Dodaj do ulubionych

Radny widmo

IP: 80.51.231.* 06.05.08, 14:53
Powiedziecie mi, Szanowni Forumowicze, czym zajmuje sie od poczatku kadencji
radny miejski Rakowski? Mialem niemaly klopot z identyfikacja czlowieka, z
okresleniem jego jakiejkolwiek aktywnosci.Dowiedzialem sie , ze to byly
listonosz. To naturalnie zadne przestepstwo, tylko zastanawiam sie czy ten Pan
nie powienien wrocic do zawodu. Podobno mieszkancy go chwalili. Jako radny
natomiast, pozwole sobie stwierdzic, bierze kase za nic....
Obserwuj wątek
    • Gość: bywalec na sesji Re: Radny widmo IP: *.centertel.pl 06.05.08, 22:54
      Może Radny Rakowski nie jest zbyt medialny, ale na każdej sesji RM jest przygotowany i aktywny. Poza tym on pracuje z ludźmi, z tego co wiem dzięki niemu posprzątano ulicę Proletariacką. Kilka rzeczy zrobił, trzeba było by przejrzeć jego interpelacje. Jednak coś tam robi...
      I myślę, że jest lepszym radnym niż Sprytula, Olanin, Stachurski, Wojnowski i inne tego typu gwiazdki ratuszowe....
      pozdrawiam bywalec sesji
      • Gość: Stanisław Re: Radny widmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 08:03
        Człowieku, a powiedz mi w czym niby gorszy jest Pan Wojowski od Pana
        Rakowskiego? Czyżby Wojnowski przychodził nieprzygotowany na sesje?
        • Gość: Kozak Re: Radny widmo IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.05.08, 08:54
          To prawda pan Wojnowski to sarmata i pieniacz żadnych inicjatyw
          tylko burdy i chamstwo np. propozycja przebadania psychicznego
          radnego Nowaka. Może pan Wojnowski sam sie najpierw przebada i
          przyniesie zaswiadczenie od lekarza. Ja dodam jeszce zę do takich
          radnych -duchów można wpisać pana Zimnickiegi Piotra powiat-goniec
          miejski ,pracownik uzdrowiska . Można by powiedzieć "Zagubiony w
          akcji" facet niewie o co chodzi , nie interesuje sie ludzmi a reke
          podnosi tylko jak mu partia każe. Ludzie to obłed jacy to radni za
          kase ?! zresztą Tomaszowi Plucie też nic niebrakuje. Proponuje
          utwrzyc liste radnych-bezradnych
          • Gość: St. Więcławski Re: Radny widmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 09:55
            Myślę, że jestem dobrym człowiekiem. Tak, tak myślę. Mam żonę, troje
            dzieci. Pracuję w sektorze prywatnym na wysokim stanowisku, dużo
            zarabiam, a to dzięki wykształceniu, które zdobyłem ciężką pracą.
            Mam wiele pomysłów na przyszłość, chcę zrobić jeszcze coś dla tego
            miasta pełnego karierowiczów dbających tylko o "swoje", a nie
            o "nasze". Mógłbym zostać radnym w przyszłej kadencji... Nie brałbym
            diety, bo na co mi ona? Niech ją przekażą na dom dziecka! Tyle
            pomysłów, jak obudzić to miasto! Tyle perspektyw! Tyle pilnych
            spraw, tyle pomocy potrzebnej! Ale po co to wszystko?! Żeby mnie
            opluwano?! Żeby niszczono moją reputację?! Żeby mnie wyśmiewano za
            dobro, które mogę poczynić?! Żeby mi wytykano, że robię coś na
            pokaz?! O NIE!!! Nie ma we mnie tyle odwagi co w takim Panu
            Wojnowskim, czy nawet takim też Panu Rakowskim. Nie odważę się na
            zniesławienie tylko poto, aby zrobić coś dobrego dla Was, którzy i
            tak "wszystko" w "nic" obrócicie! Szacunek dla was RADNI za odwagę
            • Gość: Kania Re: Radny widmo IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.05.08, 11:12
              Zapomniałeś dodać do tego szacunku wysokie diety
            • Gość: Kos Re: Radny widmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 11:22
              Nie znam Pana i gratuluję,że tyle Pan osiągnął w życiu.Mam szacunek
              dla ludzi,którzy osiagają coś w życiu własną pracą a nie pną się po
              szczeblach kariery na cudzych barkach ale wybaczy Pan-paru radnych
              znam z autopsji i w ich przypadku to żadna odwaga,że wystartowali w
              wyborach.To raczej układy,układziki w środowisku i pazernosć na
              łatwą kasę popycha ich do umacniania tych układów dla osiągania
              osobistych korzyści.Dotyczy to nie tylko radnych ale również
              wielu "możnych" utrzymujących się latami na swoich stołkach.
              • Gość: St. Więcławski Re: Radny widmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 14:20
                Nie znam osobiście wszystkich osób zasiadających w radzie miasta czy
                powiatu, ale każdy z nich z pewnością wiedział o tym, że jego
                reputacja zostanie zszargana jakimkolwiek by nie był człowiekiem,
                więc jest to w jakiś sposób napewno odwaga, bo nie wierzę, żeby ktoś
                za 2 tys. dał się pogrzebać.
                • Gość: St. Więcławski Re: Radny widmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 14:21
                  A co do układów z pewnością macie rację
                  • Gość: Shah Massud Re: Radny widmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 15:06
                    Otoz Drogi Panie. Nie jest szarganiem reputacji pytanie o dzialalnosc tego i
                    owego radnego.W koncu diety to efekt placenia przez nas podatkow, czyz nie? A
                    propos dzialan Radnego Rakowskiego wsrod ludzi, to smiem w nie watpic.A to
                    dlatego, ze mieszkam na Starym Zdroju, czyli jak sie okazuje tam, gdzie Pan
                    Radny. I raczej efektow jak mam byc szzcery nie widac.Dlatego prosze o konkrety
                    dotyczace tejze dzialanosci. A co do opluwania na forach itd.Zgadza sie, poziom
                    dyskusji bywa zenujacy. Ale to dokladnie tak jak z poziomem radnych i nie mowie
                    tu o Panu Rakowskim, ktory byc moze faktycznie w skrytosci cos tam dobrego robi.
                    Radny to jednak takze funkcja publiczna, a zatem poddana publicznemu osadowi i
                    nalezy liczyc sie z tym, ze osad ten nie zawsze bedzie merytoryczny i pisany
                    literacka polszczyzna. Jesli radnym (przynajmniej niektorym) moze to
                    przeszkadac, to proponuje zeby wybrali sobie inne spoleczenstwo, ktore dzielnie
                    i ofiarnie beda reprezentowac:)
                    • 1sly Re: Radny widmo 08.05.08, 11:27
                      Witam. Panie Shahu Massudzie jako mieszkaniec Wałbrzycha ma Pan prawo wiedzieć kim jest radny i co robi, aby w naszym mieście żyło się lepiej. Mam 38 lat, jestem żonaty, mam dwójkę wspaniałych dzieci. Mam wyższe wykształcenie- z zawodu jestem politologiem. Od 16 lat jestem listonoszem i jak zdrowie pozwoli niech tak zostanie, ponieważ lubię to co robię. Przejdę teraz do mojej pracy w Radzie. Dzieki moim staraniom, wyremontowano nawierzchnię ul. Proletariackiej, gdzie wcześniej nawet karetki pogotowia odmawiały wjazdu. Staram się o remont ul. Odlewniczej zniszczonej przy okazji inwestycji jednej ze spółek. Dzięki moim interpelacjom na prośbę mieszkańców posprzątano chodniki przy ul.Wrocławskiej oraz podwórka przy ul. Długosza- wydaje się prosta rzecz, ale w naszym mieście trzeba było roku aby sprzątnąć w/w miejsca. Wnioskowałem również o posprzątanie skweru przy skrzyżowaniu ul. Kolejowej z ul. Wysockiego- tutaj udało się wcześniej, ale i tak jest znowu bałagan. Wspomniał Pan, że mieszka na Starym Zdroju. Dzięki moim wnioskom wyburzono kamienicę i komórki na ul. Pocztowej, które straszyły przez 16 lat, przeprowadzono korekcję koron drzew rosnących przy ul. Pocztowej (trochę niefachowo, ale coż). Rok czasu wspólnie z innymi radnymi "walczymy" o remont schodów na ul. Przechodniej. Wspólnie z P. Szpurem i P. Wojnowskim wnioskowaliśmy o plac zabaw na Marconiego, co nam się udało. Wnioskowałem skutecznie o zamknięcie ruchu na odcinku ulicy Przywodnej od szkoły w kierunku parku za Sudetami. Za posrednictwem Prezydenta zwróciłem się do Starosty o zamontowanie bramki na boisku koło Sudetów- czekam na odpowiedź. Wspólnie z P. Szpurem pisaliśmy kilka wniosków dotyczących działania sygnalizacji swietlnej. W ubiegłym roku wnioskowałem o posprzątanie zieleńca (za rynkiem ) przy ul. 11-go Listopada. Został w dużej części posprzątany, ale w tym roku wskutek zaniedbań znowu jest zarośnięty- czekam na odpowiedź w sprawie ponownego sptrzątania. Od początku kadencji staram się o wybudowanie dwóch placów zabaw- za Sudetami i przy ul. 11-go listopada i myślę, że przy zaangażowaniu wspomnianych juz kolegów radnych uda nam się tego dokonać. Ważnym tematem, którym zajmuję się od roku jest likwidacja szkoły nr 20 i powstanie tam Klubu Młodzieżowego. Niestety po raz kolejny okazało się, że obietnice władz miasta nijak się mają do rzeczywistości. Jak wspomniałem minął rok, a prace są na etapie planowania. To nie wszystko o co wnioskowałem i czym się zajmowałem dotychczas. Jeżeli jest temat, którym mógłbym się zająć w Państwa imieniu, to zapraszam w każdą środę od godz.17 do godz.18 do siedziby RWS "Stary Zdrój" albo w kazdy wtorek od godz.16 do godz.17 do siedziby RWS "Piaskowa Góra". Pozdrawiam serdecznie Sławek Rakowski
                      • Gość: Shah Massud Re: Radny widmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 10:22
                        No to skoro tak Panie Slawomirze, to zwracam honor.Szkoda tylko, ze nie stara
                        sie Pan informowac o ty wyborców. Ci, ktorzy robia niewiele, funkcjonuja w
                        mediach i tym samy zyskuja szanse na reelekcje.Pan, ktory robi sporo, nie
                        istnieje w mediach.W kolejnych wyborach moze nie wystarczyc liczba glosow, ktora
                        uzyskal Pan w ostatnich wyborach.Uwazam, że jesli robi Pan tyle, ile raczyl
                        wymienic w odpowiedzi na moja zaczepke, ma sie Pan czym pochwalic.Pozdrawiam.
    • Gość: St. Więcławski KONIEC TEMATU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 10:23
      ILEŻ TO TRZEBA, ŻEBY ZAMKNĄĆ USTA FORUMOWYM PIENIACZOM, WIDZICIE
      SAMI. WYSTARCZY WYPOWIEDŹ JEDNEGO RADNEGO.
      A CO BY BYŁO GDYBY TAK WSZYSCY RADNI ZOBRALI GŁOS W TAKI SPOSÓB JAK
      PAN RAKOWSKI?! MOŻE TAMAT "O RADNYCH" ZNIKNĄŁBY WOGÓLE Z FORUM?! :)
      • Gość: Shah Massud Ad voce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 11:33
        Hmmmmm....Panie Stanislawie.Czy "forumowy pieniacz" to ma jakis zwiazek z moja
        skromna osoba?
        • Gość: Kazek Re: wałbrzyscy radni IP: *.wlb.vectranet.pl 11.05.08, 14:55
          Jestem za tym, aby wałbrzyscy radni przedstawili efekty swojej działalności na
          rzecz miasta i jego mieszkańców.Proponuję aby Pan Zaręba - przewodniczący
          komisji kultury opowiedział o tym, jak się ma nasza kultura i co dla niej
          zrobił. Wałbrzyscy młodzi muzycy - amatorzy czekają nagrań.Na razie jest
          "studio-widmo". Miało to być miejsce naszych nagrań, spotkań itp.Pan dyrektor
          WOK, niejaki Buzarewicz mówił, że ono już istnieje i co? Kicha.Nie ma go do dziś.
          Panie Zaręba, czy Pan coś o tym wie? Na to poszły nasze podatników pieniądze, a
          studia jak nie było tak niema.
          • Gość: Krzysztof Re: wałbrzyscy radni IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.08, 16:44
            Najlepiej by było,jakby wszyscy radni na koniec roku napisali co
            zrobili.Wtedy nierobów można wyłapać i spróbować wymienić,sami
            dopilnowali by się,aby kitu nie wcisnąć.Uczciwi powinni być
            górą,innej możliwości nie widzę,ponieważ do koryta po pieniądze pcha
            się coraz więcej kombinatorów,nawet radnego Szpura wystraszyli.Tyle
            radny Szpur obiecywał przed wyborami i widać znależli sposób,aby go
            wyciszyć,widać im uległ,gdzie słowo,głosowałem na pana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka