Dodaj do ulubionych

Do Administratora

IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.07.06, 09:57
Wielce szanowny Adminie !
W bardzo wielu wątkach tego forum pojawiaja się zarzuty pod adresem wymienionych z nazwiska osob.
Chciałam przypomniec że tolerowanie podobnych wystąpień podpada pod kodeks karny.
Bardzo prosto jest obrzucić kogoś błotem w internecie i radośnie chichotać potem w poczuciu dość ułudnej bezkarności.
A nie znam żadnego innego forum, gdzie nietykieta byłaby równie lekceważona jak tu.
Z tego forum, które z założnenia służyc miało wymianie informacji i pogawędkom na tematy różne, zrobiło sie wygodne miejsce do szkalowania wymienionych z nazwiska osób, załatwiania prywatnych wendet, czy tępienia konkurencji.
Jest to też wygodny kącik dla wszelkiej maśći frustratów z niedopieszczonym ego.
Smutne to, ale jeszcze smutniejszy jest kompletny brak reakcji Administracji na takowe poczynania.
Lenistwo czy działanie zamierzone ?
W sumie bez różnicy.
Niesmak i żenada.
Nie pozdrawiam.
...
Obserwuj wątek
    • Gość: 777 Re: Do Administratora IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.07.06, 12:45
      Tak jest, usuwac na biezaco watki o Rosiakach, Kołdonach i Kruczkowskich.
      Teraz Zibrow :)
    • b.bujak wyjaśniam 30.07.06, 14:15
      przed zamieszczeniem wątku na forum warto zapoznać się z ogólnymi zasadami tu
      panującymi ( regulamin, netykieta, pomoc ) - dzięki tej lekturze można się
      między innymi dowiedzieć, jak skontaktować się z administratorem i gdzie
      kierować uwagi dotyczące funkcjonowania forum:
      forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451878.html
      pozdrawiam
      • Gość: ... Re: wyjaśniam IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.07.06, 16:14
        A ja wyjaśniam że się zapoznałam.
        I że najwyrażniej, dla administratorów nic ani z "regulaminu" ani nietykiety niestety nie wynika.
        Co mnie specjalnie nie dziwi.
        Gdyby wątki personalne znikneły, nie byloby czym administrowac.
        No cóż, jakie miasto, takie forum o nim.
        Smutne.
        I - wyjasniam - nie chodzi mi o osoby, nazwijmy to ..."publiczne".
        Których działania można w miarę regularnie śledzić np w biuletynach informacji publiczne, ogłoszeniach przetargowych czy komunikatach Urzędu Miasta.Głupich czy mądrych - to inna sprawa.
        Raczej rażą watki typu : "Iksinski jest złodziej, ukradł mi opone", "doktor Z jest oszust i pazerniak" a "pani Zosia ze sklepiku jest bladż bo piwa na zeszyt nie daje".
        Mam przytoczyć konkretne wątki czy szanowna Administracja sie jednak pofatyguje i spróbuje je przeczytać ?
        A zresztą, kogo obchodzi Wałbrzych ?
        Mały brudny grajdoł z pretensjami, to i forum podobne.
        Quod erat demonstratum.
        ...
        • wielgus71 Re: wyjaśniam 30.07.06, 17:05
          Ktos wie czy w UM sluzbowe telefony to nie przypadkiem PLUS GSM? Czyzby
          milosciwie panujacy sie poczul dotkniety???... hmmm

Dostalo sie temu i owemu na tym forum, ale coz to?... tesknota za cenzura?
          Jesli ktos powiedzial tu "Izydor to glupek", to mozna albo: 1. Postarac sie
          pokazac ze moze nie do konca, albo: 2.pogodzic sie z mysla ze tak ludzie o
          Tobie mysla. I zastanowic sie dlaczego, albo: 3.olac sprawe i nie zwracac
          uwagi.

Ale cenzura??? no luuudzie... toz to powrot do czasow bledow i wypaczen.
          A fe!!! Poza tym pan Kruczkowski przyznal sie, ze klnie razem ze mna - a ja
          chu...mi rzucam, jadac przez miasto i wpadajac w kolejne dziury, okrutnie...
          wiec nie ma co sie czepiac.

pozdrawiam ubawiony jak norka
          • Gość: ... Re: wyjaśniam IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.07.06, 17:22
            Nie mam pojęcia czy telefony służbowe UM to Plus Gsm czy inna sieć...
            I nic nie to nie obchodzi...

> Ale cenzura??? no luuudzie... toz to powrot do czasow bledow i wypaczen.
            > A fe!!!

Znam skądś tę frazeologie...Zdziwiona nie jestem...

> milosciwie panujacy sie poczul dotkniety???... hmmm

A mnie bawi do łez "spiskowa teoria"...Za wszystkim stoi "władza" !!!
            Nie łatwiej przyjąć do wiadomości ze obrabianie komuś tyłka nie we wszystkich budzi równy entuzjazm co w Tobie ?
            A może wręcz budzić politowanie dla jakże "odważnych w sieci" frustratów ?
            Powtarzam zatem:
            liczne wątki na tym forum nie mają nic wspólnego z krytykowaniem takiej czy innej "władzy".Ale dużo ze szkalowaniem pana Iksińskiego , pana Z czy pani Zosi.
            Najprawdopodobniej nie widzisz Przyjacielu różnicy....
            A ja widze.
            I to nas różni...
            Ubawiona po pachy teoriami spiskowymi

...
            • wielgus71 Re: wyjaśniam 30.07.06, 17:48
              Wladza, moja nie-przyjaciolko, to ludzie. Pelniacy funkcje publiczne. Na
              zasadzie takiej czy innej umowy spolecznej, dobrowolnie poddali siebie i czyny
              swe na widok publiczny, a zatem i na publiczna krytyke. To, ze u niektorych owe
              slowa krytyki przybieraja forme nieparlamentarna - no coz - to sa uroki
              internetu. Mozemy namawiac do puryzmu jezykowego, mozemy niesc kaganek oswiaty
              w naród - ale nie mozemy zamykac nikomu ust.

Spiskowa teoria... no mam taka swoja mala "Teorie Spisku" - i na szczescie nikt
              nie moze mi tego zabronic.

Co do entuzjazmu w obrabianiu tylka. Jesli zadasz sobie odrobine trudu, moja
              nie-przyjaciolko, to zauwazysz, ze moja (podkreslam - mowie o sobie) krytyka
              odnosi sie do jednej konkretnej osoby. Krytykowanie milosciwie panujacego
              naszemu miastu to jak smiech przez lzy. To krzyk bezradnosci, to apel do
              wszystkich z prawde do glosowania o rozwage podczas nadchodzacych wyborow. To
              moje prawo. W tym miescie i w tym kraju.

> liczne wątki na tym forum nie mają nic wspólnego z krytykowaniem takiej czy
              inn
              > ej "władzy".Ale dużo ze szkalowaniem pana Iksińskiego , pana Z czy pani Zosi.
              > Najprawdopodobniej nie widzisz Przyjacielu różnicy....
              > A ja widze.
              > I to nas różni...

Liczne watki nie maja nic wspolnego z krytykowaniem wladzy - a obrabianiem
              tylka "temu czy owemu". Widze roznice. Nie szkaluje. Nie wiem jednak
              czy "szkalujacy" nie maja racji. Nie wtracam sie. Nie zabieram glosu.

Rozni nas tez miliard innych rzeczy. Nie stresuje mnie to.

pozdrawiam
              • Gość: ... Re: wyjaśniam IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.07.06, 18:11
                > Wladza, moja nie-przyjaciolko, to ludzie. Pelniacy funkcje publiczne. Na
                > zasadzie takiej czy innej umowy spolecznej, dobrowolnie poddali siebie i czyny
                > swe na widok publiczny, a zatem i na publiczna krytyke. To, ze u niektorych owe
                >
                > slowa krytyki przybieraja forme nieparlamentarna - no coz - to sa uroki
                > internetu. Mozemy namawiac do puryzmu jezykowego, mozemy niesc kaganek oswiaty
                > w naród

Zgoda.Tylko po co mi tłumaczysz sprawy oczywiste ?

> Liczne watki nie maja nic wspolnego z krytykowaniem wladzy - a obrabianiem
                > tylka "temu czy owemu". Widze roznice. Nie szkaluje. Nie wiem jednak
                > czy "szkalujacy" nie maja racji. Nie wtracam sie. Nie zabieram glosu.

Jakież to wygodne...To problem Admina prawda ? I właśnie do Admina skierowałam swój pierwszy post w tym wątku.
                Gdyby taki "dupoobrabiacz" miał trochę odwagi, wydrukowałby stos ulotek głoszących "Iksiński ukradł mi oponę" i oplakatował wszystkie słupy ogłoszeniowe.Dlaczego zatem tego nie czyni? Bo by się posrał ze strachu przed konsekwencjami...Zatem i łatwiej i bezpieczniej jest wieszać to w sieci.
                Tylko że to autora takowych uwag czyni zwykłym obszczymurkiem.
                Takim "bohaterem" co potrafi ino nasr.. na wycieraczkę nielubianemu sąsiadowi a i to tylko wtedy gdy ów na urlop wyjedzie.
                Z takich "desperados" mamusie muszą być szczególnie dumne...

> Nie stresuje mnie to.

Mnie również nie.
                Tylko mnie brzydzi...

...

• wielgus71 Re: wyjaśniam 31.07.06, 00:10
                  Gdybyz to bylo takie proste. Niestety - czesto fakty powiedziane anoniomowo
                  pokazauja prawdziwy obraz rzeczy.... czyny nieprzyzwoite, wstretne i niemoralne
                  pozostaja poza kregiem latarni.. ujawnienie ich w swietle dnia, podpisane
                  imieniem i nazwisiem, wydrukowanie na ulotkach, jak mowisz, moze skonczyc sie o
                  wiele bardziej nieprzyjemnie dla "ujawniajacego" niz dla tzw "ofiary
                  doniesienia". Pomyslalas moja nie-przyjaciolko o tym??? Moze to jest miejsce,
                  gdzie bezpiecznie mozna pietnowac niedociagniecia, ulomnosci, przejawy
                  niegospodarnosci bez obawy? obawy o co? na to pytanie juz kazdy musi sobie
                  odpowiedziec. Widac nadchodza czasy, kiedy znowu czas zaczac sie obawiac o
                  cos...

Nie osadzaj, poki sama nie bedziesz osadzona.

pozdrawiam
        • de_most_enes Re: wyjaśniam 30.07.06, 18:06
          Usilnie piszesz "nietykiety". Chodzi Ci chyba o NETYKIETĘ.
          • wielgus71 Re: wyjaśniam 30.07.06, 18:09
            Mysle, ze raczej o jej zaprzeczenie - taki neologizm - cos przeciwstawnego -
            (chyba)...

p/s
            a tak na marginesie zupelnie... retoryka "GOSCIA" czy raczej powinienem
            powiedziec "GOSCIOWY" przypomina mi do zudzenia retoryke pewnej
            mieszkanki "Sloja na strychu"... czyzbys wrocila zza wody?
            • Gość: ... Re: wyjaśniam IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.07.06, 18:19
              > Mysle, ze raczej o jej zaprzeczenie - taki neologizm - cos przeciwstawnego -
              > (chyba)...
              >
              > p/s
              > a tak na marginesie zupelnie... retoryka "GOSCIA" czy raczej powinienem
              > powiedziec "GOSCIOWY" przypomina mi do zudzenia retoryke pewnej
              > mieszkanki "Sloja na strychu"... czyzbys wrocila zza wody?

Pierwsze -trafienie.
              Drugie - pudło niestety....
              czyli jak mawiano onegdaj, gdy trzeba się było jeszcze osobiście i imiennie zaangażowac by komuś tyłek obrobić - "kucha"...

...
              • Gość: :) Re: wyjaśniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 19:41
                spokojnie, Pani Prezes.
                • Gość: ... Re: wyjaśniam IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.07.06, 19:57
                  > spokojnie, Pani Prezes.

Jestem personifikacją spokoju ... Panie Przewodniczący !

...
        • b.bujak Re: wyjaśniam 30.07.06, 23:07
          Gość portalu: ... napisał(a):

> A ja wyjaśniam że się zapoznałam.

rozumiem, że w takim razie napisała Pani już swoje uwagi bezpośrednio do
          administracji - prowadzenie dyskusji z forumowiczami nie rozwiąże bowiem
          problemu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka