Dodaj do ulubionych

głupi powód do zwolnienia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 22:36
Czy ktoś zna przepisy prawne do zwolnienia z pracy z powodu !!!!
braku sprecyowanego terminu urlopu!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Być Re: głupi powód do zwolnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 06:44

Inspekcja pracy - tam Ci odpowiedza dokładnie

ul. Andersa Wałbrzych

• Gość: kol Re: głupi powód do zwolnienia IP: *.dialog.net.pl 19.06.09, 08:39
      Kompletna bzdura. Czy masz to gdzieś napisane przez pracodawcę, że zwalnia Cię
      za brak sprecyzowania terminu urlopu. Napisz do niego pismo za potwierdzeniem
      odbioru (niech potwierdzi przyjecie pisma). Proszę o określenie prawidłowego
      terminu mojego urlopu. Nie chcę być zwalniana z powodu nie sprecyzowania terminu
      mojego urlopu. W ciągu roku ciężko pracuję (wg odczucia mojej osoby) dla Firmy.
      Proszę o wyrozumiałość.
      ...
      Napisz jeżeli proponowany termin urlopu nie odpowiada, że możesz go nie
      realizować itd.

• Gość: sir Re: głupi powód do zwolnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 08:46
        jak chce to zwolni cię z innego powodu, nie ma na to rady
    • Gość: kasia Re: głupi powód do zwolnienia IP: 62.87.160.* 19.06.09, 08:55
      jak masz umowe na czas okreslony to może cie zwolnic nawet za kolor
      włosow, z umową na stałe jest juz inaczej musi byc podstawa prawna
    • Gość: MMM Re: głupi powód do zwolnienia IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.09, 21:52
      IDIOTYZM
    • Gość: ja1 Re: głupi powód do zwolnienia IP: *.chello.pl 20.06.09, 08:13
      witam , zapewniam ,że nie ma przepisu który regulowałby zwolnienie pracownika z powodu nie określenia planowanego terminu urlopu. Sytuacja nie jest tak prosta jak się może wydawać. po pierwsze zależy na jaki okres jesteś zatrudniony stały czasowy , umowa-zlecenie , po drugie wykazanie przez pracownika dobrej woli czyli określenie planowanego urlopu chociażby na przełomie których tygodni , nie jest zbyt trudne , wiec wykazano sie złą wolą pracownika , możliwe ze nie dotrzymywałeś obowiązków albo nie realizowałeś poleceń służbowych , powód o jakim piszesz jest nie możliwy , jeżeli jest tak jak piszesz tzn wybacz szczerość jesteś imbecylem który nie potrafi zadbać o swoje a to już powód do zwolnienia
      • Gość: Burza Re: głupi powód do zwolnienia IP: *.chello.pl 21.06.09, 20:39
        a ja dostałem wypowiedzenie "za złe wypełnianie obowiązków". Bzdurne, ale takie
        powody daje pracodawca, ponieważ przy zwolnieniu większej liczby osób musiałby
        płacić odprawy.
        • Gość: Ari Re: głupi powód do zwolnienia IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 22.06.09, 09:19
          Ważne jest to,co jest napisane na świadectwie pracy,inną rzeczą jest
          to,że pracodawca jeżeli chce to zawsze w umiejętny sposób sie
          pozbędzie pracownika.Najczęsciej spotykaną formą zabezpieczeń
          pracodawcy jest kombinowanie na umowach i unikanie podpisywania ich
          na czas nieokreslny,daje do duże pole manewru pracodawcy.Każdy powód
          musi być udowodniony na wniosek pracownika,to n ie jest tak,ze
          pracodawca sobie cos powie,że np.ktoś źle wypełnia swoje obowiązki
          itd.musi to w pełni uzasadnić na czym polega to
          wykroczenie.Przypominam,że każdy pracownik powinien mieć pisemny
          zakres swoich obowiązków,a zatem złe ich wypełnianie to działania
          nie zgodne z tym zakresem,inne rzeczy się nie licza.Opieramy się
          tylko na tym zakresie.