Dodaj do ulubionych

Samowola w Śródmieściu

IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.12, 18:59
Bardzo się żdziwiłam, gdy podczas spaceru po nowym PASAŻU koło RYNKU zobaczyłam ogródek przydomowy,ogrodzony wysokim płotem. Miejscowi piwosze powiedzieli mi ,że to jakiś MIKULSKI zabrał i ogrodził sobie ten teren .Powiedzieli też że część tego terenu należy do innego budynku .Myślałam ,że czasy znajomości w Wałbrzychu już się skończyły ale jednak NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kato Starszy Re: Samowola w Śródmieściu IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.12, 19:05
      Nie ruszaj "Mikulskiego" bo on zieje jadem :)
      • Gość: przyjezdna Re: Samowola w Śródmieściu IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.12, 19:30
        Sąsiadka powiedziała mi , że on prowadzi jakiś program w telewizji o wspólnotach mieszkaniowych i strasznie się tam mądrzy , chociaż sam łamie przepisy. Sprawdziłam,że nie nazywa się nie Mikulski ,tylko Michurski i że jest od Wilda . JAKI PAN TAKI KRAM .
        • Gość: Rysiek Re: Samowola w Śródmieściu IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 19:51
          Przyjezdna - a jaka Ty przyjezdna??
    • Gość: hans Re: Samowola w Śródmieściu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 20:49
      to my mamy pasaż koło rynku?
      • Gość: gra półsłówek Re: Samowola w Śródmieściu IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.12, 20:57
        pasaż mały
        • Gość: walbrzych Re: Samowola w Śródmieściu IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.12, 21:28
          To musi być Michurski a dlaczego on sobie zagrodził jakie on miał prawo? czy to jest jego ?
          • Gość: kermit Re: Samowola w Śródmieściu IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.12, 21:42
            akurat forum nie jest chyba właściwym miejscem do rozstrzygania co jest czyje, co kto może itd. Ludzie- sądy są od takich rzeczy....a tak nawiasem. Wczoraj byłem na wałbrzyskim Rynku i Rynku świdnickim. Nie będę komentował swych wrażeń co do życia i funkcjonowania obu centralnych miejsc ....
            • Gość: ,,, Re: Samowola w Śródmieściu IP: *.pl 09.07.12, 22:10
              Chodzi o Jana Mikulskiego ksywka J-23
            • Gość: walbrzych do kermita IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.12, 22:22
              Ja też nie będę komentował Świdnickiej patologii rynek u nich to nie całe miasto a nasz Rynek też jest ładny, są na forum filmy pokazujące nędze i rozpacz w świdnicy.
              • Gość: kermit Re: do kermita IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.12, 23:01
                ale przecież nie mówiłem który ładniejszy, który lepszy, który tętniący życiem. Jestem wałbrzyszaninem od swych urodzin, lubię Wałbrzych, co nie przeszkadza mi widzieć jego wady i minusy. Czy Ty też jesteś z lemingów widzących wszystko i wszystkich tak jak Ci ktoś wskaże?
                • Gość: walbrzych Re: do kermita IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.12, 13:22
                  Bo to tak dziwnie ująłeś to, a też bywam w Świdnicy i miasto się niczym nie różni od naszego.
                  Poza tym biorąc pod uwagę , że nasze miasto jest miastem typowo przemysłowym oraz było silnie zdegradowane przez przemysł wydobywczy , to dlatego tak nasze miasto wygląda, do tego upadek kopalń ( obecnie nasze miasto o wiele lepiej wygląda niż kiedyś i tu nawet nie zaprzeczysz ) . Mało tego nasze miasto jest dużo większe niż ich , nasze miasto wymaga więcej nakładu niż Świdnica. Świdnica nie była miastem ani nie jest typowo przemysłowym, nie była zdegradowana przez przemysł, układ urbanistyczny też jest inny bo nasze miasto leży na terenie górskim.

Jak by to wszystko porównać to ta niby piękna Świdnica jest gorsza niż nasz Wałbrzych, u nich jak na takie małe miasto jest wiele kamienic nie zrobionych, dziurawe ulice też mają i chodniki, do tego dochodzą liczne patologie , jakieś napady , pobicia kradzieże itd. W Świdnicy jakieś 50 metrów od Rynku stoją rozwalone budynki, dzikie place, także wcale nie jest taka lepsza od Wałbrzycha.
                  • Gość: kermit Re: do kermita IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.12, 18:31
                    Wałbrzych - te Twoje tłumaczenia są na poziomie 3 klasy szkoły podstawowej. Każdy ma własne zdanie i OK. Jeśli uważasz, że Rynek wałbrzyski bardziej tętni życiem niż świdnicki - Twoja broszka.
                    • Gość: kurdelebele Re: do kermita IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.07.12, 23:58
                      Najłatwiej zamknąć oczy na prawdę. Nawet - jak uważasz dziecinnie podaną.
                      Chcesz krótko i na temat?

W czasie gdy u nas w Wałbrzychu likwidowali, kopalnie a magistrat z dnia na dzień stał się największym pracodawcą ze Świdnicy przegonili ruskich i mieli po czoło majątku na zbyciu i mały boom budowlany na remonty tychże.

Nasz Rynek - tak jak rynek pracy - jeszcze długa droga, ale w końcu zatętni - zobaczysz.
                      • Gość: zięć Re: do kermita IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.12, 22:00
                        Czy Michurski to ten sam co zieje jadem?
                    • Gość: walbrzych Re: do kermita IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.12, 22:04
                      O rynku w miasteczku Świdnica dużo wiem, także bujaj się buraku jak ci się Wałbrzych nie podoba to wypad na wieś.
                      • Gość: patriota lokalny Re: do kermita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 22:30
                        To skandal wałbrzyszanie, żeby pluć we własne gniazdo! Powinniśmy być dumni z tego co mamy jako jedyni w Europie
                        www.youtube.com/watch?v=o3UzgPQge8Y
                        I ani przez chwilę nie zapomnieć, komu to zawdzięczamy
                        www.dami.walbrzych.pl/6,1180-z_archiwum_teledziennika_%282_sierpnia_2005%29.html

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka