Dodaj do ulubionych

Brawo Twój Ruch

04.12.13, 19:57
Dzięki posłom Twojego Ruchu powołano parlamentarny zespół ds. skutków działalności Komisji Weryfikacyjnej Antoniego Macierewicza.
Teraz będzie można ocenić w sposób jednoznaczny jego działalność z tego okresu.
Brawo.

www.tvn24.pl/pis-przejelo-zespol-twojego-ruchu-pisowska-dzicz-zdrajcy-bezprawie-i-niesprawiedliwosc,376904,s.html
Obserwuj wątek
    • feldkuratkatz99 Re: Brawo Twój Ruch 04.12.13, 20:30
      pozor_vlack napisała:

> Dzięki posłom Twojego Ruchu powołano parlamentarny zespół ds. skutków działa
      > lności Komisji Weryfikacyjnej Antoniego Macierewicza.
      > Teraz będzie można ocenić w sposób jednoznaczny jego działalność z tego okresu.
      > Brawo.
      >

> www.tvn24.pl/pis-przejelo-zespol-twojego-ruchu-pisowska-dzicz-zdrajcy-bezprawie-i-niesprawiedliwosc,376904,s.html
      --------------
      Boją się sku...ele, że wiecej esbeków i parówkowych idiotów ujawnią.
    • awakener Re: Brawo Twój Ruch 04.12.13, 20:44
      I nie przeszkadza ci wielebny, że ten "Ruch" to zbieranina dewiantów wymachujących przed nosem katolickiej gawiedzi sztucznymi kutasami w narkotycznym zwidzie wrzeszcząc na cały kraj , że kler to pazerne pasożyty i pijawki ?
      Mówią, że k.urwa to charakter a nie zawód. Osobiście zgadzam się z tym poglądem dziwko.
      • pozor_vlack Re: Brawo Twój Ruch 04.12.13, 21:45

awakener napisał(a):
        I nie przeszkadza ci wielebny, że ten Ruch to zbieranina dewiantów wymachujących przed nosem katolickiej gawiedzi sztucznymi kutasami w narkotycznym zwidzie wrzeszcząc na cały kraj , że kler to pazerne pasożyty i pijawki ?
        Mówią, że k.urwa to charakter a nie zawód. Osobiście zgadzam się z tym poglądem dziwko.
        • awakener Re: Brawo Twój Ruch 04.12.13, 23:06
          Poczytaj szatański pomiocie, co o tobie i twoim wykolejonym świecie ma do powiedzenia Pismo Świtę . Bądź pewien, że w dniu rozliczenia z satysfakcją spojrzę w twarz tobie i podobnym tobie kreaturom.
          harmagedon.blox.pl/2006/07/7-Kosciol-Katolicki-jako-Apokaliptyczna-Wielka.html
      • 57jurand Re: Brawo Twój Ruch 04.12.13, 22:43
        akwaner. kanarki to oni nie są oto mały przykład .
        : Piszę ten list tylko w swoim imieniu. Jestem po traumie związanej z organizacja pochówku dla mojego bliskiego krewnego. Wujek zmarł półtora miesiąca temu. Byłsamotny,nie miał żony
        ani dzieci. Jako jego bratanica pochowałam go .Jednakże to, czego doswiadczyłam w rozmowie z księdzem proboszczem jednej z parafii wielkiego miasta, do której to parafii należał mój wujek, prosząc go o pogrzeb dla krewnego , było upokarzające. Ksiądz proboszcz nie chciał pochować wujka, bo zbyt mało pieniędzy mogłam ofiarować na ten cel. Więcej nie miałam, a było to za mało, jeśli chodzi o ustaloną stawkę za pogrzeb.Obiecałam, że dopłacę po pogrzebie, od razu
        jak będę tylko dysponowała środkami finansowymi. Chodziło zaledwie o dwa dni . Zostałam poproszona o dowód osobisty. Miałam zostać z niego spisana i miało zostać doniesione
        do mojej parafii, w sytuacji gdybym oszukała i nie dopłaciła. Straszne.
        PRZEŻYŁAM OGROMNE UPOKORZENIE, BYŁAM ZASKOCZONA, ZE KSIĘŻA MOGĄ TAK PRZYBIĆ
        DO MURU I NIE ZWRACAĆ UWAGI NA BÓL PO ZMARŁYM.... starczy akwanero czy jeszcze coś dodać . kobieta pisze dalej; Odechciało mi się po tym wszystkim chodzić do kościoła chodzić do spowiedzi i w ogóle rozmawiać z księżmi.
        A teraz skutki tego chamstwa dla Kościoła w skali makro.
        Niemcy- między rokiem 1990 a 2012 zamknęliśmy 340 kościołów, 46 już rozebrano.
        Archidiecezja w Berlinie ogłasza na eBay-u , oferując za przystępną cenę kościół w popularnej
        dzielnicy mieszkaniowej , ale trudno znaleźć kupca na wysokie , trudne do ogrzania budynki.
        Kościół w Altenie znalazł nabywcę. Powstanie tu klub muzyczny , na ambonie nowy właściciel
        ustawi sprzęt i posadzi DJ-a.
        Francja - do wyburzenia jest przygotowanych 3 tyś. kościołów!
        Podsumowując nie będę cię obrażał , sami sracie w swój biznes więc nie szukajcie winnych - macie ich co niedziela na ambonach.
        • pozor_vlack Re: Brawo Twój Ruch 04.12.13, 23:17
          awakener napisał:
          > Bądź pewien, że w dniu rozliczenia z satysfakcją spojrzę w twarz tobie i podobnym tobie kreaturom.

Cheche...jak się zdążysz wygrzebać spod granulatu cementowego.
          • awakener Re: Brawo Twój Ruch 04.12.13, 23:44
            Widzę wielebny, że dowcip ci się nieco spieґdolił , ale nie przejmuj się.
            Wystarczy zobaczyć twój nik na Forum i już wiadomo, że będzie i kościelnie i wesoło.
            • pozor_vlack Re: Brawo Twój Ruch 04.12.13, 23:55
              awakener napisał(a):
              > Widzę wielebny, że dowcip ci się nieco spieґdolił , ale nie przejmuj się.
              > Wystarczy zobaczyć twój nik na Forum i już wiadomo, że będzie i kościelnie i
              > wesoło.

• awakener Re: Brawo Twój Ruch 05.12.13, 00:00
                O co ci chodzi wielebny?
                Mam się debilu powtarzać?
                • pozor_vlack Re: Brawo Twój Ruch 05.12.13, 00:26
                  awakener napisał(a):

> O co ci chodzi wielebny?
                  > Mam się debilu powtarzać?

Powtórz.
                  • 57jurand Re: Brawo Twój Ruch 23.12.13, 18:15
                    Tekst/polityka-polska/681631,ataki-na-twoj-ruch-palikota-hartmana-i-prokop-paczkowskiej-czy-twoj-ruch-rosnie-w-sile.html
                    Czego się boją te polskie ,, elity'' skoro TR znika no czego?
                    • pozor_vlack Re: Brawo Twój Ruch 23.12.13, 18:42
                      57jurand napisał:

> Tekst/polityka-polska/681631,ataki-na-twoj-ruch-palikota-hartmana-i-prokop-pacz
                      > kowskiej-czy-twoj-ruch-rosnie-w-sile.html
                      > Czego się boją te polskie ,, elity'' skoro TR znika no czego?

Podoba się mi ten Pan Edward Wyroba z Racji.pl.
                      " Bo w przeciwieństwie do Twojego Ruchu, w RACJA PL są ludzie uczciwi, którzy nie dadzą się kupić za mrzonki i obietnice bez pokrycia... hipokrycie i łajdakowi!"
                      PS
                      Przypomnij jurand dlaczego Ciebie wyj...znaczy wyrzucili z Racji?
                      • 57jurand Re: Brawo Twój Ruch 23.12.13, 20:37
                        pvc Zadałem pytanie , a ty spychologie uprawiasz.
                        A tak za klasykiem ,, co ty corwa możesz wiedzieć o ......'' .
                        Jak zwykle bajdurzysz o pierdołach.Udajesz , że coś wiesz a tak szczerze , to gówienko wiesz.
                        • pozor_vlack Re: Brawo Twój Ruch 23.12.13, 20:49
                          57jurand napisał:
                          Udajesz , że coś wiesz a tak szczerze , to
                          > gówienko wiesz.

Wiem, że zajmowałeś dość znaczące stanowisko w strukturach Racji i wyleciałeś.
                          Nie wiem dlaczego,więc pytam się, jeżeli to nie tajemnica.
                          Jeżeli nie chcesz to nie odpowiadaj, pozostaje interpretacja, którą przedstawił Pan Edward Wyroba z Racji.pl.
                          " Bo w przeciwieństwie do Twojego Ruchu, w RACJA PL są ludzie uczciwi, którzy nie dadzą się kupić za mrzonki i obietnice bez pokrycia... hipokrycie i łajdakowi!"
                          Nie było tam dla Ciebie miejsca.
                          • 57jurand Re: Brawo Twój Ruch 24.12.13, 10:29
                            pvc.Dam ci radę zadzwoń do Rysia Dąbrowskiego i zapytaj go jak to było. Jak napisałem nic nie wiesz .Pan Wyroba miesza w twoim ukochanym miasteczku gdzie cyt. tam się wszystko zaczeło koniec cytatu.j W Krakowie z kolei miesza gościu (nazwisko możesz sobie dopisać) który gdyby mógł to zdjętym krzyżem zatkał by ci dolny otwór. Dla mnie to wszystko jest żałosne.
                            Pytanie dlaczego mają istnieć 2 partie antyklerykalne? i sobie wchodzić w paradę. Chyba logiczne , że nie.
                            Gdyby mieli trochę oleju w głowach toby działali na rzecz TR - a tak nic nie wskórają , a tylko legitymizują niby prawo do zrzeszania się. Dają dowód ( fałszywy) , ze można gadać co się chce , że jest wolność poglądów. Jeszcze raz dzięki za troskę o ruch antyklerykalny w polskim Katolandzie.
                            • pozor_vlack Re: Brawo Twój Ruch 24.12.13, 11:35
                              57jurand napisał:
                              Jeszcze raz dzięk
                              > i za troskę o ruch antyklerykalny w polskim Katolandzie.
                              No cóż, staram się Ci odwdzięczyć za Twoją troskę o KK.
                              >Dam ci radę zadzwoń do Rysia Dąbrowskiego i zapytaj go jak to było.
                              Dryń,dryń, hallo.....Pan Ryszard ?
                              • parr.y Re: Brawo Twój Ruch 26.12.13, 08:25
                                cyrk ;) ;) ;)
      • ankaskakanka14 Re: Brawo Twój Ruch 24.12.13, 15:35
        awakener napisał(a):

> Mówią, że k.urwa to charakter a nie zawód. Osobiście zgadzam się z tym pogląde
        > m dziwko.

Dokładnie - jak wiaterek zawieje.
        • pozor_vlack Re: Brawo Twój Ruch 24.12.13, 16:05
          ankaskakanka14 napisała:
          > awakener napisał(a):
          > > Mówią, że k.urwa to charakter a nie zawód. Osobiście zgadzam się z tym p
          > oglądem dziwko.
          > Dokładnie - jak wiaterek zawieje.

Ale ty jesteś głupia, prostego tekstu nie jarzysz, z czym na Mo-Bruk niedojdo?
          Wesołych Świąt.
          • 57jurand Re: Brawo Twój Ruch 25.12.13, 16:51
            do pvc. Taka ciekawostka . Przed samymi wyborami do Sejmu 2011r. byłem na szkoleniu kandydatów z R P w Warszawie. Hotel GROMADA kawiarnia, siedzieliśmy sobie przy stole w czterech ja , Ziemowit Bujko
            , Rysiek Dąbrowski oraz Andrzej wałbrzyski członek Racji. Atmosfera była wyluzowana czuliśmy
            że wydarzy się coś wielkiego . Po 2 latach nic z tej atmosfery nie zostało. Za to co było robione w trakcie kampanii i jeszcze trochę po odpowiada pan Rysiu przew. Racji.
            A jakich ludzi głaskasz po główkach z obrazuje ci komentarz Ziemowita.

. >Niestety Błąkało, niczego nie wiesz o przyczynach rozpadu niektórych terenowych organizacji, a się wypowiadasz. Zajmij się już lepiej swoimi krzyżami. ( Błąkala) Myślą, że w „Twoim Ruchu” manna spadnie im z nieba. A, obskuranci w purpurach zacierają ręce. Musi, bo inaczej się udusi! ( Ziemowit) Nie zdarzyło się jeszcze Błąkale, by pisząc jakikolwiek tekst nie „dokopał” biskupom, czy księżom, nie merytorycznie, ale po prostu obrażając ich. Tyle razy próbowałem wytłumaczyć Błąkale, że antyklerykalizm to nie to samo, co antykatolicyzm! Że naszym przeciwnikiem ideowym nie jest żaden ksiądz, ani biskup, ale urzędnik państwowy, serwilistyczny wobec nich. Na próżno, bo… w niektóre głowy mimo wysiłków nic (poza może dziewięcioma gramami ołowiu) nie wchodzi. ( Błąkała)Organizacja, która była prekursorem krytyki ich niecnych i podstępnych działań – przestała istnieć!

Przestała istnieć jako samodzielna partia, ale jej działacze weszli w skład innej partii, większej, bogatszej, mającej znacznie większe możliwości oddziaływania na społeczeństwo i idea, która legła u podstaw tworzenia RACJI przetrwa, Mało tego, wreszcie być może będzie miała szansę zaistnieć.

Stanisław Błąkała
            Kraków, 24 listopad 2013 r.

Komentarz: Ziemowit BUJKO, Gdynia, 25 listopada 2013 roku

Jeśli masz ochotę złożyć tym ludziom życzenia to służę tel. i e mailami. a zresztą sam może sz ich odnaleźć żadna sztuka, ale czy ty chcesz znać prawdę? - oto jest pytanie.
            • pozor_vlack Re: Brawo Twój Ruch 26.12.13, 10:30
              57jurand napisał:
              > Przestała istnieć jako samodzielna partia, ale jej działacze weszli w skład inn
              > ej partii, większej, bogatszej, mającej znacznie większe możliwości oddziaływan
              > ia na społeczeństwo i idea, która legła u podstaw tworzenia RACJI przetrwa, Mał
              > o tego, wreszcie być może będzie miała szansę zaistnieć.

Znamy te teksty. Przypomnij sobie zakończenie....

• 57jurand Re: Brawo Twój Ruch 26.12.13, 11:48
                pvc. Nie ten adresat . Hasło PZPR można dedykować spadkobiercom z SLD.Moim wrogiem zawsze byli religianci polityczni tacy jak Kruczkowski kiedyś a obecnie Wlaźlak w Szczawnie lub
                niestety Szełemej o którym myślałem , że kto jak kto ale on nie ma miękkich kolan . Jego afiszowanie się w kościołach u boku np. Deca dyskredytuje go w moich oczach , a przypomnę niektorym , że w pierwszej chwili chwaliłem go za jego stanowcze podejście, za co miałem przechlapane u kolegów z pracy.To ja organizowałem wszelkie antyklerykalne protesty w sprawie
                patronki , mszy papieskiej wszelkich dofinansowań z miejskiej kasy zachcianek kleru ostatnio publicznie zaprotestowałem przeciwko darowaniu ziemi na Konradowie księdzu. Zresztą wyraziłem też protest co do takiego samego numeru z ziemią na Poniatowie.Krzyża nigdy nie zdejmowałem , wręcz przeciwnie planowałem postawienie takiego 3 metrowego na chodniku przed posesją eks prez. Kruczkowskiego co by wiedział , że prywatnie też jest katolikiem.To forummm próbował mi narzucić swoją teorię co jakobym walczył z krzyżem i wszystko robił dla pieniędzy. W szkole podst.30 na Chełmońskiego w klasie mego syna wisi krzyż więc poprosiłem dyrektorkę o powieszenie HEPPY HUMENA obok . I tak sobie oba symbole wisiały aż do ukończenia szkoły przez syna . Gdy odchodził zabrał symbol do domu , nie narzucałem go innym . Na koniec zapewniam cię , do końca moich dni będę zwalczał kler i klerykałów bo wiem , że to są największe szkodniki w mym kraju, to oni psują Polaków i za to należy ich piętnować amen.
            • spostrzegawczy_wch Re: Brawo Twój Ruch 26.12.13, 10:43
              Jurand, Wesołych Świąt!

PS. Obchodzisz? :)
              • 57jurand Re: Brawo Twój Ruch 26.12.13, 12:02
                spostrzegawczy wch oto odpowiedz ; To ten czas!
                Ja też świętuję, co takiemu na przykład posłowi Pięcie czy Girzyńskiemu może się wydawać profanacją świąt. Ich świąt. Bynajmniej nie świętuję jednak tak jak oni świąt Bożego Narodzenia w ich religijnym rozumieniu. Po pierwsze dlatego, że uważam, iż Jezus nie był bogiem, lecz człowiekiem – jednym z najmądrzejszych, najwspanialszych ludzi, filozofów i etyków – który swymi naukami (np. o tolerancji) dokonał postępu w moralności ludzi, wyprzedzając barbarzyńską epokę, w której żył, o całe stulecia. I choćby z tego powodu warto świętować datę jego urodzin. Po drugie – ja świętuję ten czas. Czas powszechnie wolny od pracy, obowiązków, nafaszerowany radością, powszechnym obżarstwem i ulubionymi powtórkami w TV. Czas, który nie należy już od dawna do ojców Kościoła, biskupów i księży, Girzyńskich i Piętów, ale do całej współczesnej cywilizacji. Jej przejawami są zarówno żłóbek, choinka, prezenty, Święty Mikołaj z bajki i jego reniferki, jak i przedświąteczne reklamy coca-coli, lśniące od stroików galerie handlowe, film „Kevin sam w domu” czy kolęda „White Christmas” Binga Crosby’ego. Zresztą Kościół sam dodawał do momentu Narodzenia dziesiątki obcych, w tym pogańskich, elementów, ograniczając ich charakter do wymiaru religijnego. A tymczasem to są powszechne, a więc także NASZE ŚWIĘTA! Z całym bogactwem naleciałości, których nasi ojcowie i my sami jesteśmy autorami. Tak się tworzy każda tradycja.
                Tak uważam ja i mój przyjaciel poseł Romek Kotliński ,,Jonasz''
                Dzięki za życzenia odwzajemniam się tym samym.
                • 57jurand Re: Brawo Twój Ruch 13.02.14, 16:51
                  wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,PiS-z-najwiekszym-poparciem-do-PE-sondaz,wid,16401432,wiadomosc.html
                  Dobry wynik TR bardzo mnie cieszy.
                  • 57jurandt Re: Brawo Twój Ruch 13.02.14, 17:27

Julian Tuwim

"Do narodu radzieckiego"

Ludzi wielkich – nic nie uchroni

Przed poezją historii: legendą.

Już za życia zapowiedź im dzwoni

O tej pieśni, co śpiewać im będą.

Dzisiaj – cisi, strudzeni i skromni

W prozie dnia pogrążeni są szarej,

Ale tli się już płomyk potomny,

Co wybuchnie błękitnym pożarem.

I tak samo jest z wielkim narodem:

Aż do klechdy podniosą go dzieje,

Idącego upartym pochodem

W blask zwycięstwa, co w dali widnieje.

Szary trud – złote baśnie oprzędą,

Struny o nim dźwięczne – zakwitną,

Ludy świata wspominać go będą

Nie zwyczajną pamięcią – błękitną!

I już tli się, czekając, ta łuna

Legend przyszłych o Wiośnie, o Wschodzie,

I zakwitniesz, zakwitniesz na strunach,

Twórco ery, radziecki narodzie!

Wieku dadzą Ci rangę bajeczną:

Epos – jakąś wszechludzką Bylinę,

Z Rewolucją, krasawicą wieczną,

Z wiecznie żywym herosem Stalinem!
                    • 57jurand Re: Brawo Twój Ruch 14.02.14, 21:16
                      jacektabisz.natemat.pl/92001,a-moze-by-tak-choc-kino-panie-ministrze-zdrojewski
                      • 57jurandt Re: Brawo Twój Ruch 16.02.14, 18:10
                        57jurand napisał:

> jacektabisz.natemat.pl/92001,a-moze-by-tak-choc-kino-panie-ministrze-zdrojewski

Józef Tłuczek - Oracz

"Hymn ludowy"'

Powstańcie skrzywdzeni! Dość waszej ofiary!

Czas życie rozpocząć od nowa.

Już w gruz się rozpada przemocy świat stary,

A rodzi się Polska Ludowa.

Nikt więcej nie będzie gnębiony!

I równość powszechna nastanie,

A zgodnym wysiłkiem raj szczęścia stworzony,

Ludzkości da święte zbratanie.

Powstańcie skrzywdzeni! Sen z powiek otrzyjcie!

I z dumą niech dźwignie się głowa.

Sztandary czerwone na masztach zatknijcie,

Bo rodzi się Polska Ludowa.

Powstańcie skrzywdzeni! Kres zbliża się męce!

Skończona niedola wiekowa.

Lud władzę ujmuje w mocarne swe ręce

I rodzi się Polska Ludowa.

• 57jurand Re: Brawo Twój Ruch 17.02.14, 21:15
                          wyborcza.pl/1,75478,15460126,Poslowie_PiS_donosza_na_posla_Twojego_Ruchu_za_ochrone.html
                          Nawiedzone donosicielskie barachło.
                          • 57jurandt Re: Brawo Twój Ruch 18.02.14, 09:23

Bohdan Drozdowski

"Widziałem Stalina"'

Widziałem Stalina
                            Lecz nie, nie na Kremlu.
                            Los nie dał mi szczęścia
                            Zobaczyć go z bliska.
                            Lecz w oczach spółdzielcy,
                            Co orze swą ziemię
                            I w matek spokoju
                            Nad dzieci kołyską.
                            • 57jurand Re: Brawo Twój Ruch 25.02.14, 19:29
                              wiadomosci.onet.pl/kraj/palikot-zawiazano-komitet-wyborczy-europa-plus-twoj-ruch/dwtfe
                              Bardzo dobrze.
                              • 57jurandt Re: Brawo Twój Ruch 25.02.14, 19:58
                                57jurand napisał:

> wiadomosci.onet.pl/kraj/palikot-zawiazano-komitet-wyborczy-europa-plus-twoj-ruch/dwtfe
                                > Bardzo dobrze.

Andrzej Panufnik

"Pieśń zwycięstwa"

Ruszyliśmy z wolna, a potem wciąż raźniej,

ni sioło nas żegna, ni miasto, ni step,

i szli nam naprzeciw esesman i strażnik,

i ziemia zwichrzona, tak czarna jak chleb.

I szliśmy spod Moskwy, i szliśmy z Uralu,

a w oczach zmęczonych pożoga i sen,

za górą, za stepem, za lasem, za dalą

jest Wisła, i Odra, i Szprewa, i Ren.

I dalej, i dalej, na zachód, na zachód,

na północ, południe, pożegnać nam wschód,

za Auschwitz, za Belsen, za Stutthof, za Dachau,

do walki, do boju za kraj nasz i ród.

I poszły dywizje, i szły bataliony

za wolność, za waszą, za naszą, za wiek,

i padły miliony, i wstały miliony,

jak step, co nas budzi i gubi swój brzeg.

A gdyśmy stanęli zmęczeni i senni

i czołg odpoczywał, samolot i człek,

śpiewaliśmy pieśni majowe, wiosenne,

za wolność, za radość, za ludzkość, za wiek.
                                • 57jurand Re: Brawo Twój Ruch 26.02.14, 19:59
                                  wiadomosci.onet.pl/krakow/twoj-ruch-zada-wyjasnien-ws-zio-2022/26myb
                                  Max Kolonko : po Soczi nikt już nie przebije Rosjan.
                                  Co on p .....li co , nie damy rady- my?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka