Dodaj do ulubionych

Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ?

01.06.05, 12:31
Podobno stowarzyszenie "Wielki Górnik" organizuje ankietę w sprawie
nazwy klubu piłkarskiego. Poniewaz SWG jest jedną ze stron, wyniki mogą nie
być obiektywne. Proponuję na tym forum przeprowadzić podobna ankietę.
Aby wyniki były w miarę wiarygodne, uwzględniane będą tylko głosy zalogowanych
forumowiczów:).Zapraszam do głosowania ( do końca czerwca 2005 ) !
Obserwuj wątek
    • Gość: Kibic Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 01.06.05, 13:02
      A kogo to interesuje? Wielki Górnik, Mały Górnik a najlepiej niech będzie Średni
      Przeżywacie tą podwórkową kopaninę jak żyd okupację.
      • b.7 I po co się tak odzywasz? 01.06.05, 14:04
        Nie umiesz odpowiedzieć na pytanie, to się nie odzywaj!
    • Gość: Thoreziak Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.06.05, 13:40
      malik11 napisał:

> Aby wyniki były w miarę wiarygodne, uwzględniane będą tylko głosy zalogowanych
      > forumowiczów:)

Super. Zaraz załoze sobie 20 kont :)
    • b.7 KS Wałbrzych 01.06.05, 14:06
      ... i nie będzie problemu:) Podobnie jak Arsenal FC, FC Barcelona itp.
      Przydomki są dodawane później i jako nasz można by użyć podobnie jak
      Kanonierzy, np "Górnicy" i myślę, że by nie protestowano.
      • Gość: Jaś Re: KS Wałbrzych IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 01.06.05, 17:36
        FC Biedaszyby , Zagłębie Bezrobocie , Górnik-Rencista United.
    • Gość: ja Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.06.05, 12:00
      Głupiś Ty Jasiu głupis
      • Gość: HASAN_SAS i po ankiecie IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.05, 12:45
        :)
      • Gość: Jaś Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 02.06.05, 21:07
        UTINAM FALSUS VATES SIM !
    • koza16 Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? 02.06.05, 15:25
      Podzielam twoje obawy malik11.
      GKS Semper Fidelis!
      • Gość: Kapuś Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 06.06.05, 19:04
        Ostatnio w naszym coraz mniejszym młynie odbyla sie rozmowa na temat
        przeprowadzenia akcji wykupowania jak najwiekszej ilosci gazet w celu
        manipulowania glosami. Tak wiec sprawa przeglosowania nazwy jest juz w toku.
        Pomyslodawca tego jest m.in. pan Nowak, dziennikarz. To tyle o de mnie. Bede
        nadal donosil :P
        • Gość: gosciu Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 06.06.05, 23:04
          i bez tego wiadomo jakie beda wyniki :) wiec daremny trud proby
          mieszania/kapowania :P
    • Gość: Qrezus Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:34
      Widzisz to tak jak z działaniem stowarzyszenia jeszcze nic się nie zaczeło a już
      10 jest przeciw. Ja sam będąc jednym z założycieli uważam, że są ważniejsze
      rzeczy niz zmiana nazwy. Jednak nie przewidziałem, że zanim coś zrobimy
      większość będzie przeciw. W końcu żyjemy w Polsce. Dla mnie, jak moich synów
      będę mógł zabierać choćby na 2 ligę nie najważniejszy jest pierwszy człon ale
      drugi - Wałbrzych.
      • Gość: julia Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? IP: *.iic.pwr.wroc.pl 09.06.05, 09:06
        Rzeczywiście Stowarzyszenie jeszcze nie jest legalne, ale już robi pierwszą
        spektakularną akcję - ZMIENIA NAZWĘ KLUBU. Łączę się w bólu z Qrezusem, że
        akurat tak mało ważną rzeczą zajmuje się jego Stowarzyszenie. Bo w sumie mogli
        by się zająć pomocą "dla poszkodowanych kiboli z Przełęczy"...
        A wracając do "referendum" w sprawie zmiany nazwy. To jest to zwyczajna
        hucpa !! Ustalono, że wynik głosowania będzie 76:24 (Górnik : Zagłębie).
        Oczywiście kilka osób wpisze na kuponach inną - swoją nazwę klubu, ale
        proporcja głównych pretendentów będzie taka sama.
        To "referendum" ma tylko i wyłącznie na celu uwiarygodnienie decyzji o zmianie
        nazwy klubu. Zarząd będzie mógł powiedzieć : "Kibice tak chcieli".
        Przy okzji parę groszy zarobią lokalne gazety - bo może wzrośnie sprzedany
        nakład - ale to już nie jest wcale takie pewne. Bo przecież zamiast kupować
        gazety - lepiej sępić kupony na meczach...
        Poza tym można zadać pytanie na temat tego kto będzie liczył głosy ? Głosy będą
        oddawane w 3 miejscach - stadion, NWW i TW. Czy dla zaspokojenia ciekawości
        publiczności dowiemy się ile głosów padło w poszczególnych miejscach ?
        Ten plebiscyt jest totalnie niewiarygodny - bo już tow. Stalin mawiał, że nie
        jest ważne kto głosuje - ważne jest kto liczy głosy. I możemy być pewni, że BEN
        z kolegami zadba o to, żeby godny wynik poszedł w świat. Nikt przecież nie
        będzie ich prosił o to, żeby pokazali pudła z głosami. A nawet gdyby tak było
        to przecież zawsze można dosypać - jedynie słuszne karty do głosowania.
        • koza16 Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? 09.06.05, 10:48
          A najlepsze jest to ze jak kiedys wyrazilem podejrzenie ze taki jest cel
          powolania stowarzyszenia to ktorys z tych "wybitnych dzialczy" napisal ze tego
          w ogole nie ma w planach. Ot wiarygodnosc kurnikow. I jeszcze zjechali mnie ze
          narzekam a stowarzyszenie jeszcze nie dziala. Pozdrawiam rozsadnych.
          • koza_16 Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? 09.06.05, 12:30
            A ja meczę i meczę ciągle i ciągle. Sam nie jestem wiarygodny, ale cóż.
            Narzekać zawsze potrafię.

Meeeee, Meeeee
        • koza_16 Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? 09.06.05, 12:32
          Ale zmianę nazwy klubu dokonuje jego zarząd, a nie kibice, prawda??
          • Gość: Kaesiak Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.06.05, 15:45
            Maja byc stawiane dodatkowe krzyzyki w kuponach "na Zaglebie" i glosy beda
            niewazne. Przy okazji na najblizszym meczu nie bedzie zadnej oprawy, bo cala
            zrzuta idzie na kupno gazet :) Siedze w mlynie to wiem. Panie Zapart, stary
            zaglebiaku, zrob pan porzadek w klubie bo panoszy sie tam ruja i wiesniactwo.
            • Gość: głos z Lubuskiego Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 00:42
              Jak dla mnie to od zawsze, jeśli się mówiło/myślało o piłce w W-chu to zawsze
              padała nazwa Górnik.
              P.S. Nie jestem stroną w Waszych sporach o nazwę. A jako że jestem związany z
              waszym miastem (podwędziłem Wam kobietę :-)) to się wypowiadam.
              • le_tigre Górnik i Zagłębie ! 10.06.05, 10:46
                Gdynia, Szczecin, Wałbrzych - po dwa zespoły w najwyższej klasie rozgrywkowej.
                Nie wiem jak tam, ale w W-chu sytuacja jest zgoła dziwna - obiekty są (każdy
                kibic drużyn przyjezdnych przyzna, że w porównaniu z Bukowską, całkiem
                urokliwe), kibice są, nie ma kaski na dwie trzecioligowe drużyny środka tabeli.
                Tymczasem Słubice, Zielona, Żary, które razem wzięte nie mają wałbrzyskiego
                potencjału, dają radę.
                • Gość: głos z Lubuskiego Re: Górnik i Zagłębie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 14:55
                  Bez pieniędzy nie ma szans nawet na III ligę a obiektów to może być nawet
                  tysiąc. Nie masz co porównywać sytuacji np. w Zielonej ponieważ tam mimo że
                  prawie całą kasę od sponsorów wyssysa żużel to jakoś udało się zebrać te parę
                  groszy na kopaną. Dlatego dla mnie dziwnym jest że u Was, gdzie nie ma tak na
                  prawde konkurencji dla piłki nie można znależć "parę groszy".
                  P.S. Ciekaw jestem jaki potencjał miałeś na myśli pisząc że Zary, Słubice i
                  Zielona razem wzięte nie mają takiego potencjału jak Wałbrzych.
                  • le_tigre Re: Górnik i Zagłębie ! 10.06.05, 15:59
                    1. Pieniądze na żużel w Zielonej daje spółka z Żar.
                    2. W pierwszej klasie rozgrywkowej w W-chu grały drużyny koszykówki, siatkówki i
                    zapasów. Nie jest tak, że futbol nie miał i nie ma potencjalnej konkurencji.
                    3. Miałem na myśli potencjał ludnościowy.
                    • Gość: głos z Lubuskiego Re: Górnik i Zagłębie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 16:20
                      e_tigre napisał:

> 1. Pieniądze na żużel w Zielonej daje spółka z Żar.
                      > 2. W pierwszej klasie rozgrywkowej w W-chu grały drużyny koszykówki, siatkówki
                      > i
                      > zapasów. Nie jest tak, że futbol nie miał i nie ma potencjalnej konkurencji.
                      > 3. Miałem na myśli potencjał ludnościowy.

1. Kronopol jest sponsorem głownym ale pamietaj też o tym że jest jeszcze cała
                      rzesza firm które molyby wspierać piłkę a tego nie robią bo wspierają
                      "żużloków". Co więcej jeszcze każdy z nich "kroi każdą firmę ile sie da".
                      Przecież oni mają też swoich indywidualnych sponsorów.
                      2. Chodziło mi o to że obecnie nie ma w W-chu drużyny
                      pierwszoligowej(niezależnie od dyscypliny - zapasy nie są raczej dobrym
                      przykładem bo to tak jakbym argumentował że nie ma kasy w Zielonej na piłkę bo
                      jest Pieciobój Nowoczesny.) które jak wiesz przyciągają gros pieniedzy z regionu.
                      2.
                      3. Zielona Góra+Słubice+Żary -195 tys, W-ych 130 tys Pomyliłeś sie odnośnie
                      potencjału ludnościowego. Ale ten czynnik prawde mówiąc nie decyduje o niczym -
                      vide Grodzisk czy inne Amiki ;-) Ale przecież nie bedziemy sie spierać ile gdzie
                      ludzi mieszka.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: głos z Lubuskiego Re: Górnik i Zagłębie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 16:32
                        A na Ekstraklase Wałbrzych zasługuje. Tak jak wiele miast w Posce.......
                        P.S. Jestem z Wami
                      • le_tigre Re: Górnik i Zagłębie ! 10.06.05, 16:59
                        W jakim promieniu (nomen omen) mieszkają te dwie setki? Ma to znaczenie zcy nie?
                        Czy jak ktoś mieszka w Żarach to mieszka w Zielonej? To są, wydaje się,
                        oczywistości, nie są? Otóż na poziomie trzeciej czy drugiej klasy rozgrywkowej
                        (bardziej trzeciej)potencjał ludnościowy ma olbrzymie znaczenie, gra się bowiem
                        w dużej mierze miejscowymi i nie trzeba im płacic lexusami. Co do 1 ligi się
                        zgadzam, ma mniejsze znaczenie, tylko kaska, choć i tu znajdą się wyjątki (vide
                        Polonia czy Cracovia.
                        • Gość: g Re: Górnik i Zagłębie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 17:27
                          Przecież nie rozmawialismy o odległościach między miastami. Ja tylko odniosłem
                          sie do stwierdzenia cyt. "Tymczasem Słubice, Zielona, Żary, które razem wzięte
                          nie mają wałbrzyskiego potencjału" i dalej cyt. "Miałem na myśli potencjał
                          ludnościowy.". Zgodziłbym się jakbyś powiedział że Zielona i Wałbrzych maja
                          prawie taki sam potencjał ludnościowy. Czyli pisałem o suchych liczbach i to
                          wszystko. Zgodziłbym się jakbyś powiedział że Zielona i Wałbrzych maja prawie
                          taki sam potencjał ludnościowy. Kończmy temat demograficzny.

Do rzeczy: Czy w drugiej gra się w durzej mierze miejscowymi - niezawsze ale na
                          pewno mniejszy czy większy odsetek tych miejscowych jest. W trzeciej już na
                          pewno tak
                          Odnosnie kaski w pierwszej to zamiast Cracovii dodałbym Katowice.
                          Co do sponsora to uważam że cos jest nie tak z Waszymi działaczami że nie
                          potrafią ściągnąc do klubu jakiś dobrodziejów. Przecież w Wałbrzychu czy
                          okolicach nie brakuje firm. Tylko trzeba odpowiednio do nich podejść.
                    • Gość: UOP Re: Górnik i Zagłębie ! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.06.05, 18:51
                      le_tigre napisał:

> 2. W pierwszej klasie rozgrywkowej w W-chu grały drużyny koszykówki,
                      > siatkówki i zapasów.

... oraz podnoszenie ciężarów i tenis ziemny. Oba pod nazwą Zagłębie .
                      • koza16 Re: Górnik i Zagłębie ! 10.06.05, 19:03
                        Zaglebie bylo nawet druzynowym mistrzem polski w tenisie!
                        • arek354 Re: Górnik i Zagłębie ! 10.06.05, 21:10
                          koza16 napisał:

> Zaglebie bylo nawet druzynowym mistrzem polski w tenisie!

A Małgorzatę Rejdych - Żydek pamiętasz? :)
                          • koza16 Re: Górnik i Zagłębie ! 11.06.05, 00:41
                            Niestety nie! A pewnie mam czego zalowac...
                • b.7 Wałbrzych ma potencjał na I ligę 10.06.05, 15:49
                  ... tylko trzeba umieć go wykrzesać i o to powalczyć:)
                  • koza16 Re: Wałbrzych ma potencjał na I ligę 11.06.05, 10:51
                    Pewnie niewielu wie ze w walbrzychu byla pierwszoligowa druzyna hokeja na
                    lodzie! To teraz taki konkurs niestety bez nagrod: Gdzie rozgrywali swoje mecze?
                    • koza16 Re: Wałbrzych ma potencjał na I ligę 06.07.05, 10:37
                      No dobra odpowiem sam sobie. Druzyna nazywala sie GKS Chelmiec Walbrzych, grala
                      jeden sezon w ekstraklasie a swoje mecze rozgrywala na odkrytym (!) lodowisku
                      obok pogotowia, tam gdzie kiedys byly korty a obecnie jest komis samochodowy.
                      Pozdr.
    • Gość: Piastunka Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.05, 19:01
      Gazety podały, że w wyniku głosowania nazwa "Górnik" zdobyła 70%. Oczywiście
      ani słowem ani TW, ani NNW nie wspomniały ile nadesłano kuponów oraz ile głosów
      uzyskało "Zagłębie" i inne propozycje. O głosach nieważnych nie wspomnę.
      Głosy ze stadionu są wciąż liczone... Bo jak wszyscy wiemy ostatni mecz z
      udziałem publiczności odbył się tuż przed zamknięciem numerów obu gazet i
      komisja "Wielkiego G." nie zdążyła podliczyć głosów !!! Tylko uważajcie, żeb
      nie przesadzić. Ilu widzów było na każdym meczu w czerwcu przecież wiadomo ;-)
      • Gość: julia Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 23:29
        Wyniki ankiety „Wielkiego G.”

Ostateczne wyniki ankiety przeprowadzonej w dniach 01 – 30 czerwca 2005 roku w
        prasie lokalnej oraz podczas rozgrywanych w Wałbrzychu meczów IV ligi oraz
        Pucharu Polski:

GKS "Zagłębie" – 59 (39 stadion + 20 gazety) – 17,72 %
        KS "Górnik" – 257 (205 stadion + 52 gazety) – 77,18 %

Inne nazwy:
        KP Wałbrzych – 4 (4 stadion) – 1,2 %
        Chełmiec – 2 (2 stadion) – 0,6 %
        Górnik/Zagłębie – 6 (6 stadion) – 1,8 %
        Wielkie Kaczory – 1 (1 stadion) – 0,3 %
        bez wskazania – 3 (3 stadion) – 0,9 %

Głosy nieważne – 1 (1 stadion) – 0,3 %

Organizator z ”Wielkiego G.” – niejaki „Dager” - tak skomentował te wyniki:
        „Czyli jak widać, z obecnej nazwy kluby praktycznie nikt nie jest zadowolony i
        zmiany powinny nastąpić.”

Ja dodam do tego jeszcze kilka wniosków:

Tylko 72 głosy wysłane do gazet, czyli totalny brak zainteresowania czytelników
        tą akcją. Nie ma się co dziwić, że oba wałbrzyskie tygodniki obwieściły tylko
        lakonicznie, że „prawie 70% kibiców wskazało na nazwę Górnik” (NWW). Tak przy
        okazji to według powyższych danych jest to 72,22 %... czyli w ogólnym
        zestawieniu uwzględniono jeszcze jakiś głos, który poczta później doniosła...

Zestawienie liczb głosów powstało na podstawie opublikowanej w NNW dokładnej
        liczby głosów oddanych na stadionie oraz procentowego zestawienia podanego
        na „Forum Kibiców Górnika Wałbrzych” (zgubili 0,3% w swoim zestawieniu). Proste
        działania arytmetyczne pozwalają ustalić, że ogółem oddano 333 głosy oraz jak
        rozłożyły się głosy w gazetach.

Kibice z „Wielkiego G.” pokazali swoją potęgę. Jeżeli na meczach zebrali tylko
        205 głosów – to ilu ich przychodzi kibicować piłkarzom ? Ilu kupuje bilet na
        mecz ? Toż to potęga skoro oddali na meczu ok. 68 głosów. A Wielka zbiórka
        pieniędzy na gazety przez szalikowców to jakiś żart. W czerwcu ukazały się po 4
        numery obu gazet. Czyli, że gdy 13 osób kupi tylko 1 (jedną) gazetę raz w
        tygodniu to uzbiera się dokładne 52 kupony (czyli tyle ile nadesłano z głosem
        na KS „Górnik”). Te 52 gazety kosztowały w kiosku 130 zł. To przecież
        fortuna !! Ale pewnie albo zbierając wydał kasę na nalewki, albo nic nie
        uzbierali (bo każdy jest tam podejrzliwy i woli wypić nalewkę sam), a może te
        pieniądze poszły na adwokatów, bo za parę chwil „zuchy” będą mogły powspominać
        w sądzie w Ząbkowicach swój bandycki napad na paru chłopaczków z Oleśnicy....

Jeden z działaczy Górnika/Zagłębie już na początku czerwca powiedział, że wynik
        ankiety jest już ustalony 76:24 na Górnika. I proszę pomylił się tylko o 1 %.
        Dziennikarze powinni dotrzeć do tego pana i już teraz poprosić go o podanie
        wyników jesiennych wyborów, bo jest o wiele dokładniejszy niż OBOP !!!

Cała ta Ankieta była od samego początku śmieszna i niewiarygodna. Złota myśl
        komuchów: „Nie ważne kto głosuje, ważne kto liczy głosy” zdecydowanie na „nie”
        do ankiety nastawiła kibiców, którzy na stadionie „1000-lecia” byli od zawsze.
        I nawet dziwne jest, że chciało im się brać udział w tej szopce. Ale i tak co
        czwarty kibic nie chce manipulacji, która ma na celu zafałszowanie historii
        piłki nożnej w Wałbrzychu.

Jeżeli jest konieczna zmiana to ja osobiście popieram „Wielkie Kaczory” (to nie
        był mój głos! nie pomyślałam o czymś tak genialnym !) – jeżeli w kolejnej
        ankiecie ta nazwa będzie wyszczególniona osobno to wróżę jej spore poparcie. Bo
        przecież kaczory też mieszkają w kurniku.

Cóż Zarząd klubu musi sam sobie odpowiedzieć na pytanie czy chce budować klub,
        który jest spadkobiercą obu wałbrzyskich I ligowców i jednoczyć kibiców i
        sponsorów, czy też pójść w jedną stronę. Co na pewno zaowocuje odwróceniem się
        od niego grupy zawiedzionych.
        • koza16 Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? 20.07.05, 00:16
          Swiete slowa julia! Odezwij sie na priva!
    • Gość: niuniek Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 20.07.05, 03:23
      najlepsza nazwa to karkonosze jelenia gora :)))
      • arek354 Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? 21.07.05, 19:48
        Gość portalu: niuniek napisał(a):

> najlepsza nazwa to karkonosze jelenia gora :)))

Ja już kiedyś wspomniałem, że tak jak Legia nosiła ongiś nazwę sponsora
        (Daewoo), tak w tym momencie sponsoringiem naszej drużyny powinien zająć się
        jeden z wałbrzyskich hipermarketów. Real Wałbrzych? Brzmi fajnie.
        • koza16 Re: Tylko dla kibiców :Górnik czy Zagłębie ? 21.07.05, 21:09
          eeee jest juz juventur. Brzmi prawie rownie dobrze;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka