Dodaj do ulubionych

PiS i hrabia Dzieduszycki

01.11.06, 08:59
Po Wrocławiu, który uczynił to przed dwoma tygodniami, teraz samorządowcy z
Jeleniej Góry zastanawiają się, czy hrabia jest godny tytułu. Wniosek o
odebranie honorowego obywatelstwa Jeleniej Góry złożyli radni z PiS. borami.
Przed miesiącem hrabia poinformował, że w przeszłości był agentem UB i SB.
Potem sam zrzekł się honorowego obywatelstwa Wrocławia. Jednak do władz
Jeleniej Góry do dziś nie wystosował żadnego pisma.

Obserwuj wątek
    • Gość: poiu Re: PiS i hrabia Dzieduszycki IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.11.06, 20:11
      Wojciech hrabia Dzieduszycki ma to coś, czego żaden z naszych polityków nie ma; ma klasę. Nie wydaje mi się aby celowe było mówić o Jego honorze. On sam , podejrzewam, nawet nie potrafiłby o tym opowiadać. On go po prostu miał.
      A to, że zdarzyło mu się mieć - z dzisiejszej perspektywy - brzydki epizod... Cóż, kazdy z nas ma coś tam za paznokciami, czym się nie pochwali.
      On jednak ujawnił to sam.
      Moim pobożnym życzeniem jest, aby ci wszyscy o "kryształowej" przeszłości i "nienagannej" etyce zrobili chociaż część tego czego On dokonał. Nawet z zachowaniem proporcji długości życia. Dla mnie hrabia Dzieduszycki pozostanie wielkim człowiekiem renesansu. Wiele osób poczytywało sobie za najwyższy zaszczyt, jeśli mogli zwracać się do niego per Tunio. To nobilitowało ich w środowisku. Ja takiej okazji nie miałem, co wyznaję z bólem.

Kto nie chce, niech się ze mną nie zgadza.
      • Gość: gogo Re: PiS i hrabia Dzieduszycki IP: *.e-wro.net.pl 05.11.06, 19:35
        Pan Hrabia, jest obecnie starszym czlowiekiem. Nie moge patrzec jak w telewizji
        drzacym glosem glosem przeprasza ludzi a grupa wyrostkow z Pis i lpr obrzuca go
        blotem. Troche klasy i szacnuku! Pozatym miejmy wzglad na to, ze habia podpisal
        zgode w latach 40tych! wtedy szalalo NKWD oraz UB. Arystokratow rozstrzeliwano,
        bal sie, grozila mu smierc, a to byl jedyny sposob aby mogl przezyc.
        • i.mojojojo Re: PiS i hrabia Dzieduszycki 05.11.06, 19:42
          Ku.. zawsze pozostanie kurwą, zapytaj się ile osób przez niego cierpiało.
          • Gość: ed Re: PiS i hrabia Dzieduszycki IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.11.06, 00:00
            "Ku.. zawsze pozostanie kurwą" - wlaśnie to potwierdziłeś/aś
          • Gość: poiu Re: PiS i hrabia Dzieduszycki IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.11.06, 17:13
            Ładnie to ująłeś. Uważam tak samo. Życie jednak pisze scenariusze dla tych zakutych łbów nie do pojęcia.
            Pierwsze tez słyszę, że ktos przez niego cierpiał.
            Ale a propos tych "k.rew", to jak się zapatrujesz na wypowiedzi dwóch purpuratów, którzy zamykają usta pewnemu księdzu ? Kto jest większą k.wą - ten co donosił, czy ten który teraz chce to zatuszować ?

Jednego jestem pewien; gdybyś miał odrobinę tego k.stwa, które ma W.Dzieduszycki, byłbym twoim dozgonnym fanem.
    • mister1 Re: PiS i hrabia Dzieduszycki 06.11.06, 17:28
      Ktos z mojej rodziny przez dlugie lata byl podwladnym Hrabiego ( w mlynach),
      Dzieduszycki byl zawsze super uczciwym i dobrym czlowiekiem i nikomu nie zrobil
      najmniejszej krzywdy.
      • i.mojojojo Re: PiS i hrabia Dzieduszycki 07.11.06, 12:45
        O ilu jeszcze sprawach niesłyszeliście? Jeśli człowiek jest człowiekiem honoru
        to bezwzględu na okolicznośći nim zostaje i niepodjemuje współpracy z zaborcą
        jakim był ZSRR oraz jego aparatem represji.
        Szkoda, że na Was nie donosił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka