Dodaj do ulubionych

Euro Rtv Agd

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 23:02
jestem zainteresowany calkowita wymiana sprzetu poczawszy od kuchni
(AGD) po salon przyjec (RTV) i chcialem sie dowiedziec czy warto tam
kupowac? nie jestem zainteresowany kupnem w internecie a z wrocka mi
nie przywioza...czy przy duzym zakupie mozliwe sa rabaty? czy
pracownicy znaja sie na sprzecie ktory sprzedaja? czy maja tam nowy
sprzet z najnowszymi technologiami? i czy sa fair? prosze o
odpowiedzi...
Obserwuj wątek
    • Gość: alice Re: Euro Rtv Agd IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.11.07, 23:51
      W euro (przynajmniej tym przy tesco) pracownicy sa zainteresowani
      wszystkim, absolutnie wszystkim - tylko nie klientem :/.
      Wchodzisz, siedzi sobie grupka mlodych ludzi, smiechy chichy, nie
      zauwazaja cie. I tak kurcze nie wiesz czy na jakas impreze trafiles?
      czy nie przeszkadzasz przypadkiem?

Natomiast Euro w swidnicy to zupelnie inna bajka, mila grzeczna i
      chetna do pomocy obsluga, niestety tam asortyment jest zdecydowanie
      ubozszy.
      • Gość: :) Re: Euro Rtv Agd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 00:06
        To nie pozwól na "imprezę". Jak czegoś chcesz, pogoń któregoś z tych ludzi :)
        • Gość: TnBd Polecam neonet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 09:27
          Kupiłem tam lodówkę, kuchenkę i telewizorek ps dobra rada: trzeba się targować z tymi głównymi na sklepie, oni mają prowizje od sprzedaży TARGOWAĆ SIĘ!!! :)
          • Gość: arecki Re: Polecam neonet IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.07, 10:15
            dobra rada...zmuś sie do zakupow online!
            • Gość: Kolumb Re: Polecam neonet IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.11.07, 11:57
              Wiem, że pisałeś o tym, że w necie nie kupisz.
              Ale chociaż zobacz ile tracisz.
              www.skapiec.pl
    • Gość: Kamyk Re: Euro Rtv Agd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 15:31
      Jesli chodzi o ten w Szczawnie to porażka.Towarzystwo Wzajemnej
      Adoracji.Kierownicy decydują o utargach, i niestety nie zależy im na
      kliencie. A pracownicy mało się znaja na sprzęcie. Znajomi kupywali
      na Kościuszki i byli zadowoleni - na raty i z dużym upustem -ok. 150
      zł (brali kuchenke, lodówke i pralkę - nowa chata:))Porównaj ceny na
      Ceneo - czasami sklepy z Polski maja to czego chcesz: niska cenę,
      szybki serwis gwarancyjny, tani i szybki transport do domu - nawet
      ci lodówke wyprofilują. Sklepy internetowe czasami mają więcej do
      zaoferowania niż na miejscu - tez masz doradcę, możesz wziąść na
      raty czy kredyt i nikt nie spojrzy na ciebie jakbyś przeszkadzał i
      nie będzie udawał, że o tym sprzęcie wie wszystko - a wie g...
      • Gość: kupiec Re: Euro Rtv Agd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 16:59
        Ja trafiłem na dobrą obsluge, sprzedawca Tomasz polecił mi bardzo
        dobry telewizor, widać, że się zna na sprzęcie, trnsakcja zakończyła
        się pomyślnie, więc moge polecic ten sklep.
      • Gość: x Re: Kamyk IP: 213.25.125.* 30.11.07, 18:24
        szybki serwis gwarancyjny w ceneo haha, kto Ci płaci za promocję
        tego sklepu?
    • Gość: >>kupiec<< Re: Euro Rtv Agd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 17:04
      To ja jestem kupiec i to ja rozpoczalem ten watek, ale nie wazne,
      znam obie ze stron i ceneo i skapca i zawsze dokonujac jakiego
      kolwiek zakupu porownuje ceny z obu witrym, wiem jak zaplacic zeby
      nie przeplacic, jednak w sieci tych sklepow ceny sa wysokie
    • Gość: kk Re: Euro Rtv Agd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 22:02
      >>??<<
      • Gość: gość Re: Euro Rtv Agd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 11:15
        duży gruby facet - zna się na sprzęcie konkretnie wytłumaczy bez
        ściemy myślę że to jedyna osoba w tym towarzystwie godna polecenia
        • Gość: ala Re: Euro Rtv Agd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 09:19
          Z mojego niedawnego doświadczenia (sklep przy Tesco) - wszystko jest ok, sprzęt
          dobry, obsługa nienajgorsza, jednak mają minus za zapakowanie sprzętu, tzn
          owinięcie go jedynie folią bąbelkową i brak oryginalnych kartonów od sprzętu,
          przynajmniej agd. Efektem jest to iż mając własny środek transportu, towar,
          konkretnie piekarnik do zabudowy dowiozłam z poważnym i kosztownym defektem.
          Dodam ze nie mam pretensji do sprzedających tylko do polityki firmy i na
          przyszłość polecam ich transport. Przynajmniej można skorzystać z gwarancji w
          razie uszkodzeń.
          • Gość: rafal Re: Euro Rtv Agd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 09:50
            nie sztuka jest zrobic magazyn wiekszy od sklepu, popatrz w
            niektorych sklepach we wroclawiu tam nawet wyrzucaja oryginalne
            kartony od telewizorow...porazka, tutaj jednak nie ma tylko kartonow
            od agd z reszta jest to dobre rozwiazanie...Grubego duzego faceta
            tez polecam wie co mowi, co innego chudy pan z krawatem...potrafi
            odbelknac kobiecie w podeszlym wieku ze on jej nie obsluzy bo jest
            do wyzszych celow stworzony...napawany duma niczym lucky luck z
            wygladu racej podobny do najwyzszego daltona
            • Gość: anty. Re: Euro Rtv Agd IP: *.wlb.vectranet.pl 08.11.07, 17:24
              nie wiem dlaczego ludzie się nauczyli,że jak coś kupią to już od
              razu muszą mieć wielki rabat, wielki upust (bo oni robią "duże
              zakupy" za kilka tysięcy,śmieszne)...a jak rabatu nie dostaną to
              sklep wielce krytykują....i nauczyli się nowej zasady "nasz
              klient ,nasz cham"!!!!
              • Gość: KUPIEC Re: Euro Rtv Agd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 20:44
                ja nie potrzebuje rabatu chce tylko dobrze kupic i nie przeplacic
                ale masz racje mentalnosc polaka taka juz jest ale co zrobisz?
                • Gość: paa Re: Euro Rtv Agd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 22:32
                  Byłem dzisiaj w euro AGD i to rzeczywiście prawda , klienci nie wiadomo po co chodzą po sklepie bo obsługa robi wszystko by ich nie zauważyć . Stoją grupkami i wszystko im w głowie tylko nie praca .Szkoda że chyba nie ma tam jakiegoś kierownika bo chyba nie pozwoliłby na to , chyba że stał w grupce .Małe nieporozumienie .
                  • Gość: Misiek Re: Euro Rtv Agd IP: *.eranet.pl 10.11.07, 23:01
                    Do Szefa Euro, proszę mnie zatrudnić do Euro w Szczawnie a tych
                    nieudaczników wywale. Szkoda kasy na takich sprzedawców.
                    • Gość: pan Re: Euro Rtv Agd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 17:09
                      euro w szczawnie to obsługe mają totalnie powaloną wszyscy zwłaszcza
                      ten cudy w krawacie to najwiekszy burak jakiego widziałem niezna się
                      na niczym bardziej dogadał bym się z rolnikiem bez wykształcenia jak
                      z tym cepem w krawacie a ta w niebieskiej koszuli to chyba jakaś
                      szefowa albo chce nią być tak poprostu za jej zachowanie na sklepie
                      to bym ja wypie..ł poprostu ostatni raz tam zrobiłem zakup NIE
                      POLECAM TAM WCHODZIĆ SZKODA WASZYCH NERWÓW
                      • Gość: fred Re: Euro Rtv Agd IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.11.07, 22:17
                        ja kupuje zawsze sprzet we Wrocku i jak dotad jestem bardzo
                        zadowolony nieporownywalny wybor i do tego ceny duzo nizsze niz u
                        nas saturn w magnoli albo jak kto woli media markt i do tego fachowa
                        obsluga.
                        • Gość: sroka Re: Euro Rtv Agd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 22:57
                          ludzie jak wam sie nie podobaja ceny i obsluga to zapraszam obok do tesco

mamy duzy wybor i mile panie przy kasie
                      • Gość: klient Re: Euro Rtv Agd IP: *.wlb.vectranet.pl 29.11.07, 22:58
                        tak naprawdę to nie wiem co od nich wszystkich chcecie i od tych
                        którzy kierują tym sklepem też, kilka dni temu robiłem zakupy tam i
                        zostałem bardzo dobrze obsłużony a że ekipa kóra tam pracuje dobrze
                        się bawi czy to źle!!!!!!!!!!
                        • Gość: buc Re: Euro Rtv Agd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 23:15
                          kupowałem tam trochę sprzętu i jestem z niego zadowolony
                          dowóz platny ale inne sklepy maja to wliczone w cenę towaru
                          obsługa całkiem sympatyczna i rzeczowa

btw

zazdrościcie im atmosfery w pracy bo pewnie Sami takiej nie macie !
                          zal
                        • Gość: klient Re: Euro Rtv Agd IP: *.wlb.vectranet.pl 29.11.07, 23:28
                          Miła i profesjonalna obsługa jestem bardzo zadowolona
                          • Gość: Sprzedawca!!! Re: Euro Rtv Agd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 12:31
                            No i dobrze. Widać są jeszcze normalni ludzie. Ja tam pracuję (tzn. w Euro przy
                            Tesco) i kiedy przychodzi klient zdecydowany wydać kasę (nawet niewielką) to
                            staram sie go miło i fachowo obsłużyć. Ale kiedy przychodzi jakiś baran i zamula
                            30min. przy telefonach albo jakiś idiota chce kupić DOBRY (!!!) aparat cyfrowy
                            za 500zł to raczej od razu go zlewam. Dla naiwnych: to oczywiste - NIE MA
                            DOBRYCH APARATóW ZA 500zł !!! Pieprzeni wycieczkowicze, przegrali życie,
                            spędzają swój wolny czas na szwendaniu sie po sklepach i tylko niepotrzebnie
                            zawracają dupę nam - ciężko pracującym ludziom. W lato upał 30 stopni a oni walą
                            z bachorami do Euro bo tam jest najlepsza zabawa. Smutne i żałosne. Zabierzcie
                            rodzinę w jakieś normalne miejsce i nie uczcie swoich dzieci buractwa. To prawda
                            - nie podchodzę do klienta, jak widzę tego samego gościa po raz piąty i wiem że
                            nic nie kupi. Chcący coś kupić klient bezskutecznie czeka na obsługę bo ja
                            akurat muszę recytować jakiemuś marudzie specyfikację produktu którego i tak nie
                            weźmie. Nie ośmieszajcie się i lepiej zostańcie w domu. A wszystkich chcących
                            coś kupić i potrzebujących fachowej porady serdecznie zapraszam do naszego
                            sklepu. Pomogę najlepiej jak będę umiał. Tak samo jak moi koledzy. Pozdrawiam i
                            na koniec proszę o odrobinę wyrozumiałości wszak jesteśmy tylko ludźmi.
                            --Sprzedawca--
                            PS. Nawiązując do kwestii atmosfery w pracy to rzeczywiście jest ona
                            rewelacyjna. Jest czego pozazdrościć. Taka atmosfera pozwala rozładować z
                            wiązane z pracą napięcie i pomaga walczyć ze zmęczeniem. A wpływa to korzystnie
                            na obsługę klientów przez co 99,9% z nich wychodzi ze sklepu zadowolonych.
                            • Gość: mama Re: Euro Rtv Agd IP: *.wch.net.a5i.pl 30.11.07, 14:42
                              Jak cie własna matka nazywała BACHOREM to wasza sprawa ale nie
                              używaj tego słowa do innych dzieci bo nie wiem czy by ci było miło
                              jak ktoś twoje dziecko (pewnie go jeszcze nie masz}nazwał
                              bachorem!!!!!!!!
                            • Gość: IJA Re: Euro Rtv Agd IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.12.07, 21:34
                              Taki mądry jesteś. Sama widziałam podczas zakupów w Waszym sklepie
                              jak paniusia zamiast obsługiwać kientów, którzy stali do kasy
                              normalnie bez ukrywania się układała sobie pasjansa. Ciekawe jak się
                              wypowiesz na ten temat. Z tego co wiem to do kasy nie stoją ci
                              którzy chcą zatruć twój czas, który wbrew pozorom masz właśnie i dla
                              takich klientów, a to że przychodzi i mówi że chce aparat za 500 zł
                              to chyba nasze wałbrzyskie realia. Mało kogo stać aby wydać 2000 zł
                              skromnie na aparat. Życzę powodzenia z takim nastawieniem do ludzi.
                              Wiem tylko że więcej zakupów u was nie zrobię. Nie jesteście jedyni
                              na rynku.
                            • Gość: kat Re: Euro Rtv Agd IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.12.07, 10:28
                              Przegrali zycie mowisz i zabieraja cenny czas i energie TOBIE -
                              ktory zlapal Pana Boga za nogi i pracuje w sklepie za 1000 zl, no
                              toz faktycznie krol zycia jestes. Moze to frustracja ze nie stac cie
                              na te wszystkie sprzety w sklepie, a przyjdzie taki pieprzony
                              wycieczkowicz i wyjdzie z telewizorem za 10 tys?

Zabrales sie chlopie za prace w USLUGACH bo tym jest wlasnie
                              sprzedawca. I jak klient przychodzi to obowiazkiem Twoim jest do
                              niego podejsc i nawijac nawet przez te 30 minut jesli tylko on sobie
                              tego zyczy. A nie pielegnowanie atmosfery w pracy, bo nie po to sie
                              do pracy chodz, ale tego to dowiesz sie z czasem bo podejzewam ze
                              mlody jestes jeszcze.

• Gość: Sprzedawca!!! Re: Euro Rtv Agd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 13:00
                                Buahahaha! 1000zł??? Czy myślisz że stał bym tam i ścierał sie z ludźmi za
                                1000zł??? Wiem, ciężko uwierzyć że w Wałbrzyskich realiach można dobrze zarobić.
                                I może to właśnie TWOJA frustracja że ja mam przyjemną i dobrze płatną pracę a
                                ty pewnie zapieprzasz za psi ch#j. Nie mam tv za 10tys bo takiego nie
                                potrzebuję. Wystarczy mi taki za 2tys. Nie będę się rozpisywał jakie sprzęty z
                                mojego sklepu mam w domu bo to nie stan posiadania jest wyznacznikiem poziomu
                                życia, tym bardziej poziomu intelektu. Ale tego się dowiesz z czasem bo
                                podejrzewam że młody jeszcze jesteś. A przede wszystkim naucz się czytać ze
                                zrozumieniem bo z mojego poprzedniego tekstu wynika jednoznacznie że ktoś kto
                                wychodzi ze sklepu z tv to KLIENT (!!!) a nie wycieczkowicz. Ale tego też się
                                kiedyś nauczysz. Wszak młody jesteś jeszcze.
                                • Gość: KTOŚ Re: Euro Rtv Agd IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.12.07, 19:02
                                  dla mnie to możesz zarabiać i 5000zł, ale nic cie nie usprawiedliwia
                                  od bycia chamem. Klient nasz pan. Co prawda to jest powiedzenie
                                  stare, ale musisz się z tym liczyć. Czyżbyś nie szkolił się w pracy
                                  jak to klientowi sprzedać towar nie dokońca super, ale tak opisany
                                  przez sprzedawcę, że ktoś kto przychodzi odrazu go chce. Traktuj tak
                                  dalej ludzi to napewno następne zkupy zrobią w innym sklepie. Ja
                                  kupuje w Świdnicy w Noenet. Zamawiają towar który sobie życzysz i
                                  przywożą go do Wałbrzycha bez opłat i jeszcze do tego dodam, że
                                  wnoszą do domu. Jeszcze jedno ceny u nich negocjujesz i są bardzo
                                  mili. Łyso ci??
                                  • Gość: odp. do ktoś Re: Euro Rtv Agd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 16:59
                                    ty buraku klient nasz pan to za komuny było dobre teraz to klient
                                    jest największym wrzodem na dupie jak takiś mondry to idż gdzie
                                    kolwiek do sklepu i to powiedz że klient nasz pan to obiecuje ci ż
                                    wyłapiesz w ryja krzyworyjowcu
                      • Gość: gość Re: Euro Rtv Agd IP: 213.25.125.* 30.11.07, 18:12
                        Twoja wypowiedź świadczy tylko o tym jak jesteś inteligentnym i
                        wykształconym człowiekiem. Nic dziwnego, że nie chcą Cię "należycie"
                        obsługiwać, nie zasługujesz na to!
                        • Gość: gość Re: Euro Rtv Agd IP: 213.25.125.* 30.11.07, 18:16
                          Opinia dotyczy wiadomości, którą napisał "Pan"
                          Twoja wypowiedź świadczy tylko o tym jak jesteś inteligentnym i
                          wykształconym człowiekiem. Nic dziwnego, że nie chcą Cię "należycie"
                          obsługiwać, nie zasługujesz na to!
                      • Gość: gość Re: Euro Rtv Agd IP: *.wlb.vectranet.pl 30.11.07, 22:25
                        przepraszam a co Ty chciałeś kupić w tym sklepie?, a może
                        przyszedłeś tylko popatrzeć i po wkurzać sprzedawców, albo odrzucili
                        ci wnoisek w banku, no chyba że nie naprawili sprzętu na gwarancji
                        bo powstał z twojej winy bałwanie
                        Naprawdę to ludzie którzy wylewają gorzkie żale na forum
                        internetowym są poprostu słabi!!!!!!!
                      • Gość: d Re: Euro Rtv Agd IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.12.07, 22:28
                        A ja tam lubię pochodzić między sprzętem i popytać o różne rzeczy.
                        A potem posłuchać jakie pierdoły wygadują.
              • Gość: kkk Re: Euro Rtv Agd IP: *.wlb.vectranet.pl 19.01.08, 00:33
                skoro jest mozliwosc upustu, to dlaczego z niej nie skorzystac... a
                po 2. ceny w sklepach sa zazwyczaj o duzo zawyzone w stosunku do
                realnej wartosci towaru...po 3. zawsze jes ta satysfakcja:
                zaplacilem o X zl mniej:P
    • Gość: 778 Re: Euro Rtv Agd IP: *.wlb.vectranet.pl 30.11.07, 18:46
      Najnowsze technologie nie moga/nie w pełni funkcjonują w RP z racji niedorozwinietej/zacofanej infrastruktury nadrzednej wiec to co jest w RP sprzedawane nie jest najnowsza technologia i wiedz ze asortyment sprzedawany jest dostosowany do mozliwosci "sredniowazonego obywatela". Potrzebujesz czegos "PRO" nie dostaniesz w sieciach nastawionych na klienta masowego. Co do profesjonalizmu sprzedawcow......rozpietosc jest olbrzymia ale wiedz, ze przy pensjach 1200 N ( w szczycie sezonu ) spotkanie kogos kto zna niuanse sprzetu.... zmierza do 0. Dzis specjalistą sprzedawcą jest ktos kto powtarza marketingowy belkot z katalogow i szkolen sprzedazowych nie do konca rozumiejac pojecia podstawowe co calkiem dobrze dziala biorac pod uwage przecietnego klienta sklepow rtv/agd. Zakup w okl 10000 przez indyw klienta nie jest z punktu widzenia wielu sieci zakupem znaczącym. Uważaj na sprzedawców bardzo przekonujących do kupna czegos, czasem od sprzedazy akurat tego czegos maja znaczna premie w tym miesiacu ...w nastepnym premiowane bedzie co innego wiec namawiac beda na cos co w zeszlym miesiacu bylo "niewarte sprzedawania", uwazaj na kredyty gdzieniegdzie sprzedawca ma sporo dodatkowych pieniazkow sprzedajac na raty co nie jest dla Ciebie korzystne itd itd............Ja mam chyba zespół zmęczenia pracą w sklepie RTV......
    • Gość: Karo Re: Euro Rtv Agd - omijać z daleka! IP: 193.41.113.* 12.12.07, 09:17
      Radzę ten sklep omijać dużym, a nawet ogromnym łukiem! Kiedyś
      kupiłam tam nawilżacz, który popsuł sie po kilku dniach. Żaden z
      serwisów wskazanych przez Euro nie chciał mi go naprawić, bo
      twierdzili, że Euro im nie płaci. A Euro nie chciało przyjąć go z
      powrotem. I w końcu musiałam naprawić na własny koszt. Ostatnio
      skorzystałam z ich oferty internetowej (nie wiem co mnie pokusiło -
      chciałam im chyba dać drugą szansę). Zamówiłam żelazko, zapłaciłam z
      góry kartą. To było pod koniec października - do dziś nie dostałam
      od nich ani żelazka ani zwrotu pieniędzy (poza 19,95 za transport, a
      żelazko kosztowało ponad 700). Nawet już mi się nie chce opisywać
      całej korespondencji i rozmów z nimi. ŻENADA.
      • Gość: Chyngis Chan Re: Euro Rtv Agd - omijać z daleka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 18:17
        Ale wstyd. Nie mogę bezczynnie siedzieć i czytać tych głupot. Przedewszystkim
        Euro nie płaci serwisom za naprawę sprzętu, a jeśli już to nie wysyła do nich
        swoich klientów. Sprzęt który pani kupiła napewno ma jakiegoś producenta, a
        producent ma swoje własne serwisy, lub autoryzuje prywatne zakłady które zajmują
        sie naprawą sprzętu. Wystarczy odesłać sprzęt do serwisu lub zanieść do takiego
        autoryzowanego zakładu który ma obowiązek w ramach gwarancji bezpłatnie naprawić
        sprzęt. Jeśli ktoś im nie płaci to jest to producent, a nie Euro, bo Euro nie ma
        z takim serwisem nic wspólnego gdyż nie jest gwarantem i nie ma obowiązku
        uwzględniania roszczeń w ramach gwarancji. Pewnie pracownicy serwisu poprostu
        zbyli panią pierwszym lepszym tekstem (biorąc pod uwagę głupoty jakie pani
        wypisuje, wcalę sie nie dziwię). -----czytaj dalej----->
      • Gość: Chyngis Chan Re: Euro Rtv Agd - omijać z daleka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 18:30
        Oczywiście Euro też ma obowiązek naprawić zepsuty sprzęt, ale już nie w ramach
        gwarancji, a w ramach ustawy konsumenckiej. Wtedy przynosi się sprzęt do sklepu
        i tam wszystko załatwia, a nie biega się po serwisach. Ale trzeba to wiedzieć.
        Jeśli chce się handlować z tak poważnym sprzedawcą jak Euro powinno sie znać
        podstawy prawa handlowego. Łatwo wytykać błędy innym, trudniej przyznać sie do
        własnych ułomności, prawda? Proponuję przed następnym wyjściem na zakupy
        zapoznać się z ustawą konsumencką żeby później nie kompromitować się na
        internetowym forum. Pozdrawiam.
        • Gość: andzia Re: Euro Rtv Agd - omijać z daleka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 19:34
          Ja dziś kupowałam mikrofalówkę w EURO i nie powiem ,byłam mile
          zaskoczona ,2 dni temu zamówiłam przez www , a dzis była do odbioru,
          rewelacja i do tego jak najbardziej fachowa obsługa))), natomiast
          byłam tam 3 tygocdnie wstecz żeby kupić pen driva i Pan nie mógł
          znaleźć kluczyka do gablotki ,żeby wyjąć i mi pokazać kilka modeli -
          porażka, niemniej jednak ogólnie na plus, nigdzie nie jest
          idealnie ,pozdrawiam wszystkich pracujących w usługach dla ludności -
          ciężki kawałek chlebka))
    • Gość: k Re: Euro Rtv Agd IP: *.chello.pl 13.12.07, 20:14
      > nie przywioza...czy przy duzym zakupie mozliwe sa rabaty? czy
      > pracownicy znaja sie na sprzecie ktory sprzedaja? czy maja tam nowy
      > sprzet z najnowszymi technologiami? i czy sa fair? prosze o
      > odpowiedzi...

ile masz latek dzidzia? dwa?
      • Gość: elwira Porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 11:15
        Porażka pod każdym względem. Proszę bardzo:

1. W pewną niedzielę wybrałam się żeby kupic 2 sprzety - lodówkę i
        pralkę. System komputerowy obsługujący raty nie działał. Nic nie
        załawi się. Wymogłam na sprzedawcy rezerwację sprzetu - na drugi
        dzień miałam przyjśc. Odpowiedź pana? "A! Pralek jest sporo, lodówek
        4. Do jutra nie zejdą na pewno". Nie ustępowałąm i 10 min
        przekonywałam go że jednak chcę ta rezerwację. Obrażony wydrukował
        mi papierek.
        2. Drugiego dnia przyszłam sfinalizowac całą sprawę. Co się okazało?
        Całe szczęście że miałam rezerwację, bo sprzętu w "wolnej" sprzedaży
        już nie uświadczy się.
        3. Kolejka do rat. Czekanie - 20 min. Załatwianie 2,5h!!! Okazało
        się że dla sklepu problemem jest zawieźc 2 sprzęty pod wskazany
        adres za jedną cenę transportu tzn 19,95 a nie 2x 19,95. Gdzie był
        problem? Ano w tym że lodówkę brałam na siebie, a pralkę mama na
        siebie zamieszkująca pod innym adresem niż mój. I to i to miało
        pojechac pod mój adres. Dlaczego problem? Boz WZetkę z magazynu
        wypisac trzeba na 2 różne adresy i nieważne że samochód dostawczy
        zawiezie pod jeden wskazany adres sprzęt pokonując trasę tami i z
        powrotem i zużywając mniej paliwa, to i tak trzeba płacic 2 razy. Po
        konsultacjach ze znajomym, który obiecał pomoc własną w
        przewiezieniu odmówiłam transport. I co? Rozwiązanie w sklepie nagle
        się znalazło! Zapłaciłam 1x 19,95!
        4. Wypisywanie zlecenia tansportu przez panią: 45 min. Pani trzęsły
        się ręce bo miała mnie już dośc (z wzajemnością), pomyliła się przy
        okazji ze 3 razy i musiałą anulowac zlecenia i pisac na nowo. Przy
        zleceniu pralki zapomniała dopisac usługę zdjęcia blokad
        transportowych - pisanie na nowo.
        5. Mimowolnie spędzając tam tyle czasu obserwowałam obsługę innych
        kientów. Pani czekająca w kolejce do rat jakąś godzinę po
        wydrukowaniu umowy z bankiem i obliczeniu rat dowiedziałą się że
        lodówka która właśnie kupiła - wyszła była dzień wcześniej.
        Sprzedawca NIE WIEDZIAŁ o tym, wypisał kartkę z nrem modelu i ceną,
        a pani przy ratach wypisując zlecenie wydania z magazynu powiedziała
        dopiero klientce że "sory, ale magazyn pusty" i podarła umowę z
        bankiem dziękując klientce za wybranie sklepu. Kopieta zrobiła
        karczemną awanturę i podejrzewam że niezłą opinię wśród swoich
        znajomych sklepowi.

Sklep katastrofa! Byłam przy dawnym Mini Malu. Przysięgam że tam już
        nic nie kupię - może gdzie indziej drożej będzie ale cyrków zapewne
        mniej.
        • Gość: feniks Re: Porażka IP: *.wlb.vectranet.pl 18.12.07, 07:45
          A mnie bawi podejście do telewizorów sprzedawców w Euro. Mianowicie
          byłem ostatnio i zainteresowałem się tv z funkcją HD, więc pytam
          się "kompetentnej" osoby czy mogę zobaczyć jak ten format się
          prezentuje. Odpowiedział mi, że nie mają telewizji N nowej
          generacji, nie mają konsoli ps3 i nie mają żadnej innej płytki, żeby
          zaprezentować jak to wygląda na ekranie:)
          Nie posiadają żadnego odtwarzacza czytającego format HD czy też Blue-
          ray i nie mogą pochwalić się tym co tak naprawdę potrafią te
          telewizory...To w takim razie po jaką cholerę je mają? Większość
          ludzi nie ma bladego pojęcia o tym jaka jest różnica w jakości
          obrazu, a jakby chociaż jeden tv był wystawiony, żeby można było
          zobaczyć tą różnicę obrazu, to zapewne mieli by większe wzięcie na
          ten towar.
          Ale co to ich obchodzi???
          • Gość: Irokez Re: Porażka IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 18.12.07, 21:04
            A nażekania są na sklep nie dla idiotów...
            Podszedłem do tego Euro pooglądać słuchawki, mp3 playerki... Te
            drugie za szybą, obsługa leniwie się kręci to sobie odpuściłem.
            Słuchawki mnie zainteresowały Sennheiser ale wspomnienie że
            chciałbym posłuchać jakoś tak spłynęło jak woda po kaczce.
            Zapakowane, pozaklejane, ponabijane kołki że masakra.
            Odpuściłem i pojechałem na Bielany do Wrocka. Na pana pytającego o
            pomoc nie czekałem dłużej niż minutę-dwie. Chciałem porównać dwa
            modele gdzie akurat sennheisery były zapakowane nie sprawiło
            problemu. Źródło dźwięku było ale mierne ale miałem ze sobą
            MiniDiska i na nim testowałem. Podłaczyłem jedne, drugie, wybrałem.
            Może wiadomość o sprzęcie była podstawowa u tego Pana z obsługi ale
            przeciętny kupiec byłby bardzo zadowolony. Mając już wybrany model w
            rękach proponował jeszcze przesłuchać słuchawki Koss. No rewelka.
            Na dokładkę.. hehe.. taniej 25% było za tego samego sennheisera.
            No cóż, może to tylko Wałbrzych? Nie byłem we Wrocławskim Euro bo
            nasze zupełnie mnie do niego zniechęciło.
          • Gość: Sprzedawca!!! Re: Porażka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 21:30
            No przepraszam ale co wspólnego z tym mają sprzedawcy???? Może powinienem
            wyłożyć z własnej kieszeni na płyty blueray żeby klient sobie pooglądał.
            Najlepiej żebym jeszcze zainwestował w 2 kilometry przewodów komponentowych żeby
            poleciało na wszystkich TV żeby klient mógł porównać. To nie wina sprzedawców że
            Euro żałuje kasy na wyposażenie. Dobrze przynajmniej że przedstawiciel Samsunga
            przyniósł 40gb prezentacji w HD bo chyba klienci zjedli by nas żywcem.
            • Gość: feniks Re: Porażka IP: *.wlb.vectranet.pl 19.12.07, 07:42
              Dużo ma wspólnego.
              Nie chodzi już o sam sprzęt, ale o podejście sprzedawcy do klienta,
              które jest w Euro na poziomie 0, o ile wogóle jest.
              • pozor_vlak Re: Porażka 19.12.07, 09:50
                o co wam,k..wa chodzi ?! sklep jak sklep, personel jak personel, ani lepszy ani
                gorszy niż w innych. dziesiątki klamotów kupowałem w Euro i jakoś wszystko
                grało. Spredawcy odpowiadali na pytania, system działał, transport dojeżdżał o
                umówionej porze. raz żona skrewila i podpisala odbior pralki nie rozpakowawszy,
                po czym okazało sie że ma pęknięty blat. jeden telefon i bez szemrania na drugi
                dzień blat został wymieniony.
                może wy wszyscy malkontenci taką aurę roztaczacie wokól siebie, że wszystko sie
                pierd.. dookoła a drzewa zaczynają na depresje chorować?
    • Gość: kruczkowski Re: Euro Rtv Agd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 16:42
      tragedia ten sklep. kupowałem sprzęt audio. wybór taki, że u mnie w piwnicy
      większy jest. ceny? litości! wszystko drożej niż dajmy na to w sklepie dla
      idiotów. euro? dziękuję. gó.. i drogo.
      • Gość: Józio Re: Euro Rtv Agd IP: *.wlb.vectranet.pl 27.01.08, 20:04
        Na wiosnę rusza budowa Media Markt, chyba zaczekam z kupnem sprzętu,
        będzie taniej i chociaż kulturalniej, jeżeli nie może być fachowo w tym
        naszym Wałbrzychu z bezrobociem i brakiem fachowćów.
        • Gość: feniks Re: Euro Rtv Agd IP: *.clients.easynet.fr 28.01.08, 06:38
          Mała ankietka:
          Ilu z was forumowiczów, będąc w euro na podzamczu, usłyszało od
          sprzedawcy pytanie: "W czym mogę Państwu pomóc".
          Ja będąc zapewne już z kilkadziesiąt razy w tym sklepie nie miałem
          zaszczytu usłyszeć tego miłego zapytania, ale może miałem pecha i
          sam musiałem szukać i ganiać za pochowanymi sprzedawcami.
          • Gość: lab.. Re: Euro Rtv Agd IP: *.wlb.vectranet.pl 30.01.08, 22:47
            Był przypadek w Warszawie gdzie na pytanie " w czym moge panu pomóc" dziewcze otrzymalo odpowiedz "moze mi pani obciagnac" klient dostal w ryj. Bylo duzo swiadków dziewcze zaczelo sie leczyc u psychologow, klient poszedł do sądu itd........nie bede sie rozpisywal, w tej firmie pracownik nie ma juz obowiazku zadawac pytania "w czym moge pomóc". Powód firma moze wiecej stracic niz zyskac na "wlaxeniu klientom w dupe". Sprawa nie dotyczyła Euro.
        • Gość: Lab.. Re: Euro Rtv Agd IP: *.wlb.vectranet.pl 30.01.08, 22:37
          W media zarobki sa na poziomie minimalnie wyzszym niz w euro, jak znam zycie pojdziesz do media spotkasz sprzedawcow z euro ktorzy zmienia barwy bo sie nabiora na obietnice media ........dopoki sam nie popracujesz w tego typu firmach zawsze bedziesz wydziwial i szukal lepszej i kompetentnej obsługii. CZLOWIEKU nie ma kompetentnej obsługii przy pensjach 1200/1300N !!! Czasy kiedy Media czy inne sklepy wchlanialy inzynierów po PWr juz minely, dzisiaj przyjmuje sie do takich prac wszystkich chetnych majacych minimalne pojęcie o RTV/AGD.
          • Gość: feniks Re: Euro Rtv Agd IP: *.clients.easynet.fr 01.02.08, 19:48
            I to zanczy, że za 1200 zł., nie można oczekiwać minimum
            zainteresowania i kultury z strony pracownika? To co łachę robicie
            siedząc za te marne pieniądze?
            • Gość: 1111 Re: Euro Rtv Agd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 11:43
              przewaznie jest tak ze podchodzac do klienta pytajac sie czy mozna w czyms
              pomoc, slyszy sie nie dziekuje, a pozniej ktos ma pretensje ze sie w czyms nie
              pomoglo mimo ze klijent sam tego nie chcial, inna sytuacja, zaczynasz mowic cos
              na plus danego sprzetu to co twoim zdaniem jest dobre i co bys polecil i
              slyszysz od klinta ale przeciez LG jest lepszy, wiec o co chodzi mam sie klocic
              skoro on i tak wie lepiej, ludzie zacznijcie zauwazac to ze wina tkwi w
              czlowieku ktory jest odporny na to co sie do niego mowi i zawsze bedzie
              marudzil, zawsze znajdzie sie cos do czego mozna sie doczepic, np, telewizor po
              miesiacu sie zepsuje i oczywiscie to wina tego sku..s*** sprzedawcy ktory
              sprzedal mi ten telewizor a tak go zachwalal. WSZYSTKIM SIE NIE DOGODZI, SA
              LUDZIE I LUDZIE, jedni prezyjda dowiedza sie czegos czego chcieli i decyduja sie
              na kupno a inni beda marudzic , zrzedzic po czym wyjda ze sklepu wnerwieni i
              wszystko zwala na obsluge sprzedawcy ktory po 30 minutach gadania tez ma juz
              dosyc bo my tez jestesmy tylko ludzmi, ZAPRASZAM DO RTV EURO AGD, zawsze chetnie
              doradze i pomoge nawet tym ktorym pomoc sie juz nie da :)
              • Gość: SP Re: Euro Rtv Agd IP: *.wlb.vectranet.pl 08.04.08, 14:44
                Sporo totalnych bzdur się naczytałem przeglądając wypowiedzi na temat obsługi w
                sklepie euro , sam jestem pracownikiem tej firmy i owszem uważam ze jest to
                chora i kompletnie popierdo...na firma!!!! Ale niezle mi płacą praca jest ok
                przede wszystkim ze względu na atmosferę w pracy i swobodę w wykorzystaniu dnia
                pracy oczywiscie poza stałymi punktami każdego dnia jak przyjęcie towaru wysyłki
                i mnóstwo innych rzeczy które leżą w obowiązku personelu poza obsługa klientów,
                którzy nie zdają sobie sprawy ile mamy na głowie każdego prawie dnia poza
                zaspokajaniem co niektórych potrzeb pogadania sobie po prostu 40 min na temat
                nawigacji bo gość nie wiem jaki model najlepiej zamówić sobie na Allegro
                ...kur..a jeśli przychodzi klient na zakupy ma problem bo słabo się zna a za
                niewielkie pieniądze chce kupić np. przyzwoity tv to zawsze spotka się z dobra
                obsługą przewaznie rabatem jeśli tylko o niego spyta i wyjdzie zadowolony z
                nowym tv jak 80 % kupujących w euro !!! A cała reszta marądzących upierdliwych
                ludzi którzy nie maja co robić w czas wolny tylko zawracać nam dupę bo nie maja
                co robić ze swoim nudnym życiem i przyłażą do sklepu 3 razy w tygodniu nic nie
                kupując niech sie nie dziwi że za 4-tym razem nikt już do niego nie podchodzi bo
                szkoda nam czasu na ludzi którzy czas wolny spędzają w zawracaniu dupy innym w
                pracy !!
                Ps. Zrozumcie ludzie że my nie odpowiadamy za jakość i ceny sprzętu za powolne
                serwisy uszkodzone sprzęty i za odrzucone wnioski ratalne ku.. jestesmy tam po
                to by doradzic i wydac towar za to nam płaca i nikt nie ma ochoty wysłuchiwać
                pieprzenia starszej Pani dlaczego dajmy na to nie mamy telefonu z dużymi
                klawiszami bo ona małych nie widzi , czy na to że czekasz 30 min na obsługe bo
                akurat inni są zajęci TO NIE WARZYWNIAK NIE KUPUJESZ TU W 5 MIN KILO CEBULI !!
                • Gość: Kama Re: Euro Rtv Agd IP: *.chello.pl 12.05.08, 21:50
                  Cześć. Skoro pracujesz w Euro to może mi odpowiesz na pytania: ile można
                  zarobić? Jaki jest system pracy? Jak tam wyglądają dni wolne? Czy
                  robicie jakieś nadgodziny i czy wam za tą płacą? Czy są jakieś chore kontrole
                  krawaciarzy? Pytam bo mam dylemat pracuję w jednej z sieciówek
                  i juz bardzo ciężko jest wytrzymać fizycznie jak i psychicznie, chciałabym
                  zmienić pracę. Jak możesz odpisz mi na maila Kalina.7@tlen.pl Pozdrawiam
                • Gość: klient Re: Euro Rtv Agd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 11:32
                  ja kupiłem tam 2 tv lcd w rozmiarach ok 40 cali kino domowe
                  odkurzacz i cos jeszcze i targowałem upust na cąłym zakupie z
                  agotówkę. Obsługa miła. Sam wybrałem po krótkiej obserwacji
                  sprzedawcę z którym będę rozmawiał. Koleś załatwił wszystkie sprawy,
                  pomógł mi wnieść sprzęt i doradził dobrze. jeden z tv okazał się
                  wadliwy(brak dziwku) po zadzwonieniu przywiozłem ten tv oderbałem
                  nowy wolny od wad. Sprzedawca był młody i zaangażowany. Poswiecił mi
                  60 minut i wszystko ok. Sam ejstem sprzedawcą i wiem jacy są ludzie.
                  Przychodzą co kilka dni pytają o wszystko o zapiski w regulaminach i
                  nigdy nic nie kupią. Przeważnie to są debile z którymi szkoda gadać.
                  Konkretnego klienta widać na 1 rzut oka. a Ci co marudzą to ananiści
                  zakupowi. Chodzą macają a potem i tak nie kupią. taki ich styl życia
                  łazić, żyć z naszych podatków( przeważnie mają renty na głowę)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka