Gość: pytający IP: *.wlb.vectranet.pl 15.12.07, 08:27 Witam, Czy ktoś korzystał ze "śpiocha", lecząc zęby w W-chu? Jeśli tak to prosiłbym o opinię i doradzenie fachowca, który się tym zajmuje. Z góry dzięki. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Perkoz Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.wlb.vectranet.pl 15.12.07, 22:21 Znowu !!! Interes przestał się kręcić i trzeba coś nagonić a przy okazji komuś z konkurencji przysr..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyś Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.12.07, 23:40 proponuję wycieczkę do suchej beskidzkiej ,dobrze , szybko , dużo taniej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.wlb.vectranet.pl 16.12.07, 08:30 Pytanie było nad wyraz poważne i nie mające na celu reklamy konkurencji, ale widzę że odpowiedzi jak zwykle trzymają poziom forum. Jeszcze trochę i dojdzie do tego, że nic nie będzie można napisać, bo wszystko będzie odbierane jako atak na konkurencję. Macie coś tam jeszcze w mózgach czy zawiść i jad już się tak rozprzestrzenił, że wyżarł wszystkie mądre komórki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyś Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.12.07, 08:34 pytający a Ty czytać potrafisz? czy złość w niedzielę rano musisz tutaj wylać . Piszę poważnie , jedź do suchej beskidzkiej , tam jest ośrodek , robią bardzo szybko , gdyż pracuje przy tym sztab ludzi a nie dwie jak u nas , ceny kilka lat temu niższe niż u nas . i tylko dwa dni , poza tym komplet badań musisz wykonać , poza Twoją złością powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.wlb.vectranet.pl 16.12.07, 08:38 Widzisz Zbyś to nie złość, ale frustracja, a byłem pewny, że sobie drwisz jak większość ludzi tutaj, więc sorki za odpowiedź:) Zgubiła mnie rutyna i przyzwyczajenie do głupich odpowiedzi, bo mądrych jest jak na lekarstwo:) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyś Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.12.07, 08:40 Pytający spoko , też mnie to do szału doprowadza , miłej niedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.wlb.vectranet.pl 16.12.07, 11:15 Dzięki i wzajemnie. A tak swoją drogą miał ktoś robioną narkozę u Ossowskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perkoz Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.wlb.vectranet.pl 16.12.07, 21:13 Pytający, nie wal głupa ! Nie sprowokowałeś pożądanej dyskusji więc musisz zapytać wprost, niby od niechcenia : ...a swoją drogą jak tam u konkurencji ? Doktor więcej szacunku jak nie dla siebie, to dla przeciętnej inteligencji forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.07, 11:28 A może jakieś namiary na Suchą Beskidzką można dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a po co Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.wlb.vectranet.pl 16.12.07, 20:02 narkoza do leczenia, to nonsens u w miarę normalnego człowieka. Miejscowe znieczulenie jest bardzo dobre i skuteczne, a znieczulenie ogólne, bez potrzeby, jest sporym ryzykiem, szczegónie w miejscach nie przystosowanych do ratowania życia w razie komplikacji, które trudno czasem przewidziec, nawet anestezjolog nie jest w stanie przewidziec np. niespodziewanej reakcji na leki. To naprawdę nonsen, a strach przed dentystą nie jest wskazaniem u osoby normalnej i w miarę zdrowej do zastosowania tego znieczulenia, zwłaszcza że pacjent musi często współpracowac z lekarzem. Mądry i doświadczony anestezjolog raczej nie znieczuli bez wskazań, tylko dla kasy. Pozdrawiam, slużba zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 00:52 Bosze...wiekszych glupot w zyciu nie czytalem ...Strach jest u normalnych ludzi to normalna reakcja organizmu to samo stres..Nawet jest powiedzenie ze "tylko glupi sie nie boi" ehh co za Tuman. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.wlb.vectranet.pl 17.12.07, 07:17 Po pierwsze: pytam się o Ossowskich, bo nie znam innego gabinetu dentystycznego, proponującego narkozę. Jeśli mnie ktoś "oświeci", to będzie miło. Po drugie: to nie kwestia strachu, a braku czasu z uwagi na wyjazd z kraju i drogie leczenie tych samych zębów za granicą. Mam nadzieję, że tym razem wszystko jasno wytłumaczyłem, jednak wiem, że i tak znajdzie się jakiś jełop, który będzie szukał w tym poście, tego czego w nim nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiho Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 12:17 powdzenie z wytrzymaniem bólu po wybudzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.12.07, 12:44 A co ma boleć, kiedy ząb zrobiony jest? Z resztą jeśli by to tak bolało, to by nie było tylu chętnych na zapisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perkoz Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.wlb.vectranet.pl 17.12.07, 21:23 Pytajacy coś plączesz. Niby nic nie wiesz, głupio i naiwnie pytasz, a wiesz ,że są zapisy i kolejki. Narkoza tutaj, bo zagranicą drogo i co jeszcze wymyślisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiho Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 21:08 no byc może nie robiłes zębów pod narkoza i nie wiesz. Zazwyczaj nie robią jednego zęba ale kilka, zazwyczaj wyrywają te co potrzeba, leczą itp a ból po wybudzeniu jest ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.wlb.vectranet.pl 18.12.07, 07:58 Perkoz nie pie..za przeproszeniem farmazonów, bo czepiasz się jak rzep psiego ogona. Wiem, że jest sporo osób na zapisy, bo przecież sam musiałem się zapisać. Za granicą zęby kosztują parę razy drożej, ale podobno się czepiam:) Nie mam pojęcia jak będzie po przebudzeniu, ale mam nadzieję, że środki przeciwbólowe dają. Wiadomo, że bez bólu się nie da, ale mi zależy jedynie na czasie i biorę pod uwagę ryzyko związane z narkozą. I już niczego więcej Perkoz nie wymyślę, bo wszystko napisałem co miałem napisać, a teraz możesz dalej szperać i szukać trapiących Cię zwrotów w moim ostatnim poście, żeby znowu dowalić i upodlić, bo przecież poziom Twoich wypowiedzi musi być zachowany co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.jaw.vectranet.pl 18.12.07, 14:55 Z tym bólem to się nie zgodzę...Tak samo jak się leczy zęba w zniaczuleniu-podczas robienia nie boli,ale po ustąpieniu znieczulenia też już nie boli,bo nie ma co.Samo oczyszczenie zęba może boleć,ale po to sie podaje znieczulenie... W narkozie zęby są robione dokłanie tak samo,tam też jest znieczulenie żeby nie bolało w trakcie i tuż po,a sama narkoza daje dodatkowy komfort "nieświadomości" borowania itp. u osób ,które się np.panicznie boją dentysty- a takie są i nic w tym nienormalnego... Pozdrawiam i życze wszystkim miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 20:48 Pytający, a wiesz może ile taka wygoda kosztuje? Piszesz ze sie juz zapisałes wiec ceny powinienes znac... Tak powiedzmy leczenie pięciu ząbków pod narkoza? Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 21:59 wszystkim mającym zamiar korzystać ze znieczulenia ogólnego, szczególnie tych z Suchej Beskidzkiej zachęcam do korzystania z usług psychiatry, zachęcam również lekarzy dentystów reklamujących te usługi. Przecież warto zaryzykować, nawet życie- reakcji organizmu na leki znieczulenia ogólnego nie da się nigdy do końca przewidzieć- żeby złagodzić stres i skutki braku higieny jamy ustnej i zwykłego niedbalstwa. Bo to właśnie jest główna przyczyna próchnicy. Więc myć zęby i psychiatra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.wlb.vectranet.pl 18.12.07, 22:03 Lekarz pie..sz od rzeczy. Sama narkoza kosztuje 250 zeta, ale to dentysta ustala koszty wszystkich zębów leczonych, a przed tym trzeba zrobić rentgena szczęki panoramicznie - koszt 45 zł. Już jestem po zabiegu. Miło, szybko, dokładnie i bezboleśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.wlb.vectranet.pl 18.12.07, 22:06 I jeszcze jedno...Przed zabiegiem trzeba zrobić badanie morfologii i ekg, a zabieg u dentysty jest pod kontrolą anestezjologa, który przed narkozą robi dodatkowe badania i analizuje zdrowie pacjenta, czy się nadaje do uśpienia. Nie jest to ta sama narkoza co w szpitalu przy operacji, także budzenie trwa o wiele krócej i "zamulenie" miła po krótkim czasie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 22:31 "pytający" prostaku w przeciwieństwie do ciebie wiem o czym mówię. Ciekawe jaki jest stan twojego uzębienia skoro tyle musisz zrobić jednorazowo- pewnie tragiczny, co świadczy o twoim poziomie. I zapytaj prywatnie lekarzy anestezjologów co myślą o takim leczeniu. Ale zawsze znajdzie się głupek który robi w gacie na widok unitu i się da znieczulić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.07, 15:39 Zwracam się do osoby podpisującej się lekarz. Pańska wypowiedź może świadczyć jedynie o poziomie inteligencji. Jeżeli jesteś lekarzem i masz takie podejście do pacjenta jak się wypowiadasz to nic dziwnego, że mamy próchnicę. Na pewno nie da się przewidzieć reakcji organizmu na takie znieczulenie ale dlaczego nie pomóc strachliwym jeżeli jest taka możliwość. Ty nakchętniej wykonywałbyś wszystko na żywca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicio Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.wlb.vectranet.pl 18.12.07, 22:43 Czytam te posty i dziwię sie waszej naiwności (niektórych) i braku rozeznania.Zamiast dać się usypiać, znieczulać itp. lepiej pójśc do lekarza dentysty leczącego w ...hipnozie. Bezpieczne, spokojne można dowolnie często powtarzać. Zabiegi (bez usuwania) są bezbolesne, trwają co prawda dłużej ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.wlb.vectranet.pl 19.12.07, 07:35 Lekarz zmień nicka, chyba że naprawdę jesteś zdesperowanym medykiem, pracującym w Państwowej służbie zdrowia i denerwującym się na to, że są ludzie którzy mogą płacić za leczenie i narkozę. Sam jesteś prostak co potwierdziłeś w swoich postach. Ubytków miałem 5, 2 poważne, więc szczęka wcale nie jest w tragicznym stanie, ale przecież nie będę się tutaj usprawiedliwiał brakiem czasu, bo przecież lepiej chodzić dłużej i leczyć te zęby normalnie nieprawdaż? Temat uważam za zamknięty. Jak wam się narkoza u dentysty nie podoba, to wasza sprawa i wasz wybór. Ja wybrałem uśpienie i to jest moja prywatna sprawa i moje zęby. Ależ przecież inaczej tematu nie da się zakończyć, zanim się kogoś nie obrzuci błotem zgadza się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 15:26 Moznaby uzyskać trochę wiecej informacji na temat tej hipnozy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicio Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: 62.87.160.* 20.12.07, 09:25 Hipnoza umożliwia zablokowanie irracjonalnych stanów lękowych, będących w ponad 90% powodem strachu i oporu przed wizytą u dentysty Sen hipnotyczny daje możliwość "swobodnego" podejścia do zabiegu. Reakcja pacjenta jest wyważona, próg bólowy podniesiony a zwykłe borowanie w zębie, praktycznie nie jest rejestrowane bodźcowo. Osoby mdlejące na myśl o dentyście, w hipnozie "zaliczają" po 2-3 zęby na jednej wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 11:12 "Hipnoza umożliwia zablokowanie irracjonalnych stanów lękowych, będących w ponad 90% powodem strachu i oporu przed wizytą u dentysty Sen hipnotyczny daje możliwość "swobodnego" podejścia do zabiegu. Reakcja pacjenta jest wyważona, próg bólowy podniesiony a zwykłe borowanie w zębie, praktycznie nie jest rejestrowane bodźcowo. Osoby mdlejące na myśl o dentyście, w hipnozie "zaliczają" po 2-3 zęby na jednej wizycie." łał jestem pod wrazeniem. Ale w Wałbrzychu zapewne nikt takich rzeczy nie wykonuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 15:24 Do Lekarza Chłopczyku oddaj klawiaturę w ręce kogoś mądrzejszego, bo jak na razie to robisz z niej kiepski uzytek. Radze tez pomyslec nad sobą. Moze jakis psycholog by się przydał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.wlb.vectranet.pl 23.12.07, 18:56 ma rację choc może wyraził się niezbyt pochlebnie. Nie wiem, czy jest lekarzem, ale trochę się na tym znam i pisze bardzo sensownie. Znieczulenie ogólne niesie zawsze ze sobą jakieś zagrożenie i nie można go traktowac niepoważnie. W gabinecie prywatnym, za sporą kasę, czasem są przyjmowane inne kryteria. Poważny anestezjolog nie podejmie się takiego znieczulenia w nieodpowiednich warunkach, które nie dają mu możliwości ratowania życia, w razie nieprzewidzianych komplikacji. Pięc ubytków, to akurat spore zaniedbanie, skoro jesteś taki bogaty (założycielu wątku), to dlaczego nie skorzystałeś z usług bardzo dobrych stomatologów. I nie chrzań, że na to trzeba dużo czasu. Prywatnie, to pacjent zwykle dyktuje pewne warunki i czas, w którym chce załatwic swoją sprawę, a lekarz dbający o pacjenta, postara się mu pomóc. Psychiatrę szczerze polecam zalęknionym, chyba zapomnieli, że żyjemy już w XXI wieku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.wlb.vectranet.pl 23.12.07, 20:04 To, że wydałem 250 zł na narkozę i 400 zł za leczenie 5 żebów to znak, że jestem bogaty? Chyba jeszcze się dobrze nie obudziłeś, a jeśli tak to nie wiem na jakiej zasadzie dyktujesz warunki "bogactwa". Z drugiej strony mogłem przecież nie mieć kiedyś kasy i pracować np. na stażu absolwenckim za marne grosze, a potem znaleźć niezłą pracę, po której stać mnie na narkozę u dentysty, ale nie stać na leczenie tych samych zębów za granicą. Jednak przecież zaraz stwierdzisz, że znowu się usprawiedliwiam i dalej będziesz szukał dziury w całym upierdliwy człowieku. Zamiast pisać brednie zastanów się dwa razy, przemyśl to co chcesz napisać i skontaktuj się z psychologiem. Ten stan da się jeszcze wyleczyć. Wesołych Świąt:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: langrii Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.swidnica.mm.pl 02.01.08, 20:29 Pytający po co ciągniesz tę dyskusję i wdajesz w tłumaczenia. Ktoś kto cie wysyła do psychiatry, bo nie masz czasu lub co gorzej chcesz uniknąć bolu....brak słów. Długo mógł bym pisać dlaczego temat mnie interesuje, tylko po i dla kogo? Nie dawaj się wkręcać. Napisz proszę, gdzie dokonałeś zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.wlb.vectranet.pl 03.01.08, 07:00 Nie daję się wkręcać, tylko w czasie urlopu mam nadmiar czasu, więc z nudów odpisuję na pierdoły:) A zabieg miałem przeprowadzony z gabinecie Ossowskich pod kontrolą anestezjolog i pielęgniarki. Przed narkozą trzeba zrobić badanie krwi na czas jej krzepnięcia i ekg serca. Na chwilę przed uśpieniem sprawdzają jeszcze ciśnienie, a anestezjolog ustala czy się nadajesz do zabiegu czy nie, bo nie każdy może sobie na to pozwolić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: narkoza u dentysty w W-chu IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.08, 15:25 To znaczy że TY jesteś tym szczęściarzem. Odpowiedz Link Zgłoś