Dodaj do ulubionych

Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 16:12
czy to spowodu wody czy ogrzewania
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: 165.72.200.* 16.03.09, 16:25
      Z POWODU tego, że ludzie wykupili tanio od spółdzielni i chcą
      mieszkania spieniężyć i "przejeść"
      • mcgregor7 Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze 17.03.09, 07:46
        Zawsze mnie zastanwia, dlaczego wola to przejesc zamiast zainwestowc
        w cos te pieniadze i miec na jedzenie zawsze ??
        • gazeta.pl100 Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze 17.03.09, 11:35
          Prawdopodobnie myślą że te mieszkania są zbyt drogie w utrzymaniu
          lecz niech się nie łudza że jak kupią w starym budownictwie
          mieszkanie to będzie tak super jak myślą.
          • Gość: do gazeta.pl100 Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 12:40
            nie pier.dol głupot w starym budownictwie mieszkają na 100 metrach i płacą za
            wszystko góra 100 zł wywóz śmieci ścieki,mają wspólnoty a tutaj dość że problem
            wieczny z wspólnotą nie pozwalają utworzyć bo na złodziei każą płacić czyli na
            siebie,kaloryfery całą zimę zakręcone a oni dopłata do ogrzewania!!!!!! jakiego
            ogrzewania!!!!! teraz wodę obliczyli na dwie bramy w bloku 50 000 zł wyszło oni
            chyba są pojebani jak myślą że ludzie będą płacić na nich tyle kasy ja się stąd
            wynoszę jak najszybciej sprzedaje ten syf betonowy wole w slamsach mieszkać niż
            być okradanym przez spółdzielnie dodam że mam własnościowe pseudo i płace teraz
            1000 zł to kpina !!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: do gościa Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.03.09, 13:07
              ja mam mieszkanie 40 m w starym budownictwie i płacę 200 zł/
              miesiąc, to nie pier.dol że zapłacisz 100 za 100m kw. w starym bud.a
              że ty płacisz 1000 zł w blokowisku to chy ba że masz tam
              zameldowanych 10 osób.
              • Gość: 77 do goscia Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 13:14
                100 zł to płace sam funrem za 85mkw w starym bud,wiec nie piernicz.
                • Gość: Wspólnotowiec Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.09, 21:27
                  Płacisz 100 zł, ale pewnie powinieneś 400 zł.
                  Czyli masz 300 zł zaległości co miesiąc. I dług rośnie. Dłużniku.
                  • Gość: do wspólnotowca Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 22:13
                    400 to płacisz ty frajerze tyle to płacą na piaskowej i podzamczu za pseudo
                    własność!!!!!!!!
              • Gość: gosc Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 13:19
                a ja mam 74 metry w starym budownictwie, bezczynszowe , i płace 70zł
                miesięcznie. Oczywiście wszelie media dodatkowo, ale wiem
                przynajmniej za co płacę. Aha, a mieszkam w Szczawnie.
              • Gość: Michelina Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.09, 22:33
                A ja mam 88m2 w kamienicy, płacę 196 zł. remontowego (2 zł za metr) + koszty
                zarządu, woda + ścieki ok. 185 zł.
                Dodatkowo z góry tj. raz w roku opłacam wszystkie faktury dotyczące gazu, tj.
                prognozowane zużycie + różnice/rzeczywiste zużycie i wynosi mnie to około 250
                zł. - kolejne rozliczenie przypada na czerwiec 2010 r.
                Prąd - w okresie zimowym płacę około 120 zł. - rozliczenie obejmuje 2 miesiące,
                w okresie letnim płatności wynoszą max. 320 zł.
                W okresie grzewczym zużywam nie mniej niż 1,5 tony węgla i nie więcej niż 2 tony
                - co w przeliczeniu daje około 1.200 zł.

Pozdrawiam

Ps. Rodzina 4 osobowa
                • Gość: Andrew Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.07.09, 11:31
                  Czyli jak dobrze policzyłem wychodzi średnio ni mniej ni więcej 500
                  PLN na miesiąc plus PRĄD. Fakt, że , mieszkanie dużo większe i osób
                  więcej co na Podzamczu znacząco by podniosło opłaty ale z drugiej
                  strony to też nie jest tak, że w starym budownictwie płaci się 200
                  PLN i koniec. Dzięki za szczery i faktyczny opis opłat.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Michelina Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.09, 14:01
                    Kupowaliśmy to mieszkanie w 2006 roku (cena za 1m2 był 1.400,zł).
                    Jako, że braliśmy kredyt hipoteczny analizowaliśmy raty kredytowe+co miesięczne
                    opłaty.
                    Uznaliśmy za dużą zaletę: duży metraż, grube ścianach zewnętrzne i brak
                    kapilarów na grzejnikach (w zależności od grubości portfela możemy palić węglem
                    mniej lub więcej, o dowolnej porze roku i oczywiście gdyby nadeszły suche lata
                    zawsze można śięgnąc do worka ze śmieciami i spalic chociażby kartony po mleku).
                    Rachunki za prąd uzależnione są głównie od bojlera elektrycznego, który nota
                    bene podgrzewa wodę.

W istocie jest to koszt miesięczny (około) 500 zł.

Ps. w poprzednich latach fundusz remontowy wynosił za 1m2 - 0,50 gr - uznaliśmy,
                    że jest to za mała kwot na przyszłe potrzeby remontowe więc została podniesiona
                    do 2,00 zł.

pozdrawiam
            • Gość: gość Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 13:14
              sam pierd....
              ja mieszkam w starym budownictwie, fakt 85 metrów, ale:
              czynsz 480 zł ( w tym tylko woda zimna i śmieci) ,
              ogrzewanie mam gazowe - około 400 miesięcznie
              woda też ogrzewana gazem ,
              prad - jakieś 250 zł
              pokoje przejsciowe,
              brak kanalizacji , klatka ochydna
              wszystkie media : wc łazienka, centralne robione na własny koszt ,
              do tego brak kablówki z internetem też wiecznie był problem
              następnym razem zastanów się jak coś napiszesz
            • azza4 Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze 17.03.09, 13:22
              Te 100 zl to chyba 10 lat temu :DDD.
              Mieszkam w 100 letnim bloku,wspolnota jest,a jakze,ale co to zmienia
              jak placic trzeba.Za 50m 180/m-c,fundusz remontowy 50/m-c gazowe
              ogrzewanie-400 za miesiac+prad i woda.
              Nie jest tak rozowo:(
              • Gość: moli Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.chello.pl 18.03.09, 12:58
                ludzie.jak wam się nie potoba na podzamczu to zawsze można się przenieść na
                PALESTYNĘ Miłego zamieszkania życzę.
            • Gość: kris Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.03.09, 14:19
              jamam 46 metrów w starym i na zadupiu i płacę 320 zł
        • Gość: kazio Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 09:54
          Nie qrfa, perfumów made in mcgregor nakupią!!
    • Gość: biker Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 13:33
      bo niedlugo te bloki poskladaja sie jak domki z kart
      • Gość: lokator z NM Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 14:25
        bo was ADM jebie w dupę i tyle płacicie!!!! no a jak ktoś ma gazowe to niech się
        nie dziwi ze łoją z niego z gazowni, ja płace podatek za grunt roczny ,śmieci
        wywóz i ścieki i płace 100 zł na nowym mieście sami pierd.olicie bzdury i
        dajecie się jebać w dupę złodziejom!!!!!!!!
        • Gość: krzysiek Re: do lokatora z NW IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.03.09, 15:32
          a co zrobić żeby nas ADM nie jebał w dupę i mało płacić?Czy można z
          nich zrezygnować jeśli nie cała klatka ma wykupione mieszkania?
          • Gość: do krzyśka Re: do lokatora z NW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 17:18
            w budynku nie muszą być wszystkie wykupione mieszkania po prostu ci co maja
            wykupione i są w wspólnocie robią niskie opłaty a reszta ci co mają mieszkania
            nie wykupione i są pod ADMmem to łoją na nich kasę
            • Gość: Michalkowa Re: do lokatora z NW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 22:11
              Dlatego madrzy buduja sie na wioskach. Michalkowa, i poblizsze wsie.
              • Gość: : ) Re: do lokatora z NW IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.03.09, 11:16
                Ja mieszkam niedaleko rynku. Mieszkanie 94metry dobry zarzadca. Placimy 300
                miesiecznie, mamy nowy dach a za 2 lata elewacje i klatke machniemy:) Na zlosc
                podzamiakom!:D
                • Gość: domek Re: do lokatora z NW IP: *.sattom.pl 18.03.09, 13:38
                  Jak ktoś może mieszkać w takim blokowisku , gdzie nawet piernoć nie można bo
                  śąsiada obudzisz.Nawet w byłej NRD takie slamsy burzom,a wy tyle bulicie za
                  utrate zdrowia,bo tam sam beton i eternit.
                  • Gość: zet Re: do lokatora z NW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 19:40
                    Kiedyś,gdy budowali Podzamcze, budynki miały taką jakby gwarancję na
                    20 lat. Po tym czasie teoretycznie mogły się nawet rozpaść,ale jak
                    widać tak się nie stało. Natomiast pękają we wszystkie możliwe
                    strony.Spółdzielnia ile mogła to zalepiała pęknięcia,co wyglądało
                    makabrycznie,bo dopiero wtedy było widać jak naprawdę te budynki są
                    popękane. A teraz nie muszą zalepiać,bo porobili elewacje ze
                    steropianu i nic nie widać.Wszystko jest super-cacy,tylko ciekawe na
                    jak długo?
                    • Gość: . Re: do lokatora z NW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 21:24
                      Nie dziwie się, że uciekają z Podzamcza. Też nie chciałabym tam mieszkać..
                      • Gość: no Re: do lokatora z NW IP: 79.162.137.* 21.03.09, 08:50
                        Nie długo mieszkania na podzamczu będą najtańsze i nie ma co się dziwić ludzie
                        wreszcie zaczęli dostrzegać coś poza tą szuflandią: drogie opłaty, klatki
                        schodowe ( to akurat jak wszędzie - syf), okradane samochody - których i tak nie
                        ma gdzie parkować, na chodnikach tony psich odchodów, klimat z sąsiadami żaden,
                        no i budynki pomału się kończą, też słyszałem że te budynki są obliczone na
                        20-25 lat (stare budownictwo wytrzymuje 100lat - i to bez remontów !)więc ich
                        dni są policzone, nigdy nie mogłem zrozumieć dlaczego wszyscy chcą mieszkać tak
                        "na kupie" (przecież to nie Chiny, i dlatego te mieszkania tak dużo kosztowały,
                        bo ludzie chcieli tam mieszkać, teraz wreszcie to się zmienia.
                        • Gość: qwerty Re: do lokatora z NW IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.03.09, 19:45
                          Żal dupsko ściska?
                        • Gość: ert Re: do lokatora z NW IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.09, 11:40
                          na piaskowej piętrowce są starsze od budynków na podzamczu i jakoś się trzymają
                        • Gość: ert żywotność IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.09, 11:43
                          i jeszcze jedno, żywotność takich budynków to około 60 lat, nie wiem kto puszcza
                          te bzdury o 20-25 latach.
                • Gość: do :-) Re: do lokatora z NW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 10:03
                  A jakiego zarządcę macie bo mam wrażenie, że nasz właśnie łoi nas po dupie a do
                  tego jest bardzo "niechcacy" i niekompetentny, nic u niego nie można załatwić, i
                  zastanawiamy się nad zmianą.
                  • Gość: aska Re: do lokatora z NW IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.09, 13:02
                    Stare budownictwo? czemu nie, pod warunkiem, że budynek jest
                    nalezycie utrzymywany (co rzadko się zdarza), zazwyczaj piwnice są
                    zagrzybione, na klatkach schodowych czuć stęchliznę, tynki wew. i
                    zew. odpadają, schody ledwo się kupy trzymają, no chyba, że sa
                    kamienne. Moi drodzy tyle zastrzeżeń do blokowisk, ale spójrzcie na
                    to innym okiem, mieszkania są w 80% słoneczne, suche i ciepłe, c.o.
                    jest w czynszu, owszem słychac sąsiada zza ściany, ale w starym
                    budownictwie bywa podobnie, blisko do Parku Książańskiego, z
                    parkingami nie ma problemów, czego chcieć więcej. Gdybym miała do
                    wyboru stare, a nowe bud. to bez kozery wybrałabym Podzamcze. Co do
                    wysokich czynszów, po części sami jetesmy winni takiej sytuacji, kto
                    z członków spółdzielni chodzi na zebrania...a w jedności siła!
                    P.S.: gdyby wybór miał byc miedzy domem w dobrej lokalizacji, a
                    Podzamczem....to odpowiedź jest oczywista DOM!!!ale nie każdego stać
                    na ten luksus, pozdrawiam.
                    • Gość: aska Re: do lokatora z NW IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.09, 13:04
                      ...a w temacie, polecam Grażynę Zywar. Znam nieruchomości, którymi
                      zarządza i daje radę.
                    • Gość: aaa Re: do lokatora z NW IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.09, 23:11
                      co ty pie...sz! naćpałaś się czy co? mieszkam na podzamczu dobrze piszą szuflandia zasrana jade do tesciów wstare budownictwo to odpoczywam!!!!!sąsiedzi w ładną pogodę wychodzą przed dom grilują w ogródku wszyscy żartują i dobrze się bawią a w tych betonach to grila chyba ku--a na dachu a sąsiada to znasz tylko ze swojego piętra a jest ich 10.marzę aby ztąd uciec jak najjjjjjjjj!!!!!!!!!
                      • Gość: hahaha Re: do lokatora z NW IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.09, 11:47
                        to trzeba było kupić sobie domek frajerze a nie biadolić ze nie możesz sobie
                        grila robić, jedź na łąkę, nad zalew, jezioro i tam rób grila, to jakby mieć
                        pretensję że w centrum warszawy w apartamentowcu nie mogę zrobić ogniska...
                        idiota jesteś.
                        btw
                        sąsiad to największa menda więc też tak nie sikaj po majtach myśląc o nich.
            • Gość: re;do krzyśka Re: do lokatora z NW IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.09, 22:58
              coś ci się pomieszło jak moje mieszkanie podlegało pod adm płaciłem 240 zł jak wykupiłem płacę na wspólnotę ponad 400 fundusze remontowe utrzymanie zarządu czyli darmozjadów itp.a teraz nabrali kredytów na remont budynku i znów mi dojebali do opłat niechcij widzieć ile policzyli za malowanie klatki!grubo naciągane !!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Andrew Re: do lokatora z NW IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.06.09, 09:45
                Wszyscy którzy piszą o tym, że w starym budownictwie płaci się mniej
                są lekko mówiąc nienormalni.
                NIEWAŻNE CZY TO PODZAMCZE CZY NOWE MIASTO płaci się podobnie.
                Ja mieszkam na Podzamczu i nie narzekam. 4 piętrowy budyneczek,
                sąsiadów znam wszystkich, nic nie śmierdzi, nie odpada więc nie wiem
                o czym mowa wyżej ??? Markety pod nosem, Książ pod nosem, Szczawno
                pod nosem, wszędzie blisko itd. Auto stoi pod blokiem a jak komuś
                kradną to przecież są parkingi płatne... Płacę za to 500 zł (66
                metrów) miesięcznie i mam w tym WSZYSTKO (fundusz remontowy, czynsz,
                wodę ciepłą i zimną, ogrzewanie, śmieci, gaz itd.) oprócz prądu.
                Też mogę napisać, że mam 100 PLN czynszu ale po co się oszukiwać ???
                Okazuje się, że Ci ludzie co płacą 100 PLN miesięcznie w starym
                budownictwie chyba nie wiedzą za co płacą ;-)
                Pozdrawiam wszystkich malkontentów nienawidzących Podzamcza.

P.S. Jest jeszcze na Podzamczu mega udogodnienie z ogrzewaniem. Nie
                trzeba brać kubełka z "wunglem" i w sadzy (szczególnie podczas niżów)
                ładować do pieca tylko przychodzi się z pracy odkręca kurek na
                trójeczkę i jest ciepełko ;-)
                • Gość: ZADOWOLONA Re: do lokatora z NW IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.09, 11:38
                  Wynajmowałam przez długi czas mieszkanie na Podzamczu po pierwsze
                  ceny z kosmosu....po drugie niezbyt byłam zadowolona z otoczenia i
                  atmosfery.Około 8 miesięcy temu kupiłam mieszkanko w starym
                  budownictwie,budynek należy do wspólnoty w klatce 5 sąsiadów,miła
                  atmosfera ,cisza,spokój czego brakowało mi na Podzamczu.Nie powiem
                  mieszkając na Podzamczu sklepy, markety i knajpki blisko ale czy to
                  aż tak bardzo ważne...???Mam autko więc zakupy to nie problem.Teraz
                  mam ogródeczek jeśli tylko pogoda na to pozwala to grile i imprezki
                  ze znajomymi:)A co najważniejsze cena mieszkania była o wiele
                  bardziej korzystna niż ceny mieszkań na Podzamczu.Również płace
                  tylko 60 zl miesięcznie na składke do wspólnoty na remonty itp, no i
                  oczywiście media,mieszkanko własnościowe wraz z gruntem...czego
                  chcieć więcej
                  POZDRAWIAM
                • Gość: ZADOWOLONA Re: do lokatora z NW IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.09, 11:43
                  A skoro twierdzisz że nie ma różnicy gdzie się mieszka jeśli chodzi
                  o opłaty to chyba ty jesteś lekko nienormalny bez urazy,Płacąc 60zl
                  miesięcznie do wspólnoty a płacąc około 300 zl samego czynszu,,,to
                  chyba jest duża różnica nie sądzisz??A mi te jak piszesz markety itp
                  naprawdę do szczęścia nie są mi potrzebne.I uwierz naprawdę wiem ile
                  za co płacę.
                  • Gość: kijop Re: do lokatora z NW IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.06.09, 12:06
                    Skoro mieszkałaś na Podzamczu, to z pewnością wiesz jakie są składniki czynszu.
                    To nie tylko fundusz remontowy (jeśli tylko to brać pod uwagę, pewnie na
                    Podzamczu jest taniej). W skład czynszu wchodzą opłaty za użytkowanie windy,
                    zaliczki za c.o., za zimną wodę, za podgrzanie wody, za ścieki, za wywóz śmieci,
                    za gaz.
                    Zsumujcie sobie rachunki za wodę, gaz, prąd zużyty do podgrzania wody, opał +
                    fundusz przez rok, podzielcie na 12 i wtedy będzie jakieś porównanie.
                    • Gość: ZADOWOLONA Re: do lokatora z NW IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.09, 12:24
                      Uwierz mi że przed zakupem mieszkania wszystko dokładnie wyliczyłam
                      i jednak mimo wszystko Wychodzi taniej!!Może nie jest to gromna
                      róznica ale jednak JEST.Według moich obliczeń jest to kwota około
                      200 zł miesięcznie a to już coś, oczywiście sa to moje obliczenia bo
                      każdy ma inne opłaty np.prąd czy gaz itp.I jest to moje zdanie i go
                      nie zmienię a jak ktoś woli Podzamcze PROSZĘ BARDZO:)
                      • Gość: kijop Re: do lokatora z NW IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.06.09, 13:27
                        Jasne przecież - nikt nikomu pistoletu do głowy nie przystawi. Akurat bardziej
                        piję do tych wszystkich, którzy twierdzą, że blokowe dzielnice to syf.
                        Mieszkacie tu od dawna i znacie to miasto - ja sprowadziłem się tu 6 lat temu i
                        po obejrzeniu Wałbrzycha, wybrałem Podzamcze, najbardziej patrząc pod kątem
                        bezpieczeństwa dorastających wtedy dzieci.
                  • Gość: Andrew Re: do lokatora z NW IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.09, 19:08
                    Pani ZADOWOLONA wykazuje się brakiem podstawowej wiedzy na temat
                    opłat na Podzamczu... Jak mieszkałaś to powinnaś wiedzieć, że nikt
                    nie płaci 300 zł czynszu bo musiałby mieć mieszkanie 200m... Pewnie
                    wynajmowałaś sama kawalerkę 25 metrów i właściciel kazał Ci płacić
                    300 PLN za opłaty... A Ty myślałaś, że to czynsz ;-)))

Oświecę Ci umysł bo chyba warto żyć w świadomości, że dzisiaj:
                    - Eksploatacja osiedla (tzw. czynsz) to 1,50 PLN/m (moje 66*1,5=99
                    PLN)
                    - Fundusz remontowy to 1,40 PLN/m (66*1,40=92,40 PLN)
                    Reszta opłat to WODA, GAZ, OGRZEWANIE, ŚMIECI i inne.

Też jestem właścicielem, też mam grunt na siebie i w dwie osoby z
                    żoną płacimy 500 PLN za WSZYSTKO.
                    A Ty ZADOWOLONA siądź i policz te 80 PLN na remonty, dodaj wodę,
                    ogrzewanie, gaz, śmieci i zaręczam Ci że wyjdzie wcale nie 200 PLN
                    więcej niż na Podzamczu.

Jeszcze jedno: KAŻDY ROBI CO CHCE I MIESZKA GDZIE CHCE !!! Mi
                    Podzamcze pasuje i jestem szczęśliwy ;-)))))
                    • Gość: lol Re: do lokatora z NW IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.09, 13:29
                      fundusz remontowy to dodatkowy haracz, pobierają te opłaty od wielu wielu lat a
                      brzydkie szare budynki jak były tak dalej są, forteczna miała być remontowana
                      już dobre 3 lata temu, do teraz nic się nie ruszyło, nie widzę też aby
                      spółdzielnia naprawiała chodniki, bramy, itp sku...syny z pobierają pieniądze i
                      nic więcej. Tam gdzie były remonty to w większości za sprawą wspólnot.
    • Gość: Podzamczanka Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 13:59
      Podzamcze to najdroższa w tej chwili dzielnica, opłaty zwłaszcza ciepłej wody są
      tak kolosalne,że ludzie podgrzewają ją na gazie.
      koleżanka pracuje w B Nieruchomości i mówi ,że w tej chwili świetnie sprzedają
      się mieszkania Na Piaskowej Górze.Dzielnica przyjemniejsza no i mieszkania dużo
      tańsze w utrzymaniu.
      • Gość: kijop Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.06.09, 15:00
        A nie przyszło Wam do głowy, ze właśnie dlatego jest taka droga? Podgrzana woda
        krąży w rurach i stygnie i znów idzie do podgrzania. Ci co korzystają, muszą za
        to wszystko płacić, również za podgrzanie wody dla tych co wolą zimną wstawić na
        gaz. Dodatkowo tym co korzystają z c.w. podnoszą opłaty stałe za gaz - bo
        zużycie na osiedlu wzrosło.
        • Gość: kkk Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 17:22
          Ludzie są jednak jak dzieci.Po co bluzgać i się kłócić o drobiazgi?W starym
          budownictwie i nowym jeśli mieszka się we wspólnocie płaci się tyle ile ustala
          sami lokatorzy za tzw.fundusz remontowy.Dalej jest opłata administracyjna od 1m
          /około 50gr w MZB przykładowo/lub nie jesli wspólnota rządzi się sama.
          Reszta opłat to tyle co sami ludzi zużyją + około 20 zł abonamentów za prąd i
          gaz.Może wyjśc 80zł /mc za 50 m2 , może być 600zł/mc jeśli zużywa się dużo i
          wspólnota ustali wysokie opłaty remontowe/zrozumiałe jak np.dach trzeba wymienić/.
          Podzamcze zawsze będzie droższe w utrzymaniu niż 2 ptr.kamienica.Straty ciepła i
          energii przy pompowaniu wody zawsze będą wyższe niż w mniejszych
          budynkach.Naprawy wysokich elewacji tez do najtańszych nie należą.
          Jest to miejsce dla ludzi nie lubiących odpowiedzialnosci za swoje decyzje.Bo
          podejmują je ci którym się za to płaci.Oni teoretycznier też ponoszą
          odpowiedzialność .A to kosztuje.
          pozdrawiam
          • Gość: hmmmm Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.09, 14:40
            Do + na podzamcze przemawia cywilizowane podorko przed blokiem przynajmniej
            grunt utwafrdzony na starych dzielnicach mimo upluwu dziesiaek lat wciaz bagno
            po deszczu i bloto, nie ugina sie i nie skrzypi podloga ze starych desek nie ma
            grzyba w scianach i wilgoci sufit normalny nie sloma przykryta wapnem instalacja
            elektryczna bardziej na czasie nie aluminiowa w syciwie ale co fakt to fakt na
            starych dzielnicach sasiedzi na lawce przed blokiem bardziej zintegrowani na
            blokowisku sasiad pietro nizej 10 lat udaje ze cie nei zna
            • Gość: kkk Re: Fala sprzedazy mieszkan Osiedle Podzamcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 17:50
              Fakt, ale jest sporo ulic na których stare budynki są dobrze utrzymane,
              np.okolice Zeromskiego czy Batorego.Pokoje-komnaty, instalacja w częsciach
              wspólnych daje spokojnie radę, podwórza też czyste bo mieszkańcy nie pozwalają
              śmiecić.Ja właśnie do takiego budynku uciekłem z podzamcza i nie moge
              żałować.Stary budynek lepiej "oddycha".
              Z drugiej strony wczoraj byłem na Listopada, to co tam się dzieje to zły
              sen.Podwórza i klatki jak z horrorów.I lokatorzy się tym nie przejmują.Jednak
              tam mieszka głównie degeneracja.Nie mogę pojąć jak można pozwalać aby ktoś się
              załatwiał na korytarzu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka