Dodaj do ulubionych

FAURECIA - obóz pracy?

22.08.05, 18:24
Jestem pracownikiem słynnej w naszej strefie firmy FAURECIA. Chcę przestrzec
przed próbą zatrudnienia się w "obozie pracy". Od kilku miesięcy trwa bowiem
wykańczalnia pracowników zatrudnianych przez zakład. W ich miejsce
zatrudniani są nowi lecz już przez firmę pośredniczącą (praca tymczasowa)
podpisującą umowy na dwa tygodnie. "Starym" pracownikom w ten sposób znikają
premie, bo "czasownikom" nie chce się wyrabiać coraz bardziej windowanych w
górę norm ("Pier...olę, ja mam płacone za godziny, a nie za normę").
FIRE FAURECIA Auschwitz
Obserwuj wątek
    • cersanitfanklub Chodź do nas!! 22.08.05, 20:31
      Tu jest fajniej, zobaczysz. Tu nawet nie ma pracowników czasowych, ale premii i
      tak nie dostaniesz:)

A co robią tu z ludźmi, ho ho ho!!
      • olenka1002 Re: Chodź do nas!! 05.12.05, 23:02
        Ja pracuję w Cersanicie ponad rok i nie narzekam.Jest tu trochę p...bane ale
        idzie sie przyzwyczaić, chyba że ktoś jest tępy na naukę i ucieka po
        tygodniu.pozdrawiam
    • Gość: Waldi Re: FAURECIA - obóz pracy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 12:58
      Witam! Także jestem pracownikiem FAURECIA - Wałbrzych. Po ostatnim okresie
      rozliczeniowym wynika że "Starzy" pracownicy nie bedą mieć już premii bo bedą
      rozliczani razem z innymi działami które nie są w żaden sposób ze sobą
      powiązane a błędy będą zliczane razem. Niedługo w Faureci będą pracować same
      firmy podwykonawcze które premi i tak nie mają. Im chodzi o to abyśmy mniej
      zarabiali bo 1300 to za wiele jak na Wałbrzych.
    • Gość: BEBE Re: FAURECIA - obóz pracy? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 26.08.05, 13:12
      Przestrzegam wszystkich przed pracą w FAURECI to jest obóz debili
      -mistrzowie,tem lider -banda dupolizów po podstawówce ,NAPRAWDE PRACOWAŁEM TAM
      ROK I PROSZE NIE IDZIE TAM DO PRACY ,TO CO TAM SIE DZIEJE NA PRODUKCJI TO JEST
      SZOK,TYLKO NORMY CORAZ WYŻSZE A LUDZI MNIEJ-TYPOWY FRANCUZKI OBÓZ PRACY POD
      ZARZĄDEM POLAKÓW -KARIEROWICZÓW
      • Gość: abc Re: FAURECIA - obóz pracy? IP: 195.229.241.* 26.08.05, 18:52
        Francuskie firmy slyna z tego.Prawo przestrzegaja tylko we Francji.poza
        granicami robia co chca.Dawanie w "lape"komu trzeba tez jest noma francuskich
        firm przy zalatwianiu interesow.
    • Gość: mMAN Re: FAURECIA - obóz pracy? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 29.08.05, 22:00
      Jakie to szczęscie ze juz tam nie pracuje to był największy błąd w moim
      życiu-dałem sie zeszmacic jakims mistrzom ciemniakom ,BOŻE jaki byłem głopi
      • Gość: as Re: FAURECIA - obóz pracy? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.08.05, 22:16
        firmy podwykonawcze zalewaja równiez Toyoty. Dużo ludzi na produkcji jest
        czasownikami.
        Niestety takie życie.
        Pozdrawiam,

PS Trzeba spier... z tego kraju (Wałbrzych to nie jest miejsce do zycia).
    • Gość: Falla Wakacje IP: *.hsd1.fl.comcast.net 30.11.05, 01:18
      Tak:)
    • Gość: Falla OOOOOOOOOOOOO IP: *.hsd1.fl.comcast.net 30.11.05, 01:19
      Nie:((((((((
      • 1sz-truten a nie pisalem ze z tej strefy beda lzy? 01.12.05, 08:02
        jakos nie widac mych oponentow
        w tym watku he he he
    • Gość: xxxkobitka Re: FAURECIA - obóz pracy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 20:56
      jak sie nie chodzilo do szkolki to teraz trzeba pracowac w obozach. Ja w
      Faureci pracuje i lubie to co robie, nawet niezla pesje wynegocjowalam i nie
      narzekam a jak zostane po godzinach to mi placa. I to zadna sciema tak jest jak
      sie ma szefa z prawdziwego zdarzenia a raczej szefowa :-). Czyli widze ze tu
      same gląby sa na forum a takich nie szkoda do obozow. Choc dla mnie praca jak
      praca a nie oboz.
      • Gość: mes Re: FAURECIA - obóz pracy? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 03.12.05, 21:42
        Tragedia ta FAURENCJA a zwłaszcza fabryka zagłówków i MISTRZ marynarz wieśniak
        z Jabłowa ,co nawet wysłowić sie nie umie
        • Gość: "reklajner" Re: FAURECIA - obóz pracy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 15:03
          taa ... wiesniak wystarczy zobaczyc jak napisales slowo faurecia... a ty skad
          jestes? goscia nie znam bo nie jestem z zaglowkow ale oceniac 500 osobowy
          zaklad przez pryzmat jednego faceta?
          • Gość: mes Re: FAURECIA - obóz pracy? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 05.12.05, 22:17
            To dobrze ze nie znasz ,ja tam pracowałem teraz pracuje w toyocie i naprawde
            mistrzowie i team lider ,sa ludzmi znającymi sie na pracy a nie z przypadku czy
            po znajomosci,nie ma zadnego porównania terz wiem ze zyje i załuje ze
            zmarnowałem tyle miesięcy z tymi ciemniakami ,jak bym miał ukrytą kamere i
            nagrał to co mistrzowie tam potrfią opowiadac to temat do TVN UWAGA gotowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka