Dodaj do ulubionych

WM - byłam i slyszałam

IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.11.06, 20:11
Po I turze wyborow "mądre glowy" ze wspólnego miasta z którym też jestem
związana, obmyślały strategię dzialania na najbliższe dwa tygodnie. Ktoś
wymyślił że skoro jeleniogórzanie okazali dużą niechęć w stosunku do
dzisiejszej wladzy, dobrze byłoby to wykorzystać. Tak więc zapadła decyzja o
rozglaszaniu informacji o dogadaniu się PO z SLD w JG i jakoby Kusiak mial
zostać vice. Powiem od razu że nie twierdze czy do koalicji z sld dojdzie czy
nie ale WM nie ma żadnych informacji na ten temat ani podstaw żeby tak
twierdzić. Rozglaszanie takiej plotki jest przemyślaną strategią mającą na
celu zniechęcenie ludzi przeciwnych dzisiejszym rządom do głosowania na M.
Obrębalskiego. Uważam takie zachowanie za wysoce nieetyczne, niezgodne z ideą
WM, które powinno zdobywać poparcie działaniami pozytywnymi a nie
falszowaniem rzeczywistości. Jednocześnie WM mając niewielką liczbę głosów w
radzie podejmuje proby dogadania się z PO tak aby w razie wygrania Sajnoga
zapewnić większość głosów w radzie (propozycja vice dla Obrebalskiego).
Informacja taka prawdopodobnie rownież pojawi się niedlugo na forum
publicznym, co w zalożeniu "strategów" ze WM ma zniechęcić lewicowych
wyborców do udzialu w wyborach i odebrać ten elektorat M. Obrębalskiemu. Jak
państwo widzą WM uderza na dwóch frontach. Jestem zniesmaczona tym tak
obludni mogą być liderzy ze WM, obserwując ich w ostatnich dniach mozna
odnieść wrażenie że liczy się tylko stołek a cel uświeca środki. Szkoda ze
organizacja w którą wierzylam tak mnie zawiodla. Uważam też że mimo mojej
sympatii do WM (ludzi a nie liderów) lepszym prezydentem będzie M.
Obrębalski, gdyż ma on ku temu po prostu wiedzę. M. Sajnog jakkolwiek
sympatyczny człowiek zostal do tego towarzystwa wciągnięty niejako "na siłe"
i parę miesięcy temu nikt we WM nawet nie rozważał tej kandydatury, a wielu
członków go nie znalo. Co sie zmienilo przez te dwa miesiace, czyżby w tym
czasie M. Sajnog uzyskal nagle kometencje do zarządania miastem???

PS. Nie będę odpowiadać na żadne szkalujące posty, uprzedzając zarzuty nie
mam nic wspolnego ze sztabem PO, jestem zwyklym wyborcą, ktory co nieco
zaobserwował.
Obserwuj wątek
    • Gość: do zasmuconej Re: WM - byłam i slyszałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 20:21
      Brawo zasmucona, teraz to 5 na egzaminie u Obrębalskiego jak nic!!!!!!
      P.S. Do PO- uważajcie na koleżankę, radzę przy niej rozmów nie prowadzić, bo
      kobieta zmienną jest.
    • Gość: gustaw Re: WM - byłam i slyszałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 20:39
      No i znów jak w czasach PRL-u, donosiki, tajni agenci....
      No ale jakich metod, można spodziewać się PO-czerwonych.
      Wstyd, żenada- teraz Pan Obrębalski, zapomnij Pan o moim głosie.
      • Gość: czlonek Re: PO - byłem i slyszałam IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.11.06, 20:44
        Ja slyszalem z ust M Obrebalskiegozupelnie inna śpiewkę. Tak stara jak świat.
        ZObaczysz zasmucona co sie stanie jak MO wygra. Kto bedzie wickiem mysle z
        kusiak. i takie mam informacje. na potwierdzneie tego powiem o wlasnie takim
        dylemacie ktory ,maja czlonkowie PO. Aha a kiedy to ci niby liderzy z WM tak
        mowili? Ja jestem na kazdym spotkaniu (nie popieram Obrebalskiego ale popieram
        PO) i nic podobnego nie slyszalem
      • Gość: Renata Re: WM - byłam i slyszałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 21:35
        Koleżanka ma ambicje dorównać RENACIE BEGER.
        Niestety nieudolnie, tamta przynajmniej ma dowody w postaci taśm.
      • Gość: tomek_jg Re: WM - byłam i slyszałam IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.11.06, 15:58
        brawo Pani zasmucona. a kiedy Pani wymieniała aparat słuchowy? może już czas???
    • Gość: ale bzdury Re: WM - byłam i slyszałam IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.11.06, 21:11
      ale bzdury
    • Gość: zasmucona Re: WM - byłam i slyszałam IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.11.06, 22:50
      myślę że nie ma co sie wyzywać, jeszcze tydzień i będzie po wyborach, fakty
      powiedzą same za siebie, zobaczymy kto mial racje, mam nadzieje, że kto by nie
      wygral będzie dzialał na korzyść miasta, bo o to tu chyba chodzi
      • Gość: burek PO jest dogadane z SLD, WM nie ale IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.06, 00:15
        Po wyborach jeśli wygra PO wickami będą Malczukowa i Łużniak, szef rady Tomera
        lub Kusiak. Jeśli wygra WM to dogada się po wyborach z PO, i jeden wicek to
        Prystrom a drugi to Obrębalski a szef rady Łużniak, zastępca szefa rady to
        Ragiel i Ładziński.
        Zaskoczeni? Ja nie i sam słyszałem nagrane rozmowy tych grup.
        • Gość: Pablo Re: PO jest dogadane z SLD, WM nie ale IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.11.06, 01:20
          PO cichu mam nadzieje na koalicję PO+WM+PiS + może Pani Czernow, wówczas układ byłby czysty i sympatyczny... Tym sposobem odsunięto by dotychczasowych czerwonych i zakładam, że szło by się dogadać. Jedna tylko rzecz mnie boli :) Dlaczego WM używa tak czarnej kampanii przeciwko PO, własciwie znajac obecna sytuację (nie wazne kto wygra i tak Rada ma dalej 23 członków, a moze wartoby patrzeć dalekowzrocznie?).

POzdrawiam serdecznie
          • Gość: ludwik.k Re: PO jest dogadane z SLD, WM nie ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 09:49
            A zasmucona to niby się z choinki urwała? I nie jest to część czarnej,
            obżydliwej kampanii Platformiaków.
            Głosowałem w I turze na Obrębalskiego, ale błąd swój zrozumiałem i w II turze
            poprawię.
            Ludwik.k
            • Gość: burek Re: PO jest dogadane z SLD, WM nie ale IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.06, 10:39
              Zobaczcie tylko na skład przyszłej Rady Prezydenckiej p. Sajnoga, to będziecie
              wiedzieć jakich radnych PO już straciła zanim jeszcze wystartowali w wyborach.
              Jeśli wygra WM to powyjmuje radnych PO jak tylko zechce i tak samo będzie jak
              wygra PO. WM jako opozycja nie ma racji bytu, ktoś w to towarzystwo wsadził dużo
              kasy i na pewno nie będzie finansować go przez kolejne cztery lata z czystej
              przyjemność (ta osoba może mieć dobre intencje i chcieć zmian w Jelelniej Górze
              ale w opozycji to raczej marnie im pójdzie).

A co do PiS i Czernow to kto ich będzie potrzebować? 7+5 to 12 a 12> 23/2 więc?

Szanujcie naszą inteligencję sztabowcy PO i WM, wiemy co jest i co będzie.
              Jak napisałem wcześniej ja tak ich obu lubię, że na obu zagłosuję ;)
              • Gość: ciepliczanian Re: PO jest dogadane z SLD, WM nie ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 10:55
                Jesli chodzi o czarny PR zastanawiam mnie jedno. Skoro kandydatów jest dwóch.
                To kto kolportuje czarną ulotkę na Miłosza SAjnoga? Wczoraj widzialam jak na
                Placu Piastowskim jacys mlodzi ludzie po ciemku rozrzucali ją na klatkach. Na
                moją reakcję szybko uciekli. To był paszkwil wyjatkowej tresci. Komu dzisiaj
                zalezy zeby opluc Sajnoga? CHyba tylko kandydatowi PO?
                • Gość: NIE TYLKO Re: PO jest dogadane z SLD, WM nie ale IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.11.06, 11:15
                  NA PLUCIU NA MIłOSZA ZALEżY TEż KUSIAKOWI
                  JAKBY NIE ZAPRZECZALI Są W ZWIąZKU EMOCJONALNYM Z MO
                • Gość: Somebody Re: PO jest dogadane z SLD, WM nie ale IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.11.06, 13:23
                  A mozesz zamiescic tresc owej ulotki??
                • Gość: ludwik.k Re: PO jest dogadane z SLD, WM nie ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 14:14
                  Proszę ową ulotkę zachować i pokazać Tuskowi, jak przyjedzie do JG, klepać
                  sojego kandydatana prezydenta po plecach.
                  • Gość: lex Re: PO jest dogadane z SLD, WM nie ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 17:54
                    Czarna kampania jest zainteresowane PO bo kto inny jest w w stanie w tej chwili
                    ja rozkladac. Kto ma w tym interes? PO? Kusiak? Jesli Kusiak to dlaczego?
                    • Gość: odpowiedz Re: PO jest dogadane z SLD, WM nie ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 18:44
                      www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=301040899&size=o
                • Gość: lukasz Re: PO jest dogadane z SLD, WM nie ale IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.06, 20:07
                  Czarna Ulotka to specjalność Kusiakowej kuchni... Sporo strachu musi być wśród tych kucharek sporo
                  ciągle ją przyrządzają.....
      • Gość: lukasz Re: WM - byłam i slyszałam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.06, 20:03
        Aż trudo uwierzyć. Byłem pare razy w lokalu WM i wiem że sprawy takiego kalibru jak strategia kampanii
        omawiane są w zamkniętym, osobnym pomieszczeniu, w najściślejszym gronie. Wątpie, żeby nawet osoba
        pracująca we WM miała szanse słuchać takich ustaleń.

pzdr
        PS raczej kiepska praca u mnie najwyżej ocena mierna.
        • Gość: zasmucona Re: WM - byłam i slyszałam IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.11.06, 20:19
          żyj dalej w swoim przeświadczeniu, zresztą nie zamierzam nikomu nic udowadniać,
          fakty mówią same za siebie.
    • Gość: zasmucona Re: WM - byłam i slyszałam IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.11.06, 13:32
      no i co, już WM się mizia do PO bo wie ze bez jej poparcia nic nie zrobi w
      mieście, co za zakłamani ludzie, o wszystkim decyduje prystrom, sajnog dzwoni
      do niego z każdą pierdołą, jestem przerażona jak ten człowiek jest
      niesamodzielny, żenujące panie Sajnog czy pan nie widzi że prystrom panem
      manipuluje i że jest pan faktyczną marionetką
      • Gość: l-t bycie marionetką widać się opłaca IP: 193.109.212.* 20.11.06, 13:42
        na fali antykusiakowszczyzny otumaniony ciemny lud kupi sajnoga i w jeleniej
        zacznie się mob rules ;) przykra sprawa, ale całe te wm z założenia miało
        przynieść sukces prystromowi... przeraża mnie ten upór w marszu po władzę
        r.prystroma... przecież on oprócz swoich 150 kg nie ma nic do zaoferowania!!!
        • Gość: maks Re: bycie marionetką widać się opłaca IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.11.06, 15:26
          a gdzie ty zasmucona widzials sajnoga dzwoniacego? TYLKO SAJNOG. Obrepalskiemu
          podziekumey mowiac gromkie NIE
          • Gość: zasmucona Re: bycie marionetką widać się opłaca IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.11.06, 19:16
            ja w przeciwieństwie do ciebie widzialam nie raz, jak nie wierzysz to poproś
            sajnoga o biling, gwarantuje że najczęstszą pozycją będzie numer prystroma.
            • Gość: lukasz Re: bycie marionetką widać się opłaca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.06, 20:12
              A ja osobiście nie widziałem ani razu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka