Gość: fan IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.09, 00:41 michael jackson nie zyje !!!! michael jackson nie zyje !!!! michael jackson nie zyje !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maja Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.chello.pl 26.06.09, 00:52 TRAGEDIA!!!!! TRAGEDIA!!!! co by ludzie o nim nie gadali BYL KRÓLEM MUZYKI POP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.09, 01:21 Michael Jackson nie żyje - informuje dziennik Los Angeles Times. Gwiazda popu umarła w szpitalu, do którego została przewieziona po zatrzymaniu akcji serca. Informacje potwierdza też telewizja CNN oraz największy amerykański serwis plotkarski TMZ. W czwartek w nocy (czasu polskiego) Michael Jackson został zabrany do szpitala UCLA Medical Center w Los Angeles po tym, gdy doszło u niego do zatrzymania akcji serca. Nieoficjalne źródła informują, że piosenkarz nie oddychał, kiedy znaleźli go ratownicy medyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.18.102.lan.e-wab.pl 26.06.09, 07:11 Śmierć pedofilom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.tktelekom.pl 26.06.09, 07:14 i tak trzymać!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.06.09, 08:03 Michael żyje i Elvis też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.chello.pl 26.06.09, 08:29 UMARŁ KRÓL NIECH ŻYJE KRÓL!!!!!!!!!! w moim sercu zawsze bedzie żył!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucony Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 09:16 Papież też umarł i pies sąsiadki wpadł pod samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 09:21 Skończyła się pewna epoka ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 09:54 to jaka tera bedzie epoka?? niepewna??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.06.09, 10:10 Epoka pewnie będzie lodowcowa.Pamiętajcie wszyscy kiedyś umrzemy wcześniej lub póżniej to jest tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 10:13 ......to ja wybieram póżniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 11:03 WIELKI ARTYSTA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.16.243.lan.e-wab.pl 26.06.09, 11:50 [*] niech spoczywa w spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 12:07 NIESTANDARTOWY ARTYSTA !!! GENIUSZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jevick Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: 79.162.128.* 26.06.09, 12:17 wychowałam sie na jego piosenkach,plakaty na scianach...łza sie w oku kreci. z Nim odchodzi czesc mojego dziecinstwa Odpowiedz Link Zgłoś
zgornysyn Re: michael jackson nie zyje !!!! 01.07.09, 07:26 Umarł!!!! i dajmy mu spokój. Jak w mediach widze szarpanie sie o Jego majatek( many czy tez domniemany) to mna trzesie ku...ca.juz wydaja piecio plytowe cd antologia czy tez the best of. rodzina juz jest sklocona o schede, nikt nie mowi o konsolacji, dajmy mu odejsc! rozumiem jego fanow, osobiscie go niecierpialem - cenilem, byl wyjatkowy.dajmy mu odejsc w spokoju. jak tego jego spadkobiercy nie kumaja to fani powinni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomek Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.16.160.lan.e-wab.pl 26.06.09, 14:10 Ciekawe ilu z Was tak naprawde bylo wielkimi fanami tego kolesia ja nigdy nie lubialem go - tak samo byl z Papiezem jak umarl wszyscy mowili jak im brakuje jego i wogole ze sie zmienia i dupa wszystko jest takie same. Wiec nie wciskajcie kitu aaaa i ciekawe czy nasz prezydent oglosi zalobe narodowa z tego to powodu;p Odpowiedz Link Zgłoś
lastwarrior666 Re: michael jackson nie zyje !!!! 26.06.09, 14:34 Ty ziomek to masz rozumek bardziej pusty niż nie wiem kto. Umarła gwiazda i tyle. 17 osób się wypowiedziało, 10 że go lubi a Ty durne rzeczy stwierdzasz, że teraz go lubimy .... milony ludzi go lubi a Ty wymyślasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m... Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.chello.pl 26.06.09, 15:20 można by powiedzieć że cały świat płacze ale zawsze znajdzie się taki IMBECYL jak Ziomek-człowiek ograniczony umysłowo!!!!!!!!! WIELKI SZACUNEK DLA MICHAELA JACKSONA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomek Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.16.160.lan.e-wab.pl 26.06.09, 17:13 Napinajcie sie na mnie i tak mam to wyje.... ja wiem jak jest a wy tylko sie pucujecie;D wielcy fani dopiero dzisiaj takimi jestescie zawsze sie mowi jaki on to byl jak umarl ale jak zyl i dzieci gwalcil to mowilisci smierc pedofilowi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cani Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: 188.33.115.* 26.06.09, 17:19 kiedy zyl zawsze mozna bylo sobie powiedziec ze pojedzie sie na jegokoncert lub byla mozliwosc uslyszenia nowego kawalka teraz te mozliwosci zostaly odebrane...zamiast tych nadzeji pozostala pustka, podobnie bylo z papiezem. jesli ziomek twierdzisz ze jest inaczej to ja cie zupelnie nie rozumiem...trzeba mu przyznac ze byl krolem pop i chyba kazdy kto zyl podczas jego kariery estradowej go zna. Nie trzeba byc najwiekszym fanem zeby odczuc pustke jaka pozostala po nim. To jest moje zdanie chyba ze uwazasz ze tylko wielcy fani maja prawo zle sie teraz czuc a najlepiej by bylo jakby zaczeli popelniac samobojstwa tak jak to mialo miejsce po smierci Kurta Cobaina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomek Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.16.160.lan.e-wab.pl 26.06.09, 17:30 Chodzi mi o ten medialny rozglos, wszyscy zaczeli sie nim przejmowac jak zmarl a jak zyl to kazdy go szykanowal za swoje zachowanie z operacjami i kontaktami z dziecmi. Zobaczymy za rok ilu z Was jeszcze bedzie wspominalo jego tworczosc. Kazdy mowil ze po smierci Ojca Swietego bedzie sie zmienial i inaczej zyl. Moze tak bylo przez kilka pierwszych miesiecy a pozniej co kazdy sobie przypomina o jego slowach w rocznice jego smierci wiec sorry bardzo o czym my tu mowimy. Takie jest moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **maja Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 21:21 sorry ,nie każdy go szykanował ....Ja zawsze lubiłam i bardzo ceniłam muzykę M.J. Gdy mówiłam o tym znajomym to sie pukali w czoło ."co ty czubka lubisz ,tyle operacji plastycznych ,wygląda jak kosmita " A dla mnie zawsze liczyła sie jego muzyka .Skandale i ilość operacji plastycznych mnie nie obchodziła.Dla mnie to genialny artysta muzyczny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.09, 07:10 Ziomek!Nie wiem ile ty masz lat... Mam płyty winylowe Jacksona.Wiesz co to ?Na pewno wiesz kto to Doda-Elektroda,więc trzymaj się swoich klimatów i nie wypowiadaj się na temat o którym nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wszystkich Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 08:33 jego własny lekarz kardiolog załatwił!! podał mu za dużą dawkę demerolu!! i akcja serca ustała potem gdzieś zwiał i się ukrywał pewnie ze strachu godzinna reanimacja nic nie dała.... teraz do przeciwników ciekawe na co wy byście wyrośli jak by was ojciec napier.dalał czym popadnie wsadzał by wam kije do szczotek i kij do bejsbola do dupy co????!!!!!!!i wyżywał się na was!!!! tak to prawda!! mówiły o tym jego siostry i bracia takie miał dzieciństwo co do przyjaciół to owszem pełno ich było bo miał miliony dolców...a w rzeczywistości był samotny sam jak palec i te ohydne wyłudzenia za molestowanie żeby wyciągnąć miliony od niego taaaak cali ludzie!!! on nie miał dzieciństwa normalnego jak inni tylko praca praca i ciężka praca za to doszedł do tego że jest królem popu i nikt go nigdy nie pobije w sprzedaży płyt i w ogóle we wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m... Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.chello.pl 27.06.09, 08:49 bardzo mądra wypowiedź!!!! ZIOMEK powinieneś poczytać trochę w internecie o jego dzieciństwie i życiu a potem się wypowiadaj!!!DRUGIEGO TAKIEGO JAK MICHAEL NIE MA I JUŻ NIE BĘDZIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 18:10 to ten co się na nówce zważył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jocker Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.anonymouse.org 27.06.09, 20:58 Szkoda go w sumie, jedyny czarnuch który stwierdził że reszta nygasów to chu je i się przefarbował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.09, 21:42 Możemy podziękować Ameryce,że GO zabili.Ojciec sadysta,chłopakowi załatwił życie.Ale niestety ...Lekarze zamiast MU pomóc to brali od NIEGO kasę z kosmosu aby mógł się odciąć od czarnego tatuśka,chcąc być białym.Chcesz mieć "czuprynę" Liz Tylor?Ok!Dziurę w brodzie K.Douglasa?Ok!Nikt mu nie pomógł w tej Ameryce...Nikt!Oto Ameryka!A czy ktoś z was przeciwnym MU ,zastanowił się nad tym,że skoro molestował dzieci to nigdy nie trafił za kraty???????Lubił dzieci,zapraszał do siebie,fundował im atrakcje,których nigdy nie miał.Rodzice tych maluchów chcieli to wykorzystać i zrobić na tym majątek.Przykład?Kilka lat temu zaprosił 12-tka do siebie,który bawił się świetnie za zgodą jego rodziców.A tu nagle,że go molestował...Zażądali wielkiej kasy od NIEGO.Potem się wycofali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m... Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.chello.pl 27.06.09, 23:59 i to jest właśnie prawda ludzie od niego dużo chciel ale nic w zamian nie dawali!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 00:18 Gość portalu: m... napisał(a): > i to jest właśnie prawda ludzie od niego dużo chciel ale nic w zamian nie dawal > i!!!!!!!!!!!!!!!!! LOL debilu a diengi za koncerty/płyty ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.09, 11:01 LOL...Weż ty się ogarnij! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wszystkich Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 11:54 ograbili go ze wszystkiego i na koniec na szprycowali !!!!!!!!!!!!!!!!!pełen szacun i podziw dawać innym to co się samemu nie miało i przez to stracić cały dorobek i majątek życia czy ktoś coś takiego może robi?!?!?!?!?!?!?!??!?!??!??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żal Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.chello.pl 28.06.09, 14:42 następna ofiara show biznesu !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba fan jacksona Re: michael jackson nie zyje !!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.09, 15:36 Michael Joseph Jackson (ur. 29 sierpnia 1958 w Gary w stanie Indiana, zm. 25 czerwca 2009 w Los Angeles[3]) – amerykański muzyk, artysta estradowy, tancerz, którego kariera i życie osobiste stały się ważną częścią kultury masowej ostatnich czterech dekad. Znany jako jeden z najlepszych wykonawców muzyki pop i jeden z najpopularniejszych muzyków w historii[4], nazywany Królem Popu[5][6]. Do jego dokonań w przemyśle muzycznym zalicza się rewolucyjne podejście do teledysków[4] (zapoczątkowane przez wideoklip do piosenki "Thriller" z 1983) oraz zdominowanie rynku muzyki popularnej w latach 80. XX wieku[7]. Był on ponadto pierwszym czarnoskórym artystą, który uzyskał silne poparcie w telewizji, w szczególności MTV, gdzie z obopólną korzyścią promowane były pionierskie wideoklipy do piosenek Thriller czy Billie Jean[8]. Spopularyzował nowe formy tańca (tzw. robot dance czy nowatorski moonwalk), wpływając na trendy panujące w estetyce estradowej w czasie największej popularności artysty. Karierę muzyczną rozpoczął w wieku 7 lat, jako wokalista rodzinnego zespołu The Jackson 5. Pierwszy solowy album Got to Be There wydał w roku 1971, będąc jeszcze członkiem grupy[9], z którą ostatecznie się rozstał w roku 1984[10]. Pełną karierę solową artysta rozpoczął w roku 1979, zaś jej szczyt przypadł na przełom lat 80. i 90. XX wieku, po wydaniu albumu Thriller, którego światowa sprzedaż wynosi ponad 100 mln egzemplarzy[11][12]. Po Thrillerze Jackson wydawał kolejne albumy osiągające wysokie pozycje na listach przebojów i sprzedaży: Bad (1987), Dangerous (1991), HIStory (1995) oraz swój ostatni album z premierowym materiałem Invincible z 2001. W swojej karierze otrzymał 13 nagród Grammy[13], a 13 spośród jego singli uplasowało się na pierwszych miejscach list przebojów w Stanach Zjednoczonych[14]. W listopadzie 2006 Raymone Bain, rzeczniczka prasowa Jacksona, ogłosiła, że Michael Jackson sprzedał ponad 750 mln egzemplarzy płyt na świecie[15]. Czyni go to jednym z najlepiej sprzedających się artystów wszech czasów. Od 1988 do 2005 Jackson mieszkał w swojej posiadłości w Kalifornii, zwanej Neverland Ranch, gdzie zbudował park rozrywki i prywatne zoo, często odwiedzane przez upośledzone i chore dzieci. W 1993 artysta został oskarżony o molestowanie nieletnich. Wątek związku Michaela Jacksona z dziećmi pojawił się ponownie w 2003, po emisji dokumentu Living with Michael Jackson. Jackson miał troje dzieci: Michaela Josepha Jacksona Juniora (znanego jako "Prince"), Paris Michael Katherine Jackson oraz Prince'a Michaela Josepha Jacksona II (znanego jako "Blanket"). Spis treści [ukryj] * 1 Życiorys o 1.1 1958–1979: Dzieciństwo i początki kariery o 1.2 1979–1982: Okres Off the Wall o 1.3 1982–1986: Okres Thrillera o 1.4 1987–1990: Okres Bad o 1.5 1991–1994: Okres Dangerous o 1.6 1995–2000: Okres HIStory i Blood on the Dance Floor o 1.7 2001–2003: Okres Invincible o 1.8 2003–2006: Proces, uniewinnienie i następstwa o 1.9 2006–2009: Visionary o 1.10 Śmierć + 1.10.1 Reakcje * 2 Wpływ o 2.1 Teledyski i MTV o 2.2 Legenda Thrillera o 2.3 Styl i występy o 2.4 Nagrody i uznanie o 2.5 Firma Michaela Jacksona * 3 Choroby * 4 Michael Jackson i inni * 5 Tematyka tekstów * 6 Dyskografia o 6.1 Albumy studyjne o 6.2 Single z pierwszych miejsc list przebojów + 6.2.1 Stany Zjednoczone + 6.2.2 Wielka Brytania * 7 Wideografia * 8 Teledyski * 9 Filmografia o 9.1 Filmy o 9.2 Telewizja * 10 Przypisy * 11 Linki zewnętrzne Życiorys Gwiazda Michaela Jacksona na alei sław w Hollywood 1958–1979: Dzieciństwo i początki kariery Michael Jackson urodził się w Gary w stanie Indiana. Był ósmym z dziesięciorga dzieci, a zarazem szóstym z siedmiu synów w robotniczej rodzinie Josepha i Katherine Jackson. Katherine, będąca Świadkiem Jehowy, wychowywała dzieci w swej wierze bez udziału ojca. Wedle wywiadów udzielonych po latach przez samego Michaela, ojciec, który był późniejszym menadżerem ich zespołu muzycznego, potrafił być bezwzględny w dyscyplinie narzucanej dzieciom i nie powstrzymywał się od przemocy fizycznej wobec nich[potrzebne źródło]. Michael Jackson ujawnił swój talent muzyczny w bardzo wczesnym wieku; jako sześciolatek w 1964 roku przyłączył się do nowo założonego przez braci zespołu "The Jackson Brothers". W tym okresie chłopcy dali wiele koncertów w stanie Indiana, zaś po wygraniu lokalnego konkursu młodych talentów w 1966 r. (wykonując piosenkę zespołu The Temptations – My Girl, śpiewanej przez Michaela) zaczęli grać profesjonalne koncerty w Chicago oraz na środkowym wschodzie Stanów Zjednoczonych. Wiele z tych koncertów odbyło się w cieszących się złą sławą klubach dla czarnoskórych, gdzie młodzi chłopcy musieli grać przed występami striptizerek, aby zarobić jakiekolwiek pieniądze[potrzebne źródło]. Kiedy grupa zmieniła nazwę z "The Jackson Brothers" na "The Jackson 5" w 1966 r. młody Michael podzielił obowiązki wokalisty ze swoim bratem Jermainem. W 1968 r. zespół podpisał kontrakt z wytwórnią Motown Records[16]. Wkrótce po podpisaniu umowy zespół zyskał status gwiazdy dzięki hitom z pierwszych czterech singli: "I Want You Back", "ABC", "The Love You Save" i "I'll Be There", które uplasowały się na pierwszych miejscach listy przebojów Billboardu. W tamtym czasie młody Jackson rozpoczął karierę jako artysta solowy wydając albumy "Got to Be There" (1971) i "Ben" (1972). Płyty te nagrane zostały z The Jackson 5 i zostały wydane pod szyldem tego zespołu; znalazły się na nich odnoszące sukcesy single "Got to Be There", "Ben" i nowa aranżacja piosenki "Rockin' Robin". Po 1973 roku sprzedaż płyt grupy zaczęła spadać a sam zespół zaczął narzekać na kontrolę ich twórczości przez wytwórnię Motown. W konsekwencji sporów w 1976 r. grupa podpisała nowy kontrakt z wytwórnią "CBS Records"[17]. W odpowiedzi Motown Records wytoczył grupie serię procesów za naruszenie warunków kontraktu, w rezultacie których Jacksonowie stracili prawa do używania nazwy i logo "The Jackson 5". Z zespołem pożegnał się również Jermaine Jackson, który ze względu na swój związek z córką prezesa Motown Berry'ego Gordy wolał związać się z jego wytwórnią[18]. W tej sytuacji zespół zmienił nazwę na "The Jacksons", włączając do składu – na miejsce Jermaine'a – najmłodszego brata Randy'ego Jacksona. W tym składzie bracia kontynuowali swą karierę, koncertując po Stanach Zjednoczonych i za granicą. Pomiędzy 1976 a 1984 r. wydali kolejne sześć albumów, od 1983 r. działając jako sekstet ponownie w składzie z Jermainem. Od 1976 do 1984 Michael Jackson był głównym kompozytorem w zespole, tworząc hity takie jak "Shake Your Body (Down to the Ground)"', "This Place Hotel" (pierwotnie: "Heartbreak Hotel") i "Can You Feel It". W 1978 r. Jackson zagrał stracha na wróble w filmie Czarnoksiężnik z Krainy Oz, z przyjaciółką Dianą Ross w roli Doroty[19]. Piosenki z musicalu zostały zaaranżowane przez Quincy'ego Jonesa, który rozpocząwszy znajomość z Jacksonem podczas produkcji filmu, postanowił wyprodukować jego kolejne albumy w tym, jak się miało okazać, przełomowy Thriller. 1979–1982: Okres Off the Wall Album Off the Wall, wydany w 1979 r. jako 5. solowy album artysty zawarł w sobie utwory takie jak "Don't Stop 'Til You Get Enough" i "Rock with You"[9], które wkrótce opanowały listy przebojów. Płyta znalazła się na trzecim miejscu na liście albumów Billboardu, spędzając 48 tygodni w pierwszej dwudziestce. Produkcją wydawnictwa zajęli się wspólnie Quincy Jones i Michael Jackson, zaś za muzykę i teksty obok samego Jacksona odpowiedzialni b Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyryll do wszystkich pacanów IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.06.09, 20:40 Do wszystkich pacanów, którzy nie doceniają fenomenu Michała Wybiela ;) vbeta.pl/2009/06/28/smierc-michaela-jacksona-zablokowala-siec/ Można kolesia nie lubić(byłoby dziwne gdyby kogoś wszyscy lubili), ale powyższy link pokazuje jak był popularny i jakiego formatu był indywiduum. Nie ujmując nikomu, nawet po śmierci papieża nie doczytałem takich informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Re: do wszystkich pacanów IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.09, 21:42 Gdyby Jacko wykorkował w apogeum popularności, wtedy byłby większy szał. A on od lat kilkunastu siedział cicho na dupie i był już nieco zapomniany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka R Re: do wszystkich pacanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 09:00 To On udowodnił,że można ZOBACZYC MUZYKE.Jako idol pozostanie nieśmiertelny !!! Jackson jako muzyk nie umarł bo dziesiątki jego utworów jest idealnych i czas tego nie zmieni.Jako człowiek także nie odszedł,przecież nigdy go nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: do wszystkich pacanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 13:18 ŚWIETNA PUENTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I tyle Re: do wszystkich pacanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 13:31 Zajob to choroba śmiertelna - Jakson to udowodnił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Re: do wszystkich pacanów IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.09, 13:32 Jackson miał tylko JEDEN naprawdę dobry utwór: Billy Jean. Reszta to badziew, ale to moje zdanie i niekoniecznie musicie się z nim zgadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Willa Re: do wszystkich pacanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 13:54 Góral - jesteś śmieszny chociaż to tylko Twoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: do wszystkich pacanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 08:25 Do Fanki R pięknie to zostało wyrażone.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw_grabski Re: do wszystkich pacanów 30.06.09, 08:32 Przerażająca nowina. Jak ja teraz będę żył ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Re: do wszystkich pacanów IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.09, 08:43 I jeszcze jedno. Elvisovi do pięt nie dorastał. Powtarzam, Billy Jean i długo .....długo nic. I nawet nie potrafił umrzeć u szczytu sławy :( Gdyby wykopyrtnął np. w 1990, to dopiero byłby szał. A tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: do wszystkich pacanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 09:30 Czy tu chodzi o szał ? Po co się licytować,kto był lepszy i co znaczy lepszy ? Jedni powiedzą,że najlepsza jest Madonna,inni że Beatlesi a jeszcze inni,że najlepsza jest Górniak.Jakie to ma znaczenie.Każdy ma prawo mieć swojego faworyta,osobiście byłam dwukrotnie na jego koncercie raz w Monachium a pózniej w Londynie i wrażenie pozostaje do dziś.Obecnie mam 50 lat i ciągle nie zapominam tej otoczki koncertu.Czułam się jak w środku cudownego świata jak w bajce.Jego zachowanie na scenie okupione bardzo ciężką pracą jest nie do przebicia i wierz mi,że tak zostanie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIADOMO KTO Re: do wszystkich pacanów IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.09, 00:20 A może gdybyś ty wykopyrtnął u szczytu sławy np.w takacie na produkcji to byłoby medialne zainteresowanie...A w trelleborgu na wulkanizacji?To dopiero byłby szał.A tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Re: do wszystkich pacanów IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.09, 05:09 Ja jestem człowiekiem skromnym, mnie sława niepotrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: do wszystkich pacanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 08:37 Do Górala:jeśli chodzi o Elvisa to wraz z nim skończyła się również pewna epoka,Jacson to kolejna epoka tylko nowsza.Po co mówić,że jeden drugiemu do pięt nie dorastał.Obaj panowie w sumie byli bardzo nieszczęśliwi.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: do wszystkich pacanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 11:12 ogólnie rzecz biorąc to wszystko jest takie przykre.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: do wszystkich pacanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 09:01 BEZMYSLNY GENIUSZ TANCA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: do wszystkich pacanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 07:49 Wykraczał poza swoje czasy ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: do wszystkich pacanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:29 Niepowtarzalny Jedyny WYJĄTKOWY WIELKI ARTYSTA a zarazem biedny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan... Re: do wszystkich pacanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 23:08 fenomen nadnaturalny urodził się jako czarny murzyn a umarł jako biała kobieta... Odpowiedz Link Zgłoś
zgornysyn Re: do wszystkich pacanów 01.07.09, 07:38 nu przegiols pale! nie porownuj JP II z jacsonem masz racje szum medjalny trwa, tylko jak dlugo? o JP II prawie codziennie a o m9chaelu jeszcze tydzien, trzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałbrzyszanin Re: do wszystkich pacanów IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.09, 16:15 wiadomosci.wp.pl/kat,1345,title,12-fanow-Michaela-Jacksona- popelnilo-samobojstwo,wid,11273481,wiadomosc.html Ho, ho. Odpowiedz Link Zgłoś