Gość: ja IP: *.171.20.194.edial.pl 20.02.08, 12:54 Co myślicie o tej szkole? Chodzi mi głównie o opinie osób, które tam chodzą lub chodziły.. Jakie wrażenia? Pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: IIlo Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 22:12 Siemanko chodzilem tam w latach 2000-2004 na kierunek ogolny. bylo calkiem fajnie lekko latwo i przyjemnie. Jak chodzisz na zajecia to nie musisz sie prawie nic uczyc w domu. Niektorzy nauczyciele sa szurnieci ale tacy trafiaja sie w kazdej szkole i po pewnym czasie da sie ich do siebie tak ustawic ze bedzie spoxik;). Niestety caly biol-chem czy human to byly jakies takie dziwolagi typu "mam super wlosy siadam z gitara na srodku korytarza i sobie gram". Z tego co slyszalem teraz glownie tacy tam chodza niezaleznie od kierunku;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek01g Re: II LO IP: *.chello.pl 20.02.08, 23:51 > "mam super wlosy siadam z gitara na srodku korytarza i sobie > gram" Z tego co slyszalem teraz glownie tacy tam chodza > niezaleznie od kierunku;) Ale to chyba lepsze niż tipsy, białe kozaczki ew. dzinsy z podwinietymi nogawkami, goły pempkiem, balejaż i słuchanie Dody ew. wyrobów dodopodobnych, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genetyk Re: II LO IP: *.brutele.be 27.03.08, 16:30 Duzo sie zmienilo... Ja chodzilem tam w latach 1994-1998. Milo wspominam ten czas.... Wybryki mlodziencze, pierwsze milosci, pierwsze pasje... Nauczyciele pewnie sie zmienili, ale jesli pozostalo przynajmniej 50 % skladu, to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwewqe Re: II LO IP: *.sattom.pl 21.02.08, 01:38 I dlatego u nas taki klimacik jest :) Nie zniosłabym tych różowych panienek. Chociaż tez się znajda takie jak wszędzie. Teraz zima to jeszcze nie pokazują walorów, ale w lecie się dzieje. A tak ogólnie z nauką nie jest źle, da sie spokojnie zdać! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.08, 10:51 2 lo - są plusy i minusy tej szkoły :) Atmosfera jest w porządku, niektórzy nauczyciele są świetni, ale tak jak ktoś napisał wcześniej, niektórzy szurnięci, a nawet gorzej :) Niektórzy "wykładowcy" mają również wrażenie, że ich przedmiot jest najważniejszy :) Co do nauki, to nie jest źle, wystarczy uczyć się systematycznie, a nie będzie problemów ^^ Najgorszym minusem tej szkoły jest to, że dużo ludzi dostaje się do niej po znajomościach... Moim zdaniem jest to duża grupa osób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: II LO IP: *.171.20.194.edial.pl 21.02.08, 17:59 Dziękuję za odpowiedzi :) trochę mi pomogliście w podjęciu decyzji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adsf Re: II LO IP: *.sattom.pl 21.02.08, 18:29 czyli ze sie martwic nie musisz bo masz znajomosci?:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: II LO IP: *.171.20.194.edial.pl 21.02.08, 19:07 nie myśl proszę tylko i wyłącznie swoimi kategoriami.. nie każdy musi liczyć na znajomości, aby dostać się do dobrej szkoły.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał m. Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 14:40 A czy mógłby ktoś przybliżyć bardziej jak to jest z tym profilem biol-chem.? Słyszałem, że jest to chyba natrudniejszy profil w tej szkole? Czy to prawda? Bardzo chciałem tam iść, ale po tym co usłyszałem od kilku osób ode mnie ze szkoły, to zaczynam zastanawaić się nad I LO... A tak przy okazji to w sobotę, tj. 29.03.2008, będzie DZIEŃ OTWARTY - 10:00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genetyk Re: II LO IP: *.brutele.be 27.03.08, 16:33 Wymagajacy nauczyciel to nie jest powod do rezygnacji, wrecz odwrotnie. Chcesz dobrze nauczyc sie biologii i unikasz wymagajacych??? Jakies novum dla mnie. Ja milo wspominam Pania Siatkowska, Jankowska. Oczywiscie Pani Hejno. Nie wiem kto gra pierwsze skrzypce w II LO dzisiaj. Chyba Jankowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczen Re: II LO IP: *.wlb.vectranet.pl 27.03.08, 16:48 Czy to ILO,II czy powiedzmy V uczyc trzeba sie wszedzie,w kazdej sa fajni i nie fajni wykladowcy,szurnieci,albo nie.Wszystko zalezy od nas co chcemy robic w przyszlosci szkola pomaga nam w tym,a jak ktos nie chce sie uczyc nie pomoze mu zadne LO,zadni wykladowcy i taka jest prawda.Ja chodze do IIILO i bardzo sobie chwale,a sa tacy,ktorzy sa na nie.Mam mnostwo kolegow,kolezanek jak zreszta kazdy z nas i chodza do roznych szkol i tez opinie sa rozne i dobre i zle,a wiec nie przesadzajmy z opiniami ktore lepsze,ktore gorsze Liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genetyk Re: II LO IP: *.brutele.be 27.03.08, 17:10 Wiele zalezy od nauczyciela. Jesli masz choc minimalne predyspozycje i intligencje, wtredy wysilek nauczyciela pozwoli rozwinac Ci skrzydla. Reszta to coezka praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maddi Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 19:55 Ja również wybieram sie do II LO. Chciałabym wiedzieć czy to prawda, że aby być tam dobrym uczniem trzeba większość wolnego czasu spędzać ucząc sie. Rozmawiałam trochę ze znajomymi i szczerze mówiąc zwątpiłam czy chcę tam iść. Polecano mi III LO - co sądzicie o tej szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał m. Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 17:06 Ja uwielbiam biologię. Mimo, że jestem w pierwszej trójce najlepszych uczniów w mojej klasie, to jednak, choc nikt w to nie wierzy - nie kuję. Słyszałem jednak od koleżanki ze szkoły, że jej sąsiadka jest właśnie w 3 klasie na biol.-chem. i niemal 3/4 roku musiała kuć i kuć. I właśnie w tym problem - ten "wyścig szczurów". Jednak jeśli chodzi o szkoły to lepiej sie czuję w II LO niż w I. Chodzi mi o atmosferę. Byłem kilka razy w jednej i w drugiej. Wiadomo, czym wyższy poziom i wymagania nauczycieli, tym lepiej dla nas. Ale zależy mi też na zdrowej relacji z kolegami/koleżankami z klasy... Jest jeszcze troche czasu, tak więc będę tu jeszcze co jakis czas zaglądał... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praktyka życia Re: II LO IP: *.gprs.plus.pl 28.03.08, 12:39 Mam żonę po II LO. Twierdzi że 4 lata wyrwane z życiorysu. Była na biol-chem. Non stop kucie. W podstawówce miała same 5 tki. A a II LO ledwo zdawała. Na studiach z czuła się za to jak na wczasach w porównaniu z terrorem jaki panował w II LO. Ogólnie II LO ryje berety. Ludzie po kilku latach nie nadają się do partnerstwa ani małżeństwa. Ciągle rywalizują i wdrażają idde ,, wyścigu szczórów" są nieufni, podstępni i dwulicowi. Mam kolegę i koleżankę w pracy którzy chodzili do II LO. Są nie do życia. Strasznie zakochani są w sobie, nie patrzą na innych , egoizm i chęć kablowania na innych - to ich idea życia. Sami mówią zeresztą o II LO że to szkoła dla zaspokojenia ambicji rodziców. Ale po kilku latach 80% jej absolwentów trafia do psychoterapeuty, albo leczy wrzody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: II LO IP: *.wlb.vectranet.pl 28.03.08, 14:51 A ja mam pytanie do uczniów II LO. Kto uczy biologii w klasach biol-chem? Prof. Janas czy prof. Jankowska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: II LO IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.08, 10:51 na biol-chemie uczy prof. Janas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeeS Re: II LO IP: *.wlb.vectranet.pl 30.03.08, 16:27 A tam zaraz profesor... Mgr na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 19:09 Nie generalizujmy.Ja i 90% mojej klasy poszlo do II z wlasnej woli. U mnie powodem bylo to ze mialem najblizej (do dzis nie wiem gdzie sa pozostale licea) a nie zeby zaspokajac czyjekolwiek ambicje. Poza tym mam duzo znajomych i "wyscigi gryzoni" rowno mi lataja:) Jak sie ma dystans do zycia to da sie odebrac i dobra edukacje i pozostac soba. Zgodze sie jednak z tym ze faktycznie ludzie ktorzy poszli do II z powodu rodzicow moga znalezc sie w sytuacji w ktorej beda musieli ryc godzinke czy dwie dziennie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrezus Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 16:40 szczÓrza teoria. Dla mnie 4 najlepsze lata nauki. Bardziej wspominam SKS z prof. Sobolewskim, imprezy po meczach Górnika w kosza czy wspólne wyjazdy. Nie wyobrażam sobie, aby moje dzieci wybrały inne liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genetyk Re: II LO IP: *.brutele.be 30.03.08, 23:36 Pan Sobolewski :) Milo wspominam... Czasem dal wycisk, ale dzisiaj widze, ze to "rowny chlop" byl. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: II LO 31.03.08, 11:13 Jak masz problemy z zona i nie nadaje sie do malzenstwa to chyba nie powinienes calej winy widziec na jej szkole, nie sadzisz? Ale co ja tam wiem, przeciez zaraz ide do psychoterapeuty, zreszta jak 80 % moich szkolnych kolegow ROTFL Dzierżżż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarlotka Re: II LO IP: *.sattom.pl 30.03.08, 17:55 ale głupoty gadacie, to jest szkoła normalna jak każda inna. z tym, że jest tu bezpieczniej niż np w rejonówkach, gdzie się tłuką i policja musi interweniować. a człowiek jaki jest taki jest, środowisko ma jakiś wpływ, ale co uważacie że po innej szkole ktoś jest lepszy i przyjazdy, a po 2lo nie bo tu chodził i jest zadufany w sobie? dajcie spokój. to, że szkoła jest wysoko w rankingach to zasługa małej grupki uczniów, którzy wiedzą czego chcą i osiągają to. reszta jest zwykłymi uczniami nie wyróżniającymi się z tłumu. bez przesady z tym ciągłym uczeniem się, wszędzie trzeba, a jak nauczyciel więcej wymaga to akurat docenicie jak będziecie pisać maturę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NINA Re: II LO IP: *.gprs.plus.pl 30.03.08, 23:00 TO SZKOŁA DLA GŁUPICH DZIECI BOGATYCH RODZICÓW. ALBO RODZICÓW NA STOŁKACH W RÓŻNYCH WAŁBRZYSKICH URZĘDACH I FIRMACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genetyk Re: II LO IP: *.brutele.be 30.03.08, 23:36 Serio?? Nie zauwazylem. W mojej bylej klasie ze swieca takiego szukac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: II LO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.04.08, 17:44 a ja chodzę do II lo, do klasy biol-chem, i wcale nie narzekam ;) mam wrażenie, że wszystkie posty negatywne są napisane przez osoby, które nie mają zieolnego pojęcia o tej szkole, wiedzą tyle o ile, może ze słyszenia. a co do nauczycielek na biol-chemie, to bywa różnie, uczą obie profesorki, zależy na kogo się trafi :) Odpowiedz Link Zgłoś