IP: *.171.20.194.edial.pl 20.02.08, 12:54
Co myślicie o tej szkole? Chodzi mi głównie o opinie osób, które tam chodzą lub chodziły.. Jakie wrażenia? Pozdrawiam. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: IIlo Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 22:12
      Siemanko chodzilem tam w latach 2000-2004 na kierunek ogolny. bylo calkiem
      fajnie lekko latwo i przyjemnie. Jak chodzisz na zajecia to nie musisz sie
      prawie nic uczyc w domu. Niektorzy nauczyciele sa szurnieci ale tacy trafiaja
      sie w kazdej szkole i po pewnym czasie da sie ich do siebie tak ustawic ze
      bedzie spoxik;). Niestety caly biol-chem czy human to byly jakies takie
      dziwolagi typu "mam super wlosy siadam z gitara na srodku korytarza i sobie
      gram". Z tego co slyszalem teraz glownie tacy tam chodza niezaleznie od kierunku;)
      • Gość: jacek01g Re: II LO IP: *.chello.pl 20.02.08, 23:51
        > "mam super wlosy siadam z gitara na srodku korytarza i sobie
        > gram" Z tego co slyszalem teraz glownie tacy tam chodza
        > niezaleznie od kierunku;)

Ale to chyba lepsze niż tipsy, białe kozaczki ew. dzinsy z
        podwinietymi nogawkami, goły pempkiem, balejaż i słuchanie Dody ew.
        wyrobów dodopodobnych, prawda?

• Gość: genetyk Re: II LO IP: *.brutele.be 27.03.08, 16:30
        Duzo sie zmienilo... Ja chodzilem tam w latach 1994-1998. Milo wspominam ten
        czas.... Wybryki mlodziencze, pierwsze milosci, pierwsze pasje...

Nauczyciele pewnie sie zmienili, ale jesli pozostalo przynajmniej 50 % skladu,
        to polecam.
    • Gość: qwewqe Re: II LO IP: *.sattom.pl 21.02.08, 01:38
      I dlatego u nas taki klimacik jest :) Nie zniosłabym tych różowych panienek. Chociaż tez się znajda takie jak wszędzie. Teraz zima to jeszcze nie pokazują walorów, ale w lecie się dzieje. A tak ogólnie z nauką nie jest źle, da sie spokojnie zdać! :D
      • Gość: ror Re: II LO IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.08, 09:23
        przereklamowane
    • Gość: Gość Re: II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.08, 10:51
      2 lo - są plusy i minusy tej szkoły :) Atmosfera jest w porządku, niektórzy
      nauczyciele są świetni, ale tak jak ktoś napisał wcześniej, niektórzy szurnięci,
      a nawet gorzej :) Niektórzy "wykładowcy" mają również wrażenie, że ich przedmiot
      jest najważniejszy :) Co do nauki, to nie jest źle, wystarczy uczyć się
      systematycznie, a nie będzie problemów ^^ Najgorszym minusem tej szkoły jest to,
      że dużo ludzi dostaje się do niej po znajomościach... Moim zdaniem jest to duża
      grupa osób...
      • Gość: Ja Re: II LO IP: *.171.20.194.edial.pl 21.02.08, 17:59
        Dziękuję za odpowiedzi :) trochę mi pomogliście w podjęciu decyzji :)
        • Gość: adsf Re: II LO IP: *.sattom.pl 21.02.08, 18:29
          czyli ze sie martwic nie musisz bo masz znajomosci?:P
          • Gość: ja Re: II LO IP: *.171.20.194.edial.pl 21.02.08, 19:07
            nie myśl proszę tylko i wyłącznie swoimi kategoriami.. nie każdy musi liczyć na znajomości, aby dostać się do dobrej szkoły..
            • Gość: michał m. Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 14:40
              A czy mógłby ktoś przybliżyć bardziej jak to jest z tym profilem biol-chem.? Słyszałem, że jest to chyba natrudniejszy profil w tej szkole? Czy to prawda? Bardzo chciałem tam iść, ale po tym co usłyszałem od kilku osób ode mnie ze szkoły, to zaczynam zastanawaić się nad I LO...

A tak przy okazji to w sobotę, tj. 29.03.2008, będzie DZIEŃ OTWARTY - 10:00.
              • Gość: genetyk Re: II LO IP: *.brutele.be 27.03.08, 16:33
                Wymagajacy nauczyciel to nie jest powod do rezygnacji, wrecz odwrotnie. Chcesz
                dobrze nauczyc sie biologii i unikasz wymagajacych??? Jakies novum dla mnie.

Ja milo wspominam Pania Siatkowska, Jankowska. Oczywiscie Pani Hejno. Nie wiem
                kto gra pierwsze skrzypce w II LO dzisiaj. Chyba Jankowska.
                • Gość: Uczen Re: II LO IP: *.wlb.vectranet.pl 27.03.08, 16:48
                  Czy to ILO,II czy powiedzmy V uczyc trzeba sie wszedzie,w kazdej sa
                  fajni i nie fajni wykladowcy,szurnieci,albo nie.Wszystko zalezy od
                  nas co chcemy robic w przyszlosci szkola pomaga nam w tym,a jak ktos
                  nie chce sie uczyc nie pomoze mu zadne LO,zadni wykladowcy i taka
                  jest prawda.Ja chodze do IIILO i bardzo sobie chwale,a sa
                  tacy,ktorzy sa na nie.Mam mnostwo kolegow,kolezanek jak zreszta
                  kazdy z nas i chodza do roznych szkol i tez opinie sa rozne i dobre
                  i zle,a wiec nie przesadzajmy z opiniami ktore lepsze,ktore gorsze
                  Liceum.
                  • Gość: genetyk Re: II LO IP: *.brutele.be 27.03.08, 17:10
                    Wiele zalezy od nauczyciela. Jesli masz choc minimalne predyspozycje i
                    intligencje, wtredy wysilek nauczyciela pozwoli rozwinac Ci skrzydla.

Reszta to coezka praca.
                    • Gość: Maddi Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 19:55
                      Ja również wybieram sie do II LO. Chciałabym wiedzieć czy to prawda, że aby być tam dobrym uczniem trzeba większość wolnego czasu spędzać ucząc sie. Rozmawiałam trochę ze znajomymi i szczerze mówiąc zwątpiłam czy chcę tam iść. Polecano mi III LO - co sądzicie o tej szkole?
                    • Gość: michał m. Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 17:06
                      Ja uwielbiam biologię. Mimo, że jestem w pierwszej trójce najlepszych uczniów w mojej klasie, to jednak, choc nikt w to nie wierzy - nie kuję. Słyszałem jednak od koleżanki ze szkoły, że jej sąsiadka jest właśnie w 3 klasie na biol.-chem. i niemal 3/4 roku musiała kuć i kuć. I właśnie w tym problem - ten "wyścig szczurów".

Jednak jeśli chodzi o szkoły to lepiej sie czuję w II LO niż w I. Chodzi mi o atmosferę. Byłem kilka razy w jednej i w drugiej.

Wiadomo, czym wyższy poziom i wymagania nauczycieli, tym lepiej dla nas. Ale zależy mi też na zdrowej relacji z kolegami/koleżankami z klasy...

Jest jeszcze troche czasu, tak więc będę tu jeszcze co jakis czas zaglądał... ;)
    • Gość: Praktyka życia Re: II LO IP: *.gprs.plus.pl 28.03.08, 12:39
      Mam żonę po II LO. Twierdzi że 4 lata wyrwane z życiorysu.
      Była na biol-chem. Non stop kucie. W podstawówce miała same 5 tki. A
      a II LO ledwo zdawała. Na studiach z czuła się za to jak na wczasach
      w porównaniu z terrorem jaki panował w II LO.
      Ogólnie II LO ryje berety. Ludzie po kilku latach nie nadają się do
      partnerstwa ani małżeństwa. Ciągle rywalizują i wdrażają idde ,,
      wyścigu szczórów" są nieufni, podstępni i dwulicowi.

Mam kolegę i koleżankę w pracy którzy chodzili do II LO. Są nie do
      życia. Strasznie zakochani są w sobie, nie patrzą na innych , egoizm
      i chęć kablowania na innych - to ich idea życia.

Sami mówią zeresztą o II LO że to szkoła dla zaspokojenia ambicji
      rodziców. Ale po kilku latach 80% jej absolwentów trafia do
      psychoterapeuty, albo leczy wrzody.
      • Gość: ja Re: II LO IP: *.wlb.vectranet.pl 28.03.08, 14:51
        A ja mam pytanie do uczniów II LO. Kto uczy biologii w klasach biol-chem? Prof.
        Janas czy prof. Jankowska?
        • Gość: x Re: II LO IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.08, 10:51
          na biol-chemie uczy prof. Janas
          • Gość: ja Re: II LO IP: *.wlb.vectranet.pl 30.03.08, 15:01
            dziękuję :)
        • Gość: DeeS Re: II LO IP: *.wlb.vectranet.pl 30.03.08, 16:27
          A tam zaraz profesor... Mgr na pewno.
      • Gość: :) Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 19:09
        Nie generalizujmy.Ja i 90% mojej klasy poszlo do II z wlasnej woli. U mnie
        powodem bylo to ze mialem najblizej (do dzis nie wiem gdzie sa pozostale licea)
        a nie zeby zaspokajac czyjekolwiek ambicje. Poza tym mam duzo znajomych i
        "wyscigi gryzoni" rowno mi lataja:) Jak sie ma dystans do zycia to da sie
        odebrac i dobra edukacje i pozostac soba. Zgodze sie jednak z tym ze faktycznie
        ludzie ktorzy poszli do II z powodu rodzicow moga znalezc sie w sytuacji w
        ktorej beda musieli ryc godzinke czy dwie dziennie:)
      • Gość: qrezus Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 16:40
        szczÓrza teoria. Dla mnie 4 najlepsze lata nauki. Bardziej wspominam SKS z prof.
        Sobolewskim, imprezy po meczach Górnika w kosza czy wspólne wyjazdy. Nie
        wyobrażam sobie, aby moje dzieci wybrały inne liceum.
        • Gość: genetyk Re: II LO IP: *.brutele.be 30.03.08, 23:36
          Pan Sobolewski :)

Milo wspominam... Czasem dal wycisk, ale dzisiaj widze, ze to "rowny chlop" byl.
          • dziad_borowy Re: II LO 31.03.08, 11:09
            Tylko to bieganie w parku :-)
            Dzieżżż!!!
      • dziad_borowy Re: II LO 31.03.08, 11:13
        Jak masz problemy z zona i nie nadaje sie do malzenstwa to chyba nie
        powinienes calej winy widziec na jej szkole, nie sadzisz? Ale co ja
        tam wiem, przeciez zaraz ide do psychoterapeuty, zreszta jak 80 %
        moich szkolnych kolegow ROTFL
        Dzierżżż!!!!
    • Gość: szarlotka Re: II LO IP: *.sattom.pl 30.03.08, 17:55
      ale głupoty gadacie, to jest szkoła normalna jak każda inna. z tym, że jest tu bezpieczniej niż np w rejonówkach, gdzie się tłuką i policja musi interweniować. a człowiek jaki jest taki jest, środowisko ma jakiś wpływ, ale co uważacie że po innej szkole ktoś jest lepszy i przyjazdy, a po 2lo nie bo tu chodził i jest zadufany w sobie? dajcie spokój. to, że szkoła jest wysoko w rankingach to zasługa małej grupki uczniów, którzy wiedzą czego chcą i osiągają to. reszta jest zwykłymi uczniami nie wyróżniającymi się z tłumu. bez przesady z tym ciągłym uczeniem się, wszędzie trzeba, a jak nauczyciel więcej wymaga to akurat docenicie jak będziecie pisać maturę. pozdrawiam
      • Gość: NINA Re: II LO IP: *.gprs.plus.pl 30.03.08, 23:00
        TO SZKOŁA DLA GŁUPICH DZIECI BOGATYCH RODZICÓW.
        ALBO RODZICÓW NA STOŁKACH W RÓŻNYCH WAŁBRZYSKICH URZĘDACH I FIRMACH.
        • Gość: genetyk Re: II LO IP: *.brutele.be 30.03.08, 23:36
          Serio?? Nie zauwazylem. W mojej bylej klasie ze swieca takiego szukac...
    • Gość: ;) Re: II LO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.04.08, 17:44
      a ja chodzę do II lo, do klasy biol-chem, i wcale nie narzekam ;)
      mam wrażenie, że wszystkie posty negatywne są napisane przez osoby, które nie mają zieolnego pojęcia o tej szkole, wiedzą tyle o ile, może ze słyszenia.

a co do nauczycielek na biol-chemie, to bywa różnie, uczą obie profesorki, zależy na kogo się trafi :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka