Dodaj do ulubionych

warsztaty big-bandowe w Szczawnie Zdroju

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 20:22
www.musikschulen-sh.de/feriennote/dtpolnbigband.htm
może kogoś zainteresują polsko-niemieckie warsztaty muzyczne, które odbędą
się w Szczawnie w dniach 19-26 marca.
Obserwuj wątek
    • abcd17 Re: warsztaty big-bandowe w Szczawnie Zdroju 26.02.05, 20:29
      Gość portalu: ebo napisał(a):

> www.musikschulen-sh.de/feriennote/dtpolnbigband.htm
      > może kogoś zainteresują polsko-niemieckie warsztaty muzyczne, które odbędą
      > się w Szczawnie w dniach 19-26 marca.

Mnie interesują, przydałaby się informacja po polsku chyba że kierujecie
      warsztaty wyłącznie do Niemców.
      • Gość: ebo Re: warsztaty big-bandowe w Szczawnie Zdroju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 21:00
        abcd17 napisał:
        Mnie interesują, przydałaby się informacja po polsku chyba że kierujecie
        > warsztaty wyłącznie do Niemców.

Nie jestem organizatorem a niemiecką informację znalazłem przypadkowo w
        internecie. Też mnie dziwi, że nic o tej imprezie nie ma np. na oficjalnej
        stronie Szczawna Zdroju.
    • Gość: HASAN_SAS Re: warsztaty big-bandowe w Szczawnie Zdroju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 21:32
      moze ktos to przetlumaczyc na j. polski. chcialbym umiescic info na portalu NW.
      • kawa_inka1 tłumaczenie 27.02.05, 20:31
        NIEMIECKO-POLSKI BIG BAND W SZCZAWNIE ZDROJU

Termin: od soboty 19 marca do soboty 26 marca 2005

Skład zespołu: Piotr Baron (saksofon, instrument dęty drewniany <chyba trąbka;
        nie znalazłam tłumaczenia>, improwizacja), Edmond Kawalec (instrument dęty
        blaszany <nie znalazłam tłumaczenia>, kierownictwo), Thilo Pluemer (bas,
        kontrabas, gitara), Heiko Reese (perkusja), Micha Tokaj (fortepian, keyboard).

Program: Niemieccy i polscy muzycy zajmują się warsztatami, które odbywają sie
        2 razy w roku na zmianę: w Wałbrzychu w Polsce i w Szlezwiku-Holsztynie w
        stałym składzie zespołu. Warsztaty stoją otworem dla początkujących,
        średniozaawansowanych i pasjonatów/hobbystów. Zespół przyjedzie autobusem z
        Rendsburga do Szczawna Zdr. i zakwateruje się w bardzo pięknym Domu Zdrojowym.
        Codzienne próby będą się odbywać w tamtejszym teatrze. Na koniec kursu razem z
        polskimi przyjaciółmi zespół da koncert w Szczawnie Zdr. i Rendsburgu.

Miejsce: Szczawno Zdrój, obwód Wałbrzych, Polska

Opłata: 230 Euro (zniżka: 180 Euro) zawiera noclegi i wyżywienie.
        Wymiana została wsparta przez polsko-niemieckie Stowarzyszenie Młodzieży.

Zapisy: do 5 marca 2005.
        www.musikschulen-sh.de/feriennote/FN-1-05-sw.pdf
        Ode mnie prywatnie: jest to strona internetowa szkoły muzycznej ze Szlezwika-
        Holsztyna. Nie znalazłam oferty skierowanej do polskich chętnych tzn tych
        którzy chcieliby uczestniczyć w warsztatach na miejscu bez noclegów i
        wyżywienia. Podają tam link do niemieckojęzycznej strony Szczawna. Może w
        UMiasta będą wiedzieć więcej.

pozdrawiam :)

Kawa Inka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka