Dodaj do ulubionych

Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 09:38
Nazywajmy rzeczy po imieniu. To co zrobiono ludziom z naszego miasta w ciągu 10 lat rządów PO jest skandalem na skalę światową. Obejrzyjcie reportaż
www.dami.walbrzych.pl/5,1141-bledne_kolo.html
Obserwuj wątek
    • Gość: , Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! IP: *.range81-159.btcentralplus.com 21.07.12, 09:55
      Pomijajac fakt zadluzen, to istotnie chamstwo, zeby nie dac tym kobietom wody i rekawiczek. To juz nie Europa. To Somalia. Przeciez to sa podstawowe warunki pracy.
      No i jak sie okazuje pomysl odpracowania dlugow czynszowych do bani, poniewaz, stary splacaja, a nowy rosnie, wiec moga tak pracowac do przyslowiowej usranej smierci.
      • Gość: Poncjusz Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! IP: *.play-internet.pl 21.07.12, 10:15
        Przemienili tych ludzi w swoich niewolników, jak w Rzymie. Ciekawe kiedy wybudują arenę i zorganizują propagandowe walki gladiatorów.
    • Gość: satysfakcjon Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 10:10
      Chciało się solidarności? Wrzeszczało się : " Na słupach zamiast liści będą wisieć komuniści" ? Socjalizm to przekleństwo a kapitalizm to raj ?
      No to macie co chcieliście i bujać się frajerstwo w tym raju a jak nie pasuje, to
      na żebry i pod most.
      Najlepsze i tak jeszcze przed wami.
      • Gość: komuna Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.12, 11:11
        Dziękuję za miłe słowa :)
        • Gość: :) Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 11:29
          Czepiacie się. W Polsce jest przecież El dorado
          wiadomosci.onet.pl/kraj/aleksander-grad-zarabia-110-tys-zl-miesiecznie,1,5195340,wiadomosc.html
      • Gość: on czyli kto Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! IP: *.vodafone-net.de 21.07.12, 12:19
        Masz rację satysfakcjonw pełni popieram Twoje słowa. Ludzie mają dzisiaj wiele mozliwosci,maja wybór co, gdzie i kiedy chca robic. Zlikwidowali j.rosyjski bo był przymusowy a komuna była BE.Wiec teraz mozecie uczyc sie upragnionego angielskiego, niemieckiego itd.Jak juz sie nauczycie na tyle,ze bedziecie mogli porozumiewac sie, to pakujcie manatki i wyruszajcie w swiat,tam gdzie bedzie WAM lepiej.Nie zapominajcie,ze gdziekolwiek nie bedziecie , trzeba pracować.Inaczej nie da rady.Przestawcie swoje myslenie w Waszych mózgach i zrozumcie, ze narzekaniem iczego nie zmienicie.Chcecie zyc w wałbrzychu i biedowac to sobie zyjcie.przestańcie tylko opluwac ludzi,którzy są wykształceni, mają olej w głowie i wiedza jak sie w zyciu ustawic. ustawili sie dzieki Wam, ciemnocie,która liczy na mannę z Nieba.Wasz los jest w Waszych rekach,trzeba troche włozyc wysiłku w swój rozwój i przestac ogladac sie za siebie.Tyle tylko,ze lepiej ponarzekac, przyjąc postawe,- bo mi sie nalezy!!!-gó... wam sie należy. Roszczeniami niczego nie osiagniecie.Tylko zmiana myslenia i nastwieniem do zycia i udzi mozecie osiąnąc sukces.Ale to ciężka praca a coniektórzy z Was nie lubią cięzko pracowac.Wolicie czekac az ktos Wam da,pomoze.Nie macie zadnego celu w życiu.jedyny cel to narzekac i opluwac innych.OOO,to potraficie najlepiej.
        • sol.77 Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! 21.07.12, 12:39
          aleś się zapędził - kolego jak na razie to państwo ma roszczenia wobec mnie /podatki ZUS -y KRUSY I INNE HARACZE/ dlatego się nie dziwie,że ludzie maja postawę roszczeniową.Niech państwo zabierze łapska od moich pieniędzy to będzie mnie stać na wiele rzeczy.Tak masz rację ten "motłoch" to w większości Ci co nie potrafią "ustawiać się" zwłaszcza na czyjejś krzywdzie.A inni korzystają mając za nic drugiego człowieka
          baj
        • Gość: nauczycielka Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 12:41
          Gość portalu: on czyli kto napisał(a):
          > Chcecie zyc w wałbrzychu i biedowac to sobie zyjcie.przestańcie tylko opluwac ludzi,którzy są wykształceni, mają olej w głowie i wiedza jak sie w zyciu ustawic.

Widzę, że jesteś dobrze ustawiony w administracji samorządowej. Ja mimo wykształcenia też będę musiała odpracowywać zadłużenie przy sprzątaniu. Z powodu wieku nie przyjmą mnie do pracy w Strefie, a "ustawianie się w życiu" jest poniżej mojej godności.

• Gość: on czyli kto Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! IP: *.vodafone-net.de 21.07.12, 13:05
            Skoro nie mozna było zapłacic z róznych zyciowych powodów,to trzeba odpracowac zadłuzenie.tylko to nie moze trwac w nieskończoność.Pracy w Wałbrzychu jest duzo, nie zawsze płatna ta jakby ludzie tego chcieli .Ale cóż lepiej iść do opieki, bo mi sie nalezy- niz poszukac jakiejkolwiek pracy.Nie wnikam kto i jak doprowadził do zadłuzenia mieszkania,Wiadomo, lekko nie jest i ludzie stawali przed wyborem co kupic, co opłacic za marne grosze jakie zarabiali.Ale skoro zarabiam mało, to moze warto pomyslec co moge zrobić aby zarabiac wiecej?Tyle tylko ,ze to lenistwo nie pozwala na INWESTYCJE W SIEBIE. A państwo? cóż, od zawsze miało roszczenia wobec ludzi poprzez różnego rodzaju podatki td.Mechanizm jest prosty albo ONI mnie albo JA ICH.i jeszcze jedno, zawsze jest rozwiązanie z każdej sytuacji,trzeba tylko poswiecić chwile i sie zastanowic nad soba,przyjrzec samemu sobie.Pozdrawiam z raju....

AHA i Apel do młodych,uczcie się języków obcych i zmykajcie z tego złodziejskiego kraju:) Chyba ,ze chcecie zyc tak jak Wasi rodzice,wegetując.A Wasz potencjał jest w Was samych i tym mozecie pomóc swoim bliskim
            • sol.77 Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! 21.07.12, 13:12
              Gość portalu: on czyli kto napisał(a):

> Skoro nie mozna było zapłacic z róznych zyciowych powodów,to trzeba odpracowac
              > zadłuzenie.tylko to nie moze trwac w nieskończoność.Pracy w Wałbrzychu jest duz
              > o, nie zawsze płatna ta jakby ludzie tego chcieli .Ale cóż lepiej iść do opieki
              > , bo mi sie nalezy- niz poszukac jakiejkolwiek pracy.

Dokładnie,bardziej OPŁACA się iść do opieki - minimalne wynagrodzenie 1200zł z opieki 300 zł groszami na każda osobę w gospodarstwie domowym.
              Zapytam czyja to wina "motłochu" czy rządzących ynteligentów?
              Tym na górze nie chce sie pracować głowami aby było dobrze nam tez,a wymagasz od "motłochu" aby się ruszył do pracy za taka stawkę? :D
              A tak ogółem badałeś kiedyś swój poziom intelektualny?
        • Gość: dftgy Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! IP: *.ip.netia.com.pl 21.07.12, 13:32
          kolego umówimy się i zobaczymy jaki ty wykształcony poziom masz wiedzy podstawowy to co napisałeś oceniam na - 3 więc zamilcz
        • Gość: Koli Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.07.12, 16:01
          Życie.To jak z kundlami,jeden grzebie na śmietnikach,a inny śpi w łóżku.Czasy komuny są skończone.Nie można narobić sobie dzieci,żyć na kreskę w sklepie,nie płacić za nic,żyć z opieki.A Jak się dostaje pracę to płakać przed kamerami.Zaczyna się problem.Do pracy trzeba się umyć,trzeba być trzeźwym,trzeba dojechać.Wszystko to psu na budę,spać do południa nie można,napić się nie można,pracować karzą i jeszcze krzyczą a tu przecież słońca świeci.A na koniec tego strasznego dnia te okropne kanary w autobusie polujące na nas.Życie jest przejebane.
    • sol.77 Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! 21.07.12, 12:41
      c.d.
      skoro państwo ma roszczenia wobec mnie to zawsze działa to w druga stronę.
      Jakie trzeba mieć wykształcenie i intelekt aby zrozumieć tak banalna sprawę :D
      • Gość: on czyli kto Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! IP: *.vodafone-net.de 21.07.12, 13:31
        SOL 77, inteligencji ci u mnie dostatek.dzieki niej jestem tu gdzie jestem.W pewnym momencie ruszyłem kopułką,spakowałem kilka rzeczy wziąłem wypłate 1389zł i ruszyłem w ciemno,w świat.DZięki nauczycielce od niemieckiego, któa wbijała nam do głowy język wroga:),poradziłem sobie na miejscu.Dwie noce spedzone na dworcu ale udało się namierzyc lokum i pracę.I tak jaokś przetrwałem.Oczywiscie po drodze natrafiłem na kilku bajkopisarzy i frycowe równiez zapłaciłem.Teraz,po latach nie narzekam i za kazdym razem kiedy jestem w Wałbrzychu serce mnie boli.Wiesz dlaczego,bo tam sie urodziłem, chodziłem do szkoły,tam były pierwsze miłości,tam spedziłem szmat czasu.I pewnie dalej bym tam siedział, gdybym za pracę która wykonywałem otrzymywał godziwe wynagrodzenie.A że jestem człowiekiem który ma olej w głowie,widząc do czego prowadzi lub dop czego mogłaby doprowadzic dalsza WEGETACJA w tym miescie i kraju,więc chcąc uniknąc min,zadłużeń,zabrałem 4 litery i w drogę.Choc mógłbym jak wiekszośc wszystkie swoje zyciowe niepowodzenia i porazki zrzucic na karb innych,tych ,którzy sa odpowiedzialni za rzadzenie .Tylko co by to dało?Wiem, pewnie skończyłbym w MOPS-ie,bo przeciez mi sie nalezy:)
        • sol.77 Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! 21.07.12, 13:39
          Tia najlepiej uciec - wszystko w temacie.
          Byłam, widziałam,pracowałam /mogłabym dalej gdybym tylko taka wole miała/ ale to tutaj sie urodziła,tutaj wychowałam, mówię po polsku,znam Polska kulturę i nie będę się tułać po świecie tylko dlatego,że banda cwaniaków "przejęła stery" w MOIM kraju.
        • Gość: ??? Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 14:08
          Ale ty emigrant jesteś tępyyyyyyy! Widocznie kończyłeś 12 albo 31 bo ......a zresztą nie jestem psychiatrą.
          • Gość: wyborca bombowca Re: do on czyli kto IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 14:48
            Głuptaku jak wszyscy wyjadą, to gdzie wrócicie w wypadku choroby lub starości ?
            A qu..., jak na razie to wszyscy tu wracacie, od gwiazd szklanego ekranu po tłuki takie jak ty.
            Nie wiem jak jest po niemiecku, spier.alaj, więc napiszę ci po polsku - spierd.laj.
          • Gość: do ludzi co za bzdury a fakty są takie IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.12, 15:03
            Emigracja haha ludzie wyjeżdżali do Grecji i Hiszpanii też w Wałbrzychu wszystko im było obojętne, nie dbali o mieszkanie, o całą kamienice bo oni wyjadą , nie zależało im na niczym bo oni wyjeżdżają. Dziś zmuszeni są z powrotem mieszkać w Wałbrzychu, bo w Grecji i Hiszpanii kokosy się skończyły i Grecy i Hiszpanie już nie chcą emigrantów, a ci teraz nie mają nic w Wałbrzychu.

Ktoś napisał że to wina PO i Szełemeja, a przepraszam bardzo przez tyle lat zastępcą prezydenta był Bartolik z PiSu , od 1999 roku w radzie są Rosiaki i Lubiński z WSS i SLD , Starostwo Powiatowe w Wałbrzychu ma za zadanie walkę z bezrobociem ( nawet mamy Powiatowy Urząd Pracy ) więc najlepiej powiedzieć na PO i Szełemeje a siebie oczyścić.

Zadłużenie tak duże nie powstało w ciągu roku czy dwóch, czy te kobiety nie pracowały przez tyle lat ? obecnie ludzie pracują na strefie, w innych zakładach i jakoś zadłużenia nie mają i mają małe dzieci.

Znam rodzinę która składa się z Matki i 2 dorosłych synów. Matka ma emeryturę dość dużą do tego pracowała na emeryturze ( ale lubi sobie wypić ) synowie nie pracują chodź są dorośli , a jeden z nich nie ma 30 lat i nie ma nawet szkoły podstawowej skończonej i dorabia czasem na czarno, jak mają kasę to chleją imprezują, a za mieszknie nie płacą co najmniej z 20 lat ( do tego demolują wszystko i uprzykrzają innym lokatorom ) . Policji sądom , Opiece , ADM są znani.

Kolejna rodzina to małżeństwo z 40 lat, 4 dzieci, dzieci mają renty, starzy nie pracują ( pracowali 3 dni ) przez tyle lat mają z rok pracy, korzystają z Opieki dostają paczki, mało tego też chleją i robią stale imprezy, za mieszkanie nie płacą.Też bez szkoły, tylko podstawówki.

Następni to dwie dorosłe baby córka z matką, matka jak ma z 3 lata pracy to góra, ma około 45 lat , a córka powyżej 20 i chyba z pół roku pracy, obydwie nie pracują od dawana bo pierdo.. za 1200 zl, córka ma niedokończoną szkołę średnią , a matka tylko podstawówkę, też liczne imprezy domowe i latanie po pijanemu po ludziach i dokuczanie i korzystanie z Opieki. Za mieszkanie nie płacą z 10 lat albo i lepiej.

Kolejna rodzinka małżeństwo z 35 lat ojciec pijący, też mają dzieci, ojciec pracuje albo nie, matka w ogóle nie pracowała zero lat pracy i nawet dni, twierdzi że nie idzie do pracy bo ma małe dzieci, mąż jak nie zachleje to idzie do pracy a jak zachleje to nie idzie , korzystają z Opieki, mieszkanie zadłużone od 4 lat nie płacą, niby na nic ich nie stać, ale papier toaletowy kupują ten najdroższy a ojciec co chwila lata po browary, matka ubrana dość dobrze, jak nie jedni co pracują i też mają podstawówki.

Już kolejnych osób nie chce mi się opisywać i tak sobie ludzie żyją i tylko potrafią narzeka i tylko patrzą aby im ktoś dał bo im się należy, bo mają małe dzieci itd. Jak mają jakąś tam kase to też nie potrafią gospodarować bo np. kupują drogie rzeczy typu papier do tyłka ten droższy, jak równie dobrze mogli by kupić ten tańszy i nie wydawać kasy na alkohol , skoro mają mniej kasy, co dziennie 2 browary jest to 5 zł i przeliczyć na cały miesiąc 5 zł x 30 = 150 zl na sam alkohol, a czasem nawet pan z ostatniego opisu wypić 3 piwka, na alkohol jest a na czynsz nie ma.
            • Gość: mrówkojad Re: co za bzdury a fakty są takie IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 15:11
              Cha, cha, głupi lizodupie ratuszowy.
              Nie wysilaj się. I tak każdy na forum cię tu zna, nawet gdybyś podpisał sie du/a, to i tak wiadomo kto zacz.
              • Gość: do ludzi do mrówkojad IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.12, 15:22
                Ale co ma nick to tego wszystkiego takie są fakty i tyle zastępcą prezydenta był Bartolik z PiSu od 1990 w radze są Rosiaki i Lubiński a Starostwo Powiatowe w Wałbrzychu ma zadanie walki z bezrobociem i Powiatowy urząd pracy podlega pod Starostwo powiatowe w Wałbrzychu.

Takie są fakty i nikt tego nie zmieni i najlepiej siebie oczyścić a zgonić na Szelemeja i PO a za ten stan rzeczy są wszyscy odpowiedzialni i PO i PiS i Rosiaki i Starostwo i to s fakty

Tutaj nicki nie mają nic do rzeczy
            • sol.77 Re: co za bzdury a fakty są takie 21.07.12, 15:12
              Gość portalu: do ludzi napisał(a):

> Zadłużenie tak duże nie powstało w ciągu roku czy dwóch, czy te kobiety nie pra
              > cowały przez tyle lat ? obecnie ludzie pracują na strefie, w innych zakładach i
              > jakoś zadłużenia nie mają i mają małe dzieci.

Poczytaj prasę o stanie finansów Polskich rodzin i z czego ona wynika.
              Robiłam tu kiedyś wyliczenia.
              Więc nie siej propagandy.
              • Gość: mrówkojad Re: co za bzdury a fakty są takie IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 15:17
                Sol.77, on już niedługo popłynie z ekipą. A wtedy dopilnuję osobiście , żeby też miał tylko na trzy piwa dziennie.
                • Gość: do mrowkojada do mrówkojad IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.12, 15:24
                  mam rozumieć że to groźba ? to wypadało by powiadomić prokuraturę o zastraszaniu ludzi i mojej osoby.
                  • Gość: mrówkojad Re: do mrówkojad IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 15:28
                    Che , che, trzy piwa , to groźba ? Dobra, dołożymy na czwarte.
              • Gość: do Soli77 Re: co za bzdury a fakty są takie IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.12, 15:29
                Ale co mam czytać prasę jak fakty są takie że ludzie nie chcą pracować nie chcą płacić za mieszkania i uważają że wszystko im się należy za darmo, wyjdź na ulice i popatrz co się dzieje a wtedy powiedz a nie na prasie się opierasz.
                • Gość: do mrowkojada groźby IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.12, 15:32
                  to może być potraktowane za groźbę " Sol.77, on już niedługo popłynie z ekipą. A wtedy dopilnuję osobiście , żeby też miał tylko na trzy piwa dziennie.

I jak to miała być groźba czy coś to tylko tu powiadomić prokuraturę aby się tobą zajęli i wiedz że chyba się udam do prokuratury i powiadomię o tym fakcie
                  • Gość: mrówkojad Re: groźby IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 15:36
                    Zapisz sobie, bo ci umknie.
                    • sol.77 Re: groźby 21.07.12, 15:38
                      a w realu wygrywa ten co ma lepszego "papugę" ot Ci smutna rzeczywistość.
                • sol.77 Re: co za bzdury a fakty są takie 21.07.12, 15:33
                  Ale to już przerabialiśmy: państwo jest roszczeniowe wobec moich pieniędzy więc i ja wobec państwa - zrozumiał?
                  • Gość: gość Re: co za bzdury a fakty są takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 15:40
                    A kto Wam płaci za mieszkanie?
                  • Gość: do Soli77 Re: co za bzdury a fakty są takie IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.12, 15:42
                    Ale co to ma do rzeczy co ty w ogóle pier..dolisz za bzdety o państwie to nie wina państwa że ludzie nie chcą pracować i że się zadłużają tylko wina ludzi, poza tym jakie ty możesz mieć roszczenia jak ty nie pracujesz bo 24 h siedzisz na forum więc o czym ty w ogóle gadasz. No chyba że pisanie na forum to twoja praca to co innego to zwracam honor. Weźmy przykład taki ty pracujesz zarabiasz dobrze i bierzesz sobie kredyt na dom, tracisz prace a kredyt musisz płacić i co to też wina państwa bo państwo ci kazało brać kredyt na duży dom i się zadłużać ? nie to twoja wina, tak samo czyja to wina że oni nie płacą za mieszkania ale piją ? ( i nie chodzi mi o te kobiety ) ale są takie osoby co tylko piją a zamieszkanie nie płacą.
                    • sol.77 Re: co za bzdury a fakty są takie 21.07.12, 15:57
                      A czytałeś może z czego wynika problem alkoholizmu w 70% ?
                      Jeżeli nie to ja podpowiem - większość ludzi nie daje sobie rady w szarej rzeczywistości /1700 zł ze wszystkimi dodatkami na 4 osobową rodzinę / posłuchaj,co ludzi sprowadza w dużym stopniu do alkoholizmu - to raz
                      Po dwa pisałam już setki tysięcy razy niech się państwo odczepi od naszych ciężko zarobionych pieniędzy - wtedy nie będę potrzebowała iśc do opieki czy jak w wielu przypadkach n.a.j.e.b.a.ć się z braku perspektyw na lepsze jutro.
                      Skoro państwo wyciąga rękę po moje pieniądze /podatki/ TO MA MI W ZAMIAN ZAPEWNIĆ TO CZEGO POTRZEBUJĘ - począwszy od pracy /na której samo państwo profituje gdy pracuję/ skończywszy na porządnej infrastrukturze
                      Obecnie płacimy panstwu ogromny haracz,a państwo zdziwione,że żądam porządnej służby zdrowia czy szkolnictwa.
                      Według mnie albo rzną głupa /chcieli by brać,a w zamian nic/ albo rządzą nami sami kretyni.
                      • Gość: do Soli77 Re: co za bzdury a fakty są takie IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.12, 16:05
                        Po części tak tylko czy tak do końca jest to wina PO albo szełemeja ? znam też osoby które dobrze sobie radzą a piją, znam takie osoby co dobrze sobie radziły a piły i straciły wszystko, także nie można twierdzi że ludzie piją bo zarabiają 1500 zl . Tak samo jak nie ma co się oszukiwać to nie tylko wina PO, alkoholicy często mówią że piją bo mają problemy to taka wymówka, tak jak alkoholik mówi że nie jest alkoholikiem.
    • sol.77 Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! 21.07.12, 16:09
      To mniej więcej jak z obecnym rządem - siedzą kurde wciskają przyciski jeżdżą na konferencje,dobrze jedzą i jeszcze marudzą,że "kryzys" a w konsekwencji zaciskają nam "nierobą" tak pasa,że niedługo ze swojej pensji oddamy nie 80%,a 99% w imię dobra ... pytam czyjego?
      Tak moja praca tutaj - żaden byle .... nie będzie mi tu próbował zniekształcać rzeczywistość: pisząc,że to wina poszczególnej jednostki,że jest jak jest u nas w kraju .
      baj
      • Gość: ... do sol.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 17:17
        Bredzisz jak Piekarska(i) na mękach. A niby czyja to wina jak nie poszczególnej jednostki ?
        Co, niby ten twórca dobrobytu i specjalista od 10 łopat sam siebie wykreował ?
        Za to co uczynił narodowi ten bogobojny człowiek z Maryjką w klapie, powinien biczować się codziennie przed krzyżem a cały swój majątek jaki zgromadził na krwawicy robotników, rozdać na cele dobroczynne - jeśli oczywiście jest takim pomazańcem bożym, za jakiego się ma.
        A nawiasem mówiąc Jaruzelski powinien wylądować na stare lata w kryminale nie tyle za stan wojenny ile za to, że dopuścił do tego aby krajem zawładnęli plebejusze i szubrawcy.
        www.youtube.com/watch?v=rqsF--OIn3g
    • sol.77 Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! 21.07.12, 17:27
      Miałam na myśli obecne czasy i patologię jaka istnieje /alkoholizm,bezrobocie/ winą obarcza się za to poszczególna jednostkę /nierób,pijak itp./ tylko nikt nie zadał sobie pytania dlaczego tak jest.Oczywiście nie we wszystkich przypadkach.Odnośnie Wałęsy,kościoła /i nie mam tu na myśli rzeczywistej doktryny chrześcijaństwa-tylko kościoła/instytucji/ wolę się nie wypowiadać.
      pozdrawiam ....
      • Gość: ekonomista Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! IP: *.play-internet.pl 21.07.12, 18:21
        Problem mamy wszyscy tego typu; Nie możemy powiedzieć że żyjemy w kapitalizmie ani socjalizmie. Najwygodniejsze elementy obu z tych ustrojów są stosowane przez j-elity według uznania. Np. z socjalizmu zastosowano u nas największe prawie podatki w europie, zaś z kapitalizmu elementy tzw. wolnej amerykanki wobec ludzi.

Równocześnie nie ma charakteryzujacych socjalizm osłon socjalnych , nie ma tez charakterystycznej dla kapitalizmu wolności gospodarczej bo firmy mają potężne koszta pracy i utrudnienia urzędnicze.
        Pieniadze i to potężne jakie płacimy na podatki idą gdzieś za przeproszeniem w piz,du w kosmos.

Nie można mieć wszystkiego; albo rybka albo pipka panowie z rządu.
        Sugeruję to drugie, bo tylko kapitalizm w czystym wydaniu jest w stanie funkcjonować, Socjalizm, jak sie okazało w praktyce - nie jest w stanie.
      • 57jurand Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! 22.07.12, 09:46
        do sol.77. ,,w przypadku pięciu najcięższych przestępstw wiara w niebo i piekło zdaje sie mieć wpływ większy niż czynniki społeczne.A dokładnie- im większa przewaga tych, którzy wierzą w niebo , nad tymi, którzy wierzą w piekło- tym więcej kryminalistów,, tyg. ,,NIE ,, Powyższe wynika z badań że myśl o tym ze jest gdzieś tam istota wyższa,która wybacza nam grzechy, i to
        zachęciło ludzi do kradzieży.PRZEBADANO 67 krajów.
    • sol.77 Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! 22.07.12, 10:01
      57jurand,spokojnie ja TYLKO napisałam,ze sama w sobie doktryna chrześcijaństwa nie jest złym założeniem /jak i pozostałe religie,które mówią nie zabija,nie kradnij itp./
      Co do odpuszczania grzechów? Hmmm według mnie nikt nie ma takiej władzy - przynajmniej na Ziemi.
      Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
    • sol.77 do ekonomista 22.07.12, 18:14
      Obawiam się,że żaden system nie zda egzaminu jeżeli przy korycie będą osoby,które mamy aktualnie.
      Wiem zabrzmi to patetycznie - ale aby Polska była Polską - potrzebne są TAM wybitne umysły i patrioci /to tacy,którzy kierują się dobrem narodu,nie swoim/
      My jako naród mamy wyjątkowego pecha - nasz kraj u "góry" z reguły był okupywany przez ludzi pazernych,głupich i mający "Polskę" za nic.
      • Gość: sol.1918 Re: do ekonomista IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.12, 19:10
        >potrzebne są TAM wyb
        > itne umysły i patrioci /to tacy,którzy kierują się dobrem narodu,nie swoim/

Paderewski , Piłsudski ?
    • sol.77 Re: Skandal, co ta banda zrobiła z ludźmi!!! 22.07.12, 22:20
      Zdecydowanie :
      Kaczor Donald :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka