sonia.2000 08.07.12, 15:10 Witam wylatuje do Egiptu 31-07 do hotelu MELIA SHARM czy leci ktoś w tym samym terminie wylot z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: On Re: Wczasy Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 21:54 Ile masz lat ? Kupie wycieczke zeby leciec z Toba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: Wczasy Egipt IP: 80.50.237.* 09.07.12, 09:29 tak chyba w skaj klabie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wczasy Egipt IP: *.240.154.85.omantel.net.om 09.07.12, 15:46 > Ile masz lat ? Kupie wycieczke zeby leciec z Toba Widzisz,ona zapewne tyle ma lat co Twoja babcia lub jeszcze wiecej,tak wiec tylko egipt juz jej pozostal.Tam wszystkie,ale to absolutnie wszystkie,bez wzgledu na wiek,figure,stan uzebienia etc. maja branie.Wiec radze daj sobie spokoj i jedz nad nasze morze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polsat-kicz Re: Wczasy Egipt IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.07.12, 19:24 No a później ją pokażą na Polsacie w "Pamiętnikach z wakacji". Buehehehehe :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wczasy Egipt IP: *.240.154.85.omantel.net.om 10.07.12, 04:37 No a później ją pokażą na Polsacie w "Pamiętnikach z wakacji". Buehehehehe :D Nie wspominajac juz o przywleczonych do Polski pamiatek z wakacji.Juz lekarze coponiektorych specjalnosci zacieraja rece hehehehe:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Wczasy Egipt IP: *.centertel.pl 10.07.12, 18:35 No Ja lece w tych dniach do egiptu;0) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Wczasy Egipt IP: *.centertel.pl 10.07.12, 18:45 Wakacje w Egipcie w tym terminie to sado-macho. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: Wczasy Egipt 10.07.12, 20:12 Egipt to taki odpowiednik ortalionowych dresów z początku lat 90-tych. Wypadało go mieć jeśli chciało się być 'trendy". Nie ważne że za ciasny i pił pod pachami, nie ważne że pasował niektórym jak oko do pięści.. to było nie ważne, ważne że był ! Takie samo szaleństwo opanowało nasze społeczeństwo lat temu parę w kwestii wyjazdów do "ciepłych krajów". W formie anegdoty może przytoczyć relację kolegi, który czas jakiś temu był na takich ekstremalnych wczasach, akurat w szczycie tamtejszego lata. Wróciwszy z wczasów, poza poparzeniem i sraczką, przywiózł moc niezapomnianych wspomnień, które w zwięzłej formie artykułował jednym słowem - Z A J E B I Ś C I E !! Na pytanie o to czy upał nie doskwierał, uniesione ku górze w sztucznym uśmiechu kąciki ust opadały nieco, a on sam relacjonował. - Słońce dawało tak, że plaże świeciły pustkami -Dlaczego - zapytałem. -Bo piasek parzył przez klapki, a na leżak nie dało się położyć bo był gorący niczym patelnia. No i tak podpytałem o parę jeszcze rzeczy i okazało się że nie było tak "zajebiście" jak by się zdawało.... ale mimo wszystko i wbrew temu jak było faktycznie, dla niego ostatecznie było Z A J E B I Ś C I E :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hussardo Re: Wczasy Egipt 11.07.12, 09:39 Bezsensu .... to co napisałeś w 2007 roku Mielno od 01.08 / w granicach południa było 13 - 17 stopni w 2008 roku Chorwacja od 01.08 / w granicach południa było 39 stopni w 2009 roku Tunezja od 28.06 w granicach południa było 37 stopni w 2010 roku Kreta od od 14.07 / w granicach południa było 38 stopni w 2011 roku Egipt od 30.07 / w granicach południa było 40 stopni --------------------------------------------------------------------------------------------- Jeśli temp. to przeszkoda to proponuję od Bałtyku na północ. Ale chyba o to chodzi, żeby powygrzewać się w wakacje, przyciemnić skórę, zmienić klimat i pomoczyć zad. W 2007 nad Bałtykiem spędziłem 3 tygodnie z racji tego, że padało i miałem nadzieję, że się rozpogodzi. Jak się rozpogodziło, zalęgły się sinice - wakacje udane w 30%, zwiedzone wszystkie knajpy i przejechane dodatkowo 750 km na Wybrzeżu (bo jak nie na plażę, to chociaż pozwiedzać Pomorze Środkowe). Do rzeczy : Biorąc pod uwagę cenę do tego co się dostaje to Egipt jest bardzo dobrą opcją wakacyjną. Jak dla mnie nie ma większej różnicy między greckim hotelem, a egipskim. W przypadku Grecji: cenowo jest to około +1500 zł od osoby więcej. Piszę tu o hotelu +4 / 5 gwiazdek. W Egipcie mogę ponurkować na naprawdę świetnej rafie. Po za hotelem, jest hardkor, ale to mi się tam podoba, skacze adrenalina ... "Sraczka", jak piszesz jest spowodowana zmianą klimatu a nie kiepskiej jakości jedzeniem czy wodą. Równie dobrze można jej się nabawić w innych krajach np. śródziemnomorskich. Rozwolnienie u białasów, zostało mi wytłumaczony prze lokalnego lekarza, tamtym roku miałem okazję skorzystać z pomocy medycznej w Egipcie. Duże obawy przed ..... po życzyłbym sobie takiej jakości w świadczonych usługach medycznych w Polsce ! Jakość świadczonych innych usług jest naprawdę na dobrym poziomie, należy wziąć pod uwagę że arabusy to popaprana nacja i tyle ... Korzystałem wielokrotnie z taxi, bez strachu za to z dużą dawką humoru ... Fakt chcą od ciebie wyciągnąć maksimum kasy, ale zdrowy rozsądek i obrócenie wszystkiego w żart na miejscu ułatwi pobyt i zobaczy się inne oblicze arabusów. W tym roku również zdecydowałem się na Egipt, biorąc pod uwagę ceny na rynku, gdzie za samą Turcję trzeba zapłacić + 4 tyś zł / Tunezję w podobnej cenie / Grecję oraz Hiszpanię + 5 tyś, to wolę jechać do Egiptu. Nie uważam, że dane wakacje to luksus dla plebsu, jak to próbujesz tu wcisnąć. Bo płacąc 3,5 tyś od osoby nie oczekuję, że ktoś będzie mnie nosił na rękach, "dżony łokera" jak tylko się obudzę, sześciu lasek w łóżku, mini barku za free, 3 pokojowego apartamentu dla 2 osób etc.... Ma być czyste łóżko, klimatyzacja dla odetchnięcia, prysznic i "tron" .... Normalnie, po prostu, pojechać, odpocząć, pobawić się i pośmiać ze znajomymi .... może poznać jakiś nowe osoby ... baj de łej raz widziałem w Tunezji, że plaża była pusta ... z prostej przyczyny drink bar był jedynie przy basenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wczasy Egipt IP: *.240.154.85.omantel.net.om 11.07.12, 14:30 ... "Sraczka", jak piszesz jest spowodowana zmianą klimatu a nie kiepskiej jakości jedzeniem czy wodą. Równie dobrze można jej się nabawić w innych krajach np. śródziemnomorskich. Zas blad.To nie jest zwiazane ze zmiana klimatu.Sam mieszkalem pare lat w kraju o podobnym klimacie i to o wiekszej sredniej temperaturze,o wilgotnosci nie wspominajac(latem nawet do 98% i temp.+45-+48 - czasem pona +50C) i nigdy nie mialem zadnych tego typu sensacji.W Egipcie jest to zwiazane glownie z woda akurat.Chodzi o to ze np. warzywa plukane sa pod kranowka i jesli taka woda plucze sie salate to zawsze czesc wody pozostaje.Nastepna sprawa to np.lod do drinkow.Tez robiony z kranowki a nie z butelkowanej.Kranowka w Egipcie jest poprostu zanieczyszczona i u ludzi nie majacych wczesniej kontaktu z tego typu brudem wywoluje czesto tzw. "Zemste faraona". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wczasy Egipt IP: *.240.154.85.omantel.net.om 11.07.12, 05:15 Pisal kiedys pewien lekarz ginekolog ze po powrocie z upojnych, cudownych wakacji z egiptusowa odnajdywane u turystek byly bakterie coli bynajmniej nie w tym otworze w ktoryz zwykly one przebywac:-)Barzdzo czesto pierwsze doswiadczenia mlode egiptusy zdobywaja ze swoimi kumplami z wiadomych powodow,a ci ktorych nie stac na zakup zony czesto na tym rowniez poprzestaja,a i kozy rowniez maja wziecie.Tak wiec egiptolskie K-turystki czesto sa brane pomiedzy kolesiem a koza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hussardo Re: Wczasy Egipt 11.07.12, 10:34 No .... Napewno jest to najszczersza prawda którą napisałeś ..... za dużo HBO, Polsatów i Tefałenów ... Radzę tak stanąć trochę z boku i popatrzeć co się napisało ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wczasy Egipt IP: *.240.154.85.omantel.net.om 11.07.12, 14:20 I tu akurat jestes niestety w bledzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hussardo Re: Wczasy Egipt 11.07.12, 14:28 ok, to żyj dalej w świecie i przeświadczeniu, że Egipcjanie odbywają masowo stosunki z kozami ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wczasy Egipt IP: *.240.154.85.omantel.net.om 11.07.12, 14:35 Hehe, nie twierdze ze masowo, ale i owszem.Masowo to raczej ze swoimi kumplami.Pomijajac oczywiscie tych nielicznych szczesliwcow mogacych chocby nawet czyscic hotelowe baseny, o tzw, animatorach,barmanach nie wspominajac czyli o calym hotelowym staffie majacych dostep do turystek.A ze wybredni nie sa to i wszystkie maja wziecie w mysl powiedzenia"potwor nie potwor..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: Wczasy Egipt IP: *.chelmnet.pl 02.08.12, 15:44 ja bym się chętnie z tobą zabrał soniu:) ale kto stawia ten drogi wyjazd?.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egipt Re: Wczasy Egipt IP: 78.9.164.* 03.08.12, 12:29 Tak na marginesie. Sonia jest facetem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Wczasy Egipt IP: *.play-internet.pl 03.08.12, 12:40 Ja jadę, ale w trochę innym terminie. Już nie mogę się doczekać aż spotkam 'habisiów'. Jacy oni są cudowni, nie to co nasze polskie pokraki w wielkimi brzuchami. Jak taki Ahmed popatrzy to aż ciarki przechodzą, a jak oni się cudownie kochają... Miodzio! Odpowiedz Link Zgłoś