rzejo 03.06.14, 10:41 czy jest w Wałbrzychu firma , która zajmie się rozebraniem i wywozem do utylizacji starych mebli? Czy prowadzi ktoś taką działalność poza rzadkimi akcjami wywalamy graty z chaty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hartauer Re: wywóz mebli 12.06.14, 12:09 Ja ostatnio to przerabiałem. Z urzędu(ul. Kopernika 2, pok. 101) pobrałem zaświadczenie na wywoz mebli na wysypisko przy ul. Bethovena, firmę przeprowadzkową namierzyłem w internecie (z Hetmańskiej). Przyjechali, meble zabrali (dałem im to zaświadczenie) i to wszystko. Firma przeprowadzkowa bierze 80 pln za godzinę pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
rzejo Re: wywóz mebli 12.06.14, 13:25 czy trzeba osobiście odebrać to oświadczenie i po co one ? Odpowiedz Link Zgłoś
hartauer Re: wywóz mebli 12.06.14, 13:52 Osobiście, trzeba mieć dowód. Pani sprawdzi czy płacisz za śmieci. Na wysypisku nie przyjmują odpadów bez takiego zaświadczenia. Ale takie zaświadczenie może na siebie wziąć każdy kto płaci za wywóz śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka787 Re: wywóz mebli 03.04.16, 12:03 Tak też można :) Bo na Beethovena jest taki punkt dla mieszkańców Wałbrzycha właśnie. Można tam zawieźć meble,opony,stary telewizor i przyjmują w ramach miesięcznej opłaty za śmieci. Ale nie próbowałam osobiście. Najlepiej zadzwonić do urzędu i spytać jak to się dokładnie odbywa...skąd pobrać zaświadczenie,czy wniosek, jak wypełnić... Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka787 Re: wywóz mebli 03.04.16, 11:58 tak :) Taką usługę wykonuje też Transpeed. Wywożą stare meble, AGD, RTV. Tel. 533 606 724 Sprawdziłam, jak trzeba było wywieźć mojemu tacie stary zestaw wypoczynkowy. mają ofertę na swojej stronie www.transpeed.xlx.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marcin19766 Re: wywóz mebli 10.04.16, 11:26 a orientuje się ktoś czy wynoszą z mieszkania? Moja mama mieszka sama , ma do wywalenia meble a ja niestety pracuję po 12 godzin i nie mam możliwości znieść ich na podwórko lub do piwnicy skąd mogli by je zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś