Gość: Bartek IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.09, 11:02 Czy ktos moze sie orientuje jak jest w marketach z praca dla 17- latka. Czy można cos zarobic?? I czy przyjmuja nieletnich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grzegorz Re: praca IP: *.gazownia.pl 13.02.09, 12:13 "Praca" a raczej wyzysk jest w marketach zawsze dostepny dla kazdego mlodocianego i doroslego, ale szczerze nie polecam. Przerabialem to kilka lat temu i !!nigdy wiecej!!, tak samo nikomu tego nie zycze, chyba ze na wlasne zyczenie... Zajmuje sie czyms innym co sprawia duza frajde i przynosi o niebo lepsza kase zarowno dla nastolatkow jaki emerytow. Moge sie tym podzielic. Jesli jestes zainteresowany to pisz na maila: mcgregor7@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
lastwarrior666 Re: praca 13.02.09, 12:58 Napisz do Grzegorza, to Ci wciśnie perfumy do rozprowadzania - taka kasa heheheh. Jak już tak bardzo potrzebujesz, to przejdź się po marketach, a dokładnie po recepcjach, znajdują się one przeważnie z tyłu marketu, tam gdzie wchodzą pracownicy. Zapytaj tam o pracę do wykładania towarów, np dla studentów. Oni tam mają namiary na formy, które najmują studentów do wykładania towaru. Przerabiałem ten temat, niezbyt to płatne było 5-6 lat temu, z tego co pamiętam to 3,20 na rękę, nocki 3,40 - wypłacane to było po 2 miesiącach :) Może teraz to się zmieniło, widzę że "worki" bo tak na nich się mówi wykładają towar. Jak już będziesz tak pracował, to nie pozwól sobie wejść na głowę, bo kierownicy lubią się pastwić. Jednego kierownika z Tesco strzeliłem za jego kozactwo, ładnie wylądował na kartonach z chipsami. Później nie odzywał się za dużo, ale już nie cwaniakował. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lastwarrior666 Re: praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 13:02 dałeś w pysk kierownikowi i nie wyleciałeś z roboty no no no podziwiam widzę że zaszły spore zmiany w relacjach kierowniczo pracowniczych hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: work Re: praca IP: 62.87.130.* 13.02.09, 13:16 Pracowałem w workerze w realu jakieś 3 lata temu i dobrze to wspominam. Teraz na kasie płacą ponad 6 zł lub więcej za godz. Ja byłem na dziale i nikt się nie pastwił a wręcz do tej pory mam kontakt z tymi ludźmi. Proponuje podejść do nadzoru kasowego (miedzy 12 a 12 kasą chyba) i poprosić o numer telefonu do agencji pracy tymczasowej. Ulotki maja też w informacji. Odradzam jeżeli to mamusia chce żeby jej synek pracował i załatwia mu prace. Takiemu daje 2 dni i przyjdzie z płaczem że on juz nie chce!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: praca IP: *.gazownia.pl 13.02.09, 13:14 @ lastwarrior6 - wybacz stary za sformułowanie, ale jestes pacan. Albo nie czytasz co chlopak napisal ze jest nieletni (po co mu proponujesz prae dla studentow) a dla mlodocianych sa stawki jescze nizsze niz napisales.. no i cas oczekiwania na wyplate... masakra. albo nie interesuje Cie powazny problem chlopaka i nasmiewasz sie z wszystkich, w tym ze mnie i z biznesu ktorym sie zajmuje i bardzo fajnie zarabiam, a Ty nigdy nie chciales poznac szczegolow i dlatgo mysle, ze nie masz prawa sie wypowiadac w tej kwestii... po trzecie cwaniakujesz jak zwykle - jakbys odstawil taki numer w stosunku do pracownika sklepu, to juz bys tam nie pracowal. Moja propozycja wspolpracy jest aktualna, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: work Re: praca IP: 62.87.130.* 13.02.09, 13:20 jeżeli ma sie legitymacje uczniowską to stawki są zawsze wyższe i wcale nie trzeba mieć 18 lat. można mieć 17 i zgode rodziców. wszytko zależy od firmy!!! A co do wypłaty to co miesiąc 10 była na koncie a pracowałem tak ponad rok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: praca IP: *.gazownia.pl 13.02.09, 13:42 No to pochwal sie jakie krocie zarobiles przez ten caly rok ? i w jakich luksusowych warunkach pracowales ? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: work Re: praca IP: 62.87.130.* 13.02.09, 13:49 warunki miałem jak każdy pracownik. Pracowałem max 8h, na kasie po 5,45min. Czemu się czepiasz? Myślisz że łażenie po domu z podróbami perfum jest lepsze? Co ty byś chciał żeby 17-latek zarabiał tysiące. Pomyśl człowieku. zarabiałem tyle ile godzin wypracowałem czyli też ile chciałem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: praca IP: *.gazownia.pl 13.02.09, 14:01 Nikt CI nie kaze z nigdzie lazic po domach - jak to kolokwialnie okresliles. Sa inne lepsze sposoby na zarobienie tych tysiecy, ktorych najwidoczniej nie chcesz jesli Ci wystarczy to co wypracowales w markecie... Odpowiedz Link Zgłoś
lastwarrior666 Re: praca 13.02.09, 13:52 Za tego Pacana Grzegorzu, to mógłbym z Tobą inaczej pogadać. Ja Ciebie kolego w żadnym wypadku nie obrażałem i tyle. Znam specyfikę Twojego handlu, wiem o co w tym chodzi i dlatego mówię i śmiem twierdzić to co twierdzę. Co do sytuacji jaka była na magazynie, to również byłem zdziwiony, że dalej pracowałem i tyle. Gość dostał to na co zasłużył i doskonale zdawał sobie z tego sprawę. Firma, w której pracowałem nazywała się FX Marketing, na pewno są tutaj ludzie, którzy w tamtym okresie w niej pracowali i potwierdzą to co napisałem, tzn. płatności oraz termin zapłaty. Wrócę jeszcze do sytuacji z kierownikami, pracowałem w Tesco. Była taka babka na spożywce, nie pamiętam jak miała na nazwisko, może dalej pracuje. Pół nocy przewalałem na zapleczu mąkę, o 5 rano miałem tego dosyć .. cały biały, zmęczony, do tego musiałem iść na uczelnię na którąś tam godzinę. Ta przychodzi ma 6 rano i samymi kur...mi mnie wyzywa, dosłownie. Nie wytrzymałem i rzuciłem 1 kg mąką o ziemie i poszedłem, tak samo ładnie jej odpowiadając jak ona mnie - i co? dalej pracowałem. Z kierownikiem było to samo, sytuacja miała miejsce na magazynie. Pastwił się nad nami wszystkimi, to dostał to na co zasłużył. Ja tam byłem na umowę - zlecenie, więc na niczym mi nie zależało. Dalej tam chodziłem, bo wiedzieli, że nie ma chętnych za te pieniądze do pracy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: work Re: praca IP: 62.87.130.* 13.02.09, 13:59 W to akurat wierze, słyszałem że w Tesco ciekawie nie jest. Ja byłem w Realu i może miałem szczęście a może tam jest inaczej. Trafiłem na świetnych ludzi z którymi się dobrze pracowało a po prasy szło na piwko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lastwarrior666 Re: praca 13.02.09, 14:02 Słyszałem, że w realu było lepiej. Nie mówię, że całe Tesco takie poryte jest, po tych akcjach przenieśli mnie na warzywa, super kierownik, fajni ludzie .... było dużo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: work Re: praca IP: 62.87.130.* 13.02.09, 14:02 a może masz jakieś jeszcze długopisy do skręcania lub magiczne patelnie do wciskania? Prosze Cie ciekawa, ambitna praca? No ale jeżeli sprawia ci satysfakcje bycie domokrążcą to życze szczęścia...jakie to uczusie jak ludzie zamykają drzwi przed nosem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.09, 14:05 A od ilu lat przyjmują do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: praca IP: 62.87.130.* 13.02.09, 14:10 to zależy od firmy. jedni od skończonych 17 inni od 18. musisz zadzwonić i się dowiedzieć. w kazdym markecie mają takie info. Co Ci szkodzi spróbować? To jest umowa zlecenie więc zawsze możesz zrezygnować a grafik sobie układasz sam więc pracujesz tylko kiedy chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: praca IP: *.gazownia.pl 13.02.09, 14:10 no i znowu ku... palanty sie wypowiadaja o czyms czego nie znaja.. gdybyscie chociaz chcieli poznac specyfike tego biznesu to wypowiadali byscie sie inaczej, nie pisalem nic o dlugopisach, ani patelniach, ktore sa ch...nia ponad wszystko, pisalem o dobrym biznesie z markowymi produktami !! nie wiem ajk to jest miec zamkniete drzwi przed nosem, bo nigdy tego nie doswiadczylem - jak wspomianlem ten biznes polega na czyms zupelnie innym. ale juz zni slowa wiecej o tym nie napisze na forum, jak ktos chce wiedizec wiecej to niech wali na maila, ale odpisze tylko napowazne maile, na glupoty nie odpisuje, bo szkoda wiecej czasu marnowac. wole zarabiac powazne pieniadze. pozdro i milego popoludnia. Odpowiedz Link Zgłoś
lastwarrior666 Re: praca 13.02.09, 14:13 Ja Ciebie Grzegorzu zgłoszę w tej gazowni, że Ty zamiast pracować to na forum siedzisz i piszesz na tym forum. Naprawdę zastanów się nad obrażaniem ludzi, bo możesz się komuś wystawić. Nie będzie trudne Cię zlokalizować .... Ktoś kwestionuje Twój biznes i ma do tego prawo, od tego jest też i te forum by wypowiadać swoje zdanie, ale obrażanie ludzi to już inna kwestia .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: praca IP: 62.87.130.* 13.02.09, 14:14 skoro tam takie kokosy się zarabia to czemu musisz zabiegać o ludzi na forum? Chętni powinni walić drzwiami i oknami!!! Masz może w swojej kolekcji Gucci Rush albo Amore Amore? (pytam poważnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: praca IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.02.09, 20:16 mam te zapachy. oraz 163 inne .. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 21:21 te "perfumy" są tanie (tansze) od oryginalnych bo: - jakies inne opakowanie, - jakies logo FM - inna buteleczka Ale to w sumie bardzo istotne nie jest - RÓŻNIĄ SIE ZAPERFUMOWANIEM! i tu juz roznica jest znaczna, (oczywiscie na niekorzyść tych "perfumow FM") Ale za ta cene to czego wymagac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: praca IP: *.gazownia.pl 16.02.09, 07:38 Czy silniejsze, bardziej skoncentrowane, a przez to bardziej trwale uwazasz za niekorzysc ? Odpowiedz Link Zgłoś
lastwarrior666 Re: praca 16.02.09, 08:11 Tak się zastanawiam, co oni Ci musieli zrobić, że Ty taki nakręcony na te perfumy jesteś. nie porównuj swojego Fm np z markowym Boss'em. Nie pisałbym tak, gdybym nie miał porównania. Kiedyś dostałem perfum Fm, nie powiem - ładnie pachniał i w ogóle, ale czas jego zapachu na skórze był bardzo krótszy od oryginału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: praca IP: *.gazownia.pl 16.02.09, 09:03 pytasz co mi zrobili... zaproponowali wspaniale warunki finansowe i mozliwosci jakich zadna inna firma nie proponuje :) kazdy perfum ma rozne skladniki i Twoja skora tez wydziela rozne enzymy o roznych porach. reakcje ktore zachodza miedzy pefumem a skora daja efekt czasu utrzymywania sie, sa rozne w zaleznosci od osoby. ja i moi znajomi mamy rozne perfumy FM i utrzymuja sie ( w zdecydowanej wiekszosci) znacznie dluzej niz te niby oryginalne wody... mala rada - moze dobierz sobie inny zapach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do grzegorza Re: praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 15:02 a jak się zarabia??? ze sprzedaży ??? skoro się nie chodzi po domach???? akwizycja to żebranie .... Odpowiedz Link Zgłoś