Dodaj do ulubionych

Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzychu

IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 16.06.03, 12:16
Czy ktoś z was zna te szkołę, a może się w niej uczycie? Proszę dajcie znać
czy warto podjąć tam naukę, jaki jest poziom. Za informacje serdeczne dzięki.
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.06.03, 08:44
      Ja zamierzam tam się uczyć.
      • Gość: sysia Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 13:52
        Cieszę się że ktoś sie odezwał. Na jakiem kierunku masz zamiar podjąc naukę, ja
        na zarządzaniu i marketingu. Jestem z Kłodzka, więc mam nadzieję że zgodnie z
        obietnicą będą nas dowozić do Wałbrzycha. Jeśli wiesz coś bliższego na temat
        nauki, egzaminów itp. to podziel się ze mną informacjami. A maoże powiesz mi co
        skłoniło Cię do zdecydowania się na właśnie tę szkołę. Czekam na wiadomości.
        • Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.06.03, 16:32
          Ja będę studiować socjologię zaoczną, więc na temat egzaminów nic nie wiem. Co
          zdecydowało o tym , że wybrałam ten kierunek? Przedewszystkim zainteresowania,
          niskie ceny , oraz to , że w Wałbrzychu nie ma innej uczelni , na której byłby
          ten kierunek.
          • Gość: studentka Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.06.03, 23:44
            A ja slyszalam ze ta szkola to wielka hala! Lapowkarstwo, przekupstwo, ezgaminy
            za pieniadze lub inne gifty. Szkoda czasu i pieniedzy.
            • Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.07.03, 09:27
              Odpowiem sobie na pytanie - gdzie jest inaczej? Bo ja nie znam takiej szkoły.
    • kamizka Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 25.06.03, 23:46
      A ja słyszałam że ta szkoła to wielka chała. Łapówki, przekupstwo, egzaminy za
      gifty. Szkoda czasu i pieniędzy.
    • Gość: jacek Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.chello.pl 26.06.03, 00:17
      > Czy ktoś z was zna te szkołę, a może się w niej uczycie? Proszę dajcie znać
      > czy warto podjąć tam naukę, jaki jest poziom. Za informacje serdeczne dzięki.
      > Pozdrowienia

Nie wiem co to za szkola, ale pamietajcie - czas poswiecony uczenie sie w
      gufnianej szkole jest taki sam jak w szkole bardzo dobrej.

Szkola to nie tylko wiedza czy wlasne przekonanie ze sie duzo wie. To rowniez
      znajomosci z wykladowcami, znajomosci ze studiow a takze klasa ludzi jakich ona
      przyciaga - czy ludzi chcacych sie uczyc i rozwijac czy leserow ktorzy chca
      papierka a ktorym mamusia czy tatus fundneli te studia "bo tak teraz wypada".
      • wbara Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 29.06.03, 05:09
        mojego syna wyrzucili bo zwyczajnie się nie uczył.nie wierzę w żadne
        łapówki.po prostu trzeba się uczyć i już.odnośnie czesnego to jeśli już
        zdecydujesz się wybrać np.uniwerek we wrocławiu ten państwowy to nie znaczy że
        za friko.policz dojazdy, zakwaterowanie, koszty utrzymania to dojdziesz do
        wniosku że w wałbrzychu choć smutniej to dużo taniej.
    • Gość: kok Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.06.03, 18:19
      sczerze odradzam...do tej szkoly ida ludzie, ktorzy albo szybko wylecieli z
      panstwowych uczelni(bo byli tacy"dobrzy"),albo naprawde niewiele soba
      reprezentuja...jesli masz choc troche ambicji to omijaj ta "uczelnie" szerokim
      lukiem.to jest skandal,ze to w ogole nazywa sie "uczelnia"!polowa ludzi z
      bylego walbrzyskiego studiuje wlasnie tam .a co studiuja?co z nich bedzie?sami
      specjalisci od marketingu, zarzadzania,informatycy...ehh, szkoda
      pisac.odradzam.
      • Gość: JAJO Ciekawe? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.03, 23:48
        Nie ma co żartować bo ta szkoła to żart. Jak można porównywać PWr czy UWr z
        tą "szkółką". No chyba podobieństwo w nazwie "uczelnia". A teraz bez żartów to
        połowa ludzi po tej szkole ma poważne stanowiska (bez jaj)- dlaczego nie wiem
        ;-)) ale się domyślam. Poziom, hmmm bez komentarza, ale za to jakie ambicje
        mają ludzie którzy ten Walbrzyski "Oksford" kończą oj joj lepiej nie mówić. A
        co za poziom intelektualny.....
        • Gość: kok Re: Ciekawe? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.07.03, 15:43
          A teraz bez żartów to
          > połowa ludzi po tej szkole ma poważne stanowiska (bez jaj)- dlaczego nie wiem
          > ;-)) ale się domyślam.

sama prawda, cala prawda i tylko prawda...
          nawet jeden z naszych v-ce prezydentow musial zaczac cos studiowac,bo musialby
          pozegnac sie ze stanowiskiem.a gdzie studiuje(owal)?zgadnijcie!prawidlowe
          odpowiedzi nagradzam:)

opzdrawiam wszystkich z pwr i uwr!
          kok
      • Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.07.03, 09:36
        Obrażasz mnie i wielu innych ludzi . Z taką opinią spotykam się po raz
        pierwszy. Ja słyszałam wiele dobrego o tej szkole, np że jest tam młoda i
        bardzo dobrze przygotowana do pracy kadra.
        • Gość: LoLino Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.07.03, 23:41
          Gość portalu: Justyna napisał(a):

> Obrażasz mnie i wielu innych ludzi . Z taką opinią spotykam się po raz
          > pierwszy. Ja słyszałam wiele dobrego o tej szkole, np że jest tam młoda i
          > bardzo dobrze przygotowana do pracy kadra.

Dobre;-)))"Ja słyszałam wiele dobrego o tej szkole, np że jest tam młoda i
          bardzo dobrze przygotowana do pracy kadra" to naprawdę duży "plus". Gdzie ty
          żyjesz. To Wy ludzie z WSZiP w Wałbrzychu macie takie mniemanie o sobie. Przy
          absolwentach państwowych uczelni pękacia jak bańki na wietrze pod względem
          wiedzy i umjęjętności. Lubię takie bzddurki, to nie obraza............ trochę
          samokrytyki i pokory drodzy państwo "magistery"
          • Gość: Bul Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.07.03, 23:54
            Może nadejdą w końcu takie czasy ze ludzie ktorzy kończą takie "koguciki" nie
            bedą prawdziwym absolwentom dobrych uczelni państwowych bruździć i równać sie
            do poziomu. Niee to żebym coś miał przeciwko ale co to np. za kierunek
            Informatyka i nie ma nawet w toku studiów języków programowania. Na Poli na
            Informie to podstawa. Pozniej taki wychodzi i zasmieca rynek. Jak jesteście
            tacy dobrzy to dlaczego nie studjujecie we Wrocku czy w Krakowie na
            Państwowych Uczelniach? ( tylko nie mówcie że was nie stać- to stwierdzenie już
            się zużyło )
            • Gość: Talent;-))) Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.07.03, 23:34
              !!!!!Wałbrzyska Wylęgarnia Talentów!!!! ;-)))))))))))))
          • Gość: xxx Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.07.03, 15:29
            Skąd to wszystko wiesz?
      • Gość: antyprymityw Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 19:21
        Hehehe
        Skonczylem WWSZiP, jestem wspólwlascicielem calkiem dobrze prosperującego
        przedsiębiorstwa w Wałbrzychu. Śmieje sie bardzo jak "fachowcy" po Polibudzie
        przychodzą do mnie prosic o pracę, a po zadaniu kilku pytań wychodzą na błaznów.
        Ludzie! Dorośnijcie! Tak naprawdę to Uczelnia nie zrobi z Was fachowców.
        Jedynie ciężka praca i poznawanie kunsztu w praktyce pozwoli nazwać Was
        specjalistami.
        Mój wspólnik ukończył PWr i mi opowiadał na czym polegała większość egzaminów.
        Nie róbcie z siebie nie wiadomo jakich uczonych. Połowa zaliczeń za "zrzutki",
        część ściągnięta, część na fuksa.....
        • Gość: antydyplom Trzeba mieć bigla a nie dyplom!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.02.04, 08:31
          > Skonczylem WWSZiP, jestem wspólwlascicielem calkiem dobrze prosperującego
          > przedsiębiorstwa w Wałbrzychu. Śmieje sie bardzo jak "fachowcy" poPolibudzie
          > przychodzą do mnie prosic o pracę, a po zadaniu kilku pytań wychodzą na
          błaznów

Witajcie

Bardzo rozsądna wypowiedź antypwymityw, ja rowniez nie skonczylem zadnej z
          renomowanych uczelni państwowych, ale świetnie sobie radzę na rynku pracy.
          Zarazem mam kolegów i koleżanki którzy pokończyli wszelkie możliwe dobre
          uczelnie w Polsce (taka zdolna klasa była!) a siedzą na bezrobociu albo na
          jakichś śmiesznych stażach.
          To wszystko ma swoje źródło w przereklamowaniu tego czym sa studia.

> Ludzie! Dorośnijcie! Tak naprawdę to Uczelnia nie zrobi z Was fachowców.
          > Jedynie ciężka praca i poznawanie kunsztu w praktyce pozwoli nazwać Was
          > specjalistami.

Święte słowa! Na zachodzie już małe dzieci są uczone że muszą sobie same
          radzić i że nikt za nie nic nie zrobi. Moje magisterium z bankowości i
          finansów leży na półce i się do mnie uśmiecha. Niech leży bo wcale nie jest mi
          potrzebne. Mam obecnie dwa źródła utrzymania a w przyszlym tygodniu rusza
          firma, w ktorej będę jednym z 3 współaścicieli, co za tym idzie będę musiał w
          pewnym momencie zrezygnować z którejś pracy.
          Będę przyjmować kilka osób do swojej firmy, a uwierzcie mi że otrzaskałem się
          na tyle na rynku pracy żeby traktować świstek z uczelni jako małowartościowy
          śmieć.
          Liczy się człowiek, jego umiejetności praktyczne, elastyczność i chęć do pracy
          oraz nauki, a nie 4,3 na dyplomie.
          Obserwowałem swojego kolegę po SGH - zawsze pierwszy na roku, ukończył
          uczelnię z wyróżnieniem . Ale co????????? W trakcie studiów skupił się na
          nauce i nie szukał nawet praktyk. Teraz siedzi na swoim dyplomie jak kokoszka
          na jajkach i powoli staje się rynkowym kaleką. Jeszcze pół roku temu był
          bardzo hardy, bo przecież absolwent SGH nie pójdzie byle gdzie.
          A teraz myślę że nawet staż absolwencki (notabene debilny program do
          wykorzystywania ludzi) wziąlby z pocałowaniem reki.

> Mój wspólnik ukończył PWr i mi opowiadał na czym polegała większość
          > egzaminów.
          > Nie róbcie z siebie nie wiadomo jakich uczonych. Połowa zaliczeń
          > za "zrzutki", część ściągnięta, część na fuksa.....

hehe, co racja to racja. Polibudka to chyba najbardziej przereklamowana
          szkółka w okolicy. Ciągle się zastanawiam jak niektóre tłumoki które znam dały
          radę dotrzeć na rok III lub IV.
          W mojej szkolce, która stoi po tej obśmiewanej stronie barykady (ale nie
          WSZiPwW) na pewno nie dotarliby na trzeci rok, mimo że trzeba płacić pieniądze.
          Nie, nie do kieszeni wykładowców! Do kasy Uczelni.
          Najzabawniejsze jest to że kamienie w stronę uczelni niepaństwowych rzucają
          tutaj ludzie, ktorzy albo nie maja nic do czynienia z uczelniami tylko
          puszczają w obieg zasłyszane "bonmoty", albo życiowe kaleki którym studia w
          życiu na pewno nie pomogą, a raczej zaszkodzą.
          Bez dyplomu kochani trzeba się bardziej starac bo jest trudniej, ale to nie
          znaczy ze nie można. Miałem kiedys krótko szefa po podstawówce. Świetny facet,
          znał się na swoim fachu jak nikt inny, praca z tym człowiekiem była prawdziwą
          przyjemnością. Ludzie cenią go właśnie za to.
          I wszystkim apologetom uczelni państwowych prezentuję NAJLEPSZĄ obecnie
          uczelnię ekonomiczna w Polsce:

www.wsb-nlu.edu.pl/
          Wystarczy tylko chcieć i nawet w takim zapyziałym Nowym Sączu który leży na
          końcu świata też można. Zjeżdżają się tam ludzie z całej Polski, bo wiedzą po
          co przyjeżdżają. A cały Nowy Sącz żyje właśnie ze studentów. A co
          najśmieszniejsze to wielu z absolwentów wcale nie wyjeżdża z NS po ukończeniu
          studiów, tylko zakłada tam firmy.
          I tego właśnie życzę Wałbrzychowi i jego uczelniom. Pracujcie nad renomą, a
          efekty przyjdą z czasem - wtedy zaczną się złote czasy dla Wałbrzycha.

Pozdrawiam bo czas do pracy!

• bruntek Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 21.07.03, 05:10
      Sysiu i Justynko czy aby nie za dużo piepszycie a za mało robicie.
      • Gość: Fan Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: 195.205.101.* 21.07.03, 12:39
        Dokładnie.
      • Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.07.03, 09:11
        Studiuje tam moj kolega i nie uważam go za idiotę.
    • Gość: dhill Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.07.03, 17:21
      ja też wiele dobrego nie słyszałem i dobrze, że o tym
      mówicie, ale nie naskakujcie na ludzi tylko dlatego, że
      się pytają. mają rację, bo może jednak zmienią zdanie.
      tak swoją drogą, to na pewno są tam osoby, które poszły
      tam mając dobrę chęci (ciocia mojej dziewczyny tam
      studiuje, bo za jej czasów nie nauczyła się w szkole
      angielskiego i obsługi komputerów, czy to źle?), ale
      czy nie lepiej pójść gdzieś, gdzie jest ambitniej? mnie
      właśnie czeka poprawka na UWr, ale za nic nie
      zamieniłbym tej sytuacji na wspaniale zdany rok na
      takiej uczelni.
      • Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.07.03, 09:14
        Ludzie ! Przecież ta szkoła istnieje w Wałbrzychu dopiero 5 lat, a przecież
        przez tak krótki okres czasu nie sposób wyrobić sobie renomy.
        • Gość: werte Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.07.03, 23:37
          .... i będzie istnieć przez jeszcze max 5 lat. A Wrocławskie uczelnie trwają po
          300 lat. Taka jest różnica w tradycji i renomie. A kto ma ta renomę budować?
          Ludzie którzy sobie z kompem nie radzą? Nie mówię o michałkach w stylu word czy
          exel bo to teraz to jak kromka z masłem. Nie mozna generalizować ale wiecie
          jak jest z tą szkołą. Kto jest za cienki na egzaminach wstępnych do Wrocka czy
          Poznania ląduje tu. A w TEJ SZKOLE "WYŻSZEJ" to 3 lata ciężkiej nauki;-))))
          • Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.07.03, 08:19
            Własnie ! Nie wolno generalizować. Jeszcze raz napiszę , że znam chłopaka ,
            który tam się uczy. Jest niesamowicie inteligentny i nie znalazł się w tej
            szkole ponieważ nie dostał się do Wrocławia , tylko dlatego , że sam ją wybrał.
    • Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.07.03, 12:06
      Zresztą państwowa wyższa szkola zawowodowa również nie ma zbyt pochlebnych
      opinii.
      • Gość: olo Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: 195.205.101.* 28.07.03, 09:55
        Nie ma co gadać. I tak jak grochem o ścianę. To tak jakby przyrównać malucha do
        merola. Fakt, i to jeździ i to, ale tu podobieństwa się kończą. Tak samo
        przyrównywać Uczelnię do tej szkółki. No cóż może to ja jestem w mniejszości
        ale zdania nie zmienię.
    • Gość: Elżbieta K. WSZiP - zaproszenie IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 19:52
      Słuchaczki i absolwentki WSZiP zapraszamy do naszego programu: Aupair
      MIKROSERWIS - jest to praca i nauka języka za granicą.
      Praca opiekunki do dziecka i nauka języka obcego przez codzienna konwersację i
      udział w kursach językowych.
      Organizujemy wyjazdy do Europy Zachodniej i do USA.
      Zapewniamy całoroczna pomoc i opiekę, naszą i naszego partnera zagranicznego.
      Pracujemy od 1991 roku. Zorganizowaliśmy ponad 6500 wyjazdów.
      Pisano o nas w JESTEM i w COGITO.
      Kieszonkowe - w Europie ok. 200-250 Euro, w USA - 560 USD - miesięcznie.
      Zobacz: www.aupair.com.pl,
      AuPair MIKROSERWIS, os.Piastów 41, 31-625 Kraków,
      tel. (012) 645-98-18, 649-04-33, 640-60-00

Mamy swoje przedstawicielki na Dolnym Sląsku !!

Zapraszam:
      Elzbieta Kwasnik
      info@aupair.com.pl

• Gość: berta Re: WSZiP - zaproszenie IP: *.satkabel.com.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 03.10.03, 18:35
        ?
    • paleparyz Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 03.02.04, 11:05
      Słyszałem że jutro (tj. w środę 4 lutego) w telewizji Dami o 17.30, na żywo
      będzie odpowiadał na pytania od telewidzów dziekan dr Tutaj. Do telefonów
      studenci jeżeli macie jakieś pytania do swojego dziekana.
      • ledwozipie Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 03.02.04, 15:44
        paleparyz napisał:

>> Do telefonów studenci jeżeli macie jakieś pytania do swojego dziekana.

Ciekawe o co można go zapytać. jakoś nie lubie tego gościa, ale to moja
        prywatna opinia.
        • Gość: dziekanat Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: 83.27.26.* 03.02.04, 19:28
          Jak to ,o co zapytać?oczywiście o postępy na studiach najważniejszego studenta
          uczelni-Ludwiczuka!Indywidualny tok studiów,dwa lata w jednym roku,nikt go nie
          widział na zajęciach-dziekan zadba o frekwencje i stopnie..Sama czystość!
          • Gość: fajny Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.02.04, 01:06
            Ta Szkoła to OXFORD ziemi Wałbrzyskiej.
            • Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.02.04, 08:06
              Skąd wiesz? Byłeś tam? Mało wiesz , więc się nie wypowiadaj..
              • ledwozipie Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 04.02.04, 08:20
                Justyno jesteś jedyną znaną mi osoba ktróra broni tej szkoły.
                • Gość: On Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.02.04, 13:09
                  Długo się wstrzymywałem, ale w końcu napiszę. Pracowałem w tej szkole dwa lata
                  jako lektor jęz. ang. Studenci byli różni, jedni mniej, inni bardziej
                  utalentowani językowo. Ostatecznie to był tylko lektorat, a nie przedmioty
                  zawodowe. Wykładałem jednak w grupach zaawansowanych językowo Business English.
                  Większość studentów bardzo słaba językowo, jednostki potrafiły swobodnie
                  wypowiadać się w języku obcym. Na początku, język był traktowany jako jeden z
                  ważnych dziedzin nauczania. Studenci uczyli się przez trzy lata po 6 godzin
                  tygodniowo (tryb dzienny), kończąc edukację językową egzaminem. Stopniowo
                  zaczęto okrajać liczbę godzin. Obecnie jest to ponoć nauka dwuletnia w wymiarze
                  trzech godzin tygodniowo. W 2000 roku zwolniono wszystkich lektorów języków
                  obcych, powód - zmiany strukturalne uczelni. Naprawdę - koszty ZUSu.
                  Zatrudniono lektorów ze szkół średnich (nie tylko z liceów ogólnokształcących)
                  na umowę zlecenie.
                  Jest rzeczą oczywistą, ze poziom nauczania języków musiał drastycznie spaść,
                  jako, że jednostką macierzystą pracy tych osób są szkoły średnie, a uczelnia to
                  okazja do dorobienia.
                  Nie będę wydawać swoich opinii,wnioski pozostawiam Wam, szanowne panie i
                  panowie.
                  • Gość: antyprymityw Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 00:38
                    Racja!
                    Języki w WWSZiP zostaly potraktowane wyjatkowo po macoszemu. Też słyszałem
                    o "oszczędnościach" i zwolnieniach lektorów. Przykra sprawa, bo kursy językowe
                    w cenie czesnego były bardzo dobrym wyjściem. Teraz pozostaje nam douczanie sie
                    prywatnie.
                • Gość: antyprymityw Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 00:32
                  a ja jestem drugą
                  Znam jeszcze kilkadziesiąt takich jak ja
    • alisssa Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 04.02.04, 14:59
      Szkoła jak szkoł, aby mieć lepsze stopnie trzeba troche popracować. Znam ludzi
      studiujących na renomowanych uczelniach, którzy przez cały semestr robią
      mniej,niz niektórzy studenci WWSZiP.
      Uwazam, ze wszystko zalezy od człowieka, niektórzy sie uczą, inni obijają.
      W dzisiejszych czasach nie wazne jakie masz studia, lecz jak dobrze potrafisz
      sie sprzedać i jak szerokie masz plecy.
      pozdrawiam:)
      • Gość: olo Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.02.04, 20:25
        Koleżanka skończyła szkołę WSZPwW i równocześnie skończyła długoletnią pracę.
        Nauczyli ją bzdur i oduczyli pracy. Teraz siedzi na bezrobociu i płacze.
        Wszyscy potencjalni pracodawcy po tygodniu stażowego szybko dziękują. Zero
        wiedzy i umiejętności.

Występ w tv wiąże się z kandydowaniem dr.Tutaja do Parlamentu Europejskiego z
        ramienia PO.
        • ledwozipie Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 04.02.04, 22:47
          A właśnie, widział ktoś Tutaja w TV, bo ja "niestety" przeoczyłem.

Na temat uczelni nie chcę sie wypowiadać. Zastosuje metodę Leppera.
          Czy prawdą jest że WWSZIP jest maszynką do nabijania kasy dla pana kanclerza
          Zielińskiego, pana kanclerza Placka i pana dziekana Tutaja?? Czy prawda jest że
          uczelnia dzierżawi budeynek przy ul. Wrocławskiej od żony pana kanclerza
          Zielińskiego?? Czy prawda jest że uczelnia nie posiada zgody (koncesji)
          Ministerstwa Edukacji Narodowej i Sportu na prowadzenie studiów na kierunku
          fizjoterapia ????

Pozdrawiam
          • Gość: olo Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: 81.168.209.* 04.02.04, 22:52
            ledwozipie napisał:

> A właśnie, widział ktoś Tutaja w TV, bo ja "niestety" przeoczyłem.
            niestety tez nie trafilem ale od wczoraj jest chyba we wszystkich lokalnych
            gazetach jako kandydat PO na komisarza w UE
            • ledwozipie Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 04.02.04, 23:00
              Gość portalu: olo napisał(a):

>
              od wczoraj jest chyba we wszystkich lokalnych
              > gazetach jako kandydat PO na komisarza w UE

Z tego co wiem to jeszcze kandydat nieoficjalny. Kurcze najgorsze jest to że ja
              nawet lubiłem tą partię. Teraz musze zweryfikować swoje poglądy. :-(((
        • alisssa Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc 06.02.04, 15:44
          Gość portalu: olo napisał(a):

> Koleżanka skończyła szkołę WSZPwW i równocześnie skończyła długoletnią pracę.
          > Nauczyli ją bzdur i oduczyli pracy. Teraz siedzi na bezrobociu i płacze.
          > Wszyscy potencjalni pracodawcy po tygodniu stażowego szybko dziękują. Zero
          > wiedzy i umiejętności.

To jest przykład jednej osoby!! W WSZiP kształci sie prawdopodobnie ponad 2500
          osób.Blisko 3000 absolwentów opóściło juz tą uczelnie.
          Nie można tak generalizować!!!
          • Gość: Rexx Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.02.04, 23:26
            Ale co jest wart papierek tej szkoły jak się nie ma znajomości.
            • Gość: Justyna Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.02.04, 07:52
              Dzisiaj papierek zadnej szkoły nie jest nic wart jak się nie ma znajomości.
    • Gość: Matey Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: 217.173.196.* 07.02.04, 02:35

Walbrzyska Wyzsza Szkola Biznesu i Przygody, Magii i Czarow

imho.
      • Gość: Haha ;-))) Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.02.04, 23:48
        "Dzisiaj papierek zadnej szkoły nie jest nic wart jak się nie ma znajomości."
        No to jest podejście :-)))).
    • Gość: prywaciarz Re: Wyższa Szkoła Zarządzani do antydiploma IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.04, 07:48
      bandycki wolny zachodni rynek sprzyja ludziom twojego pokroju ponieważ nie
      kierujesz sie zasadami i nie idziesz prosta droga tylko cwaniactwem ,pycha i
      egoizmem,dlatego masz takie wyniki ale to jest złudne bo do wszystkiego
      potrzebna jest wiedza cokolwiek człowiek robi,a kolega o którym się
      wyrażasz ,że siedzi na dyplomie idzie prosta uczciwą droga dlatego na tym
      bandyckim rynku nie ma racji bytu.,Gdyby były przestrzegane zasady
      uczciwie ,normalna praca to by cie przeskoczył nawet bys tego nie zauważył jak
      byś sie stał tylko pikusiem
      • Gość: Pion Re: Wyższa Szkoła Zarządzani do antydiploma IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.02.04, 23:16
        No tak jest w naszym kraju.
      • Gość: antydyplom antydyplom kontra chamstwo i drobnomieszczanstwo IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.02.04, 03:10
        znacie to?
        to Polska właśnie, to żałosne i straszne. nie daj Boże żeby sie komuś
        przypadkiem powiodło. pracuję od 14 roku zycia, cały czas się uczę ale dla
        siebie a nie dla papierka.
        poczytaj dokładnie mój post żeby zrozumieć co miałem na myśli, zanim zaczniesz
        bronić każdego pierdołę któremu trzeba co chwilę wycierać mleko pod nosem.
        pierdolicie towarzyszu Moczar bzdury, bo albo nigdy nie pracowaliście, albo
        skażeni jesteście socjalizmem.
        pracodawca mając do wyboru wykwalifikowanego pracownika oraz teoretyka przez
        dłuższy czas nic nie robiącego, raczej nie będzie się długo zastanawiać.
        szkoły ekonomiczne powinny oprócz mechanizmów rynkowych uczyć
        PRZEDSIĘBIORCZOŚCI.
        a mój kolega jak wygląda w świetle swoich kolegów z roku, którzy brali drugie
        fakultety na Uniwersytecie, albo biegali po praktykach żeby miec w CV
        doświadczenie zawodowe, tak bardzo cenione przez pracodawców?
        mój kolega liczył na postawionego ojca, tylko nie przewidział zmiany opcji
        politycznej, hehe.
        teraz zacznij oceniać.
        • Gość: artom Re: antydyplom kontra chamstwo i drobnomieszczans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 08:20
          Jako przedsiębiorca potwierdzam wyższość umiejętności nad wiedzą teoretyczną.
          Na moje pytanie: Kiedy ... ? teoretyk odpowiada: Jeśli .... a praktyk jutro
          najdalej pojutrze. Potzrebuję konkretów w słowie i działaniu, nie mam czasu
          poprawiać po szkole.
    • Gość: kaczy Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.03.04, 17:41
      Bardzo ciekawy artykuł, polecam:
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,1954483.html
      Dużo mówi na temat tego co sie u nas teraz dzieje. Jeśli studenci SGH się boją
      to co dopiero my szaraczki.
    • Gość: zdegustowana Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.03.04, 23:32
      Do mnie do pracy przychodzą praktykanci z tej "uczelni". Jestem przerażona ich
      poziomem intelektualnym i bezmiarem niewiedzy. Wszystkim ambitnym odradzam tę
      szkółkę, bo zdecydowanie lepiej być przeciętniakiem w dobrej uczelni, niż orłem
      w czymś takim. Chyba, że komuś zależy tylko na papierku, ale chyba prościej
      kupić go na giełdzie i nie tracić czasu. Przepraszam nieliczne wyjątki na
      poziomie, które tam studiują. Potwierdzacie tylko regułę.
      • Gość: wata Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i Przeds.w Wałbrzyc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.03.04, 07:44
        Bez komentarza.Poziom 0. Wygorowane ambicje i zaśmiecanie rynku pracy. Takie są
        w większości szkoły prywatne w naszym kraju. Dzięki temu wyzsze wykształcenie
        troche karłowacieje. No cóż demokracja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka