Gość: burak IP: *.wlb.vectranet.pl 16.12.08, 19:09 Chcę w tym roku kupić dużą, żywą choinkę, ale nie wiem, czy warto ją kupić teraz, czy może lepiej tuż przed wigilią... Zależy mi, żeby ta choinka trochę postała... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jodła Re: kupowanie choinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 20:38 tylko w szczawnie boczna kolejowej naprzeciwko koscioła Odpowiedz Link Zgłoś
talareczka Re: kupowanie choinek 17.12.08, 00:11 jeżeli chodzi o ul.Wita Stwosza w Szawnie to są Ci sami, co koło tesco i nie zgadzam się, że są ok. Dwa lata temu zakupiłam jodłę kaukaską za 180 zł i po tygodniu zrobiła się sucha i sina. Fakt nie zgubiła nawet jednej igły ale wyglądała tragicznie. W ubiegłym roku zakupiłam mniejszą jodłę w doniczce taką żeby później w ogrodzie wkopać i niestety choinka nie miała korzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow Re: kupowanie choinek IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.12.08, 00:16 No ale czemu sie dziwisz ze nie miala korzeni? Zeby taka jodla miala korzenie w doniczce to musialaby byc wilka donica! Zauwaz ze choinki ponad metrowej wysokosci sa sprzedawane w stosunkowo malych doniczkach, nie ma mozliwosci zeby korzenie tak duzego drzewka ktore kilka lat roslo zmiescic do takiej malej doniczki. Te choinki w doniczkach to tak na uspokojenie sumienia bardziej sa, ewentualnie robia za stojak :P Odpowiedz Link Zgłoś