Dodaj do ulubionych

Graficiarze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 22:09
dlaczego nie walczy sie z niszczeniem mienia przez graficiarzy? jak to
możliwe że mają stronę www i chwalą sie swoimi wybrykami w Wałbrzychu?
Obserwuj wątek
    • Gość: mlody Re: Graficiarze IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.07, 23:10
      Podaj adres, zaraz zhakujemy :)
      • Gość: wkurzony Re: Graficiarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 06:28
        twój mózg
        • Gość: mlody Re: Graficiarze IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.07, 11:19
          dajcie adres tej strony bo nie chce mi sie szukac. Kolesie niszcza elewacje to
          moze my zniszczymy ich stronke :)
          • Gość: Adam Re: Graficiarze IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 19.06.07, 11:40
            Mlody nie kozacz bo smiac mi sie chce z takich "hakerow" jak ty :DD Wez sie
            lepiej za odrabianie lekcji. Pa!
            • Gość: aaa Re: Graficiarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:50
              www.bkfonem.com
              • Gość: 101 Re: Graficiarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 12:29
                won z nimi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: Beatka Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 13:31
                  Ja też ma ich serdecznie dośc.Ich bochomazy są obrzydliwe i nie mają nic
                  wspólnego ze sztuką.Niszczą to ,na co czekaliśmy wiele lat.Chętnie bym takiego
                  kolesia wysprejowała po gębie.Jeśli graficiarze czytaja to forum (choc wątpie -
                  za wysoki poziom na ich małe móżdzki)to niech wiedzą ,że Wałbrzyszanie ich
                  NIENAWIDZĄ ,a ich bazgroły na budynkach świadczą o ich debilizmie na maxa.
                  • Gość: wałbrzyszanin Re: Graficiarze IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.07, 13:50
                    Gość portalu: Beatka napisał(a):

> Jeśli graficiarze czytaja to forum

Nie czytają. E dzień śpią, w nocy bazgrzą.
                  • Gość: dość tego! Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 18:52
                    jak to jest, że policja w ogóle na to nie reaguje, mają stronę www, podają
                    telefony, adresy emailowe, fotografują się z radiowozem itd itd. czy nie ma
                    metod, aby ich unieszkodliwić i utopić w beczce farby?
                    • Gość: momo Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 21:48
                      metody operacyjne
                  • Gość: Tristeek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 09:24
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: XYZ Re: Graficiarze IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.06.07, 14:47
      Wasz problem polega na tym ze mylicie graffiti z bazgrolami na byle jakiej
      bramie. Prawdziwe graffiti jest sztuka. I to pekna sztuka. Przejdzcie sobie np.
      miedzy garazami na Podzamczu a zobaczycie prawdziwe graffiti. Tylko zeby to
      oceniac to trzeba sie znac choc troszeczke.
      Jednak na te bazgroly na scianach reaguje dokladnie tak samo. Jakies prymitywne
      wyzwiska, autografy ktore malowane w 5 minut ciesza takiego kretyna przez kilka
      miesiecy.
      Prosze jednak nie porownujcie grafficiarza z klasa do jakiegos malolata ktory
      dorwal spray jednego koloru i pol dzielnicy jest tym obsmarowane. Zeby oceniac
      musiscie najpierw czegos sie dowiedziec o sztuce bo to niewatpliwie jest
      sztuka. Tylko jak zawsze zeby ja tworzyc to trzeba to potrafic a niestety nie
      kazdy sie na tym zna.
      Pozdrawiam
      • Gość: graficiarz Re: Graficiarze IP: 82.139.13.* 19.06.07, 14:53
        dokładnie..
        • adrian_marcato Re: Graficiarze 19.06.07, 15:35
          Nasz problem nie polega na zlym definiowaniu zjawiska graffiti.Nie definicja
          wazna tylko desygnat:)I chodzi o to ze jakies pajace bazgrza swoje bohomazy
          gdziekolwiek sie.A ze nie jest to graffiti?Coz, powiedzcie to tym pryszczatym
          konusom.Oni pewnie sadza inaczej.
      • Gość: kruczkowski Re: Graficiarze IP: 193.239.59.* 19.06.07, 16:46
        akurat te sraki na garażach to totalna padaka. albo ty jesteś ślepy, że tego nie
        widzisz, albo ktoś, kto to malował i takiego babola poczynił. wałbrzyskie
        grafiti = shit.
        • Gość: Julka Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 01:15
          Przepraszam bardzo ,ale bazgrolarze sami siebie nazywają graficiarzami,więc
          dlatego jedziemy po graficiarzach.
          • Gość: yes Re: Graficiarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 06:35
            bo oni podpisuja sie i nazywaja siebie artystami na stronie internetowej
            www.bkfonem.com
            • klyzu1 Re: Graficiarze 20.06.07, 12:58
              Witam jestem jedną z osób kierująca stroną www.bkfonem.com i chce wyjaśnić na
              początku kwestie naszych galerii zdjęciowych zamieszczonych na naszej stronie. Z
              tego co mi wiadomo, nie jest karane zamieszczanie zdjęć graffiti a jeśli jest
              to proszę również zająć się innymi stronami lub portalami na których znajdują
              się graffiti z innych miast. Nasza strona umożliwia po prostu ludziom
              zamieszczanie wszystkiego co dotyczy kultury HH w mieście W-CH, a graffiti
              niewątpliwie nią jest, nie będę tu wygłaszał morałów na temat czy jest to
              akceptowane i przez jaką grupę społeczną czy nie, bo nie o to mi chodzi,
              wyjaśniam że osoby zajmujący się graffiti mogą nadsyłać do nas swoje prace a my
              je zamieszczamy. Jesteśmy grupą HIP-HOPową zajmujemy się MUZYKĄ, a to jakich
              ludzi spotykamy lub z jakimi nawiązujemy kontakt to raczej osobna kwestia, którą
              podać można osobnej ocenie. Jeszcze raz podkreślam, że strona jest stroną
              dotyczącą MUZYKI HH, a graffiti to zjawisko występujące w bezpośrednim otoczeniu
              naszego środowiska, jak skateboarding, break dance,itp. nie każdy HipHopowiec
              lub skater (deskorolkarz, rolkarz, itp.) zajmuje się grafit lecz niewątpliwie
              zna któregoś z nich. POZDRAWIAM.
              • Gość: MO Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 22:11
                koniec z wami jestescie namierzeni, i wasze auta tez!
      • Gość: xyz Re: Graficiarze IP: 195.229.236.* 20.06.07, 16:55
        XYZ grafiti moze byc i sztuka,ale problem w tym coby malowac tam gdzie
        WLASCICIEL POZWALA,a nie tam gdzie i co sie chce!Ciekawe co bys powiedzial
        gdyby ktokolwiek wszedl do Twojego mieszkania i zaczal cokolwiek malowac po
        scianach nie pytajac o zgode?
        • Gość: sekator Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 22:26
          obcinać łapy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: xyz Re: Graficiarze IP: 195.229.236.* 20.06.07, 16:55
        XYZ grafiti moze byc i sztuka,ale problem w tym coby malowac tam gdzie
        WLASCICIEL POZWALA,a nie tam gdzie i co sie chce!Ciekawe co bys powiedzial
        gdyby ktokolwiek wszedl do Twojego mieszkania i zaczal cokolwiek malowac po
        scianach nie pytajac o zgode?
    • szefowa_bufetu Re: Graficiarze 20.06.07, 16:16
      Jakiś półgłówek w tym wątku napisał, że trzeba odróżniać bohomazy od graffiti,
      które jest "sztuką". Chłopie ( i inni podobnie myślący ), przecież to nie ma
      znaczenia czy to "sztuka" czy nie. Ważne natomiast jest to, aby "artysta" miał
      zgodę na malowanie od właściciela elewacji, budynku, garażu czy płotu.
      Jeśli takiej zgody nie ma to nawet Jan Matejko nie ma prawa tego robić.

Pozdrawiam.
      • Gość: pytacz Re: Graficiarze IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.07, 16:48
        Słusznie. Ja także nie życzę sobie oglądać Bitwy pod Grunwaldem namalowanej na
        zabytkowym budynku dworca PKP W-ch Miasto. Jeżeli nie macie nic na sumieniu, to
        dlaczego zawsze spie..cie przyłapani na gorącym uczynku?
        • Gość: jolka Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 23:53
          jeśli to ma być sztuka to ja tego kompletnie nie rozumiem(pewnie nie ja jedna).
          Nie musicie nas uszczęsliwiać na siłe ,nikt nie ma ochoty oglądać dzień w dzień
          waszych "dzieł".Malujcie sobie na własnych budynkach,na własnych ścianach i
          zachwycajcie się SAMI.
          • Gość: pol Re: Graficiarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 06:57
            własnie, masz rację, a tego kłyża to do ciupy i niech czysci wszystko w miescie
            • Gość: ANTY Akcja "TOY" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 08:54
              Nic tylko kupić najtańszy spray w mieście za 5PLN i skreślać te "graffiti", na legalu, najlepiej niech ludzie widzą, niech policja widzi, niech władze miasta widzą, że się z tym niezgadzamy... pozdrawiam... a i jeszcze co do kolesia co prowadzi tę stronkę BKFONEM, sam tam zamieszczasz te zdjęcia, więc skoro są tam pokazane nielegalne wrzuty, za które jest ustawowo kara, to też Policja może się Ciebie czepić i o to się postaram PS jak byś pytał dlaczego Ciebie, to co? czyli można zamieszczać, promować na własnych stronach zdjęcia np pokazujące morderstwo... no i nie chodzi tu o np o youtube bo tam ludzie sami wrzucają i jest adnotacja w "umowie" z Youtube, że właściciel strony nie odpowiadaja za to itd...
              • Gość: jiiiiiiiiiiiiii Re: Akcja "TOY" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 09:05
                "Nic tylko kupić najtańszy spray w mieście za 5PLN i skreślać te "graffiti", na
                legalu, najlepiej niech ludzie widzą,
                niech policja widzi, niech władze miasta widzą, że się z tym niezgadzamy...
                pozdrawiam... a i jeszcze co do kolesia co
                prowadzi tę stronkę BKFONEM, sam tam zamieszczasz te zdjęcia, więc skoro są tam
                pokazane nielegalne wrzuty, za które
                jest ustawowo kara, to też Policja może się Ciebie czepić i o to się postaram
                PS jak byś pytał dlaczego Ciebie, to co?
                czyli można zamieszczać, promować na własnych stronach zdjęcia np pokazujące
                morderstwo... no i nie chodzi tu o np o
                youtube bo tam ludzie sami wrzucają i jest adnotacja w "umowie" z Youtube, że
                właściciel strony nie odpowiadaja za to
                itd.."-DEBIL....porownanie grafitti do morderstw-buehehehehhehehe ile ty masz
                lat 14 pomysl troche ... na calym swiecie sa zdjecia z nelegalnego malowania i
                oczywiscie w wiekszosci panstw grafitti jest posztrzegane jako sztuka ale
                oczywiscie polska mentalnosc i nietolerancja ... niech jeszcze tylko
                jednojajjowcy i roman zakaza sprzedazy farb....bueheheheh zenujace forum....

• klyzu1 Re: Akcja "TOY" 21.06.07, 18:13
                  Słuchajcie jeśli jesteście tacy nieskazitelni???? Porównujecie nasze galerie z
                  zamieszczaniem zdjęć morderstw to znaczy, że jesteście tak świetni aż
                  przezroczyści i nie macie nic na swych sumieniach, szanowni obywatele. Dla was
                  grafit to wandalizm i łamanie prawa, owszem ale to jest właśnie graffiti.
                  Niedługo będą teletubisie zakazane wiec proponuję pozbyć sie CD (jeśli macie
                  dzieci) bo jeszcze przypadkiem jakiś donosiciel (,,typu jak wy") poinformuje
                  organy ścigania , że macie pedofilskie taśmy w domach. to że zamieszczam zdjęcia
                  nie znaczy że jestem świadkiem ich powstawania a ich posiadanie, nabycie już
                  wyjaśniałem, jak chcesz mi udowodnić że tam jestem skoro mnie NIE MA co??? (nie
                  musisz mi wieżyć ale o dowody poproszę?? panowie)Ciekaw jestem ,,szanowny
                  obywatelu" ile ty posiadasz rzeczy, których w świetle prawa nie powinieneś mieć
                  w swym domu. Chcesz walczyć z graffiti wyjdź na ulicę i czekaj na któregoś z
                  nich i złap go za rękę albo spróbuj wpuścić mu w pier...ol. O co chcesz ty mnie
                  oskarżać, że moimi znajomymi mogą być ewentualni grafficiarz od , których
                  dostałe zdjęcia ????? Ja się nie interesuję czy ty na tirówy jeździsz czy
                  oglądasz jakieś świństwa czy pisząc swoje żenujące teksty używasz oryginalnego
                  WIndows-a. Daj oddychać.
                  Nasza strona publikuję to co nadsyłają ludzie z miasta jeśli ktoś wyśle jak
                  jeździ na desce w parku w Szczawnie Zdrój na dechach to to zamieszce bo to
                  prośba będzie i mi to nie przeszkadza że typ tam jeździ. A ty mi tu kruczków
                  szukasz że mam sobie napisać, że nie ponoszę odpowiedzialności. jak mam ponosić
                  jak mnie tam nie ma! Przykład taki.
                  To że zblokuje ktoś stronę nie zaprzestanie powstawaniu graffiti.
                  W Polsce wszystkie pomysły są od du..y strony.
            • Gość: jiiiiiiiiiiiiiii Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 09:00
              www.maclaim.de - i konec tematu,ludzie wypowiadacie sie na temat malowania jak
              byscie byli krytykami sztuki nie wiedzac o czym mowicie..jak by kazdego artyste
              oceniac po tym jak tworzy to raczej pollock warhol czy dali o ile wiecie kim
              oni sa zjechani by zostali na jakims forum z polski...
              • Gość: nooo Re: Graficiarze IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.06.07, 10:03
                hahah gdy czytam te wszystkie wypowiedzi przeciwnikow graffiti to przychodzi mi
                do głowy jedna myśl: ale ci ludzie są ograniczeni.. eh.. :)
                • Gość: Anonim [...] IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.07, 10:48
                  • Gość: Anonim Re: Graficiarze IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.07, 10:52
                    I jeszcze jedno. Na garażach przy Podwalu jest reklamowana strona internetowa
                    www.bladoniebiescy.costam.pl a jej adminem jest niejaki Tomasz Maryniak. Może
                    by tak zajęła się nim policja? Ten koleżka jest także autorem wlepek Górnika,
                    którymi są oblepiane autobusy, przystanki i inne miejsca w naszym mieście. To
                    też sztuka? Bo dla mnie wandalizm.
                    • Gość: bzdura [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 23:23
                      • Gość: Anonim Re: Graficiarze IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.07, 00:16
                        Tomasz Maryniak się odezwał?
                  • Gość: ANTY do jiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 10:56
                    Chodziło mi o to że czy komuś porysuje samochód czy zabije czy zgwałce czy pomaluje farbą bzdety komuś po budynku to jest to zabronione i nie powinno się tego promować, PS jednen z BKfonem mieszka w domku nic tylko pomalować mu elewacje ulica Kątowa nr jak sprawdze to podam, tani spray i jazdaa a i wiem gdzie reszta mieszka zawsze są jeszcze drzwi do "pomalowania" - wg graficiarzy też tam można malować :)
                    • Gość: Anonim Re: do jiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.07, 10:59
                      Im pasuje mieszkanie w syfie. Przejdź się po bramach wieżowców, w których
                      mieszkają i działają: Bukietowa, Kątowa i Miczurina. Obejrzyj sobie ich testy
                      sprayów na ścianach. Tak zasyfiałych latek schodowych nie ma w całym mieście i
                      wiem, co mówię.
                  • Gość: anonimka Re: Graficiarze IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 21.06.07, 11:17
                    Ja zrobię dokładnie to samo. Zresztą, już takiego gnojka wystraszyłam, mazał
                    pisakiem po przystanku, wyrwałam go mu i zamierzałam mu pomalować buźkę. Miał
                    gnojek w sumie szczęście, bo moje mazanie miałoby znamiona artyzmu, jestem
                    plastykiem. I naprawdę porządnie wtłukę następnemu, którego dorwę, za wandalizm
                    i oczywiście wezwę policję, i urobię taką opinię, że będzie musiał kanałami
                    przemykać. Jestem zdolna, dotrę do szkoły, pracy, środowiska.
                    Może uda się w tym miejscu zdobyć poparcie wielu innych mieszkańców, których ten
                    wandalizm drażni. W ilości moc, ale najważniejsze są czyny. Nie dajmy się
                    zdominować przez barachło.
                    Pozdrawiam normalnych mieszkańców.
                    Ps. A prawdziwi graficiarze, mogliby się np. dogadać z włascicielami różnych
                    obiektów i za obopólną zgodą coś fajnego zrobić, jakąś fajną wizytówkę, czy
                    reklamę. Mogliby zarobić na farby, jest tu już parę takich dość ciekawych prac.
                    Ale do czegoś takiego trzeba mieć klasę, a oni chyba jej nie mają.
                    W Katowicach tez widziałam fajne graffiti, jako wizytówki miejsc.
                    • Gość: jiiiiiiiiiiiiiiiii Re: Graficiarze IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 21.06.07, 15:44
                      szkoda slow na was ludzie jezeli mazacy markerem 14 latak bo zapewne tyle mial z
                      opowiadania pana plastyka chlopaczek wy nazywacie grafitti to nie macie pojecia
                      o czym mowicie...wypowiadacie sie na temat o ktorym nie macie bladego pojecia
                      ludzie zastanowcie sie co wy macie w glowach podajecie nazwiska nie wiem po co
                      na tym zenujacym forum i co wam to da zajmijcie sie swoimi sprawami i tak i tak
                      bedziemy uskuteczniac srebra i kolory w wałbrzychu ja zamierzam malowac do 40
                      roku zycia i wcale nie bedzie to kwestia niedojzalosci tylko kwestia pasji
                      ....moge smialo napisac ze 3/4 ludzi z tego forum to poprostu ograniczeni ludzie
                      ktorzy nie maja co robic i sledza fora walbrzyskie i wypisuja na nich
                      bzdury...pomaluje kazdy z szarych blokow w tym miescie bo zycie w takiej
                      szarosci jak dla mnie jest do dupy ...piszcie dalej dzwoncie na policje jestesci
                      strasznie nietolerancyjnym miastem....
                      • Gość: Anonim Re: Graficiarze IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.07, 16:42
                        Gość portalu: jiiiiiiiiiiiiiiiii napisał(a):

> podajecie nazwiska nie wiem po co

Po jajco. Przynajmniej policja się tym zainteresuje.

> ja zamierzam malowac do 40 roku zycia i wcale nie bedzie to kwestia
                        > niedojzalosci

Najpierw naucz się poprawnie pisać, a potem dopiero bierz się za farbki.

> zycie w takiej szarosci jak dla mnie jest do dupy

Co ty wiesz o kolorach tego miasta, skoro sam prowadzisz wyłącznie nocne życie.
                        Bo przecież tylko wtedy niszczycie elewacje budynków, nie?
                        • Gość: mefistofeles Re: Graficiarze IP: 195.205.190.* 21.06.07, 22:56
                          BUAHAHAHA. ZRYWAĆ BOKI... DO BOJU CHŁOPAKI!
                        • Gość: jiiiiiiiiiiiiiiiii Re: Graficiarze IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 21.06.07, 23:06
                          > Po jajco. Przynajmniej policja się tym zainteresuje.
                          i co policja zrobi musi zlapac na goracym uczynku z puszka w dloni...
                          > Najpierw naucz się poprawnie pisać, a potem dopiero bierz się za farbki.
                          polonista sie znalazl..
                          > Co ty wiesz o kolorach tego miasta, skoro sam prowadzisz wyłącznie nocne życie.
                          > Bo przecież tylko wtedy niszczycie elewacje budynków, nie?
                          ..to juz poprostu siegasz dna...pewnie w nocy tylko wychodze i wysysam krew
                      • Gość: anonimka Re: Graficiarze IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 21.06.07, 23:05
                        W przeciwieństwie do "niby graficiarzy" się tu wypowiadających, mam pojęcie o
                        sztuce i ludzie także nie są idiotami. Ktoś napisał, że jesteście niedojrzałymi
                        gó..arzami i będziecie nimi w wieku czterdziestu lat. Wróćcie do szkoły,
                        skończcie studia...tak tak, aby znać się dobrze na sztuce, trzeba to zrobić, a
                        potem wymienimy poglądy.
                        Ps, Chłopaczek na przystanku miał ponad dwadzieścia lat, gdyby miał czternaście
                        lat, to odprowadziłabym do rodziców i także wezwała policję.
                        • Gość: maciuś pierwszy Re: Graficiarze IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 15.07.07, 00:58
                          Jasne - pani plastyczka wyrywa 20 letniemu chłopowi markera i zamierza popisać
                          mu nim twarz... za dużo amerykańskich filmów się naoglądałaś animko....
    • Gość: Ollie Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 07:42
      Przykre jest to czytać... Przykre jest to, ze ludzie są tak ograniczeni i zapatrzeni w swoje poglady i czytaja ( jesli w ogole czytaja) bez jakiegokolwiek zrozumienia inne wypowiedzi...
      Skoro jeden z osob kierujacych stroną wyraznie napisał, ze strona jest zwiazana z muzyką i nie zajmują sie oni tworzeniem grafitti, lecz muzyki. Zamieszczaja oni jedynie przysyłane zdjecia...
      To czemu luuuudzie dalej sadzą, ze jest inaczej... I osadzaja niewłasciwe osoby... Kolejny dowod waszego prostactwa i ograniczenia umysłu! Sami sobie winnych znalezliscie bez dowodów i sprawdzenia tego. Oskarzanie niewłasciwych osob jest taaakie przykre... takie ograniczone... Ale czego ja moge wymagać od polskich obywateli...?!
      Rozumiem, ze mozecie mieć do grafitti zastrzezenia bo niestety w naszym miescie obok dobrych prac jest wiele beznadziejnych bazgrołow byle sprayem... Ale coż tak było tak jest i nie zmienimy tego... Tworzenie graffiti od zawsze było nielegalna akcja... i tak zostanie... a wy pieprzac tutaj i narzekajac nie zmienicie tego! wiec radze zajać sie swoimi dziecmi!
      Tak, macie racje... najlepszym rozwiazaniem jest kupienie taniego sprayu i zamalowanie wszytskich prac w miescie... błehehehe;]A najlepej jeszcze niewłasciwym osobą! no smieszne to jest...
      Czy wy nie macie wazniejszych problemów? Nie macie swojego zycia? Az tak wam przeszkadzają te prace? Przeciez nikomu one nie robią krzywdy... NIKOMU!
      Pozdrawiam nasze niezwykle madre, wykształcone i TOLERANCYJNE społeczeństwo!
      I juz bez sarkazmu pozdrawiam wszystkich, którzy tworzą dobre prace w naszym miescie!:)
      • Gość: ANTY Re: Graficiarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 08:31
        Mi przeszkadzają i wielu innym obywatelom tego miasta więc nie pisz ze NIKOMU... PS Starą sobie pomaluj a nie nowe elewacje na których remont idzie z kasy podatników (pewnie wasze rodzinki siedzą na zasiłku więc mają to w dupie)... dla mnie jeśli to nie jest na legalu to jest to wandalizm i tyle
        • Gość: jiiiiiiiiiiiiii Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 09:05
          poczytajcie sobie troche o graffiti a potem gadajcie bzdury;p

Podstawową formą w graffiti jest tag, czyli słowo lub po prostu sekwencja
          liter, z którą writer się utożsamia. Może to być oficjalny lub nieoficjalny
          pseudonim, stanowiący element rozpoznawalny jedynie przez środowisko. Dobry,
          estetyczny tag jest jak wizytówka. Nie jest czymś wiecznym.
          Niektórzy writerzy zmieniają go, co jakiś czas, w zależności od źródła
          inspiracji czy upodobań, niektórzy mają kilka tagów naraz, w zależności od
          charakteru wykonywanej pracy. Inaczej podpisują się pod legalnymi, oficjalnymi
          pracami, a inaczej, atakując nocą ściany. "Bombardowanie" w świecie graffiti
          odnosi się do czynu wandalizmu - stworzenia podpisu (tagu), pracy, wrzuty
          (piece) lub loga szablonem.
          Graffiti typu "bombardowanie" może pojawiać się w wielu różnych formach, ale
          zawsze zdarza się nielegalnie. Następną, bardziej rozwiniętą formą graffiti
          jest throw up (wrzut). Polega na wykonaniu podpisu z liter przypominających
          duże obłe bańki (bubble style). Wykonuje się je przeważnie z dwóch kolorów i
          charakteryzuje je prosty projekt i szybkie wykonanie. Blokbastery (block
          letters) - różne nazewnictwa odnoszą się do tego stylu liternictwa w zależności
          od tego, skąd pochodzi, ale ogólnie odnosi się do dużych, kanciastych, łatwych
          do odczytania liter. Osobne nazewnictwo służy opisaniu Graffiti na pociągach.
          Panel to praca wykonana pod oknami od drzwi do drzwi (panel piece). Whole
          train - tak nazywane są pomalowane całe segmenty pociągu, zwykle około 8-10
          wagonów, zaś whole car to pomalowana cała strona wagonu, wraz z oknami). Nazwą
          top-to-bottom określana jest natomiast praca wykonana od dachu do dna wagonu.
          Graffiti po pociągach prawdopodobnie miały miejsce się na początku XX wieku.
          Włóczędzy wypisywali swoje imiona albo inicjały by oznaczyć, że byli w tym
          miejscu. Również robotnicy czasami pisali symbole kredą lub smarowali węglem,
          by wskazać trasę pociągu. Włóczędzy zaznaczali swoją obecność również na
          wieżach ciśnień przy liniach kolejowych. Wypisywali wiadomości na zasadzie
          korespondencji, kto przyszedł skąd, dokąd i gdzie. Obraz ten został
          przedstawiony w filmie "Emperor of North Pole". System ten służył lokalizacji
          danego włóczęgi przez czytanie graffiti i system ten zniknął razem z likwidacją
          wież ciśnień. Napisy na zewnętrznych stronach wagonów, wykonywane kredą lub
          tłustym węglem tworzyli też pracownicy kolei. Jednym z najsławniejszych
          przykładów takich prac był ukazujący się na wagonach pociągów w latach 1970-
          1980 rysunek człowieka noszącego sombrero i śpiącego pod palmą. Chociaż
          włóczędzy prawdopodobnie zapoczątkowali używanie kredy i węgla w graffiti na
          pociągach, początek użycia farby w aerozolu pozostaje nieznany. Graffiti
          malowane na pociągach towarowych przeważnie, (ale nie wyłącznie) wykonuje się
          na peryferiach, z daleka od miast, być może z powodu niedostępności innych
          pociągów.

W 1980 i 1990 grafficiarze Cost i Revs stali się pierwszymi, którzy, by
          wysławić swe imiona użyli nowych technik, które stały się nową formą graffiti.
          Post-graffiti - termin, który pochodzi od francuskiego artysty podpisującego
          się Stak, ale znanego także jako Street Art. W 1990 Shepard Fairey- wpłynął na
          wielu dzisiejszych ulicznych artystów dzięki swej kampanii "obey giant". Inni
          ważni uliczni artyści zawarli zrzeszenie, które wciela nowe technologie do
          sztuki "graffiti" ulicy "_C6.org_". Są to: Banksy ( prawdopodobnie
          najsławniejszy z artystów szablonu), D*face (Anglia), Stak, HNT, Alexone, André
          (Francja), Swoon (słynący z wyciętej techniki plakatu) Faile colective (USA),
          Branded (OPHOTN), Os Gemeos, Herbert (Brazylia), 4rtist.com, Flying Fortress,
          Gomes, Graffitilovesyou (Niemcy), Influenza, Erosie (Holandia), El Tono
          (Hiszpania)i inni. 4rtist.com zapoczątkował nową formę tagowania około roku
          1995 w Berlinie. Wykonał on ponad 500 000 "6"tagów przy użyciu wapna na
          plakatach,które rozklejał na śmietnikach i na ulicy. 30% z jego tagów, które
          pomalował, wykonywał, jeżdżąc na rowerze po mieście. Graffiti, na ogół ma
          reputację subkultury, która buntuje się przeciwko porządkowi społecznemu,
          chociaż rozważania twórców często są rozbieżne i mogą wiązać się z szerokim
          spektrum postaw. Niektórzy z jego twórców postrzegają graffiti nie tylko jako
          sztukę, ale również jako styl życia. To daje możliwość wyrażenia politycznych
          poglądów, jak również jest narzędziem ruchu oporu. Jednym z wczesnych
          przykładów jest punkowy zespół Crass, który prowadził kampanię oznaczania przy
          użyciu szablonu antywojennych, anarchistycznych, feministycznych i
          antykonsumenckich wiadomości i haseł dookoła londyńskiego podziemnego systemu w
          czasie późnych lat 70. i wczesnych lat 80.
          Rozwój sztuki graffiti, która miała miejsce w galeriach sztuki szkołach
          artystycznych jak również "na ulicy", przyczynił się do odnowy tego zjawiska w
          roku 1990, w daleko bardziej otwarcie upolitycznionej formie artystycznej
          (subvertising), zagłuszaniu kultury albo taktycznych medialnych ruchach. Te
          ruchy, albo style skłaniają, by sklasyfikować artystów przez ich relację do
          społecznych i ekonomicznych kontekstów, jednak przez cały czas sztuka ta w
          większości krajów pozostaje nielegalna. Twórczość anonimowych grup i osób ma
          bardzo szeroki zakres i nie zawsze zgadza się z praktykami innych twórców. Na
          przykład antykapitalistyczna grupa artystyczna Space Hijackers w 2004 roku
          stworzyła prace atakujące Banksy'ego i jego sposób politycznego obrazowania.
          Natomiast obie strony konfliktu w Irlandii Północnej tworzą polityczne graffiti
          zwane muraliami. Malowane są one na dużych przestrzeniach, służą zaznaczaniu
          swojego terytorium oraz propagandzie politycznej. Artyści malują je głównie na
          szczytach domów albo na tak zwanych "Liniach Pokoju", czyli wysokich ścianach,
          które oddzielają różne społeczności. Muralia często rozwijają się przez
          powiększony okres i skłaniają się do stylizacji, z silną symboliczną albo
          ikonograficzną zawartością. Freski często odnoszą się do historycznych wydarzeń.
          Wielu ludzi uważa prawdziwych artystów posługujących się graffiti za wandali. Z
          tego powodu duża grupa writerów przeszła do tworzenia graffiti wygenerowanego w
          cyberprzestrzeni, za pomocą programów graficznych. Naśladują oni i rozwijają
          style charakterystyczne dla sztuki aerozolu. Z oczywistych przyczyn sposób ten
          technicznie nie liczy się jako graffiti, jednak mieści się w klasyfikacji z
          powodu stylistycznych wpływów i podobieństw. Graffiti wygenerowane komputerowo
          ukazuje się również komercyjnie w realistycznych komputerowych symulacjach
          środowisk miast, na przykład w grach wideo typu Grand Theft Auto.
          Graffiti mogą być wykonywane różnymi technikami: flamastrem, malowanie pędzlem,
          wałkiem, sprayem lub sprayem przez szablon. Pierwsza z wymienionych technik
          jest wykorzystywana na małych powierzchniach, najczęściej wewnątrz budynków, w
          odróżnieniu od pozostałych, używanych do dużych, zewnętrznych powierzchni.
          Najbardziej popularne jest malowanie sprayem, a najbardziej efektywne -
          malowanie sprayem przez szablon. Ta ostatnia technika daje możliwości wykonania
          wielu kopii w krótkim czasie. Tematyka współczesnych graffiti jest bardzo
          zróżnicowana. Zależy od funkcji, jaką ma pełnić i potrzeb, jakie ma zaspokajać.
          Dziś najczęściej spotykamy graffiti odnoszące się do sytuacji politycznej i
          dotyczące aktualnych wydarzeń. Bywają też samymi znakami istnienia jednostki
          grafficiarza. Inne manifestują przynależność do określonej grupy czy
          środowiska, są sposobem działania ugrupowań młodzieżowych. Czasami stanowią
          specyficzny typ komunikacji między subkulturami lub są związane ze współczesną
          kulturą popularną. Są też takie, które dotyczą tematyki erotycznej lub są
          związane ze szkołą. Prezentują niejednokrotnie dowcipy językowe i graficzne,
          ale zdarzają się też graffiti autorskie o wyraźnej funkcji estet
          • Gość: Anonim Re: Graficiarze IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.07, 09:12
            Napisz coś od siebie, a nie wklejaj, w dodatku urwane w pół zdania. Dla mnie
            nie jesteś writerem, tylko zwykłym burakiem i wandalem. Twoje miejsce jest na
            śmietniku.
            • Gość: jiiiiiiiiiiii Re: Graficiarze IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 22.06.07, 16:05
              to jest ode mnie bo studiuje historie sztuki i sie raczej znam na tym co pisze
      • Gość: kruczkowski [...] IP: 193.239.59.* 22.06.07, 11:47
    • Gość: Ollie Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:51
      Krzywdzi Cie to? Czujesz sie skrzywdzony przechodzac obok graffiti... ?! Zajmijcie sie powazniejszymi problemami... Przemocą w szkołach, rodzinach... itd... Problemami w których ludzie sa krzywdzeni psychicznie i fizycznie...
      A jak bardzo wpływa na Twoją psychike graffiti to polecam pojsc do psychiatry...
      Zreszta problem nie dotyczy tylko Wałbrzycha lecz całej Polski... i nie tylko.
      A forum skupiło sie wokoł niewłasciwych osob... I jak sie czujecie oskarzajac na forum niewinne osoby, które prowadzą tylko dana strone internetową. Zastanowcie sie... Ograniczeni ludzie...!
      Mowicie, ze to tylko wandalizm nic wiecej... Nie patrzycie na to z drugiej strony... Ja jestem w stanie zrozumieć, ze moze wam to przeszkadzać zwłaszcza no nowych lewacjach itd... Mnie samej przeszkadzają jakieś tanie wyzwiska powypisywane na scianach... Ale zauwazmy, ze tego nie nazywamy juz graffity... Rozgraniczmy w koncu te dwie rzeczy!! I wypowiadajmy sie na temat tej drugiej! A sztuka graffiti jest hobby... Ludzie poswiecaja sie temu... Wydaja swoje pieniadze na farby, taracą swoj czas szkolac technike na kartkach itd... Dlaczego? Bo akurat kochaja to co robią... i dlatego bedą to robić...! A skoro Ty nie masz czegoś co kochasz robić w zyciu i nie masz czemu poswiecać swojego czasu.. To siedzisz na forum i jedziesz po spełnionych ludziach... Poki nie krzywdzi to drugiej osoby uwazam, ze nie powinno to wzbudzać taaakich emocji i niecheci...
      Popatrzcie na lepsze prace... I pomyslcie ile czasu musiał ktoś poswiecić aby to co tworzy było naprawde dobre! I pomyslcie, ze zostało to stworzone przez ludzi, ktorzy uwielbiaja to co robią i poswiecaja sie temu!
      I prosze zauwazyć, ze zazwyczaj dobre prace nie znajduja sie na nowych lewacjach... Lecz jakieś tanie 'bazgroły', wiec zostawcie w spokoju grafficiarzy... w pełni tego słowa znaczeniu. A zajmijcie sie tymi co robią to własnie tylko po to by coś zniszczyć nie patrzac na strone estetyczną tego co malują!

A i jeszcze... Skoro mowicie, ze niszczą coś co zostało zrobione za wasze pieniadze... to popatrzcie na siebie! Tak jak wczesniej ktoś zauwazył... Czy ludzie sie tu wypowiadajacy maja np. wszytskie oryginalne płyty... Wiecie, ze lewe kopiowanie i sciaganie z sieci też jest złodziejstwem! Okradacie artystów, którzy sie temu poswiecają i na tym zarabiaja pieniadze... Kto jest niewinny w tych sprawach niech oskarza...

Przykre...
      • Gość: kruczkowski Re: Graficiarze IP: 193.239.59.* 22.06.07, 13:22
        argumentacja na poziomie :a u was biją murzynów:. czyli, jeśli nie jarzysz, nie
        warto karać wandali, bo są tacy, co kradną, albo tacy, co biją.
        • Gość: alkoholizator Re: Graficiarze IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.06.07, 17:41
          Witam. Powtorze kwestie, ktora juz byla poruszona jesli chodzi o graffiti i bkfonem.com. Tak jak napisal ktos wczesniej wy ludzie, co sie wpisujecie uwazacie sie za niewieadomo jak inteligentych, prawdziwych artystow zaangazowanych SPOLECZNIE, czyli zwyklych spoleczniakow,a tak na prawde to albo nie czytacie tego co inni tutaj pisza albo jestescie tak glupi, ze nie potraficie tego zrozumiec. Ludzie ktorzy prowadza strone internetowa, nie maja praktycznie nic wspolnego z malowaniem na scianach, oprocz tego ze im sie to podoba i czy to jest zabroniene?? wam sie to NIE podoba i zakladacie jakies idotyczne forum, wyladowujecie sie tutaj bo nie macie nawet bliskiej osoby, z ktora mozecie na ten temat pogadac, a im sie to podoba i zamieszczaja zdjecia na stronie, co nie znaczy ze to robia, bo tego nie robia!!! prawdopodobnie i tak do was nie dotrze ze chlopaki zajmuja sie muzyka a nie graffiti, a wy wypisujecie ich ulice itd, moim zdaniem przez takie zachoawnie zrobiliscie z siebie takich kretynow, ze ci których tak nie nawidzicie przy was sa geniuszami!! bo chociaz nie oskarzaja innych, bez zadnej wiedzy na ich temat!ale napisze to po raz kolejny!!!
          Co do garaffiti to nie kwestionuje tego ze ludziom sie to moze nie podobac, np tagi na scianach, czy duze srebra na cala dlugosc budynku (chociaz osobiscie uwazam, ze sa zajebiste!!!), ale wam glownie chodzi o jakies kretynskie napisy pierwszego lepszego malolata, albo nacpanego debila i porownujecie ich do reszty ogolem wyzywacie itd, ja mysle ze wy sami jestescie po..i i zamiast zastanowic sie nad trescia tego co napisalem, to pewnie bedziecie szukac jakis bledow jezykowych, czy to jest normalne??? jak chcecie walczyc z tymi co wezma farbe i sie gdzies tam podpisza albo napisza, ze ktos tam jest ch..em, to rownie dobrze mozecie zrobic organizajce przeciwko tym, co idac noca rozjebia dla zabawy jakas szybe czy cos...
          Jeszcze kwestia miejsc na ktorych mozna malowac, sam kiedys malowalem i wiem jak ciezko bylo zalatwic, jakies legalne sciany, nawet czasami wlasciciel pomalowanego i popisanego garazu, nie chcial sie zgodzic aby zrobic kolorowa legalna prace na tylnej scianie, ktorej sam nawet by nie widzial, a czemu bo nie i tyle! wiem ze zaraz ktos napisze ze mial prawo tak zrobic bo to jego garaz, ale rozkmincie co typ ma w bani?? tyle co wy czyli nic = GRAFFITI jest ZŁE i ch..! a skoro piszecie, ze mozna w legalnych miejscach, to moze postrajcie sie sami takie zalatwic, moze wtedy mniej by bylo nielegalnych akcji (nawe dla tego, ze wiecej farb by szlo na legal i nie bylo by czym malowac w nocy :))a pieprzycie o policji, podajecie jakies nazwiska i ulice to jest chore!
          sledze te forum od kilku dni, nie mialem zamiaru sie wpisywac, ale postanowilem to zrobic jeden raz, nie liczcie ze cos wam da kolejne puste wypisywanie jakis farmazonow dalej, lepiej zamiast klikac w ta klawiature pojdzcie sobie do burdelu, czy cos i cala wasza frustracja minie!!
          pozdrawiam wszystkich tych ktorzy wiedza o czym mowie i rozkminiaja temat!!

PEACE
          • Gość: Anonim Re: Graficiarze IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.07, 18:21
            My już odnieśliśmy pewien sukces. Oto kolejny post zestrachanego buca,
            pseudomalarza i geniusza aerozolu. Kolejny post, w którym rzuca się niczym
            wyjęty z wody śledź i bluzga na tych, którzy nie akceptują i nie będą
            akceptować takiej samowolki. I będziemy dalej lecieć po nazwiskach jeśli
            zajdzie taka potrzeba. Obejrzyj sobie cieciu bloki przy Broniewskiego koło
            marketu. Dwa dni po zdjęciu rusztowań takie pajace jak ty z..y całą, nową
            elewację jakimś srebrnym gównem. Ale co tam, srebrne grafy są zajebiste, nie?
            Przecież tobie to nie przeszkadza. A może ty mieszkasz w chlewie?
            Bez pozdrowień
            • Gość: hahha [...] IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 23.06.07, 21:46
              • Gość: Anonim [...] IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.07, 23:01
          • Gość: o rety Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 19:38
            tak własnie wyglada społecznośc wałbrzyska!
            • Gość: mycha Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 21:50
              Graficiarze i pseudograficiarze!Nie wszystkim sie podoba ta sztuka,tak jak nie
              każy lubi obrazy Picassa ,czy Matejki.Chodzi o to ,że jeśli macie taką pasję i
              ochote malowac na ścianach i murach to róbcie to tam ,gdzie wam wolno ,a
              bynajmniej nie na świeżo wymalowanych elewacjach.A tak na marginesie ,którys z
              Was napisał ,że budynki są szarobure.Otóż nie.Wychodzi na to ,że nie bardzo
              orientujecie się w kolorkach.Nowomalowane budynki są kolorowe,niektóre bardzo
              kolorowe.A wy szczególnie upatrzyliście sobie czyste ściany.Te wasze sreberka
              dla mnie są obrzydliwe,ale to jest kwestia gustu,prawda?To wy jesteście
              NIETOLERANCYJNI i nie rozumniecie,że nie każdemu podoba sie ten rodzaj
              sztuki.Samo grafitti jest dla mnie ok,ale nie mam ochoty oglądać dzień w dzień
              próbnych malunków,bazgrołów,czy tez nibydzieł.Chętnie obejrzałabym jakies fajne
              grafy ,ale na Boga !!! Nie na ścianach naszych domów.Bo dla mnie jest to bardzo
              szpecące.
              • Gość: kłyż Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 19:23
                uciąć łapy wszystkim graficiarzom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: hipcio Re: Graficiarze IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 24.06.07, 20:00
                  popieram, jak w islamie obcinali ręce za złodziejstwo, tu powinni robic to samo,
                  za złodziejstwo i wandalizm
                  • Gość: rozsądny [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 23:10
                    • Gość: mycha Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 23:19
                      A ty "rozsądny" to niby coś mądrego napisałeś?
                      • Gość: jiiiiiiiiiiiiiiiii Re: Graficiarze IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 25.06.07, 00:59
                        ile jest 2+2 bo jestem graficiarzem i jestem tepy...bo za dnia spie a w nocy
                        pisze hwdp na murach...buehehehhehehe...skonczcie te wypisywanie jutro o 14
                        ustawka pod realem i czyscicie przystanki ktore potaguje w nocy;p...milej pracy
                        spoleczniaki...
                        • Gość: TSC Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 01:32
                          No i w czym problem?
                          Przecież graffiti to tylko jeden z dowodów na słuszność teorii K.Darwina, iż
                          człowiek od małpy pochodzi.
                          Co prawda małpy -tak jak i psy - znaczą swój teren moczem, ale dzięki
                          ewolucji i technice ich potomkowie nauczyli się korzystać z farby w spray’u.
    • Gość: Bubon [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 01:41
      • Gość: ANTY Re: Graficiarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 08:49
        PEACE-de to będziesz miał pod okiem, chyba ty fraglesie masz 16 lat, nie macie wogóle pojęcia że ci gaficiarze niby "prawdziwi" też niszczą mienie tak jak zwykły frajer co bazgroli markerem a i jeszcze jedno od soboty ruszyła akcja TOY, :) ......... i to nie w nocy :)
        • Gość: naiwny Re: Graficiarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 13:27
          a co to jest akcja TOY?
          • Gość: naRATUNEKwielorybo Re: Graficiarze IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.06.07, 16:19
            Durny temat, durni społeczniacy
            smiac mi sie chce jak czytam te komantarze.Po 1 pajace odruznijcie grafffiti od
            ''BOLO TU BYł'', ''HWDP'', ''KOCHAM MARIOLE''.Po 2 jesli tak badrzo wam
            przeszkadza graffiti (ktore przeciez nikomu krzywdy nie robi) to graficiarze
            zamiast puszek wezcie pałki i noze i zamiast malowac nierobiac nikomu krzywdy,
            zacznijcie wyrywac starszym babcią torebki, lać w tryby przechodniów i
            napier...ać sie z policją.Urzedasy kradna miliony, a inni nie maja co do gaara
            wlozyc, to oni robia lipew kraju a nie koleszka z farbą.GRAFFITI MATEK WAM
            NIEZGWAłCI, OJCóW NIEPOBIJE, SASIADA NIEOKRADNIE, wiec zastanowcie sie czy niema
            lepszych tematow do obgadania.
            Z RESZTA GRAFFITI BYłO, JEST I BEDZIE na pochybal wszystkim społeczniakom ktozy
            byli gnebienia zza młodu. :]
            • Gość: Polak [...] IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.07, 18:22
              • Gość: naRATUNEKwielorybo [...] IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.06.07, 20:01
            • Gość: 202 Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 21:49
              to własnie Wałbrzych
              • Gość: obserwator Re: Graficiarze IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 26.06.07, 23:22
                ...nie ważne co jest "bazgrane" byle by nie na moim garażu, gdyż jest to
                własność prywatna.
            • Gość: zielony Re: Graficiarze IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.06.07, 12:00
              > jesli tak badrzo wam
              > przeszkadza graffiti (ktore przeciez nikomu krzywdy nie robi) to graficiarze

Widzisz synku, popełniasz błąd na samym początku.
              Albo kłamiesz albo w twoim małym rozumku się jeszcze nie mieści, że robisz
              krzywdę. I to za każdym razem gdy bez pozwolenia właściciela brudzisz ścianę. I
              to obojętnie czy sprayem czy szczochami. Efekt jest taki sam. Niszczysz cudzą
              własność! Jeżeli jest to blok, to własność spółdzielni lub miasta (czyli nasza
              wspólna). A koszty odnowienia elewacji są tak wysokie, że pewnie musiałbyś
              przez parę lat ciężko pracować aby naprawić szkody.
              Czego serdecznie życzę!

PS. Lepiej odpuść sobie ratowanie wielorybów, bo obawiam się, że w najlepszym
              wypadku pobazgrałbyś je sprayem. Może nawet srebrnym.
              • Gość: 101 Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 22:08
                święta racja, dobić graficiarzy!
                • Gość: wkurzony Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 13:20
                  dobić i to szybko...........
    • Gość: syn_policjanta Re: Graficiarze IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 15.07.07, 01:06
      A ja uważam że to piękna sztuka - i robie ją
      • Gość: syn_policjanta Re: Graficiarze IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 15.07.07, 01:06
        mimo tego że jestem synem policjanta
        • Gość: wałbrzyszanin Re: Graficiarze IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.07, 09:33
          Debil
          • Gość: kox ze szczawienka Re: Graficiarze IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.07.07, 18:14
            :P
            jestescie idiotami wszyscy!!!!! buraki...hheh daja rady chlopaki a wy ich meczycie maja jakis sposob na nude a wy walicie nalewy pod sklepem... wiec pysk
            smieszne te wasze komenty jak wam nie pasuje to tez malujcie biala farba po ich pracach-wy sie nie bedziecie nudzic a sciany beda ladne choc nie ladniejsze!!!
            p0zdro 4artysci:) i dla syna policjanta:D
            • Gość: Henryk Kwinto Re: Graficiarze IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.07, 19:57
              > p0zdro 4artysci:) i dla syna policjanta :D
              > napisał(a) kox ze szczawienka

Lepiej nie podawaj mi swoich namiarów.
              A przy okazji:
              echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070719/AKTUALNOSCI/70719022
              Hehehe, tak trzymać.

HWDG
              • Gość: rrrr Re: Graficiarze IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 20.08.07, 14:55
                ale nie napisano otym ze sok najpierw ich napie..ł
                taka brawda
                prawdziwe grafiti na zawsze
                bombic wałbrzych
                tlcrew
                • Gość: bekanomen Re: Graficiarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 17:53
                  paszoł won !!!
                • Gość: bkfonem Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 20:56
                  i też poszoł won z graficiarzami
            • Gość: lelawy Re: Graficiarze IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.07.07, 21:30
              trzeba będzie chyba was zacząc w morde lać
              • Gość: 22lipca Re: Graficiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 22:01
                słusznie i nie tylko w mordę, ale w ........też!
                • Gość: babcia Janka Re: Graficiarze IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.07, 22:43
                  trzeba dać młodym alternatywe - a co oni maja dzisiaj za wybór?
                  gdzie plac zabaw? gdzie bosko ? nawet łąk nie ma w okolicy nudzą się
                  i taki jest efet

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka