Dodaj do ulubionych

likwidują nyski !!!!

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.06.04, 22:52
Likwidacja Nysek !!! Najprzystojniejszy, niedoszły europarlametarzysta
zaczyna rozdawać pod stołem – podobno ogranicza nyski od 1 - go lipca,
ciekawe że nie potrafi się dobrać do dupy MPK które zdziera kasę wożąc ludzi
za 20 gr drożej
Obserwuj wątek
    • Gość: jura57 Re:zielony, czerwony czy g........ ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 08:14
      Jeżeli to zrobi,
      z pewnością dużo zyska.
      Bo nic tak oka nie cieszy
      jak jeżdżąca, rozsypująca się "nyska".
      Mam również nadzieję, że po okresie ograniczenia, które znacznie ukróci
      komunikacyjną partyzantkę, zostanie określony termin(oczywiście
      krótki,chociażby ze względu na bezpieczeństwo pasażerów) korekty tego co będzie
      chciał pozostawić.

• Gość: Majka ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 08:34
        To do przeslicznej Rusinowej już tylko na piechotę?!?

"20" na wakacje zawiesili, a od "5" kawał drogi....
        A babcie z Dziećmorowic do przychodni pojadą autostopem, bo "33" od dawna tylko
        nyska jeździ :(
        Niektórym świat się na Podzamczu kończy :((
        • Gość: busek Re: ??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.07.04, 10:10
          Brawo
          Własnie o to chodzi, z Podzamcza i Piaskowej jest tyle linii w dowolnych
          kierunkach że chyba tylko awionetek brakuje.
          Busy sa elastyczne i szybkie, kierowca nie zamknie drzwi przed nosem i nie
          odjedzie, a czasem nawet i sie zatrzyma w polowie drogi do przystanku.
          • Gość: pl Re: ??? IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.117.149.* 01.07.04, 10:51
            Haha, nie bylbym taki pewny czy nie odjedzie z przed nosa. Moim zdaniem to
            dobra decyzja, w koncu znikna smierdzace, brudne i rozsypujace sie gruchoty
            razem z Łysymi, którzy tym jezdza. 20 groszy wiecej to nie tak duzo za cene
            bezpieczeństwa, o ktore busiarze nie dbaja - no moze z wyjatkami, ktore da sie
            policzyc na palcach jednej reki.

> Busy sa elastyczne i szybkie

Czasami az za szybkie i niebezpieczne.
            • Gość: busek Re: ??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.07.04, 12:17
              Podaj konkretny przypadek wypadku z udzialem busa, jedyny jaki znam to gdy na
              skrzyzowaniu de Gaulle'a z Podwalem przed jadącego prawidłowo busa wyjechało
              cinquecento i nastąpiło zderzenie, w wyniku którego zginęła jedna osoba, a
              kilka zostało rannych.
              i tak nie jestem pewien czy nie był to bus wiozący ludzi do pracy na strefie z
              którejś z okolicznych miejscowości.
              więc może lepiej jednak stwarzać regulacje, które pozwolą na poprawę
              bezpieczeństwa.
              20 groszy dla Ciebie to może nic, ale powiedz to tym co na 4 osobową rodzinę
              mają kilkaset złotych.
              Rozbić mafię busiarską i dać zarabiać ludziom prowadzącym firmy na własny
              rachunek, na pewno się tacy znajdą. To chyba rozsądne wyjście.
          • Gość: revenge Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 23:51
            > Busy sa elastyczne i szybkie, kierowca nie zamknie drzwi przed nosem i nie
            > odjedzie, a czasem nawet i sie zatrzyma w polowie drogi do przystanku

Zatrzymywanie sie w polowie i wysadzanie pasazerow nie jest zgodne z
            przepisami. To primo!
            Secundo - kierowcy sa tak elastyczni, ze zadko ktory uzywa kierunkowskazow.

Nyski sa potrzebne, ale prymitywi za kierownicami powinni isc n akurs kultury!!!
          • Gość: wasde Re: ??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.07.04, 12:12
            > Busy sa elastyczne i szybkie, kierowca nie zamknie drzwi przed nosem i nie
            > odjedzie, a czasem nawet i sie zatrzyma w polowie drogi do przystanku.

Tak i owszem ale moze to tak wygląda z pozycji pasażera, bo od strony innych
            urzytkowników dróg miejskich nie jest tak słodko .Wloką sie te pojazdy na
            paliwie opałowym,wymuszaja notorycznie pierwszenstwo(kolo mni-mala z prawego
            pasa na lewo na podzamcze od p.gory.Staja nagle bo ktos machnie nierzadko bez
            swiateł stop.Obtrabisz takiego to nie masz jutro lakieru!!!
      • Gość: Basia Re:zielony, czerwony czy g........ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 19:53
        Wiecej 8 czekam z maluchami 20 minut moze byc tez pospieszana bylabym
        wdzieczna .To najlepsze rozwiazanie nyski szypko jezdza .
    • koza16 Re: likwidują nyski !!!! 01.07.04, 10:50
      I bardzo dobrze. Koniec burdelu komunikacyjnego w miescie.I koniec okradania
      ZDiKu.
      • Gość: Wicio Re: likwidują nyski !!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.07.04, 11:02
        i BARDZO DOBRZE!!!!!!!!!!!
        • Gość: Majka a co w zamian???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 21:16
          ???
          Proszę miłośników i znawców tematu autobusów miejskich:
          co będzie jeździło do Rusinowej, na ul. Kamieniecką (kilometr od
          przystanku "5"), do Dziećmorowic?
          Czym będą jeździły dzieci z Dziećmorowic do gimnazjum na 11 Listopada (Stary
          Zdrój)?

Wy macie wybór. Dla obrzeży miasta nawet gruchot-nyska to zbawienie.
          • Gość: Polak Re: a co w zamian???? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.07.04, 21:55
            Gość portalu: Majka napisał(a):

> co będzie jeździło do Rusinowej, na ul. Kamieniecką (kilometr od
            > przystanku "5"),

PKS do Jedliny :D
            • Gość: Majka nie żartuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 22:14
              Oj pobłogosławiłyby cię bezrobotne matki gimnazjalistów z tej ulicy...
              PKSem do szkoły i ze szkoły....
          • Gość: Edek Re: a co w zamian???? IP: 195.117.149.* 01.07.04, 21:55
            > Proszę miłośników i znawców tematu autobusów miejskich:
            > co będzie jeździło do Rusinowej, na ul. Kamieniecką (kilometr od
            > przystanku "5"), do Dziećmorowic?

Przeciez na 33 ZDiK nie jezdzi, wiec nyski zostana. Chodzi raczej o te, ktore
            jezdza na trasach MPK.
          • Gość: koza16 Re: a co w zamian???? IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 01.07.04, 22:25
            Akurat mieszkam na gluszyckiej wiec temat jest mi bliski. Zauwaz ze przed era
            nysek jezdzilo tam 33. czasem nawet 2 razy na godzine. Jak pojawila sie
            zlodziejska konkurencja nysek autobusy zaczely wozic powietrze a na to biedny
            wch nie moze sobie pozwolic. Poza tym dochodzi kwestia wspolplacenia za 33
            przez gmine walim ( Dziecmorowice sa wlasnie w tej gminie)Podobno walim nie
            chce 33 bo radni maja nyski na 33. pozdr.
            • Gość: Majka Re: a co w zamian???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 22:33
              Koza, 33 przestało jeżdzić ze względu na POTWORNE DZIURY w jezdni, a nie przez
              nyski. Te weszły, kiedy 33 zlikwidowano.
              Po ostatniej "akcji wyborczej" wyasfaltowano początek i koniec ulicy, środkiem
              tylko na szczudłach :(

Przecież tego nic prócz nysek nie wytrzyma :(
              • Gość: jura57 Kupić brykę za Odrą!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 12:20
                Majka, ktoś wprowadził Cię w bląd i Ty w tym błędzie tkwisz. Koza ma całkowitą
                rację. MPK zaprzestało obsługiwać linię "33" po tym jak gmina Walim odmówiła
                partycypacji w kosztach. Dlaczego? Na to pytanie może odpowie Ci sołtys
                Dziećmorowic wraz z radnymi gminy Walim.
                Przy okazji wątku "ekologicznego" wspominałem o starej prawdzie, ze im
                więcej "notabli" w dzielnicy tym trudniej żyje się przeciętnemu Kowalskiemu.
                No chyba, że nadchodzi "czas igrzysk".
                Pozdrowienia.
                P.S.
                Napisz coś o zarazie(barszczyk), która z tamtej strony ma zaatakować Wałbrzych
                Czy rzeczywistość jest gorsza niż przekazują media?
                • Gość: Zbych Re: Kupić brykę za Odrą!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.07.04, 22:21
                  Gość portalu: jura57 napisał(a):

> Przy okazji wątku "ekologicznego" wspominałem o starej prawdzie, ze im
                  > więcej "notabli" w dzielnicy tym trudniej żyje się przeciętnemu Kowalskiemu

Ciekawa teoria......ale teraz juz wiem dlaczego kiepsko sie zyje w Warszawie,
                  Wrocławiu, Krakowie.......Paryżu ,Brukseli i w duzyzych miastach USA
                  tam "notabli'' jest mnóstwo ......biedny Wałbrzych
                  • Gość: jura57 "Przebudzenie" Zbycha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 10:51
                    Jeżeli chcesz "podyskutować" na temat "notabli" to rozpocznij nowy wątek. Być
                    może okazać się jednym z ciekawszych.
                    P.S.
                    Dla przykładu: w dużych miastach USA "notabli" na wspólne narady powołuje się
                    parunastu a w "bogatym" Wałbrzychu ponad dwudziestu. O liczbie ludności jednych
                    i drugich nie trzeba nawet wspominać.
              • Gość: koza16 Re: a co w zamian???? IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 02.07.04, 13:18
                Otoz mylisz sie. Dziury tam byly zawsze. Teraz przeciez tez sa a 20 jezdzi.
                Nyski pojawily sie przed likwidacja 33, linia ta stala sie deficytowa wiec ZDiK
                zarzadal wspolfinansowania od gminy Walim. Walim odmowil wiec zlikwidowano 33
                wrzucajac marna 20. Takie sa fakty. Pozdrawiam.
    • Gość: Fika Re: likwidują nyski !!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.07.04, 12:50
      Taaak, to wszystko przypomina leczenie grypy za pomocą amputacji kończyn:)
    • Gość: normalnie w pysk Re: likwidują nyski !!!!.Kurewski pomysł! IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 02.07.04, 13:55
      świństwo,jak jest ale jest.wsiada się i się jedzie.czasami wkórwia czas
      odjazdu. ale kiedys w końcu jedzie i już . wielce szanowni pasażerowie dzięki
      tym przewoźnikom jest mniej bezrobotnych a oni maja tez rodziny. niech sobie
      jeżdżą do woli, a jak ci nie odpowiada nie wsiadaj.
      • koza16 Re: likwidują nyski !!!!.Kurewski pomysł! 02.07.04, 14:59
        tylko ze mi nie odpowiada a przez to coraz mniej autobusow ZDiK-u jezdzi i
        powoli przestaje miec wybor, i przez to coraz gorsze drogi.
        • Gość: eeetam Re: likwidują nyski !!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.07.04, 20:41
          wg mnie i tak im się nie uda, busy jak jeździły tak jedźą, w tym państwie
          zarabia się kasę na naginaniu prawa a Wałbrzych to małe miasto, ktoś ma rodziny
          kolegów wiec nie da im zginąć, prędzej zlikwiduja MPK niż nyski idę o zakład że
          cała ta dyskusja jest jak igrzyska dla ludu chlebem i kasą dziela się inni
          eeetam...
          • Gość: a kto się dzieli Re: likwidują nyski !!!! IP: 81.168.209.* 03.07.04, 21:13
            ty eeetam piepszysz głupoty
            • Gość: eeetam i co nie mówilem jak jeździły tak jeżdżą IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.07.04, 20:22
              • Gość: tc Re: i co nie mówilem jak jeździły tak jeżdżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 21:40
                Ale duuuuuuuużo mniej ich jeździ
                • Gość: chwilowy Re: i co nie mówilem jak jeździły tak jeżdżą IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.07.04, 23:26
                  kurcze jestem tu kilka dni ale takiego syfu w komunikacji jeszcze nie widziałem
                  kto wpadł na pomysł tych pierdzidełek które nazywane są nyskami? jechałem 8ką
                  od palmiarni musiałem iść na pieszo bo jak stwierdził kierowca z 1 pasażerem mu
                  się nie opłaci jechać - ale syfffffffffffffff...
                  • Gość: Dodgers Re: i co nie mówilem jak jeździły tak jeżdżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 12:24
                    Nyski mogły by w mordkę jaża zostać. Mama jak wraca z roboty we wrocku to
                    spiep... jej wszystkie autobusy w kierunku piaskowej. Chwilowy ty to masz widac
                    pecha chłopie.pozdr
                    • Gość: pl Re: i co nie mówilem jak jeździły tak jeżdżą IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 18.07.04, 16:58
                      Podczas ostatnich kontroli zatrzymano 2 nietrzeźwych kierowców nysek!! To
                      kolejny mocny argument za likwidacja tego dziadostwa.
                      • Gość: truten Re: i co nie mówilem jak jeździły tak jeżdżą IP: 69.111.161.* 18.07.04, 19:39
                        gdyby tak zrobic nalot na mzk i sprawdzic trzezwosc kierowcow
                        to by sie okazalo ze posredniak nie mialby problemu z bezrobotnymi kierowcami,
                        autobusow zecz jasna,
                        wszedzie ludziska pija
                        ale w nysce to ja moge do kierowcy zagadac i jak niemrawy to wysiadam
                        a w autobusie odgrodzili sie zeby nie poczuc pewnie?
                        • Gość: pl Re: i co nie mówilem jak jeździły tak jeżdżą IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 18.07.04, 20:12
                          Co Ty za bzdury wypisujesz? Chyba jestes busiarzem, ktorego tylek musza wachac
                          pasazerowie do tego smród spod pach roznoszony przez rozpietą powiewajacą
                          koszule bo lokiec musi byc zimny.
                          • Gość: pasażerka Re: i co nie mówilem jak jeździły tak jeżdżą IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.07.04, 22:13
                            Nie jestem busiarką a nysek korzystam, taniej i nie trzeba czekać na MPK. Jak
                            ktoś się boi, niech nie wsiada, ja wolę nyskę nawet rozlatującą się niż np.
                            malucha od kumpla, bo boję się, że się rozpadnie na kawałki. Bogaci mają swoje
                            samochody albo jeżdżą taryfami, dla rodzin bez kasy nawet parę groszy różnicy
                            to zawsze ulga. A poza tym na jazdę po W-chu polecam "30-stki", oficjalne,
                            bezpieczne, a po mieście wożą za 1 zł.
      • Gość: Polak Re: likwidują nyski !!!!.Kurewski pomysł! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.07.04, 19:54
        Gość portalu: normalnie w pysk napisał(a):

> świństwo,jak jest ale jest.wsiada się i się jedzie.czasami wkórwia czas
        > odjazdu. ale kiedys w końcu jedzie i już . wielce szanowni pasażerowie dzięki
        > tym przewoźnikom jest mniej bezrobotnych a oni maja tez rodziny. niech sobie
        > jeżdżą do woli, a jak ci nie odpowiada nie wsiadaj.

Tresc jaka prezentujesz (obrona busiarzy) oraz forma wypowiedzi (bluzgi)
        swiadczy niezbicie o tym, ze sam jestes busiarzem :P
        • Gość: truten Re: likwidują nyski !!!!.Kurewski pomysł! IP: 69.111.161.* 19.07.04, 05:12
          Gość portalu: Polak napisał(a):

> Gość portalu: normalnie w pysk napisał(a):
          >

> Tresc jaka prezentujesz (obrona busiarzy) oraz forma wypowiedzi (bluzgi)
          > swiadczy niezbicie o tym, ze sam jestes busiarzem :P
          ----------

ja uwazam ze gosc portalu : normalnie w pysk

napisal to co chcial napisac,
          wyrazil swoj poglad na pomysl likwidacii nysek
          a ze go ponioslo?
          forum to nie szkolka niedzielna
          nie wiedziales o tym polak?
          • Gość: truten Re: likwidują nyski !!!!.Kurewski pomysł! IP: 69.111.161.* 19.07.04, 05:23
            Gość portalu: pl napisał(a):

> Co Ty za bzdury wypisujesz? Chyba jestes busiarzem, ktorego tylek musza
            wachac
            > pasazerowie do tego smród spod pach roznoszony przez rozpietą powiewajacą
            > koszule bo lokiec musi byc zimny.
            -------------
            dzieki za informacje
            teraz wiem dlaczego kierowcy mzk tak szczelnie sa odizolowani he he he
            bez obrazy kierowcy !

ps.
            a tak przy okazii to ci odpowiem na twe pytanie:
            nie jestem busiarzem,
            i sadze ze kierowcy nysek znaja wynalazek pod nazwa : dezodorant

gdybys siedzial na dupie osiem godzin to tez twa dupa bedzie "pachniec"
            nawet jak siedzisz za biurkiem, nie wierzysz?
            powachaj swa wlasna zamiast cudze, chyba ze wolisz cudze wachac.
            • Gość: czytacz rośnie wałbrzyski Lepper !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.07.04, 17:01
              Rodzi nam sie wałbrzyski Lepper jeden z liderów nyskarzy zapowiedział w prasie
              lokalnej że zablokują trasę MTB na znak protestu przeciw ograniczaniu nysek
              ciekawe czy władza się ugnie ?
          • Gość: Polak Re: likwidują nyski !!!!.Kurewski pomysł! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.07.04, 20:57
            Gość portalu: truten napisał(a):

> ja uwazam ze gosc portalu : normalnie w pysk
            > napisal to co chcial napisac,
            > wyrazil swoj poglad na pomysl likwidacii nysek

Nie zmienia to faktu, ze albo jest prostakiem, albo zachowuje sie jak prostak

> a ze go ponioslo?

niech konia zmieni, jak go ponioslo !
    • Gość: AntyBusiarz Prawda po środku zawsze jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 20:29
      Prawda jest taka, że dopóki MZK będzie "miejskie" zawsze będą ciągnąć na swoje.
      Z drugiej natomiast, jeżeli przewoźnicy będą jeźdżić bez koncesji, brać więcej
      osób niż mogą, zatrzymywać się na zakazach, wymuszać pierwszeństwo przy
      wyjeździe z przystanków, pokazywać środkowe palce, palić w czasie jazdy,
      powinni być traktowani jak każdy inny uczestnik ruchu. Nie można łamania prawa
      usprawiedliwiać zawsze biedą i bezrobociem:( (jak z biedaszybami)

Najlepszy sposób to sprywatyzowanie całkowite MZK, zrobienie listy linii w
      całym mieście i ogłoszenie przetargów na nowo. I bezwględne egzekwowanie
      później przestrzegania prawa...
      • Gość: truten Re: Prawda po środku zawsze jest IP: 69.111.161.* 21.07.04, 08:05
        Gość portalu: AntyBusiarz napisał(a):

> Prawda jest taka, że dopóki MZK będzie "miejskie" zawsze będą ciągnąć na
        swoje.
        ----

MZK to miejsce gdzie posadki lapia nowo zadzacy,
        wiecie ilu radnych zmienilo miejsca pracy
        gdy wlsnie nimi zostali?
        nie, nie wlasne interesy pootwierali,
        na "miejskie" posadki sie zalapali,

> Z drugiej natomiast, jeżeli przewoźnicy będą jeźdżić bez koncesji,
        ----
        ciekaw jestem czy MZK ma takowa koncesje,
        z tego co wiem nie wydaje sie koncesji z premedytacja
        a czasy rozdzielnictwa, koncesji i wszelkich zezwolen na dzialalnosc
        gospodarcza mialy byc przeszloscia, nie pamietacie juz tych hasel??

> brać więcej
        > osób niż mogą,
        ---
        pamietam jak do autobusu wsiadalo ze 100 osob i turlal sie do placu z Bialego
        Kamienia nie wiem czy nadal sa tak zaladowane ?

> zatrzymywać się na zakazach,
        ---
        o to to tak jestem za, walic mandaty jak wszystkim

> wymuszać pierwszeństwo przy
        > wyjeździe z przystanków,
        ------------
        kierowca ma obowiazek, jak pamietam udzielic pierwszenstwa takiemu pojazdowi?
        chyba ze sie przepisy zmienily?
        a jesli tak nie stanowia przepisy, to tak wymaga kultura na jezdni
        autobus duzy czy maly to autobus!

> pokazywać środkowe palce, palić w czasie jazdy,
        ------------
        o to to nieladnie ale takie bencwaly wszedzie sa i w nyskach i w MZK

> powinni być traktowani jak każdy inny uczestnik ruchu.

----
        jak najbardziej, na poczatek proponuje kontrole trzezwosci kierowcow
        i stanu technicznego pojazdow w MZK,
        bo nyskarze sa kontrolowani na okraglo a policjanci maja w dupie ze ja do
        pracy wlasnie jade, nie widzialem zeby kiedys policjant zatrzymal
        autobus MZK, po to by sprawdzic kontrolki na gasnicy albo trojkat ostrzegawczy
        a o wyciekach oleju to nie wspomne z kazdego cieknie, wiem co pisze.

> Nie można łamania prawa
        > usprawiedliwiać zawsze biedą i bezrobociem:( (jak z biedaszybami)
        ------
        jakie lamanie prawa?
        to bezprawie, ograniczanie wykonywania dzialalnosci gospodarczej
        masz wolny wybor albo wsiadasz do malego busa ktory jest
        zazwyczaj jednoosobowa firma , albo do autobusu MZK ktora to firma
        jest firma niedochodowa od wielu juz lat a z kasy miejskiej ida miliony
        dotacji do niej wlasnie, zamiast budowac drogi ( obwodnice)
        zatrudnic policjantow albo na paliwo mim dac, by bylo "bezpieczniej"
        kupic sprzet komputerowy do szkol albo dozucic do szkolnej stolowki
        by zupka nie byla wodnista,
        bieda i bezrobocie nie maja tu nic do tego to walka o kase i stolki
        dyrektorow w podstawowkach i gimnazjach nie moga ustalac w ratuszu
        do tego trzeba miec kwalifikacje,pozatym w szkolach kiepsko zarabiaja

> Najlepszy sposób to sprywatyzowanie całkowite MZK, zrobienie listy linii w
        > całym mieście i ogłoszenie przetargów na nowo. I bezwględne egzekwowanie
        > później przestrzegania prawa...

o to to tak zgadzam sie sprywatyzowac MZK ciekawe kto na tym zarobi najwiecej
        tylko nie plakac , moja firme zlikwidowano bo byla niedochodowa i nikt mnie
        nie pytal o zdanie , dlaczego nadal takie firmy sa ?
        • Gość: go Re: Prawda po środku zawsze jest IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.04, 10:33
          jest taka anegdota o roznicach miedzy wolnoscia gospodarcza (i nie tylko)w USA
          i Polsce -
          gdy w Polsce przez trawnik przejdzie 100 osob to wszystkie przy zaangazowaniu
          sil porzadkowych dostana mandaty, a w USA po pierwszych kilku ktos zacznie sie
          zastanawiac czy moze warto byloby postawic w tym miejscu chodnik
          ktos pisal tu o okradaniu MZK czy ZDIK, a to wlasnie my obywatele jestesmy
          okradani przez spolki i spoleczki.
          mamy socjalistyczny kapitalizm, dziwny mechanizm ktory laczy najgorsze cechy
          obu ustrojow.
          • Gość: truten Re: Prawda po środku zawsze jest-- jak jest prawda IP: 69.111.161.* 22.07.04, 08:11
            Gość portalu: go napisał(a):

> jest taka anegdota o roznicach miedzy wolnoscia gospodarcza (i nie tylko)w
            USA
            > i Polsce -
            > gdy w Polsce przez trawnik przejdzie 100 osob to wszystkie przy zaangazowaniu
            > sil porzadkowych dostana mandaty, a w USA po pierwszych kilku ktos zacznie
            sie
            > zastanawiac czy moze warto byloby postawic w tym miejscu chodnik
            -------------
            jak napisales to tylko anegdota
            tu jest sporo trawnikow i ludziska wlasnie na tych trawnikach sie rozkladaja to
            dla nich sa te trawniki, kazdego dnia widze siedzacych wlasnie nie na lawkach
            ale na trawie i to mi sie podoba jest wolnosc masz wybor

• Gość: go Re: Prawda po środku zawsze jest-- jak jest prawd IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.04, 10:10
              truten czepiasz sie szczegolow
              • Gość: MPK Truteń kutasie wróc do Wałbrzycha i wydawaj opinie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.07.04, 22:21
                > Prawda jest taka, że dopóki MZK będzie "miejskie" zawsze będą ciągnąć na
                swoje.
                ----

MZK to miejsce gdzie posadki lapia nowo zadzacy,
                wiecie ilu radnych zmienilo miejsca pracy
                gdy wlsnie nimi zostali?
                nie, nie wlasne interesy pootwierali,
                na "miejskie" posadki sie zalapali,

> Z drugiej natomiast, jeżeli przewoźnicy będą jeźdżić bez koncesji,
                ----
                ciekaw jestem czy MZK ma takowa koncesje,
                z tego co wiem nie wydaje sie koncesji z premedytacja
                a czasy rozdzielnictwa, koncesji i wszelkich zezwolen na dzialalnosc
                gospodarcza mialy byc przeszloscia, nie pamietacie juz tych hasel??

> brać więcej
                > osób niż mogą,
                ---
                pamietam jak do autobusu wsiadalo ze 100 osob i turlal sie do placu z Bialego
                Kamienia nie wiem czy nadal sa tak zaladowane ?

> zatrzymywać się na zakazach,
                ---
                o to to tak jestem za, walic mandaty jak wszystkim

> wymuszać pierwszeństwo przy
                > wyjeździe z przystanków,
                ------------
                kierowca ma obowiazek, jak pamietam udzielic pierwszenstwa takiemu pojazdowi?
                chyba ze sie przepisy zmienily?
                a jesli tak nie stanowia przepisy, to tak wymaga kultura na jezdni
                autobus duzy czy maly to autobus!

> pokazywać środkowe palce, palić w czasie jazdy,
                ------------
                o to to nieladnie ale takie bencwaly wszedzie sa i w nyskach i w MZK

> powinni być traktowani jak każdy inny uczestnik ruchu.

----
                jak najbardziej, na poczatek proponuje kontrole trzezwosci kierowcow
                i stanu technicznego pojazdow w MZK,
                bo nyskarze sa kontrolowani na okraglo a policjanci maja w dupie ze ja do
                pracy wlasnie jade, nie widzialem zeby kiedys policjant zatrzymal
                autobus MZK, po to by sprawdzic kontrolki na gasnicy albo trojkat ostrzegawczy
                a o wyciekach oleju to nie wspomne z kazdego cieknie, wiem co pisze.

> Nie można łamania prawa
                > usprawiedliwiać zawsze biedą i bezrobociem:( (jak z biedaszybami)
                ------
                jakie lamanie prawa?
                to bezprawie, ograniczanie wykonywania dzialalnosci gospodarczej
                masz wolny wybor albo wsiadasz do malego busa ktory jest
                zazwyczaj jednoosobowa firma , albo do autobusu MZK ktora to firma
                jest firma niedochodowa od wielu juz lat a z kasy miejskiej ida miliony
                dotacji do niej wlasnie, zamiast budowac drogi ( obwodnice)
                zatrudnic policjantow albo na paliwo mim dac, by bylo "bezpieczniej"
                kupic sprzet komputerowy do szkol albo dozucic do szkolnej stolowki
                by zupka nie byla wodnista,
                bieda i bezrobocie nie maja tu nic do tego to walka o kase i stolki
                dyrektorow w podstawowkach i gimnazjach nie moga ustalac w ratuszu
                do tego trzeba miec kwalifikacje,pozatym w szkolach kiepsko zarabiaja

> Najlepszy sposób to sprywatyzowanie całkowite MZK, zrobienie listy linii w
                > całym mieście i ogłoszenie przetargów na nowo. I bezwględne egzekwowanie
                > później przestrzegania prawa...

o to to tak zgadzam sie sprywatyzowac MZK ciekawe kto na tym zarobi najwiecej
                tylko nie plakac , moja firme zlikwidowano bo byla niedochodowa i nikt mnie
                nie pytal o zdanie , dlaczego nadal takie firmy sa ?

Jak czytam twe posty to mi sie scyzoryk otwiera juz dawno wyjechałęś z tego
                miata ale masz czelnośc zabierać głos o jego życiu dawne MZK nie istnieje jest
                MPK i wierz mi daleko w nim do kumtoerstwa i zatrudniania radynych firma ma
                zysk pomimo wariackiego rynku - napisz meila na mpk@mpk.walbrzych.pl to sie
                dowiesz prawdy przestaniesz pierdolic głupoty
                • Gość: truten Re: Truteń wróc do Wałbrzycha i wydawaj o IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 27.07.04, 05:00
                  Gość portalu: MPK napisał(a):

> Jak czytam twe posty to mi sie scyzoryk otwiera juz dawno wyjechałęś z tego
                  > miata ale masz czelnośc zabierać głos o jego życiu dawne MZK nie istnieje
                  jest
                  > MPK i wierz mi daleko w nim do kumtoerstwa i zatrudniania radynych firma ma
                  > zysk pomimo wariackiego rynku - napisz meila na mpk@mpk.walbrzych.pl to sie
                  > dowiesz prawdy przestaniesz pierdolic głupoty
                  -----------------
                  MPK WPK MZK jeden czort
                  napisz lepiej co sie takiego zmienilo w tej firmie ze jej oblicze tak lsni?
                  jak jestes tak dobrze poinformowany?
                  to napisz dokladnie, kiedy i jaki byl ten zysk, he he
                  tylko nie zapomnij dodac informacji,
                  jakiej wysokosci byla w tym "dochodowym " roku, dotacja z budzetu,
                  zapewniam cie, MPK ze ta firma nigdy nie byla dochodowa
                  i nigdy nia nie bedzie ale to zaden wstyd,
                  po prostu tak juz jest,
                  wstyd to nie wiedziec gdzie sie pracuje,
                  moze bys tak odpowiedzial na kilka pytan jakie w tym poscie zadalem ?
                  tylko nie pisz ze nie widziales znaku zapytania.
                  wiem ze zal ci dupe sciska i twoja posada jest na wlosku
                  ale tak juz jest i tak bedzie ze niemoty na pysk sie wywala,

pozatym nie wiedzialem ze moga sie tu odzywac tylko mieszkancy Walbrzycha?

tak dlugo jak beda tu tacy idioci jak ty, nie zamiezam wracac.

A ja ciebie nie znalazlem na liscie obecnosci, wiec wynocha z forum
                  i co?
                • Gość: truten nie kapujesz, to nie szczegoly tylko mozliwosc.... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 27.07.04, 05:06
                  wyboru, a wlasnie o to chodzi by nie zabijac ludzkiej przedsiebiorczosci
                  ale skoro dla ciebie mozliwosc podejmowania decyzji, to sprawy przyziemne
                  to idz raczej zatanczyc taniec GO-GO
                  --------------
                  Gość portalu: go napisał(a):

> truten czepiasz sie szczegolow
                  • Gość: truten Gdzie jestes MPK? IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 29.07.04, 06:39
                    i jak myslalem, tyle masz do powiedzenia na temat MPK - MPK?

a moze dowiedziales sie od podwladnego ze MPK jest dotowane?
                    --------------

Gość portalu: MPK napisał(a):

> Jak czytam twe posty to mi sie scyzoryk otwiera juz dawno wyjechałęś z tego
                    > miata ale masz czelnośc zabierać głos o jego życiu dawne MZK nie istnieje
                    jest
                    > MPK i wierz mi daleko w nim do kumtoerstwa i zatrudniania radynych firma ma
                    > zysk pomimo wariackiego rynku - napisz meila na mpk@mpk.walbrzych.pl to sie
                    > dowiesz prawdy przestaniesz pierdolic głupoty
                    -----------------
                    MPK WPK MZK jeden czort
                    napisz lepiej co sie takiego zmienilo w tej firmie ze jej oblicze tak lsni?
                    jak jestes tak dobrze poinformowany?
                    to napisz dokladnie, kiedy i jaki byl ten zysk, he he
                    tylko nie zapomnij dodac informacji,
                    jakiej wysokosci byla w tym "dochodowym " roku, dotacja z budzetu,
                    zapewniam cie, MPK ze ta firma nigdy nie byla dochodowa
                    i nigdy nia nie bedzie ale to zaden wstyd,
                    po prostu tak juz jest,
                    wstyd to nie wiedziec gdzie sie pracuje,
                    moze bys tak odpowiedzial na kilka pytan jakie w tym poscie zadalem ?
                    tylko nie pisz ze nie widziales znaku zapytania.
                    wiem ze zal ci dupe sciska i twoja posada jest na wlosku
                    ale tak juz jest i tak bedzie ze niemoty na pysk sie wywala,

pozatym nie wiedzialem ze moga sie tu odzywac tylko mieszkancy Walbrzycha?

tak dlugo jak beda tu tacy idioci jak ty, nie zamiezam wracac.

A ja ciebie nie znalazlem na liscie obecnosci, wiec wynocha z forum
    • Gość: sam Re: likwidują nyski !!!! IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 07:54
      bardzo dobrze lecz troch za późno
      MPK wozi może i drożej ale napewno bezpieczniej
      codziennie przeglądy, ubezpieczenie a w nyskach jak jest,
      jakie bezpieczeństwo jak wiezie 20 upchanych osób a przegląd na lewo
      • Gość: truten Re: likwidują nyski !!!! IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 30.07.04, 05:36
        wlasnie sam dales odpowiedz na swoj post,

masz mozliwosc wyboru i jedziesz autobusem,
        chcesz jechac busem to sobie jedziesz,

a co bys powiedzial gdyby zlikwidowac wszystkie male piekarnie,
        pod pretekstem kiepskiego stanu sanitarnego tych wlasnie
        z powodu braku ubezpieczenia od odpowiedzialnosci za nieswiezy chlebus
        i w sklepie nie mialbys wyboru, tylko kupuj ten z fabryki
        co rosnie jeszcze na polce sklepowej
        a w domu po tygodniu jest mienki jak w dniu zakupu?

zlikwidowac nalezy MPK a nie inwencje ludzka
        mpk to pozeracz pieniedzy, niedosc ze nie przynosi dochodu
        to musimy go wszyscy dofinansowywac,
        nyski przynajmniej sa dochodowe i nie kosztuja miasta nic!

Gość portalu: sam napisał(a):

> bardzo dobrze lecz troch za późno
        > MPK wozi może i drożej ale napewno bezpieczniej
        > codziennie przeglądy, ubezpieczenie a w nyskach jak jest,
        > jakie bezpieczeństwo jak wiezie 20 upchanych osób a przegląd na lewo
        • Gość: anty truten Re: likwidują nyski !!!! IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 30.07.04, 07:19
          nie wiem na jaki temat z Tobą dyskutować o ekonomii nie masz zielonego pojęcia
          ja pisałem o bezpieczeństwie, Ty że możemy wybierać -jak niechce to niezapinam
          pasów, nie woże dziecka w foteliku, nie nosze pasów bezp. na wysokości -
          nie słyszałeś o zabranych dowodach nyskarzom, o ściąganiu nysek na lawecie, o
          jeżdżących nyskach bez ubezpieczenia?!
          Mam głęboką nadzieje, że do końca roku problem nysek zniknie z Wałbrzycha
          i jescze jedno staram sie być obiektywny, jeżdżę wyłącznie własnym samochodem
          • Gość: truten Re: likwidują nyski !!!! IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 30.07.04, 10:31
            Gość portalu: anty truten napisał(a):

> nie wiem na jaki temat z Tobą dyskutować
            ------------
            jak nie wiesz to nie dyskutuj

o ekonomii nie masz zielonego pojęcia
            ----------
            ty za to jestes pewnie doktur ekonomii
            i chcesz powiedziec ze mpk jest dochodowe ale sie boisz?

> ja pisałem o bezpieczeństwie, Ty że możemy wybierać -jak niechce to niezapinam
            >
            > pasów, nie woże dziecka w foteliku, nie nosze pasów bezp. na wysokości
            -----------------------------
            jak nie chce to nie jezdze mpk tylko busem
            gdybys nie mial pasow w swym aucie to nie moglbys tak napisac ale masz
            mozliwosc wyboru to wybierasz

-
            > nie słyszałeś o zabranych dowodach nyskarzom, o ściąganiu nysek na lawecie, o
            > jeżdżących nyskach bez ubezpieczenia?!
            ----------
            slyszalem i widzialem na wlasne oczy niesprawne autobusy
            widzialem nie raz jak z lini sciagane sa do zajezdni ( sprawne )
            z ubezpieczeniem nie wiem jak jest wiec nie pisze
            slyszalem o pijanych kierowcach autobusow mimo codziennej kontroli

> Mam głęboką nadzieje, że do końca roku problem nysek zniknie z Wałbrzycha
            ----------------
            ja tak nie sadze, i tez jestem obiektywny nie jezdze ani busami ani mpk

> i jescze jedno staram sie być obiektywny, jeżdżę wyłącznie własnym samochodem
            -------------------
            to pewnie z tad wiesz ze badanie mozna zalatwic na lewo?
            skoro tak dbasz o bezpieczenstwo to powinienes ta stacje diagnostyczna,
            gdzie zalatwia sie " badania na lewo"
            podac tu na forum albo lepiej zglosic to na policji?
        • olin Re: likwidują nyski !!!! 30.07.04, 10:24
          Gość portalu: truten napisał(a):

> mpk to pozeracz pieniedzy, niedosc ze nie przynosi dochodu
          > to musimy go wszyscy dofinansowywac,

Ej, wcale tak nie jest, kropka. MPK samo w sobie jest dochodowe i nikt do niego
          nie doplaca! Jezdzi na zlecenie ZDiKu, ktory sprzedaje bilety i organizuje
          przewozy i to do niego sie doplaca, nie do MPK! MPK i ZDiK to dwie zupelnie
          rozne instytucje, nie mieszac tego.

> zlikwidowac nalezy MPK

Jesli juz, to ZDiK. A przynajmniej organizacje przewozow mu odebrac. No
          wlasnie, gdyby MPK wydawalo tylko i wylacznie wlasne bilety, bez zadnych
          miesiecznych itp. (chociaz kto wie, moze i byloby to oplacalne?), to wtedy
          dochodowosc tego przedsiebiorstwa bylaby bardziej oczywista. I wowczas mozna
          byloby miec wybor, tak, jak sobie zyczysz. Ale skoro do obowiazkow gminy nalezy
          organizacja przewozow, to ZDiK dalej bedzie prowadzil sprzedaz biletow i bedzie
          generowal straty. Ale nie MPK! (spolka z.o.o., nawiasem mowiac). :)
        • Gość: x Truten ty idiota jesteś !!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.07.04, 22:02
          Udowodnij że nie. Takie wybory dajesz
          • Gość: truten TY JESTES TYLKO x taki maly czyli NIC IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 31.07.04, 04:56
            > Udowodnij że nie. Takie wybory dajesz
            ------------
            nie pojmujesz, przykro mi ale to twoj problem,
            a ktory z tych wyborow ci nie pasuje?
            • Gość: Truteń wróć Re: TY JESTES TYLKO x taki maly czyli NIC IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.10.04, 22:15
              Truteń -wieszczu - wróć do nas, miałeś racje nyski podbijają swiat wcale ich
              nie ubyło w naszym mieście a miało byc tak fajnie po 1 lipca
              • Gość: ewa Re: nyski IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 14.10.04, 15:12
                a może ktoś wie, jak jeżdżą nyski do Wrocławia?
                a co z nyskami do Boguszowa-Gorc?
                • Gość: amant Re: nyski do Wroclawia IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 14.10.04, 15:13
                  nyski do Wrocka jeżdżą podobno z dworca PKS
    • Gość: truten Ja Nigdzie Nie Wyjechalem Nadal jestem! IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 16.10.04, 06:55
      he he he he kolejny raz mialem racje
      likwidacja nysek bylaby najwieksza glupota
      i nikomu na dluzsza mete nie przynioslaby kozysci

----------------
      Truteń -wieszczu - wróć do nas, miałeś racje nyski podbijają swiat wcale ich
      nie ubyło w naszym mieście a miało byc tak fajnie po 1 lipca
      ----------------
      i tak trzymac

a pamietacie "taka duza nyske" co jezdzila jako pierwsza w okolo podzamcza
      i pod szpital gorniczy?
      to ja przecieralem szlaki ale dalem sobie spokoj zajalem sie czym innym
      czy nadal ktos ta trasa jezdzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka