Dodaj do ulubionych

I LO forum absolwentów

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.11.03, 21:28
Napiszcie o sobie ,swoich uwagach ,wspomnieniach ,przyjaźniach...Niekiedy ma
się taką potrzebę chwili .Piszcie!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: bart Re: I LO forum absolwentów IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.11.03, 06:50
      ja tam dobrze szkole wspominam, wariactwo nie z tej ziemi bylo
    • Gość: slepajula Re: I LO forum absolwentów IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 07:53
      wczśeniej poruszałam ten watek poczytaj sobie ,ale dzieki ,że wznawiasz.
      Ja też dobrze wspominam ale to było tak dawno nikt z forumowiczów chyba nie
      pamieta Pani Nabielec ,Pana Herala. Pani Wilusz ?
      • Gość: ab-66 Re: I LO forum absolwentów IP: *.chem.uni.wroc.pl 20.11.03, 08:58
        Pamietamy, pamiętamy, a kto pamieta "Skrobcię" Skuliczową. To byłby chyba
        dopiero "kamień milowy".
      • Gość: mila N. Re: I LO forum absolwentów IP: *.proton.net.pl / 192.168.100.* 21.11.03, 22:56
        Gość portalu: slepajula napisał(a):

> wczśeniej poruszałam ten watek poczytaj sobie ,ale dzieki ,że wznawiasz.
        > Ja też dobrze wspominam ale to było tak dawno nikt z forumowiczów chyba nie
        > pamieta Pani Nabielec ,Pana Herala. Pani Wilusz ?
        > Pani Nabielec czasem mi się śni jeszcze,to były koszmary te geografie, jak
        ta kobieta potrafiła się pastwić nad uczniami,Prof Heral pamiętam, panią
        Wilusz mgliście dosyć,pewnie nie była taką silną indywidualnością jak wcześniej
        wymienieni.A pan Trybus ?Mila N.
      • Gość: maran Re: I LO forum absolwentów IP: *.satkabel.com.pl 20.12.03, 19:12
        Owszem, pamiętam i Panią Nabielec, i Pana Herala, i ukochaną Panią Wilusz...
        Och, łza się w oku kręci! To były piękne
        dni.

• Gość: Mila Re: I LO forum absolwentów IP: *.proton.net.pl / 192.168.100.* 21.11.03, 22:45
      Chodziłam do I LO w Wałbrzychu w latach 1968-1970
      Potem wyjechałam do innego województwa i maturę robiłam w Katowicach
      Najcieplej wspominam dyr.W.Głouszka(?), nie jestem pewna pisowni
      prof Miskówna -cudowna kobieta, pani mgr J.Roter,
      prof.Jania,Prof.Placek, ciepło wspominam też chemiczkę prof Manikową, ale ja po
      prostu bardzo lubiłam chemię i ją umiałam, choć kobieta wzbudzała grozę
      oschłością ,powiedzonkami.Teraz sama jestem nauczycielką , pracuję w miejscowym
      technikum i z nostalgią wspominam dawnych swoich kolegów i kloeżanki - gdybyż
      teraz chciało się tak młodzieży uczyć jak nam się chciało. Mila N.
    • Gość: slepajula Re: I LO forum absolwentów IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 01:30
      co tak stanęło u pierwszaków?
      Moja najlepszą przyjaciółką była moja kochana Jadzia B. .W ostatnich dwóch
      latach prowadziłyśmy z Jadzią pamiętnik lekcyjny-opisywałysmy tam lekcje
      godzina po godzinie ,opisywałysmy akademie ,itp. Zostały mi takie dwa zeszyty-
      głupie to było ale jak się teraz czyta!!!
      Profesor Miskówna uczyła mnie rok a pózniej zastąpił ja prof Stec
      • Gość: ab-66 Re: I LO forum absolwentów IP: *.chem.uni.wroc.pl 26.11.03, 10:45
        Przecież Miskówna (moja wychowawczyni) "uczyła" historii, a Stec łaciny. Chyba
        nie było nikogo innego o tym nazwisku.
      • Gość: Marcin Re: I LO forum absolwentów IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.12.03, 21:22
        a jak tam wspomnienia o pani Pankanin ???????????????
        • olin Re: I LO forum absolwentów 20.12.03, 22:13
          Gość portalu: Marcin napisał(a):

> a jak tam wspomnienia o pani Pankanin ???????????????

O rany, ja z nia na szczescie nie mialem do czynienia... W ostatnich latach swej kariery pedagogicznej wzbudzala chyba jeszcze wieksze emocje, niz kiedys; teraz jednak pochlonela ja 'wielka' polityka.
        • Gość: Pawel Re: I LO forum absolwentów IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.12.03, 17:49
          Wspomnienia wspaniale, rowniez o pani prof. Pankanin. Bardzo duzo jej
          zawdzieczam bo duzo mnie nauczyla. Oczywiscie - nie da sie ukryc - latwo z nia
          nie bylo, przynajmniej przez dwa pierwsze lata, nerwowa kobieta.
          Prof. Brzezinski - wspominany przez niektorych geograf - to dla mnie przede
          wszystkim autor wielu dobrych tekstow (no to co córcia, zrobimy corci na reke,
          no to dzida, itp.)
          O historii swietnie opowiadal prof. Derwich, moj wychowawca, ma do tego talent.
          Mozna by tak jeszccze bardzo dlugo...
          • Gość: woyt Re: I LO forum absolwentów IP: *.pap / *.pap.net.pl 29.12.03, 13:49
            Komus sie prof. Brzezinski (wiedza o społeczeństwie, doktryny polityczne -
            cudo, szczególnie liberalizm...) pomylił z geografem prof. Bezowskim "babo, do
            kąta". A byłoby o kim jeszcze wspomnieć. Prof. Mosingiewicz (moja
            wychowawczyni), prof. Kołodziej od francuskiego, prof. Pobiedzińska - klasa i
            klasyka... wzrusze sie

pzdr
          • Gość: woyt Re: I LO forum absolwentów IP: *.pap / *.pap.net.pl 29.12.03, 13:50
            Komus sie prof. Brzezinski (wiedza o społeczeństwie, doktryny polityczne -
            cudo, szczególnie liberalizm...) pomylił z geografem prof. Bezowskim "babo, do
            kąta". A byłoby o kim jeszcze wspomnieć. Prof. Mosingiewicz (moja
            wychowawczyni), prof. Kołodziej od francuskiego, prof. Pobiedzińska - klasa i
            klasyka, prof. Gąsiorowska, która rozumiała Wszystko... wzrusze sie

pzdr
            • Gość: Pawel Re: I LO forum absolwentów IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.12.03, 00:47
              Sorry - faktycznie pop.. mi sie. Pewnie dlatego, ze mialem zajecia z jednym i z
              drugim dosc krotko (ale to jednak straszne - po 10 latach nie pamietam juz
              dobrze nazwisk!). Z prof. Mosingiewicz tez mialem lekcje, akurat nie przepadalem
              za nia, ale bywalo u niej smiesznie.
          • ivek Halina Pankanin 30.12.03, 14:38
            Paul Szt. nie masz co robic?
            Tylko po forum glupoty wypisywac?
            Ja tez duzo zawdzieczam Halinie P.
            Baaaaaaaaardzo duzo. Fakt snila mi sie po nocach, mialem mordercze wobec niej i
            mnie samego zamiary nawet kiedys, ale warto bylo.
            I zaloguj sie do cholery zeby mozna bylo do Ciebie na priva napisac.
            Co do Brzezinskiego, Derwicha podpisuje sie rekami i nogami.
            Trzym sie, to znaczy sie nie pusczaj. pisz smialo na
            adres ivek@gazeta.pl
            Jak tam cooreczka?
            • ivek tfu chodzilo mi o prof. Bezowskiego of course n/t 30.12.03, 14:40

• Gość: Bionka Re: I LO forum absolwentów IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.03, 15:34
      Ech!Co tu dużo gadać! Fajnie było.
      Chodziłam w latach 1992-1996. Luzacko, inteligencko i rozwojowo.
      Najlepiej i najmilej wspominam geografa co kazał nam stać w kącie i spuszczać
      głowy ze wstydu, Ruskę: zaraziła nas do "ruskiego": każdy chętnie się uczył.
      No i trwająca do dziś legenda historii: mprof. Brzeziński. Każdy z nas wiele mu
      zawdzięcza: potrafimy MYŚLEĆ i wyciągać wnioski!
      Niby tak niedawno, a jednak...
      • Gość: bart Re: I LO forum absolwentów IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.12.03, 15:03
        Ruska to chyba prof. Marciniak. Geograf to byl dobry kozak, pamietam kulki
        ktore lepil z gilow wygrzebanych z nosa, ktorymi to kulkami pstrykal potem w
        uczniow.
        Jak profil bionka?
    • Gość: Pawel Re: I LO forum absolwentów IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.12.03, 00:52
      OJ MIETEK MIETEK CO Z CIEBIE WYROSLO
      ciekawe czy ten napis jeszcze widac?
      • ivek Mietek 31.12.03, 07:37
        Ja zapamietalem "kto z Mieciem wojuje ten od Miecia ginie" ;)
        Ivek
        • Gość: bart Re: Mietek IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.12.03, 09:43
          no i jeszcze: Kto nie z Mieciem tego zmieciem ;)

pozdrawiam
      • sznuroweczka Re: I LO forum absolwentów 02.01.04, 23:38
        Gość portalu: Pawel napisał(a):

> OJ MIETEK MIETEK CO Z CIEBIE WYROSLO
        > ciekawe czy ten napis jeszcze widac?

widać, widać;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka