Dodaj do ulubionych

wywóz mebli

03.06.14, 10:41
czy jest w Wałbrzychu firma , która zajmie się rozebraniem i wywozem do utylizacji starych mebli? Czy prowadzi ktoś taką działalność poza rzadkimi akcjami wywalamy graty z chaty.
Obserwuj wątek
    • hartauer Re: wywóz mebli 12.06.14, 12:09
      Ja ostatnio to przerabiałem. Z urzędu(ul. Kopernika 2, pok. 101) pobrałem zaświadczenie na wywoz mebli na wysypisko przy ul. Bethovena, firmę przeprowadzkową namierzyłem w internecie (z Hetmańskiej). Przyjechali, meble zabrali (dałem im to zaświadczenie) i to wszystko. Firma przeprowadzkowa bierze 80 pln za godzinę pracy.
      • rzejo Re: wywóz mebli 12.06.14, 13:25
        czy trzeba osobiście odebrać to oświadczenie i po co one ?

• hartauer Re: wywóz mebli 12.06.14, 13:52
          Osobiście, trzeba mieć dowód. Pani sprawdzi czy płacisz za śmieci. Na wysypisku nie przyjmują odpadów bez takiego zaświadczenia. Ale takie zaświadczenie może na siebie wziąć każdy kto płaci za wywóz śmieci.
      • kropeczka787 Re: wywóz mebli 03.04.16, 12:03
        Tak też można :) Bo na Beethovena jest taki punkt dla mieszkańców Wałbrzycha właśnie. Można tam zawieźć meble,opony,stary telewizor i przyjmują w ramach miesięcznej opłaty za śmieci. Ale nie próbowałam osobiście. Najlepiej zadzwonić do urzędu i spytać jak to się dokładnie odbywa...skąd pobrać zaświadczenie,czy wniosek, jak wypełnić...
    • kropeczka787 Re: wywóz mebli 03.04.16, 11:58
      tak :) Taką usługę wykonuje też Transpeed. Wywożą stare meble, AGD, RTV. Tel. 533 606 724
      Sprawdziłam, jak trzeba było wywieźć mojemu tacie stary zestaw wypoczynkowy. mają ofertę na swojej stronie www.transpeed.xlx.pl
    • marcin19766 Re: wywóz mebli 10.04.16, 11:26
      a orientuje się ktoś czy wynoszą z mieszkania? Moja mama mieszka sama , ma do wywalenia meble a ja niestety pracuję po 12 godzin i nie mam możliwości znieść ich na podwórko lub do piwnicy skąd mogli by je zabrać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka