Dodaj do ulubionych

Radny ma głos.

01.05.13, 16:06
Myślę a wręcz jestem pewien że ludzie pozbawieni pracy jakoś sobie poradzą. Decyzja o likwidacji szkoły była błędem i złośliwościom.Każda dzielnica ze względu na dobro i bezpieczeństwo dzieci powinna mieć szkołę podstawową. Społeczeństwo nie poszło na referendum bo na ogół niczym oprócz własnego nosa się nie interesuje. Zobaczymy jak torbusa zweryfikuje społeczeństwo w najbliższych wyborach i jakie będzie miał poparcie. www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,19363
Obserwuj wątek
    • 57jurand Re: Radny ma głos. 01.05.13, 17:31
      Od 40 do 60 proc. Polaków nie uczestniczy w niczym. ( prof. Zbigniew Mikołejko).

I tak to w skrócie wygląda.
    • peicz Re: Radny ma głos. 01.05.13, 20:19
      aza-rg napisała:
      >...Decyzja o likwidacji szkoły była błędem i złośliwościom...

Prawda.., jak w mordę strzelił.
    • forummm Re: Radny ma głos. 02.05.13, 13:46
      Znowu koorwa zaczynacie z tą śmieszną szkołą

aza-rg napisała:

> Myślę a wręcz jestem pewien że ludzie pozbawieni pracy jakoś sobie poradzą. Decyzja o likwidacji szkoły była błędem i złośliwościom.
      Każda dzielnica ze względu na dobro i bezpieczeństwo dzieci powinna mieć szkołę podstawową.

Tak ale nie dzielnica w której uczy się ledwie 180 uczniów . 180 podzielić na 6 klas wychodzi 30 uczniów w jednej klasie. Jeżeli były dwie klasy A i B to w jednej klasie było 15 uczniów. Szkoła 31 to nie szkoła specjalna że ma być tam 15 uczniów w klasie. Jeżeli chcieliście aby wasze dzieci się tak uczyły to trzeba było ze swoich dopłacać a nie z podatników refundować indywidualne nauczanie dla waszych dzieci. Utrzymanie budynku dużo kosztuje i dla 180 dzieci nikt nie będzie dopłacał bo wy chcecie indywidualne nauczanie dla swoich dzieci.

Jeżeli piszesz że każda dzielnica powinna mieć szkołę dla bezpieczeństwa to w takim razie wybudujmy dla dzieci ze szkoły specjalnej w każdej dzielnicy szkołę specjalną. Bo te dzieci dojeżdżają z całego miasta na ogrodową i dlaczego dzieci zdrowe z 31 maja mieć lepiej od chorych z 10. Oprócz waszych dzieci z 31 są też inne dzieci a nikt nie będzie sponsorował tylko waszych dzieci.

Społeczeństwo nie poszło na referendum bo na ogół niczym oprócz własnego nosa się nie interesuje. Zobaczymy jak torbusa zweryfikuje społeczeństwo w najbliższych wyborach i jakie będzie miał poparcie. www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,19363

Ludzie nie poszli na referendum bo pierdooolą waszą szkołę 31 i polityczne zagrywki pani Rosiak oraz innych darmozjadów. Mnie nie interesuje że pan Gazela będzie musiał dowieź kawałek dalej swoje dzieci bo inni rodzice robią to samo przykład rodziców z 10 tki czy nawet z Glinika i innych części miasta tam też dzieci dojeżdżają.

Mnie nie interesuje to że pan Gazela chciał aby jego dzieci miały indywidualne nauczanie w szkole, jak tak chce to niech płaci za własnej kieszeni a nie z cudzej, a jak nie to niech na korepetycje zapisze.

Tym sposobem to trzeba by było co tydzień robić referendum i wszystkim zapewnić szkoły i w każdej dzielnicy musiała by być szkoła specjalna.
      Chcieli mieć szkołę mogli ją przejąć jako stowarzyszenie i płacić za indywidualne nauczanie była by to szkoła społeczna płatna wtedy by zobaczyli że to kosztuje . Jest takie przysłowie " dobrze się je..bie na czyimś chlebie "
      • forummm Re: Radny ma głos. 02.05.13, 14:06

> aza-rg napisała:
        >
        > > Myślę a wręcz jestem pewien że ludzie pozbawieni pracy jakoś sobie por
        > adzą. Decyzja o likwidacji szkoły była błędem i złośliwościom.

Szkoła została przeniesiona kawałek dalej w całości wraz z pracownikami ewentualnie garsteczka mogła by stracić pracę, ale ta garsteczka mogła by znaleźli pracę w otwartych żłobkach.

Niestety wszyscy stracili pracę bo pan gazela miał focha i zabrał dzieci do Jedliny czy gdzieś tam, w szkole zostało około 50 dzieci a w klasie było po 5 osób więc dlatego szkoła została zamknięta. Gdyby nie pan Gazela który namawiał do zabrania dzieci to ci ludzie by mieli pracę w szkole 22. Jednym słowem pan gazela który walczył o dzieci i nauczycieli zabrał dzieci a nauczycieli zostawił samych sobie. A przecież w kampanii referendalno politycznej zapewniali że będą sie trzymali razem a wyszło jak wyszło i nauczycieli zostawili samych bez uczniów.

Ja nie kwestionuje tego że zabrali te dzieci bo to ich decyzja, ale dla mnie jest to czyste kłamstwo i dążenie do własnych korzyści. Bo skoro stowarzyszenie pana gazeli zapowiadało co innego a co innego zrobili to tylko świadczy to o tym czym się kierowali.
        • aza-rg Re: Radny ma głos. 02.05.13, 19:55
          Zazwyczaj nie dyskutuję z ludźmi przesiąkniętymi nienawiścią i epatujący nią na wszystko i wszystkich. Ale jest jedna rada idź do doktora i poproś o zdrowie bo o rozum to dla ciebie już za późno. Biedny mały człowieczku o loginie forummm.
          • forummm Re: Radny ma głos. 02.05.13, 22:30
            aza-rg napisała:

> Zazwyczaj nie dyskutuję z ludźmi przesiąkniętymi nienawiścią i epatujący nią na
            > wszystko i wszystkich. Ale jest jedna rada idź do doktora i poproś o zdrowie b
            > o o rozum to dla ciebie już za późno. Biedny mały człowieczku o loginie forummm
            > .

No widzisz już ci się nie podoba bo nie jestem po twojej stronie typowe zachowanie rusinowatych awanturników.
          • feldkuratkatz99 Re: Radny ma głos. 02.05.13, 23:44
            aza-rg napisała:

> Zazwyczaj nie dyskutuję z ludźmi przesiąkniętymi nienawiścią i epatujący nią na
            > wszystko i wszystkich.
            Ale jest jedna rada idź do doktora i poproś o zdrowie b
            > o o rozum to dla ciebie już za późno. Biedny mały człowieczku o loginie forummm
            > .
            ----------
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka