Dodaj do ulubionych

"Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę"

IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 25.03.07, 12:59
...powiedział lider SLD, były premier i były marszałek Sejmu, Józef Oleksy.
Wątek z tym cytatem powinien zawsze być w czołówce na forum. Dla pamięci.
Wielu o tym wiedziało, dla wielu było to oczywiste.
Teraz potwierdził to ten, który wiedział najlepiej.
SLD musi znikąć ze sceny publicznej.

Zapamiętajmy więc: SLD to sitwa, która miała Polskę w dupie. W tej kwestii
wierzę J.Oleksemu bez zastrzeżeń.
Czy ktoś z wałbrzyskich, forumowych "lewicowców" ma teraz na tyle
bezczelności i bezwstydności aby stwierdzić, że nadal popiera SLD?

Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.03.07, 13:05
      cóż nie wypada nie dołożyć Kwaśniewskiego który po tym jak Oleksy nazwał go
      złodziejem i nazwał po imieniu skąd ma pieniądze, nazwał go nie kłamcą tylko
      zdrajcą
      • Gość: SzinBet Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 25.03.07, 13:10
        Dokładnie.
        "Ch..j ostatni, krętacz, oszust, kretyn, zdrajca" - tak nawzajem o sobie mówią
        Oleksy i Kwaśniewski. Wypada im tylko podziękować, że przypomnieli nam, kim
        są...czym jest całe SLD...
      • jabara Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" 25.03.07, 13:47
        Skad wy sie analfabeci wzieliscie. Slowo zdrajca mialo ten kontekst,ze Oleksy
        gadal bzdury czyli nieprawde, w rozmowie prywatnej. Czyli obrzucal g.....em
        wlasnych kolegow. I dlatego kwasniewski uznal go za zdrajce. jezeli Ty masz
        przyjaciela i dowiesz sie, ze on przed kims obrabia ci tylek, opowiadajac
        plotki czy sam swiadomie opowiada swoje chore wymysly. To czy nie uznasz go za
        zdrajce? Zdradzil Ciebie, a nie wasze jakies interesy. Czy to tak trudno
        zrozmumiec.
        • Gość: ... Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.03.07, 13:53
          niestety ty i tobie podobni nie macie pojęcia czym jest prawdziwa przyjaźń,
          fakt że tyle siedzieli przy stołkach to smutna prawda, pociesza jedynie tylko
          to że to już ostatni kwik przedśmiertny
          • jabara Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" 26.03.07, 12:23
            taaak. Tylko tacy jak ty macie pojęcie o przyjaźni. Już to zdanie dyskwalifikuje
            cie jako czlowieka zdolnego do przyjaźni, bo aby sie przyjaźnic z kims, trzeba
            nie tylko o tym mówić, ale czynić. A ty tego nie jestes w stanie widocznie
            pojąc. Nie chciałbym byc nawet twoim znajomym.
            • Gość: ... Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.03.07, 12:34
              nawet nie sięgniesz, nie masz się co wysilać
      • Gość: ... "aktualna" strona wałbrzyskiej lewicy..:) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.03.07, 21:58
        socjaldemokracja.walbrzych.pl/
    • jabara Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" 25.03.07, 13:32
      Twoja wypowiedz swiadczy, ze albo cierpisz na dosyc czesta w Polsce
      przypadlosc analfabetyzmu wtornego / umiesz czytac, ale nie potraisz zrozumiec
      sensu napisanych zdan /, albo:
      - nie znasz kontekstu wypowiedzianych slow
      - nie nie masz podstawowej wiedzy dotyczacej zachowan czlowieka
      - nie slyszales lub nie czytales stenogramu z tych rozmow.
      Nie chce mi sie tematu rozwijac, bo zdaje sbie sprawe, ze rozmowa miedzy nami
      przybierze postac rozmowy czlonka plemienia Zulusow z Chinczykiem z Kantonu,
      gdzie kazdy bedzie gadal w swoim jezyku. Powiem Ci jedynie, ze:
      - kwestie o sitwie co ma Polske w du.... wypowiedzial Gudzowaty
      - Oleksy w pewnym momencie powtorzyl te slowa, ale z tonacji glosu wynika
      jednoznacznie, ze mowi to ironicznie.A Ty uznales to za ideowe przeslanie
      polskiej lewicy. Szkoda gadac. Wyrwane z kontekstu slowa, takim jak Ty, sluza
      do niezdrowej podniety. I tak nie zrozumiesz o co tu chodzi, ale szkoda mi
      czasu aby edukowac prawicowy beton.
      • Gość: gość Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 16:14
        To jest typowe rozumowanie czerwonych, oni zawsze mieli na wszystko
        wytłumaczenie. A ich poziom rizumowania zawsze róznił się od pozostałej
        tej "ciemniejszej" w ich rozumowaniu części społeczeństwa. Ludzie bez ambicji i
        honory!!!!!!
        • jabara Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" 26.03.07, 12:29
          Chyba nie wiesz, że wszystko na tehj ziemi ma swoje wytłumaczenie. I tylko -
          niestety- ta "ciemniejsza" strona społeczeństwa / jak to sam nazwałeś / nie
          potrafi tego zrozumieć.Sam się plasujesz po tej ciemnej stronie, z jednego
          choćby tylko powodu. Zamiast podjąć merytoryczna dyskusję, z braku argumentów
          lub umiejętności dyskutowania ograniczasz się do inwektyw o "braku ambicji i
          honoru". Twoja ambicja wyraźnie zadowoliła umiejętnością klikania na klawiaturze
          komputera a honor ogranicza się do chamskiego traktowania mających inne niz ty
          zdanie. To odrobine za mało, aby równać się z czerwonymi. Za mały jesteś.
          Intelektualnie chyba też. Opieram się na tym co napisałeś, ale chyba się nie mylę.
          • Gość: Gość Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 21:42
            Jeżeli się chcesz oprzć intelektualisto to nie natym co napisane a na lasce.
            Jeżeli bronisz honoru czerwonych to pokarz mi takiego w naszym mieście, od razu
            przeproszę.
            • jabara Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" 27.03.07, 12:17
              Ale śmieszne, strasznie zabawne. Natym pisz esię osobno /na tym /.
              • Gość: GOść Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 21:22
                Twój poziom jest na prawdę czerwony. Żeby uczyć kogoś trzeba samemu posiąść
                wiedzę. Sprawdź swoje błędy. Każdy "honorowy i uczciwy" czerwony wytłumaczy
                sobie. Tak robili wiele lat i zniszczyli wielu wartościowych ludzi.
    • Gość: SzinBet Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 25.03.07, 14:17
      Prof. Zybertowicz celnie zauważył: Kwaśniewski nie nazwał Oleksego mitomanem
      czy megalomanem, ale ZDRAJCĄ. A to ogromna, jakościowa różnica! Zdradzić można
      tylko coś, co jest prawdą...
      • Gość: komuna Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.03.07, 15:18
        Niech zyje SLD ! A wam czarne siurki kij w odbyt ! :D
        • Gość: kloszard Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.03.07, 16:06
          Kiedyś premier Rakowski opowiadał dowcip ze zjazdu PZPR, kiedy podczas rozmów
          jeden z towarzyszy zwrócił uwagę koledze- Masy robotnicze nie są takie mądre jak
          o nich mówimy.
          Na co padła błyskawiczna riposta;
          - ale nie są też tak głupie jak o nich myślimy !
          • Gość: swojak Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 17:41
            zobaczycie lewica sie jeszcze podniesie, juz bez takich zawodnikow jak
            oleksy,ale z mlodymi preznymi, wystarczy tylko spojrzec na to co robia pisiory
            i platformersi na przykladzie walbrzycha, do boju lewico
            • Gość: Kloszard Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.03.07, 18:24
              Lewicę - tak jak związki zawodowe- należy zbudować od podstaw.
              Lewicę wyrżnięto na syberii i peerelowskich kazamatach. PZPR nic wspólnego z
              lewicowością nie miała
              zwiazki zawodowe zarżnięte przez Jaruzelskiego ,Wałęse i ich sitwy.
              W czasach budowy drapieżnego i prymitywnego kapitalizmu w Polsce brakuje
              prawdziwej lewicy i zwiazków zawodowych. Na tym polegała zdrada elit przy
              okrągłym stole. POLSKA POTRZEBUJE PRAWDZIWEJ LEWICY I NIEZALEŻNE ZWIĄZKI ZAWODOWE-
              brakuje ich na polskiej scenie.
              • Gość: pułkownik zuber Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.03.07, 19:44
                możecie pisać co chcecie, zaczną ubeki rejonowe sypać to się w gacie posracie
                • Gość: pleban Re: do pułkownika Zubera IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.03.07, 20:20
                  Możesz pisać co chcesz i na ciebie przyjdzie czas, kiedy odbyt da znać o sobie.
                  • Gość: ojciec prowadzący Re: do pułkownika Zubera IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.03.07, 20:27
                    na szczęście ja rzadzę swoim, podczas gdy twoim rzadzą inni
    • Gość: różowy Re: "Moja sitwa i owszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 20:53
      Oj Ty biedo umysłowa, lewicowość to poglądy, a nie zaraz
      przynależność partyjna. D**a Ci się trzęsie jak wszystkim
      pisiorom, bo lada moment zaczniecie zżerać legitymacje
      prawie sprawiedliwej IV RP.
      W polityce tak już jest, że ludzie o określonych poglądach
      wstępują do organizacji tym poglądom bliskich. Tak to już jest.
      www.matka-kurka.net/
      Wybiera się mniejsze zło, bo ideałów nie ma.
      • Gość: wnuczek biegający Re: "Moja sitwa i owszem IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.03.07, 20:56
        > W polityce tak już jest, że ludzie o określonych poglądach
        > wstępują do organizacji tym poglądom bliskich. Tak to już jest.
        > Wybiera się mniejsze zło, bo ideałów nie ma.

brawo za te słowa, bycie kurwą trzeba mieć w naturze
    • Gość: lena Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.03.07, 21:04
      Teraz PiS ma, SLD miało, PO bedzie miec, LPR ma, Samoobrona ma......
      A i tak chodzi o biznes i duże pieniądze. TKM jest, było i będzie.
    • Gość: Piko Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 15:23
      Mam lewicowe poglądy, ale na Boga, w Polsce nie ma lewicy, a SLD to partia
      kolesi, tak jak i inne.
      • karbat Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" 27.03.07, 12:15
        Gość portalu: Piko napisał(a):

> Mam lewicowe poglądy, ale na Boga, w Polsce nie ma lewicy, a SLD to partia
        > kolesi, tak jak i inne.

masz lewicowe poglady na Boga

lewica ma tyle wspolnego z Bogiem co Bog z nía
        socjaldemokraci sa librealni wobec Boga ;)
        • jabara Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" 27.03.07, 12:22
          Widzę, że nie rozróżniasz lewicy od komunizmu. Ja jestem wprawdzie ateistą, ale
          czyjaś wiara mi nie przeszkadza. Przeszkadza mi jedynie religijny fundamentalizm
          / nie zaleznie od rodzaju religii /. To kmomunizm był antyreligijny. Socjalizm
          nigdy.
        • Gość: Piko Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 15:34
          To był żart,dzięki Bogu jestem ateistą!
      • jabara Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" 27.03.07, 12:19
        Zgadzam się z Tobą całkowicie. SLD to centrowa partia liberalna, która nie
        wiadomo dlaczego uparła się określać jako lewicowa. Mam lewicowe przekonania,
        ale do SLD nigdy nie należałem. W ogóle jestem bezpartyjny.
    • Gość: jura57 Re: Jurand Odnowiciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 15:28
      No "SzinBet"-pełna klasa, pełna klasa!
      Po przeczytaniu Twoich wypocin mam wrażenie, że pisał to Jurand(pozwoliłem
      sobie skorzystać z tej postaci kolokwialnie nie zaś merytorycznie) po "wizycie"
      w Malborku. Ślepy miemowa, który w szoku pourazowym próbuje bić wszystkich. Tyle
      tylko, że na oślep.
      Jeżeli zadałbyś sobie odrobinę trudu to zauważyłbyś, że liderem w tej
      organizacji od dłuższego już czasu jest pewien młody człowiek. Liderem zaś
      ogólnie pojmowanej lewicy był pełniący poprzednie dwie kadencje prezydent,
      próbujący obecnie wskoczyć na konia, którego jeszcze nie podstawili.
      Zastanawiająca jest również Twa głęboka wybiórczo wiara w słowa drinkującego
      frustrata dłuższy czas nie bywającego w tzw. głębokiej i wielkiej polityce. Z
      pewnością wiara ta nie osłabła po słowach potentata gazowego, który niewiele
      wie o "nagraniach" w swoim domu i firmie.
      Ach ta polityka. Płuka niektórym mózg i miesza w rozumku.
      • Gość: zbój leśny Re: Jurand Odnowiciel IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.03.07, 15:33
        > że pisał to Jurand(pozwoliłem
        > sobie skorzystać z tej postaci kolokwialnie nie zaś merytorycznie po "wizycie"
        > w Malborku. Ślepy miemowa, który w szoku pourazowym próbuje bić wszystkich.
        > Tyle tylko, że na oślep.

puścił wolno prześladowcę, z powrotem do szkoły a potem dopiero pouczać innych
        • Gość: Sade Re: Jurand Odnowiciel IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.03.07, 15:56
          Komunizm był religią XX wieku tak jak faszyzm, obie ideologie miały swoich bogów.
          Oleksy powiedział tylko część prawdy o SLD , za wcześnie się upił !
          Polsce potrzeba lewicy ale nie poczwar postkomunistycznych, buców i krętaczy.
          Ja wiem , że to problem -bo pezetpeerowcy są i w PO i PiSie, w SLD i Samoobronie,
          w LPR i LiD, zawłaszczyli sobie Polskę w 1945 roku i żyjemy teraz w tej
          karykaturze zwanej Rzeczypospolitą.
        • Gość: jura57 Re: Kubuś Puchatek - właścicielem lasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:38
          Korekta błędu oraz uzupełnienie wyjaśniające dla "zbója leśnego":
          "Slepy niemowa...." Od tego akapitu odnoszę się do Szin Bet nie zaś do postaci
          Juranda i jego postępowania. Jeżeli nie potrafisz rozróżniać słowa
          merytorycznie od kolokwialnie, to do szkół powinien wędrować kto inny.
          Polecam szczególnie "korki" z polskiego. Może coś dadzą. Nie zapomnij o
          czytaniu ze zrozumieniem. Ale to jest dopiero trzecia klasa.
          P.S
          Wszelkie książki czytuję ze zrozumieniem.
          • Gość: zbój leśny Re: Kubuś Puchatek - właścicielem lasu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.03.07, 16:45
            cóż, chciałeś błysnąć elokwencją a wyszło jakbyś w jednej ręce trzymał książkę
            a w drugiej krowę na postronku
            • Gość: jura57 Re:Leśny Latarnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 17:09
              Ha! Ha! Ha! Mam zajady dwa i nie mogę się śmiać.
              Cóż powiedzieć.
              Każdy wrzuca kamyczek z własnego ogródka.
          • Gość: jura57 Re: Kubuś Puchatek - właścicielem lasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 17:37
            Korekta błędu dotyczy wyrazu "miemowa". No cóż, nie ja go napisałem.
            Osobiście przyznaję się do wyrazu "czytuję".
    • Gość: SzinBet Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 31.03.07, 17:17
      tak jak mówiłem - up! :-)
      • Gość: Yee ZUS Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.03.07, 18:46
        Gość portalu: SzinBet napisał(a):

> tak jak mówiłem - up! :-)

SzinBet, ty jestes raczej down! :-)
        • Gość: diagnosta Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 19:10
          Mnie to wyglada na Zespół Downa.
          • Gość: wieslaw64 Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 13.04.07, 18:05
            Ludzie, piszecie nie na temat. Czy Wy wogóle wiecie o czym piszecie.
            • Gość: obserwator Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.04.07, 10:52
              Dlatego w Wałbrzychu ta sitwa przegrała 2 raz wybory,jeśli ludzi pamięć nie
              zawiedzie to 3 raz przegrają.J połączenie sił ze swoim największym wrogiem
              Rosiakiem-Dyduchowi nic nie da.
              • Gość: ja Re: "Moja sitwa i owszem, miała w dupie Polskę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 13:07
                Oj, nie byl bym taki pewny, jak sie polacza, to moze byc roznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka