Gość: zs8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:46 Wspominacie różne szkoły a ja jestem ciekaw czy jest na tym forum ktoś kto chodzi do "Energetyka" lub go skończył. Jak wspominacie tą szkołę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: HASAN_SAS Re: ENERGETYK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 00:37 Dla mnie super. Ukonczylem tam liceum techniczne i szkole roczna policealna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szpilka Re: ENERGETYK IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 09.03.05, 16:10 Czy dobrze wybiorę, jesli wyślę tam syna? On jest niezbyt mocny w matmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gołota Ja ukończył Energetyk ;-)) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.03.05, 07:32 Ładnych kilka lat temu ukończyłem naukę w istniejącym wtedy Technikum Elektronicznym - specjalność: Systemy Komputerowe. Wspominam tę szkołę bardzo miło chociaż minąłem się nieco z zainteresowaniami i kierunkiem ;-)) Za to mam z tamtych czasów mnóstwo świetnych znajomych, przyjaciół z którymi do dzisiaj się kumpluję. Świetne zajęcia w internacie, rozgrywki w kosza, nogę, wycieczki, fajna kadra (m.in. p. Rejman, p. Gerlach, p. Pogorzelski, p. Kuper, pani Wrona, p. Swacha, p. Musiał, p. Małolepsza, p. Biełło i wiele innych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOJA Re: Ja ukończył Energetyk ;-)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:50 Gołota to może my chodziliśmy do jednej klasy:). Szkoła super , kadra też chociaż minełam sie z zainteresowaniam nie mogę złego słowa powiedzieć o szkole i nauczycielach. No i ludzie w kalsie byli super z wileoma osobami przyjażnię się do dzis. Jak bym miała wybierać ponowie wybarła bym tę samą szkołę. Pozdrawiam wszystkich z energetyka. Do dzis wpsomianm bardzo mile historię i pania Swacha, i polski z pania Kuper no i oczywiscie fzyka z panią Janas ( nauczycielka nie do pobica każdemu zycze takie pani od fizyki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gołota Re: Ja ukończył Energetyk ;-)) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.03.05, 13:05 Miałem nadzieję że chodziliśmy razem do jednej klasy ale nie pasuje mi pani od fizyki ;-)) Mnie uczył przez cały czas najlepszy fizyk jakiego miałem - pan Musiał. Jak na pana od fizyki był bardzo fajny ;-)) Gorszy był ten wysoki co na rowerze śmigał i ten drugi niski w okularach... Tam była jazda na zajęciach!! A przypomnialem sobie ostatnio o panu Przybyle z Elektrotechniki... Skurkowaniec krwi mi na psuł (i ja jemu) ale teraz jak się widzimy to się śmiejemy z tego co było ;-)) Świetne były panie w sekretariacie (nie było rzeczy niemożliwych do załatwienia ;-)) ) Tak jak napisałaś TOJA: "Szkoła super , kadra też chociaż minełam sie z zainteresowaniami nie mogę złego słowa powiedzieć o szkole i nauczycielach. No i ludzie w kalsie byli super z wileoma osobami przyjażnię się do dzis. Jak bym miała wybierać ponowie wybarła bym tę samą szkołę" NIC DODAĆ NIC UJĄĆ !! Pozdrawiam koleżankę z ZSEE ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOJA Re: Ja ukończył Energetyk ;-)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 13:48 Oj pan Przybyło bardzo fajny defacto, ciagle mówił :). I jszcze był jedne nauczyciel nie pamitam już jak sie nazywał , ale za granie w karty na pienadze stawiał banie . No i bardzoo się zdzwiliśmy kiedy powiedział ze ma dziweczyne. A jaka fajna była matematyka z panem Bareckim. I jeszcze pan rychłowski kiedy rozpoczął prace i bardzo sie denerowal a my wszystkie na złość wodziłysmy za nim wzrokiem na lekcji a On co raz szybciej chodził hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gołota Re: Ja ukończył Energetyk ;-)) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.03.05, 14:01 Pan Przybyła (dla nas Zulu Gula ;-)) był rewelacyjny !! Co do kart to nie wiem który banie stawiał za granie bo my graliśmy w kości ;-)) Z panem Bareckim nie miałem zajęć bo nas uczył pan Zioło, potem pani Biełło w białych kozakach... A Rysiu Rychłowski... Hmmmmmm - mogę tylko powiedzieć że dostał po psychice od nas ;-)) Słyszałem że teraz się wyrobił i radzi sobie ale wtedy... Z perspektywy czasu szkoda mi go. Z tego co napisałaś TOJA to musieliśmy jakoś równolegle chodzić do tej szkoły bo Rysiu Rychłowski zaczynał za naszej "kadencji" ;-)) Muszę się jeszcze pochwalić że nasza klasa z technikum co roku w okolicy 1 września organizuje sobie spotkania i przychodzi nas naprawdę dużo osób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASAN_SAS WWW szkoły IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.05, 13:25 tak na marginesie www.zsee.walbrzych.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: ENERGETYK IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 03.03.05, 14:52 Chodziłem do Technikum Górniczego,nie miło wspominam,dręczyła nas pani Badzioch z chemii i z fizyki Jakubowski ps''chłopek''-ten to juz był odjechany na maxa ,gdyby m dzisaj chodził do tej szkoły nie dał bym sie pomiatac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASAN_SAS Re: ENERGETYK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:01 Badzioch pseudonim "Sindi" byla moja wychowawczynia. Kazala przychodzic uczniom ktorzy dostawali paly z rodzicami na poprawy klasowek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślepajula Re: ENERGETYK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 18:37 ja jako matka moge powiedziec ,że spośród szkół do ktorych chdziła moja gromadka ato 1lo,4lo, tech budowlane i znowu 1lo oraz energetyk najlepiej wspominam współprace własnie z Technikum-dla mnie to była wzorowo zorganizowana szkoła-moje dziecko zawsze miało plan na czas,nauczyciele dostepni w każdej chwili,itepe itede naprawde super ,acha dyrektorem byl wtedy Pan Wrona,A na dodatek mój mąż tez jest absolwentem tej szkoły.o dzis opowiada wspaniałe dykteryjki o FUZJI ,o Pani od polskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: ENERGETYK IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.03.05, 20:27 absolwent 97 98 (chyba zaszłe czasy). Wspomnienia. Wychowaczyni to "teresa mama elektryczna" Ach to były czasy. A i z 29 osób 18 skończyło studia i mnoga większość polibude. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfet Re: ENERGETYK IP: *.wlb.vectranet.pl 03.03.05, 22:47 ech aż się łza zakręciła w oku za starymi naprawdę dobrymi czasami ja kończyłem Energetyk w 1995 (czyli to już 10 lat mija :-) i wspominam tamte lata, nauczycieli i klimat tych czasów wspaniale - jedne z najlepszych w moim życiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ener Re: ENERGETYK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 14:01 "dyrektorem był wtedy Pan Wrona" A kto jest teraz dyrektorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASAN_SAS Re: ENERGETYK IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.05, 14:10 jeszcze rok temu tez byl Wrona, a teraz to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs8 Re: ENERGETYK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 23:49 wyciągam wątek - na prawdę nie ma nas więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicra Re: ENERGETYK IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.03.05, 18:03 a czym się tu chwalić??? Ja przez 5 lat chodziłem tam do technikum i jakoś powodów do dumy nie mam... Po prostu: Korupcja PANY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOJA Re: ENERGETYK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 19:35 ja skoczylam to technikum w 96 i bylo ok .Nie spotkalam sie z zadna korupcja, a z nauczycielam jak to z nauczycielami jeden bardziej wymagajacy inny mniej. Uwazam ze szkoła jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek8 jest nas wiecej , jest :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 00:41 Pelen szacunek dla: Wychowawczyni Teofili Dzwonek(J.polski), Anety Sikory Trzop (Ang.), Krystyny Wrony (rózne elektrotechniki), H. Kaczmarka (Systemy komputerowe), J.Jakubowskiego (Fizyka), B.Olechnowicza (programowanie), M.Gerlacha (elektronika) K.Przybyły, za fachowość, wiedze, warsztat, podejscie do ucznia i doswiadczenie. Z pozostałymi albo nie miałem zajęć, albo wykazali się całkowitą ignorancją, pracą tylko dla $$, zupełnym brakiem wiedzy n/t nauczanego przedmiotu (patrz. Gery Lewis). Grrrrr! Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do janka Re: jest nas wiecej , jest :D IP: *.zejgsa.com.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 10.03.05, 07:57 Janek o jakiej fachowości mówisz?:) Ale miło zobaczyć kogoś z byłej klasy na forach. Co porabiasz?:) Przemek Z. :) Odpowiedz Link Zgłoś
janek_8 Re: jest nas wiecej , jest :D 11.03.05, 00:46 Witaj Przemek! Co robie? Krotko mowiac jestem prywatnym przedsiebiorca. Szczegoly raczej priv'em. Daj na siebie jakis namiar to wymienimy sie nowinkami z naszego rocznika Pozdrawiam! /Janek P.S. Czy nie uwazasz Panow Kaczmarka i Olechnowicza za fachowcow? Jesli chodzi o sprawy techniczne to pierwsza liga. Co wazne - jako jedni z niewielu chcieli przekazac nam swoja wiedze mimo iz nie musieli. Mogli przeciez wystawic skarbonke i oceniac w/g "wkładu"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: jest nas wiecej , jest :D DO JANKA IP: *.zejgsa.com.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 30.03.05, 12:09 Witam. Ci Panowie owszem.. reszta dużo mniej. zaleckip@wp.pl :) wal co słychać:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: ENERGETYK IP: *.zejgsa.com.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 10.03.05, 07:55 Są są. Kończyłem w 1999 klasa 5 B. Samą szkołę wspominam miło aczkolwiek poziom niezły jednak na dzień dzisiejszy myślę, że szkolnictwo średnie ma za słaby poziom. Ale to może ja się nieco zmieniłem. Kończyło ze mną chyba 30 osób z czego jak wcześniej wspominano około 10 ukończyło tak jak i ja Politechnikę. Obecnie pracuję i jedną z zalet mimo ukończenia Politechniki odegrał fakt ukończenia ZSEE :) więc jednak przydało się 5 lat tam spędzonych. Pani, która zastanawia się nad wybraniem tej szkoły dla dziecka, które słabo radzi sobie z matematyką odradzam. Wydaje mi się lepiej zachęcić w jakimś kierunku humanistycznym, jeśli oczywiście w planach jest dalsza nauka po szkole średniej i później podjąć mądrą decyzję. Pozdrawiam Przemek 5b 1999 rok:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JamŁasica Re: ENERGETYK IP: *.magma-net.pl 13.03.05, 14:30 witam! skończyłem energetyk w 2000r. ach co to były za czasy...;) jest tutaj ktos z tego rocznika?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sir Pałczan Sodu Re: ENERGETYK IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.03.05, 16:31 Ano jestem szcześliwym posiadaczem dyplomu Techikum Energetyka :) 2000r. Ukończyło się i fajnie było...wspaniały klimat i niezapomniane chwile Pamiętasz ??? "Ty się wogóle nie uczysz...(...)", "Uchyl okenko...","Polsky penądz topsze stoi" - cytaty Krystiana P. będą bawić moje wnuki do łez ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JamŁasica Re: ENERGETYK IP: *.magma-net.pl 13.03.05, 16:48 Taa..."Połówkę można otworzyć", "Nie choinkować mi tu!!!"(pozdrawiam prof. Solarek). "Ty sie nic nie uczysz!!!", "Siadaj!! Einz!!"(Krystek rules) :D To se ne wrati.... A polski to tylko z prof. Mróz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JamŁasica Re: ENERGETYK IP: *.magma-net.pl 13.03.05, 16:50 a zapomniałbym o "poleronach" Gary Lewis jest boski ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: ENERGETYK IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.03.05, 20:09 Czy ktoś pamięta takie postaci jak państwo: Kawa, Czapski czy Przybyszewska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JamŁasica Re: ENERGETYK IP: *.magma-net.pl 13.03.05, 20:19 Taa...Pan Czapski...Zakręcony na maxa ;-P Kiedyś na zastępstwie kumpel chciał się zwolnić i musiał się pół godziny tłumaczyć o co mu chodzi po czym się dowiedział, że jednak nie może wyjść :-D A na lekcji czeski film ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elektronik Re: ENERGETYK IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.05, 23:01 Miło jest powspominać stare czasy Pan Czapski:"Podejdz do płota jak i ja podchodzę","-Panie profesorze czy mogę? -Możesz synu ,ale teraz usiądż" Tworzenie kolejek przy tablicy ,stawiania dziesiatek jedynek oraz tworzenia "Galerii" z tyłu klasy a wiadomo z "Galerią" Pan Czapski nie miał zwyczaju rozmawiać:-)) Paną Kawę również bardzo miło wspominam Najlepsza polonistka w tej szkole.Pani Badzioch "Barbie"-ostra ale chemię umię po dziś dzień Cóż to były za czasy Tak jak ktos napisał wcześniej to se newrati. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: ENERGETYK IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.03.05, 20:21 ciagnę watek w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOJA Re: ENERGETYK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 07:55 A czy ktoś biegał po śniegu na 6 z WF :). Odpowiedz Link Zgłoś
atezag1 Re: ENERGETYK 04.04.05, 09:02 Miło, że pojawił się ten wątek .Ale gdzie są absolwenci z lat wcześniejszych, gdy Energetyk nosił dumną nazwę : Technikum Energetyczne Ministerstwa Energetyki i Energii Atomowej . Może wywołam z uśpienia ,szczególnie tych z rocznika 1978-1983.Pozdrawiam wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Molin Re: ENERGETYK IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.04.05, 10:37 Pomilczmy, wyciszmy się Odpowiedz Link Zgłoś