Gość: sysia IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 16.06.03, 12:16 Czy ktoś z was zna te szkołę, a może się w niej uczycie? Proszę dajcie znać czy warto podjąć tam naukę, jaki jest poziom. Za informacje serdeczne dzięki. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.06.03, 08:44 Ja zamierzam tam się uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sysia Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 13:52 Cieszę się że ktoś sie odezwał. Na jakiem kierunku masz zamiar podjąc naukę, ja na zarządzaniu i marketingu. Jestem z Kłodzka, więc mam nadzieję że zgodnie z obietnicą będą nas dowozić do Wałbrzycha. Jeśli wiesz coś bliższego na temat nauki, egzaminów itp. to podziel się ze mną informacjami. A maoże powiesz mi co skłoniło Cię do zdecydowania się na właśnie tę szkołę. Czekam na wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.06.03, 16:32 Ja będę studiować socjologię zaoczną, więc na temat egzaminów nic nie wiem. Co zdecydowało o tym , że wybrałam ten kierunek? Przedewszystkim zainteresowania, niskie ceny , oraz to , że w Wałbrzychu nie ma innej uczelni , na której byłby ten kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.06.03, 23:44 A ja slyszalam ze ta szkola to wielka hala! Lapowkarstwo, przekupstwo, ezgaminy za pieniadze lub inne gifty. Szkoda czasu i pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.07.03, 09:27 Odpowiem sobie na pytanie - gdzie jest inaczej? Bo ja nie znam takiej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
kamizka Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 25.06.03, 23:46 A ja słyszałam że ta szkoła to wielka chała. Łapówki, przekupstwo, egzaminy za gifty. Szkoda czasu i pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.chello.pl 26.06.03, 00:17 > Czy ktoś z was zna te szkołę, a może się w niej uczycie? Proszę dajcie znać > czy warto podjąć tam naukę, jaki jest poziom. Za informacje serdeczne dzięki. > Pozdrowienia Nie wiem co to za szkola, ale pamietajcie - czas poswiecony uczenie sie w gufnianej szkole jest taki sam jak w szkole bardzo dobrej. Szkola to nie tylko wiedza czy wlasne przekonanie ze sie duzo wie. To rowniez znajomosci z wykladowcami, znajomosci ze studiow a takze klasa ludzi jakich ona przyciaga - czy ludzi chcacych sie uczyc i rozwijac czy leserow ktorzy chca papierka a ktorym mamusia czy tatus fundneli te studia "bo tak teraz wypada". Odpowiedz Link Zgłoś
wbara Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 29.06.03, 05:09 mojego syna wyrzucili bo zwyczajnie się nie uczył.nie wierzę w żadne łapówki.po prostu trzeba się uczyć i już.odnośnie czesnego to jeśli już zdecydujesz się wybrać np.uniwerek we wrocławiu ten państwowy to nie znaczy że za friko.policz dojazdy, zakwaterowanie, koszty utrzymania to dojdziesz do wniosku że w wałbrzychu choć smutniej to dużo taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kok Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.06.03, 18:19 sczerze odradzam...do tej szkoly ida ludzie, ktorzy albo szybko wylecieli z panstwowych uczelni(bo byli tacy"dobrzy"),albo naprawde niewiele soba reprezentuja...jesli masz choc troche ambicji to omijaj ta "uczelnie" szerokim lukiem.to jest skandal,ze to w ogole nazywa sie "uczelnia"!polowa ludzi z bylego walbrzyskiego studiuje wlasnie tam .a co studiuja?co z nich bedzie?sami specjalisci od marketingu, zarzadzania,informatycy...ehh, szkoda pisac.odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAJO Ciekawe? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.03, 23:48 Nie ma co żartować bo ta szkoła to żart. Jak można porównywać PWr czy UWr z tą "szkółką". No chyba podobieństwo w nazwie "uczelnia". A teraz bez żartów to połowa ludzi po tej szkole ma poważne stanowiska (bez jaj)- dlaczego nie wiem ;-)) ale się domyślam. Poziom, hmmm bez komentarza, ale za to jakie ambicje mają ludzie którzy ten Walbrzyski "Oksford" kończą oj joj lepiej nie mówić. A co za poziom intelektualny..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kok Re: Ciekawe? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.07.03, 15:43 A teraz bez żartów to > połowa ludzi po tej szkole ma poważne stanowiska (bez jaj)- dlaczego nie wiem > ;-)) ale się domyślam. sama prawda, cala prawda i tylko prawda... nawet jeden z naszych v-ce prezydentow musial zaczac cos studiowac,bo musialby pozegnac sie ze stanowiskiem.a gdzie studiuje(owal)?zgadnijcie!prawidlowe odpowiedzi nagradzam:) opzdrawiam wszystkich z pwr i uwr! kok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.07.03, 09:36 Obrażasz mnie i wielu innych ludzi . Z taką opinią spotykam się po raz pierwszy. Ja słyszałam wiele dobrego o tej szkole, np że jest tam młoda i bardzo dobrze przygotowana do pracy kadra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoLino Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.07.03, 23:41 Gość portalu: Justyna napisał(a): > Obrażasz mnie i wielu innych ludzi . Z taką opinią spotykam się po raz > pierwszy. Ja słyszałam wiele dobrego o tej szkole, np że jest tam młoda i > bardzo dobrze przygotowana do pracy kadra. Dobre;-)))"Ja słyszałam wiele dobrego o tej szkole, np że jest tam młoda i bardzo dobrze przygotowana do pracy kadra" to naprawdę duży "plus". Gdzie ty żyjesz. To Wy ludzie z WSZiP w Wałbrzychu macie takie mniemanie o sobie. Przy absolwentach państwowych uczelni pękacia jak bańki na wietrze pod względem wiedzy i umjęjętności. Lubię takie bzddurki, to nie obraza............ trochę samokrytyki i pokory drodzy państwo "magistery" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bul Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.07.03, 23:54 Może nadejdą w końcu takie czasy ze ludzie ktorzy kończą takie "koguciki" nie bedą prawdziwym absolwentom dobrych uczelni państwowych bruździć i równać sie do poziomu. Niee to żebym coś miał przeciwko ale co to np. za kierunek Informatyka i nie ma nawet w toku studiów języków programowania. Na Poli na Informie to podstawa. Pozniej taki wychodzi i zasmieca rynek. Jak jesteście tacy dobrzy to dlaczego nie studjujecie we Wrocku czy w Krakowie na Państwowych Uczelniach? ( tylko nie mówcie że was nie stać- to stwierdzenie już się zużyło ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Talent;-))) Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.07.03, 23:34 !!!!!Wałbrzyska Wylęgarnia Talentów!!!! ;-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.07.03, 15:29 Skąd to wszystko wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyprymityw Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 19:21 Hehehe Skonczylem WWSZiP, jestem wspólwlascicielem calkiem dobrze prosperującego przedsiębiorstwa w Wałbrzychu. Śmieje sie bardzo jak "fachowcy" po Polibudzie przychodzą do mnie prosic o pracę, a po zadaniu kilku pytań wychodzą na błaznów. Ludzie! Dorośnijcie! Tak naprawdę to Uczelnia nie zrobi z Was fachowców. Jedynie ciężka praca i poznawanie kunsztu w praktyce pozwoli nazwać Was specjalistami. Mój wspólnik ukończył PWr i mi opowiadał na czym polegała większość egzaminów. Nie róbcie z siebie nie wiadomo jakich uczonych. Połowa zaliczeń za "zrzutki", część ściągnięta, część na fuksa..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydyplom Trzeba mieć bigla a nie dyplom!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.02.04, 08:31 > Skonczylem WWSZiP, jestem wspólwlascicielem calkiem dobrze prosperującego > przedsiębiorstwa w Wałbrzychu. Śmieje sie bardzo jak "fachowcy" poPolibudzie > przychodzą do mnie prosic o pracę, a po zadaniu kilku pytań wychodzą na błaznów Witajcie Bardzo rozsądna wypowiedź antypwymityw, ja rowniez nie skonczylem zadnej z renomowanych uczelni państwowych, ale świetnie sobie radzę na rynku pracy. Zarazem mam kolegów i koleżanki którzy pokończyli wszelkie możliwe dobre uczelnie w Polsce (taka zdolna klasa była!) a siedzą na bezrobociu albo na jakichś śmiesznych stażach. To wszystko ma swoje źródło w przereklamowaniu tego czym sa studia. > Ludzie! Dorośnijcie! Tak naprawdę to Uczelnia nie zrobi z Was fachowców. > Jedynie ciężka praca i poznawanie kunsztu w praktyce pozwoli nazwać Was > specjalistami. Święte słowa! Na zachodzie już małe dzieci są uczone że muszą sobie same radzić i że nikt za nie nic nie zrobi. Moje magisterium z bankowości i finansów leży na półce i się do mnie uśmiecha. Niech leży bo wcale nie jest mi potrzebne. Mam obecnie dwa źródła utrzymania a w przyszlym tygodniu rusza firma, w ktorej będę jednym z 3 współaścicieli, co za tym idzie będę musiał w pewnym momencie zrezygnować z którejś pracy. Będę przyjmować kilka osób do swojej firmy, a uwierzcie mi że otrzaskałem się na tyle na rynku pracy żeby traktować świstek z uczelni jako małowartościowy śmieć. Liczy się człowiek, jego umiejetności praktyczne, elastyczność i chęć do pracy oraz nauki, a nie 4,3 na dyplomie. Obserwowałem swojego kolegę po SGH - zawsze pierwszy na roku, ukończył uczelnię z wyróżnieniem . Ale co????????? W trakcie studiów skupił się na nauce i nie szukał nawet praktyk. Teraz siedzi na swoim dyplomie jak kokoszka na jajkach i powoli staje się rynkowym kaleką. Jeszcze pół roku temu był bardzo hardy, bo przecież absolwent SGH nie pójdzie byle gdzie. A teraz myślę że nawet staż absolwencki (notabene debilny program do wykorzystywania ludzi) wziąlby z pocałowaniem reki. > Mój wspólnik ukończył PWr i mi opowiadał na czym polegała większość > egzaminów. > Nie róbcie z siebie nie wiadomo jakich uczonych. Połowa zaliczeń > za "zrzutki", część ściągnięta, część na fuksa..... hehe, co racja to racja. Polibudka to chyba najbardziej przereklamowana szkółka w okolicy. Ciągle się zastanawiam jak niektóre tłumoki które znam dały radę dotrzeć na rok III lub IV. W mojej szkolce, która stoi po tej obśmiewanej stronie barykady (ale nie WSZiPwW) na pewno nie dotarliby na trzeci rok, mimo że trzeba płacić pieniądze. Nie, nie do kieszeni wykładowców! Do kasy Uczelni. Najzabawniejsze jest to że kamienie w stronę uczelni niepaństwowych rzucają tutaj ludzie, ktorzy albo nie maja nic do czynienia z uczelniami tylko puszczają w obieg zasłyszane "bonmoty", albo życiowe kaleki którym studia w życiu na pewno nie pomogą, a raczej zaszkodzą. Bez dyplomu kochani trzeba się bardziej starac bo jest trudniej, ale to nie znaczy ze nie można. Miałem kiedys krótko szefa po podstawówce. Świetny facet, znał się na swoim fachu jak nikt inny, praca z tym człowiekiem była prawdziwą przyjemnością. Ludzie cenią go właśnie za to. I wszystkim apologetom uczelni państwowych prezentuję NAJLEPSZĄ obecnie uczelnię ekonomiczna w Polsce: www.wsb-nlu.edu.pl/ Wystarczy tylko chcieć i nawet w takim zapyziałym Nowym Sączu który leży na końcu świata też można. Zjeżdżają się tam ludzie z całej Polski, bo wiedzą po co przyjeżdżają. A cały Nowy Sącz żyje właśnie ze studentów. A co najśmieszniejsze to wielu z absolwentów wcale nie wyjeżdża z NS po ukończeniu studiów, tylko zakłada tam firmy. I tego właśnie życzę Wałbrzychowi i jego uczelniom. Pracujcie nad renomą, a efekty przyjdą z czasem - wtedy zaczną się złote czasy dla Wałbrzycha. Pozdrawiam bo czas do pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
bruntek Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 21.07.03, 05:10 Sysiu i Justynko czy aby nie za dużo piepszycie a za mało robicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: 195.205.101.* 21.07.03, 12:39 Dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.07.03, 09:11 Studiuje tam moj kolega i nie uważam go za idiotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dhill Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.07.03, 17:21 ja też wiele dobrego nie słyszałem i dobrze, że o tym mówicie, ale nie naskakujcie na ludzi tylko dlatego, że się pytają. mają rację, bo może jednak zmienią zdanie. tak swoją drogą, to na pewno są tam osoby, które poszły tam mając dobrę chęci (ciocia mojej dziewczyny tam studiuje, bo za jej czasów nie nauczyła się w szkole angielskiego i obsługi komputerów, czy to źle?), ale czy nie lepiej pójść gdzieś, gdzie jest ambitniej? mnie właśnie czeka poprawka na UWr, ale za nic nie zamieniłbym tej sytuacji na wspaniale zdany rok na takiej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.07.03, 09:14 Ludzie ! Przecież ta szkoła istnieje w Wałbrzychu dopiero 5 lat, a przecież przez tak krótki okres czasu nie sposób wyrobić sobie renomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werte Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.07.03, 23:37 .... i będzie istnieć przez jeszcze max 5 lat. A Wrocławskie uczelnie trwają po 300 lat. Taka jest różnica w tradycji i renomie. A kto ma ta renomę budować? Ludzie którzy sobie z kompem nie radzą? Nie mówię o michałkach w stylu word czy exel bo to teraz to jak kromka z masłem. Nie mozna generalizować ale wiecie jak jest z tą szkołą. Kto jest za cienki na egzaminach wstępnych do Wrocka czy Poznania ląduje tu. A w TEJ SZKOLE "WYŻSZEJ" to 3 lata ciężkiej nauki;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.07.03, 08:19 Własnie ! Nie wolno generalizować. Jeszcze raz napiszę , że znam chłopaka , który tam się uczy. Jest niesamowicie inteligentny i nie znalazł się w tej szkole ponieważ nie dostał się do Wrocławia , tylko dlatego , że sam ją wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.07.03, 12:06 Zresztą państwowa wyższa szkola zawowodowa również nie ma zbyt pochlebnych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: 195.205.101.* 28.07.03, 09:55 Nie ma co gadać. I tak jak grochem o ścianę. To tak jakby przyrównać malucha do merola. Fakt, i to jeździ i to, ale tu podobieństwa się kończą. Tak samo przyrównywać Uczelnię do tej szkółki. No cóż może to ja jestem w mniejszości ale zdania nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta K. WSZiP - zaproszenie IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 19:52 Słuchaczki i absolwentki WSZiP zapraszamy do naszego programu: Aupair MIKROSERWIS - jest to praca i nauka języka za granicą. Praca opiekunki do dziecka i nauka języka obcego przez codzienna konwersację i udział w kursach językowych. Organizujemy wyjazdy do Europy Zachodniej i do USA. Zapewniamy całoroczna pomoc i opiekę, naszą i naszego partnera zagranicznego. Pracujemy od 1991 roku. Zorganizowaliśmy ponad 6500 wyjazdów. Pisano o nas w JESTEM i w COGITO. Kieszonkowe - w Europie ok. 200-250 Euro, w USA - 560 USD - miesięcznie. Zobacz: www.aupair.com.pl, AuPair MIKROSERWIS, os.Piastów 41, 31-625 Kraków, tel. (012) 645-98-18, 649-04-33, 640-60-00 Mamy swoje przedstawicielki na Dolnym Sląsku !! Zapraszam: Elzbieta Kwasnik info@aupair.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: WSZiP - zaproszenie IP: *.satkabel.com.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 03.10.03, 18:35 ? Odpowiedz Link Zgłoś
paleparyz Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 03.02.04, 11:05 Słyszałem że jutro (tj. w środę 4 lutego) w telewizji Dami o 17.30, na żywo będzie odpowiadał na pytania od telewidzów dziekan dr Tutaj. Do telefonów studenci jeżeli macie jakieś pytania do swojego dziekana. Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 03.02.04, 15:44 paleparyz napisał: >> Do telefonów studenci jeżeli macie jakieś pytania do swojego dziekana. Ciekawe o co można go zapytać. jakoś nie lubie tego gościa, ale to moja prywatna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziekanat Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: 83.27.26.* 03.02.04, 19:28 Jak to ,o co zapytać?oczywiście o postępy na studiach najważniejszego studenta uczelni-Ludwiczuka!Indywidualny tok studiów,dwa lata w jednym roku,nikt go nie widział na zajęciach-dziekan zadba o frekwencje i stopnie..Sama czystość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.02.04, 01:06 Ta Szkoła to OXFORD ziemi Wałbrzyskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.02.04, 08:06 Skąd wiesz? Byłeś tam? Mało wiesz , więc się nie wypowiadaj.. Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 04.02.04, 08:20 Justyno jesteś jedyną znaną mi osoba ktróra broni tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.02.04, 13:09 Długo się wstrzymywałem, ale w końcu napiszę. Pracowałem w tej szkole dwa lata jako lektor jęz. ang. Studenci byli różni, jedni mniej, inni bardziej utalentowani językowo. Ostatecznie to był tylko lektorat, a nie przedmioty zawodowe. Wykładałem jednak w grupach zaawansowanych językowo Business English. Większość studentów bardzo słaba językowo, jednostki potrafiły swobodnie wypowiadać się w języku obcym. Na początku, język był traktowany jako jeden z ważnych dziedzin nauczania. Studenci uczyli się przez trzy lata po 6 godzin tygodniowo (tryb dzienny), kończąc edukację językową egzaminem. Stopniowo zaczęto okrajać liczbę godzin. Obecnie jest to ponoć nauka dwuletnia w wymiarze trzech godzin tygodniowo. W 2000 roku zwolniono wszystkich lektorów języków obcych, powód - zmiany strukturalne uczelni. Naprawdę - koszty ZUSu. Zatrudniono lektorów ze szkół średnich (nie tylko z liceów ogólnokształcących) na umowę zlecenie. Jest rzeczą oczywistą, ze poziom nauczania języków musiał drastycznie spaść, jako, że jednostką macierzystą pracy tych osób są szkoły średnie, a uczelnia to okazja do dorobienia. Nie będę wydawać swoich opinii,wnioski pozostawiam Wam, szanowne panie i panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyprymityw Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 00:38 Racja! Języki w WWSZiP zostaly potraktowane wyjatkowo po macoszemu. Też słyszałem o "oszczędnościach" i zwolnieniach lektorów. Przykra sprawa, bo kursy językowe w cenie czesnego były bardzo dobrym wyjściem. Teraz pozostaje nam douczanie sie prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyprymityw Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 00:32 a ja jestem drugą Znam jeszcze kilkadziesiąt takich jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
alisssa Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 04.02.04, 14:59 Szkoła jak szkoł, aby mieć lepsze stopnie trzeba troche popracować. Znam ludzi studiujących na renomowanych uczelniach, którzy przez cały semestr robią mniej,niz niektórzy studenci WWSZiP. Uwazam, ze wszystko zalezy od człowieka, niektórzy sie uczą, inni obijają. W dzisiejszych czasach nie wazne jakie masz studia, lecz jak dobrze potrafisz sie sprzedać i jak szerokie masz plecy. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.02.04, 20:25 Koleżanka skończyła szkołę WSZPwW i równocześnie skończyła długoletnią pracę. Nauczyli ją bzdur i oduczyli pracy. Teraz siedzi na bezrobociu i płacze. Wszyscy potencjalni pracodawcy po tygodniu stażowego szybko dziękują. Zero wiedzy i umiejętności. Występ w tv wiąże się z kandydowaniem dr.Tutaja do Parlamentu Europejskiego z ramienia PO. Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 04.02.04, 22:47 A właśnie, widział ktoś Tutaja w TV, bo ja "niestety" przeoczyłem. Na temat uczelni nie chcę sie wypowiadać. Zastosuje metodę Leppera. Czy prawdą jest że WWSZIP jest maszynką do nabijania kasy dla pana kanclerza Zielińskiego, pana kanclerza Placka i pana dziekana Tutaja?? Czy prawda jest że uczelnia dzierżawi budeynek przy ul. Wrocławskiej od żony pana kanclerza Zielińskiego?? Czy prawda jest że uczelnia nie posiada zgody (koncesji) Ministerstwa Edukacji Narodowej i Sportu na prowadzenie studiów na kierunku fizjoterapia ???? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: 81.168.209.* 04.02.04, 22:52 ledwozipie napisał: > A właśnie, widział ktoś Tutaja w TV, bo ja "niestety" przeoczyłem. niestety tez nie trafilem ale od wczoraj jest chyba we wszystkich lokalnych gazetach jako kandydat PO na komisarza w UE Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 04.02.04, 23:00 Gość portalu: olo napisał(a): > od wczoraj jest chyba we wszystkich lokalnych > gazetach jako kandydat PO na komisarza w UE Z tego co wiem to jeszcze kandydat nieoficjalny. Kurcze najgorsze jest to że ja nawet lubiłem tą partię. Teraz musze zweryfikować swoje poglądy. :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
alisssa Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 06.02.04, 15:44 Gość portalu: olo napisał(a): > Koleżanka skończyła szkołę WSZPwW i równocześnie skończyła długoletnią pracę. > Nauczyli ją bzdur i oduczyli pracy. Teraz siedzi na bezrobociu i płacze. > Wszyscy potencjalni pracodawcy po tygodniu stażowego szybko dziękują. Zero > wiedzy i umiejętności. To jest przykład jednej osoby!! W WSZiP kształci sie prawdopodobnie ponad 2500 osób.Blisko 3000 absolwentów opóściło juz tą uczelnie. Nie można tak generalizować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rexx Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.02.04, 23:26 Ale co jest wart papierek tej szkoły jak się nie ma znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.02.04, 07:52 Dzisiaj papierek zadnej szkoły nie jest nic wart jak się nie ma znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matey Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: 217.173.196.* 07.02.04, 02:35 Walbrzyska Wyzsza Szkola Biznesu i Przygody, Magii i Czarow imho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haha ;-))) Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.02.04, 23:48 "Dzisiaj papierek zadnej szkoły nie jest nic wart jak się nie ma znajomości." No to jest podejście :-)))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prywaciarz Re: Wyższa Szkoła Zarządzani do antydiploma IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.04, 07:48 bandycki wolny zachodni rynek sprzyja ludziom twojego pokroju ponieważ nie kierujesz sie zasadami i nie idziesz prosta droga tylko cwaniactwem ,pycha i egoizmem,dlatego masz takie wyniki ale to jest złudne bo do wszystkiego potrzebna jest wiedza cokolwiek człowiek robi,a kolega o którym się wyrażasz ,że siedzi na dyplomie idzie prosta uczciwą droga dlatego na tym bandyckim rynku nie ma racji bytu.,Gdyby były przestrzegane zasady uczciwie ,normalna praca to by cie przeskoczył nawet bys tego nie zauważył jak byś sie stał tylko pikusiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pion Re: Wyższa Szkoła Zarządzani do antydiploma IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.02.04, 23:16 No tak jest w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydyplom antydyplom kontra chamstwo i drobnomieszczanstwo IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.02.04, 03:10 znacie to? to Polska właśnie, to żałosne i straszne. nie daj Boże żeby sie komuś przypadkiem powiodło. pracuję od 14 roku zycia, cały czas się uczę ale dla siebie a nie dla papierka. poczytaj dokładnie mój post żeby zrozumieć co miałem na myśli, zanim zaczniesz bronić każdego pierdołę któremu trzeba co chwilę wycierać mleko pod nosem. pierdolicie towarzyszu Moczar bzdury, bo albo nigdy nie pracowaliście, albo skażeni jesteście socjalizmem. pracodawca mając do wyboru wykwalifikowanego pracownika oraz teoretyka przez dłuższy czas nic nie robiącego, raczej nie będzie się długo zastanawiać. szkoły ekonomiczne powinny oprócz mechanizmów rynkowych uczyć PRZEDSIĘBIORCZOŚCI. a mój kolega jak wygląda w świetle swoich kolegów z roku, którzy brali drugie fakultety na Uniwersytecie, albo biegali po praktykach żeby miec w CV doświadczenie zawodowe, tak bardzo cenione przez pracodawców? mój kolega liczył na postawionego ojca, tylko nie przewidział zmiany opcji politycznej, hehe. teraz zacznij oceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artom Re: antydyplom kontra chamstwo i drobnomieszczans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 08:20 Jako przedsiębiorca potwierdzam wyższość umiejętności nad wiedzą teoretyczną. Na moje pytanie: Kiedy ... ? teoretyk odpowiada: Jeśli .... a praktyk jutro najdalej pojutrze. Potzrebuję konkretów w słowie i działaniu, nie mam czasu poprawiać po szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczy Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.03.04, 17:41 Bardzo ciekawy artykuł, polecam: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,1954483.html Dużo mówi na temat tego co sie u nas teraz dzieje. Jeśli studenci SGH się boją to co dopiero my szaraczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowana Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.03.04, 23:32 Do mnie do pracy przychodzą praktykanci z tej "uczelni". Jestem przerażona ich poziomem intelektualnym i bezmiarem niewiedzy. Wszystkim ambitnym odradzam tę szkółkę, bo zdecydowanie lepiej być przeciętniakiem w dobrej uczelni, niż orłem w czymś takim. Chyba, że komuś zależy tylko na papierku, ale chyba prościej kupić go na giełdzie i nie tracić czasu. Przepraszam nieliczne wyjątki na poziomie, które tam studiują. Potwierdzacie tylko regułę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wata Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.03.04, 07:44 Bez komentarza.Poziom 0. Wygorowane ambicje i zaśmiecanie rynku pracy. Takie są w większości szkoły prywatne w naszym kraju. Dzięki temu wyzsze wykształcenie troche karłowacieje. No cóż demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś