lenkaaa 18.12.07, 11:33 Zaraziłam się jakimś świństwem podczas wizyty u teściów... już czuję że mnie "bierze".... nosz w mordę jeża !!!! ostatnia rzecz na jaką mam ochotę, to choroba tuż przed Świętami...!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: będę chora, KURNA NO !!!!! :(((((((((((((( 18.12.07, 11:34 No to szybciutko porcję witaminek + rutinoscorbin + herbatka gorąca z cytrynką + ciepłe skarpety. Jeżeli cię to nie zraża to czosnek . Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: będę chora, KURNA NO !!!!! :(((((((((((((( 18.12.07, 14:01 Ja nie wiem od kogo się zaraziłam, w każdym razie jestem chora a musż eostro pracować:-0 Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: będę chora, KURNA NO !!!!! :(((((((((((((( 18.12.07, 11:53 herbate z imbirem, najlepiej swiezym!! ja mam taka juz tradycje,ze na swieta jestem chora w tym roku mam nadzieje ta tradycje przerwac..ale jeszcze tydzien mam;P Odpowiedz Link
lenkaaa Re: będę chora, KURNA NO !!!!! :(((((((((((((( 18.12.07, 13:04 Dzięki Aniuta, żeś mi przypomniała o rutinoscorbinie, bo mam go w domu ale zawsze zapominam wziąć przy początkach przeziebienia :o) A ten imbir to jak dodać do herbaty? plasterek czy wycisnąć jak czosnek czy jak ???? Uwielbiam imbir w jedzeniu ale jeszcze żadna kupna herbata z dodatkiem imbiru mi nie smakowała...zazwyczaj pluję na odległość przy pierwszym łyku...ale fakt, że świeżego imbiru jeszcze nie próbowałam dodawać do herbaty, więc może pora spróbować... Odpowiedz Link
milka323 Lenka. 18.12.07, 15:18 Ja zawsze wkrajałam plasterek albo dwa do herbaty i było dobrze. Odpowiedz Link
agamasia Re: Lenka. 18.12.07, 15:53 Jak rodzina to wytrzyma to czosnek, śmierdzący, ale skuteczny sposób Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Lenka. 18.12.07, 18:20 do czosnku pietruszka, zdrowo i mniej smierdzaco, a imbir ja sobie scieram,ale moze byc i w plasterkach.. jako ciekawostke, powiem ze imbir jest zdrowszy,i bardziej wartosciowy niz czosnek Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Lenka. 18.12.07, 18:38 Wiecie co, wzięłam taki jeden lek przeciwwirusowy i liczę na to, że mi pomoże. Imbir kupiłam świeży i zamroziłam, więc plasterka pewnie nie uda mi sie odkroić ale mogłabym go zetrzeć na terce, tylko jak to potem pić z takimi pływającymi parfoclami imbirowymi, czy one opadną na dół ???? Bardziej wartościowy niz czosnek w jakim sensie ??? bardziej przeciwbakteryjny czy jak ??? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Lenka. 18.12.07, 18:40 lenkaaa napisała: > mogłabym go zetrzeć na terce, tylko jak to potem pić > z takimi pływającymi parfoclami imbirowymi, ??? Rany ale głupoty popisałam !!! Errata: "tarce" i "farfoclami" miało być !!! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Lenka. 18.12.07, 18:44 E tam nie przejmuj się DD. Ja nic nie zauważyłam DD. Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Lenka. 18.12.07, 20:33 ja tez nie zauwazylam;> lenka, pic z imbirem tak samo jak herbate z fusami;> opadnie to to na dno;> poza tym przypomnialo mi sie, ze mnie na nogi stawiala zielona herbata z mlekiem.. ochydne to,paskudne,ale naprawde pomaga. a imbir, tak ma wiecej jakis tam witamin, i tak jak uwaza sie ze czosnek najlepszy na wszystko,to wcale nieprawda,bo lepszy imbir;> swoja droga mrozisz imbir? ciekawe, nigdy nie probowalam Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Lenka. 18.12.07, 21:28 mrożę i jak chcemy dodać do przygotowywanego dania to ścieramy na tarce. zaczęłam mrozić, bo często kupowałam a potem leżał w lodówce zapomniany i łapała go pleśń i trzeba było wyrzucać... Na herbatę zieloną zmlekiem się nigdy nie odważę, nie ma mowy, nie cierpię mleka, taki uraz z dzieciństwa, kiedy to w szkole na przerwie wszyscy musieli pić po szklance mleka, fujjjjjjj..... ;o) Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Lenka. 18.12.07, 21:43 tez nie przepadam za mlekiem,ale ta herbata z mlekiem naprawde dziala (mimo ze mam odruch wymiotny w trakcie,to poswiecam sie) to scieraj ten imbir do kazdej herbatki,postawi cie na nogi i duzo rutinoscorbinu nie zaluj sobie;P Odpowiedz Link
agamasia Re: będę chora, KURNA NO !!!!! :(((((((((((((( 19.12.07, 20:11 Zaczynam herbatę z imbirem pić, coś mnie gardło boli (( Odpowiedz Link