach demokratycznych wybieramy demokratycznie /ilością głosów/ jaśnie nam potem panującego.
                                Tak tez było u nas - preziem został Szełemej "zapamiętajmy" ten od "pary wodnej",który zbyt pochopnie /emocjonalnie?/ to własnie stwierdził.I nie jest to obrzucanie ale fakt który zaistniał i niech czytający właśnie z tym naszego prezia kojarzą - no, dorzućmy jeszcze maksymę którą sie legitymował przed wyborami "całym sercem dla Wałbrzycha"
                                Wiadomo,że wybrani w demokratycznych wyborach prezydenci czy rada - zobowiązani sa słuchać czego oczekują/chcą ich wyborcy - z tym się wszyscy zgodzą prawda?
                                Więc pytam teraz szanownych mądrali czy Szełemej wydając zgodę na działanie CARBOMIXU" w Wałbrzychu
                                takietomiasto2010.blox.pl/2011/10/21-Kreatywne-miasto.html
                                zapytałam mieszkańców o zgodę lub przynajmniej o opinię,co o tym sadzą?
                                A może szanowny zaś samowolka i robi to co uważa za stosowne? /nie licząc się ze swoimi wyborcami?/
                                A potem jak wyjdą "jaja" to winnego nie będzie ? Jak w przypadku składowiska? I co? Następny prezydent też będzie kazał wałbrzyszanom zap.ierd.alać do Ministerstwa tłumacząc się,że takie sprawy nie leżą w jego kompetencji?
                                Tak, tak prezio wydał decyzję,/bez aprobaty wałbrzyszan/ a potem mieszkańcy zostaną z problemem sami
                                dziękujemy :)
          • Gość: m Re: "Inicjatorzy referendum się skompromitowali" IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 12:55
            sol to nie bylo do cb;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka