Dodaj do ulubionych

dekoder vectra

IP: *.wlb.vectranet.pl 08.12.08, 18:29
witam mam pyt dot. dekodera vectry.mozna otrzymac dwa dekodery ?bo
mam 2 telewizory a dostralem 1 dekoder mozna isc po drugi jak to
jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mamaniak Re: dekoder vectra IP: *.opera-mini.net 08.12.08, 19:11
      Jeżeli nie masz umowy na 2 tv,czyli jeden jest na lewo;-) to nie masz prawa do następnego dekodera
      • Gość: deki Re: dekoder vectra IP: *.wlb.vectranet.pl 08.12.08, 20:13
        na stronie vectry napisane jest : Czy posiadając w domu więcej niż jeden telewizor, konieczne jest opłacanie dwóch abonamentów?
        Nie.
        • Gość: kiki Re: dekoder vectra IP: *.wlb.vectranet.pl 08.12.08, 20:40
          Nie bądź śmieszny. Mam TV w sypialni, "salonie", u syna i w kuchni. Uważasz, że
          mam wymagać od vectry wydania 4 dekoderów ? :)

LOL
          • Gość: V Re: dekoder vectra IP: *.wlb.vectranet.pl 08.12.08, 21:08
            Inaczej technicznie nie jest to możliwe. 1 dekoder = 1 tv tak jest wszedzie. Na
            1 tv mozesz ogladac sygnal cyfrowy, na pozostalych analogowy.
            • Gość: kiki Re: dekoder vectra IP: *.wlb.vectranet.pl 08.12.08, 21:24
              No wiem :), ale chodzi o to, że koleś wyżej się rzuca i chciałby 2 dekodery. No
              to ja chcę 4 :)

A tak na marginesie. Powszechnym się stało (i nikt nie dymi), że podpina się
              kilka TV pod jedno gniazdo kablówki, ale tak naprawdę też powinno się podpinać 1
              TV ;). Abonament TV też płaci się od odbiornika a nie gospodarstwa (tyle, że
              nikt nie przyznaje się do więcej niż jednego TV).
              • Gość: pl Re: dekoder vectra IP: *.wlb.vectranet.pl 08.12.08, 22:51
                nikt tu niechce wydzierac 2,5 czy 10 dekoderow tylko pytanie czy mzona dostac 2,jak nie to ok ale zawsze lepiej zapytac
                • Gość: kiki Re: dekoder vectra IP: *.wlb.vectranet.pl 08.12.08, 22:55
                  Można, ale nie za free. Wnosisz opłatę(nie wiem jaką) i dostajesz 2, 4, 10
                  dekoderów. Jesteś klientem i decydujesz. W ramach 1 umowy dostajesz 1 dekoder.
              • Gość: ktos Re: dekoder vectra IP: 80.50.56.* 03.02.09, 13:51
                Jeżeli masz odbiornik zarejestrowany na osobę prywatna, to abonament
                TV placisz tylko jeden i nieważne ile masz telewizorów. Inna
                sytuacja jest w przypadku firmy, tutaj płacisz za każdy odbiornik
                osobny abonament.
                Jeżeli masz kablówkę w domu to też nie płacisz za każdy TV. Ale
                jeżeli chcesz mieć odbiór TV cyfrowej to musisz zapłacić za każdy
                dekoder. Chyba , że podepniesz sie pod jeden (dekoder), ale wtedy na
                wszystkich telewizorach ogladasz ten sam kanał.
    • szwabacha Re: dekoder vectra 09.12.08, 10:21
      Największym nieszczęściem jest to że dekodery nie współpracują z
      nagrywarkami, tym samym vectra cofa nas o 25 lat. Te gamonie w
      Wałbrzychu nawet o tym nie wiedzą dozdzwoniłem się do pomocy
      twechnicznej w ich centrali w Gdyni i tam powiedziano mi że ani
      dekoder cyfrowy ani HD nie pozwalają na nagranie programu. Hańba i
      dziadostwo.
      • Gość: kiki Re: dekoder vectra IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.12.08, 10:42
        Nie przesadzaj. Cyfrowy przekaz, to nie cofanie się. Może masz zacofaną
        nagrywarkę, która nie zapisuje cyfrówki (???)

Żartuję. ;)

Taka zagrywka będzie strzałem w kolano vectry. Prędzej czy później będą musieli
        wprowadzić dekodery z HDD.

Z drugiej strony - dziwne. Skoro sygnał z dekodera leci po EURO do TV - znaczy
        jest podawany dalej, jako zdekodowany.

Czy jak podepniesz "za dekoderem" nagrywarkę (czyli euro z dekodera wepniesz w
        nagrywarkę zamiast TV), a dopiero przez nagrywarkę do TV, to też kiszka?
        • szwabacha Re: dekoder vectra 09.12.08, 12:21
          mam najnowszy model pioneera z wejściem HDMI, próbowałem róznych
          wariantów połaczeń wreszcie w centrum obsługi Vectry w Gdyni
          powiedziano mi że ani cyfrowe dekodery ani, uwaga, dekodery HD nie
          wspólpracują z nagrywarką.
    • Gość: oniii Re: dekoder vectra IP: *.wlb.vectranet.pl 09.12.08, 12:22
      nie prawda ,że nie działają z nagrywarką! w jeleniej górze vectra
      dała ecodery juz w wakacje. mam mój ojciec i wiem że dziala nam z
      nagrywarką. tylko trzeba wiedziec jak podpiąc:P
    • Gość: gość portalu Re: dekoder vectra IP: *.wlb.vectranet.pl 18.01.09, 15:38
      czy macie jakies problemy z dekoderem?

u mnie jak wczesniej wszystko bylo w porządku, tak teraz od (chyba) dwoch dni,
      nie mam obrazu przez dekoder, najpierw byl sam glos bez zadnego obrazu, nie
      widac nawet menu na ekranie, teraz jest jeszcze gorzej, dziala tylko pierwsza
      stacja radiowa (dzwiek) i nic poza tym.

kable mam wszystkie popodłączane, dodam ze jestem z fortecznej, ma ktos podobny
      problem?
      • Gość: Xzy Re: dekoder vectra IP: *.opera-mini.net 18.01.09, 15:50
        Zresetuj odbiornik str63-64 instrukcji.U mnie wystarczyło
        • Gość: gość portalu Re: dekoder vectra IP: *.wlb.vectranet.pl 18.01.09, 19:33
          dziękuję, u mnie również zadziałało
          pozdrawiam
          • Gość: żabi Re: dekoder vectra IP: *.wlb.vectranet.pl 18.01.09, 21:10
            a u mnie nie zadziałało...Pojawia się napis "SEE" i nadal nie ma obrazu...
            • Gość: kj Re: dekoder vectra IP: *.wlb.vectranet.pl 25.01.09, 23:31
              po tych postach ode chciało mi się pobierać dekoder tym bardziej,że
              nagrywam
              • Gość: kiki Re: dekoder vectra IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.09, 07:08
                Pewnie za chwilę nikt nie będzie się Ciebie pytał. Zostawią 5 kanałów na analogu
                i zmuszą Cię do przejścia na cyfrę.
                • Gość: japoniec Re: dekoder vectra IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.02.09, 14:31
                  Gość portalu: kiki napisał(a):

> Pewnie za chwilę nikt nie będzie się Ciebie pytał. Zostawią 5
                  kanałów na analogu
                  > i zmuszą Cię do przejścia na cyfrę.

Najpóźniej do 2013 roku :)
                  Bez dekodera analogowe telewizory na złom.
                  • Gość: bambi Re: dekoder vectra IP: *.wlb.vectranet.pl 03.02.09, 16:18
                    4 byłem w biurze vectry żeby przyszły i zobaczyli co z moim tv lub dekoderem
                    jest,że nadal nie działa...Czytałem instrukcję miliony razy i wszystko robię,co
                    należy,ale może mam za stary telewizor. Na stronie vectry wyczytałem,że w
                    nadzwyczajnym przypadku,gdy telewizor nie jest dostosowany vectra bezpłatnie
                    zakłada jakiś modulator dostosowujący. Za każdym razem w biurze vectry spisują
                    moje dane i umawiają sie na dany dzien i godzinę i nikt k*** nie przychodzi!
                    Tępaki ! Mam już dość! Płace za coś czego nie mam i nie mogę od nich
                    wyegzekwować niczego!
                    • Gość: von moltke Re: dekoder vectra IP: *.wlb.vectranet.pl 22.02.09, 02:38
                      Bo musisz widocznie jak moja koleżanka wydrzeć się w biurze, op... jednego z
                      drugim to na drugi dzień przylecą łajzy - jeszcze Ci drugi dekoder przyniosą jak
                      jej :). Nawet wykazu pod jakie adresy wydali dekodery w biurze nie mają
                      ...Ciekaw jestem co by było jakby wzięła ten drugi na korytarzu i podpięła.
                      Monter twierdzi że by to wykryli po sygnale na kablu. Z ich burdelem podejrzewam
                      że raczej nie...
    • fajnyarcy Re: dekoder vectra 07.02.09, 11:12
      czy jak zrezygnowałem z HBO to powinienem oddać kartę z dekodera?
      jak rezygnowałem, to mi gość nic nie powiedział. Termin minął a HBO
      nadal mam, a rachunek przyszedł na kwotę jakbym nie miał.
    • Gość: promocja Re: dekoder vectra IP: *.wlb.vectranet.pl 09.02.09, 19:13
      niedługo pewnie znowu promocja bo im się kończą klienci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka