Dodaj do ulubionych

komuchy w opałach czyli biuletyn wewnętrzny SLD

17.12.03, 20:01
Polecam wizytę na stronie www.sld.walbrzych.pl a szczególnie
wątek "CO SIĘ STAŁO Z NASZYM MIASTEM ? "
gdzie chłopcy z wałbrzyskiego SLD pragnąc odsunąć uwagę publiczną od afery
obwodnicy, wypaczonego starostwa itp. walą w obecną władzę jak w murzyński
bęben. Kurwa co za miasto
Obserwuj wątek
    • Gość: devilshe Re: komuchy w opałach czyli biuletyn wewnętrzny S IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.12.03, 07:45
      A co obecna władza to grono niewiniątek, chórek anielski aby bić czółkiem
      przed nimi? Spytaj ludzi z ul. Kosteckiego ile płacą za ogrzewanie c.o.
      starych mieszkań MZB. Taką stawkę ogrzewania zatwierdza pośrednio obecny
      Zarząd bo MZB pod nich podlega. Spytaj Prezydenta, dlaczego oburzył się na
      porozumienie pomiędzy starostwem a wyższą szkołą zawodową. Wyraził się
      oficjalnie, że lepiej oddac ten obiekt pod potrzeby nowej diecezji!
      • ledwozipie Re: komuchy w opałach czyli biuletyn wewnętrzny S 18.12.03, 08:53
        Poważnie tak nasz Kruczuś powiedział?? wiesz może przy jakiej okazji zabrał w
        tej sprawie głos??? Ja mam dla niego propozycje, niech odda ratusz to wspaniały
        obiekt i nadaje się idealnie na siedzibe biskupa, a urząd niech się przeniesie
        np. na podzamcze do budynku po przedszkolu. Pozdrawiam
      • Gość: artom Re: komuchy w opałach czyli biuletyn wewnętrzny S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 09:10
        Siedzibą Decezji Sudeckiej jest Świdnica i wszyscy tutaj łącznie z SLD uważają
        za promocję i wyróżnienie dla miasta.
        Odnośnie zawodówek to produkujemy najwięcej w Europie uczniów bez szans na
        zatrudnienie. Trzeba by przebranżowić nauczycieli i dostosować do potrzeb rynku.
    • Gość: jura57 Re: komuchy w opałach czyli biuletyn wewnętrzny S IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 09:13
      Jakie miasto taka i władza.
    • Gość: jacek01g Re: komuchy w opałach czyli biuletyn wewnętrzny S IP: 217.8.191.* 18.12.03, 10:36
      na stronie SLD sa mądre sentencje dedykowane Prezydentowi Miasta, np. cos
      takiego co wyprodukował Jan Kochanowski

A na więcej tego strzeż, abyś na urzędy
      Łakomych ludzi nigdy nie sadzał, bo kędy
      Sprawiedliwość przedajna, tam przeklęctwo wielkie,
      A u Boga niewinnych ważne prośby wszelkie.

naprawdę... wzruszające. Szkoda ze SLD nie wysłało tych cytatow na Rozbrat do
      warszafskiej siedziby albo do ludzi z Ordynackiej :)

Szukalem w tym tekscie slowo "obwodnica". Zeby chuopaki cos skrobneli o tym, co
      sie z nia dzieje. Nawet do Worda sobie to wkleilem, aby to lepiej znalesc. Jest
      to slowko czy go nie ma? Moze Worda nie znam, co mozliwe. Chyba ze to tak
      drazliwy temat jak szmbo - lepiej go nie tykac, bo zacznie smierdziec i lepiej
      niech samo zachnie....
      • ledwozipie Re: komuchy w opałach czyli biuletyn wewnętrzny S 18.12.03, 10:39
        Ja sobie ten tekst wydrukowałem bo w wersji elektronicznej jakoś nie potrafię
        przez niego przebrnąć. Jak znajdę chwilkę czasu to go przestudiuje i postaram
        się do niego odnieść. Pozdrawiam
        • Gość: Amish Re: komuchy w opałach czyli biuletyn wewnętrzny S IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 11:55
          Bardzo chciałbym miec taką umiejętność jak autor tego tekstu. Ile tego wyszło?
          kilkanascie stron? I ani chwili na refleksje. Moje gratulacje! Chyba sie do
          nich zapisze, moze mnie naucza?
          • Gość: Majka konkurs;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 13:57
            "Prezydent(...)wraz ze swym otoczeniem grzebie dorobek Wałbrzycha wypracowany w
            poprzednich latach."

Kto wymieni "wypracowany dorobek" poprzednich ekip, który jest "grzebany"?
            • ledwozipie Re: konkurs;) 18.12.03, 14:23
              Gość portalu: Majka napisał(a):

> Kto wymieni "wypracowany dorobek" poprzednich ekip, który jest "grzebany"?

Moim zdaniem chodzi im o obwodnicę tak wspaniale zbudowaną przez poprzednie
              władze no i oczywiście o ten przepiękny hotel w Zamku Książ (razem z
              lądowiskiem dla śmigłowców i polem do golfa) który stworzyła Pani Jenifer .:-)))
              • Gość: komuch Re: konkurs;) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.12.03, 21:35
                Śmiać mi się chce z naiwności niektórych stwierdzeń, które tu czytam i z
                demagogii sformułowań. Nie jestem komuchem, choć należę do SLD. Jednak bez
                sensu jest tłumaczyć komukolwiek, że można mieć światopogląd
                socjaldemokratyczny i nie być pogrobowcem PZPR. Są w naszym narodzie utarte
                sposoby myślenia, świętsze niż biblia, więc nie mam zamiaru walczyć z
                wiatrakami. Co do obwodnicy, to pragnę z całego serca, żeby w tej sprawie
                zapuszkowali wszystkich winnych i to jak najszybciej. Nie jest mi po drodze z
                kombinatorami. Co do Książa i Pejcinovic, to uważam, że sam pomysł nie był
                głupi. Wystarczy wejść na czwartą i piątą kondygnację zamku, gdzie jest syf,
                kila i mogiła. Nie udało sie, bo poki co więcej do Polski przybywa kombinatorów
                z Zachodu, którzy chcą zarobić łatwy pieniądz, niż rzetelnych inwestorów.
                A na materiał, który podsumowuje rok rządów Kruczkowskiego spójrzcie mili
                uczestnicy forum przez pryzmat własnych obserwacji. Niech mi ktoś powie, co
                pozytywnego zdarzyło się w tym roku w Wałbrzychu? Niech ktos poda jeden
                przykład działań, które powodują rozwój miasta? Proszę jedynie o jeden solidny
                przykład, nic więcej.
                • tommas Re: konkurs;) 19.12.03, 21:56
                  Gość portalu: komuch napisał(a):

> Śmiać mi się chce z naiwności niektórych stwierdzeń, które tu czytam i z
                  > demagogii sformułowań. Nie jestem komuchem, choć należę do SLD. Jednak bez
                  > sensu jest tłumaczyć komukolwiek, że można mieć światopogląd
                  > socjaldemokratyczny i nie być pogrobowcem PZPR. Są w naszym narodzie utarte
                  > sposoby myślenia, świętsze niż biblia, więc nie mam zamiaru walczyć z
                  > wiatrakami. Co do obwodnicy, to pragnę z całego serca, żeby w tej sprawie
                  > zapuszkowali wszystkich winnych i to jak najszybciej. Nie jest mi po drodze z
                  > kombinatorami. Co do Książa i Pejcinovic, to uważam, że sam pomysł nie był
                  > głupi. Wystarczy wejść na czwartą i piątą kondygnację zamku, gdzie jest syf,
                  > kila i mogiła. Nie udało sie, bo poki co więcej do Polski przybywa
                  kombinatorów
                  >
                  > z Zachodu, którzy chcą zarobić łatwy pieniądz, niż rzetelnych inwestorów.
                  > A na materiał, który podsumowuje rok rządów Kruczkowskiego spójrzcie mili
                  > uczestnicy forum przez pryzmat własnych obserwacji. Niech mi ktoś powie, co
                  > pozytywnego zdarzyło się w tym roku w Wałbrzychu? Niech ktos poda jeden
                  > przykład działań, które powodują rozwój miasta? Proszę jedynie o jeden
                  solidny
                  > przykład, nic więcej.

coś mi się zdaje że komuch z ciebie prawdziwy - od prawie 10 lat Zamkiem rządzi
                  koleś Dydycha niejaki Zbigniew W. i tylko on mógł cię wprowadzić na te wysokie
                  kondygnacjie w Zamku Książ. Pragnę ci jedynie przypomnieć że to twoi kamraci ze
                  wschodu spalili w kominkach podłogi z tego Zamku , nawet Hitler ocalił getto w
                  Pradze (dla hecy i jaj)
                  • Gość: komuch Re: konkurs;) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.12.03, 22:08
                    tommas, chyba przegiales na calej linii, nie mamy o czym rozmawiac.
                    • tommas Re: konkurs;) 19.12.03, 22:20
                      przekonaj mnie że nie mam racji z tym zamkiem
                  • Gość: komuch Re: konkurs;) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.12.03, 22:52
                    Nie no oczywiscie masz racje, moi kamraci ze wschodu spalili podlogi i jestem
                    osobiscie winien za najazd Hunow na Europe. A to wszystko dlatego, ze uczciwie
                    przyznaje, ze jestem socjaldemokrata. W zwiazku z tym nie nalezy mi sie
                    szacunek dla moich pogladow.
                    Co do Zamku, to oczywiscie nie ma sensu szukac jakichkolwiek rozwiazan, by go w
                    calosci zagospodarowac. Jest fajnie, tak, jak jest. Tommas, bylbys dobrym
                    pracownikiem Kruczkowskiego. On tez nic nie robi, wiec nie ma obaw, ze popelni
                    jakikolwiek blad. Co najwyzej, skoro mu z Zamkowa nie wyszlo, to zaproponuje
                    Ksiaz na siedzibe biskupowi. Wtedy splynie na zamek laska i kasa
                    (nieopodatkowana). Amen
                    • tommas Re: konkurs;) 20.12.03, 09:38
                      po katolicku ci mówię: zrób rachunek sumienia i (rzetelny) rachunek dokonań i
                      błedów porzednich i obecnych ratuszowych ekip - obecna władza strażacka - gasi
                      pożary rozpalone przez poprzednich włodaży jakoś nie czuję żeby kiedyś żyło mi
                      się lepiej w tym miescie niz teraz choć przyznaję ze teraz dobrze nie jest.
                      • Gość: komuch Re: konkurs;) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.12.03, 11:04
                        Kiedy Senkowski Zbysiu likwidował wałbrzyskie kopalnie, a Juruś Świteńki jako
                        wojewoda walczył z Ziutkiem Gruszką o pełnomocnictwa rządu w sprawach
                        restrukturyzacji regionu wałbrzyskiego, w ratuszu rządził Zdzichu Grzymajlo.
                        Cala czworka to reprezentanci wiekszej lub mniejszej prawicy. Wtedy wlasnie
                        runał szyb Kopernik. Szyb, ktory mogl dac prace wielu gornikom (wegiel jest,
                        co udowodnily biedaszyby. Jednak chlopaki nauczeni jedynie burzenia wysadzili
                        w kosmos wszystko, co sie wiazalo z gornictwem. Od tego czasu Wałbrzych nie
                        moze podniesc sie z problemow. Pozniej bylo 8 lat rzadow lewicy. Powstal
                        autentyczny program rozwoju miasta, powstala strefa ekonomiczna, i wyzsze
                        uczelnie, zaczeto (choc oczywiscie zdecydowanie za wolno) budowac odcinki
                        obwodnicy, wyremontowano rynek, radni Walbrzycha stworzyli programy, ktore sa
                        nie na jedna, a na wiele kadencji. Teraz wystarczy je realizowac. Ale
                        Kruczkowski popelnia tradycyjny polski blad. Wychodzi z zalozenia, ze
                        wszystko, co bylo przed nim jest do d.... . A zatem bedzie nowy program, nowa
                        strategia. Problem w tym, ze zanim Kruczkowski go opracuje, bedzie polowa
                        kadencji, zanim zacznie realizowac, jego kadencja sie skonczy, a Walbrzych
                        straci 4 lata na nic. Czy to jest fair?
                        Bledy lewicy, afera z Ksiazem czy obwodnica to jedno. W tym wypadku jak juz
                        powiedzialem, ludziom z SLD chyba najabrdziej zalezy, zeby ukarac winnych, bo
                        winnych jest kilku, a obciaza sie za to cala lewice. Natomiadst te sprawy nie
                        mialy dotad wplywu na rozwoj miasta, byly glosnymi medialnie aferami, ktore
                        kompromitowaly tak naprawde kilka osob odpowiedzialnych za nie.
                        Dzis Kruczkowski odrzuca wszystko, co dostal w spadku, Strategie Rozwoju
                        Miasta, Wieloletni Program Inwestycyjny.... To jest slepa uliczka.
                        • Gość: myślak Re: konkurs;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 11:32
                          Czy gdzieś można przeczytać Wieloletni Program Inwestycyjny,Strategię Rozwoju
                          Miasta czy inne dokumenty, na które powołują się wypowiedzi wielu uczestników
                          forum?

Mnie się te nazwy ciągle kojarzą ze starą anegdotą: jak partia mówi, że coś
                          robi, to mówi ;)
                          Jak u Szekspira - słowa, słowa, słowa......
                          • Gość: komuch Re: konkurs;) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.12.03, 11:41
                            Kiedys byly na stronie internetowej miasta, ale kolega Kruczkowski zlikwidowal
                            to. Teraz jako obywatel tego miasta mozesz wziac sobie z biura Rady Miejskiej
                            Wałbrzycha. Masz do tego pelne prawo.
                            • ledwozipie Re: konkurs;) 21.12.03, 19:36
                              Czytając twoje wywody drogi komuchu mam wrażenie że to ty napisałeś biuletyn
                              SLD. Nowomowa godna Stochmala albo Szelesa. Można być socjaldemokratą (chociaż
                              tego nie rozumiem), ale przyznawać się do należenia do SLD jest dla mnie
                              kompletnym obciachem.
                              • Gość: komuch Re: konkurs;) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.12.03, 21:05
                                Faktycznie znam obu. Nawet dosc dobrze. Ale do twojej wiadomosci ledwozipie -
                                rozni ich bardzo wiele. Stochmal to "produkt" minionej epoki, typowy beton,
                                choc inteligentny. Szeles z kolei jest w partii od kilku lat i bynajmniej nie
                                jest zwiazany z grupa Stochmala. Fakt, ze postawiles miedzy nimi znak rownosci
                                dowodzi, ze kompletnie nie wyczuwasz, iż w SLD istnieja rozne grupy. Popelniasz
                                ten sam blad, co wiekszosc ludzi - kierujesz sie schematami i uproszczeniami
                                myslowymi. Dlatego moze nie dostrzegasz mozliwosci funkcjonowania
                                socjaldemokratow w ramach SLD. Powiedz w takim razie, gdzie mieliby oni
                                zaistniec? w PiS, LPR?
                                A zarzut nowomowy nie bardzo wiem do czego mam odniesc. Zas przypisywanie mi
                                autorstwa biuletynu uwazam za mily komplement. Dziekuje.
                                • ledwozipie Re: konkurs;) 22.12.03, 09:52
                                  Drogi Komuchu. Dla mnie, podobnie jak dla większości ludzi w tym mieście nie ma
                                  różnicy pomiędzy Stochmalem a Szelesem, obaj byli wiernymi pretorianami
                                  poprzedniego prezydenta ( i nie mów mi że teraz Pan Szeles współpracuje z
                                  Senatorem tworząc alternatywę dla betonu). Ludzi nie interesuje tez to że w
                                  Wałbrzyskim SLD są jakieś grupy, i tak wszyscy wiedzą że włada wami J.E. baron
                                  Dyduch. Sojusz poprzez Starachowice, Sobotkę, Jakubowską, Pabianice,
                                  Łapińskiego, Jaskiernie Milera dba o swój wizerunek i jak dla mnie robi to
                                  idealnie. Mam nadzieje że podzielicie los AWS i UW, bo jeszcze bardziej niż oni
                                  macie społeczeństwo w tyłku (chociaż po rządach AWS myślałem że nikt ich nie
                                  przebije). Pozdrawiam
                        • Gość: Marcin Re: konkurs;) IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.12.03, 16:41
                          Strategie Rozwoju Miasta, Wieloletni Program Inwestycyjny są dokumentami
                          niezbędnymi do sięgnięcia po środki unijne. Tylko czy ktoś od Kruczkowskiego
                          dotychczas napisał wniosek????????? Masz rację że Kruczkowski nic nie robi i
                          to jest jakaś tam metoda ???????? bo jak ktoś powiedział że tylko ten nie
                          popełnia błędów kto nic nie robi. Np taka Świdnica - władza też prawicowa- a
                          złożyła kilka wniosków o fundusze unijne.
                        • tommas Re: konkurs;) 20.12.03, 21:20
                          Kiedy Senkowski Zbysiu likwidował wałbrzyskie kopalnie, a Juruś Świteńki jako
                          > wojewoda walczył z Ziutkiem Gruszką o pełnomocnictwa rządu w sprawach
                          > restrukturyzacji regionu wałbrzyskiego, w ratuszu rządził Zdzichu Grzymajlo.
                          > Cala czworka to reprezentanci wiekszej lub mniejszej prawicy. Wtedy wlasnie
                          > runał szyb Kopernik. Szyb, ktory mogl dac prace wielu gornikom (wegiel jest,
                          > co udowodnily biedaszyby. Jednak chlopaki nauczeni jedynie burzenia wysadzili
                          > w kosmos wszystko, co sie wiazalo z gornictwem. Od tego czasu Wałbrzych nie
                          > moze podniesc sie z problemow.

zapominasz dodac że opisujesz skutek decyzji rządów Rakowskiego - bądź
                          obiektywny
                          • Gość: cycero5 Re: konkurs;) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.12.03, 13:28
                            Tommas, u ciebie albo Alzheimer albo skleroza. Ci Panowie rządzili już za
                            nowej Rzeczypospolitej. To im górnicy z likwidowanych wg programu francuskiego
                            kopalni wałbrzyskich nosili "trumny" na Zamkową, to Gruszka i jego s-ka
                            likwidowali Kopernika i Baryt. To Prędki był Marszałkiem Sejmiku Woj.
                            Wałbrzyskiego. Takie same betony po prawicy jak i po lewicy! Na pohybel!
                            krzyczą obie strony i obie siebie warte. Popatrz, co od kilku ładnych latek
                            poczyniał w Żarowie baron PO Chlebowski. Cała klasa polityczna w Polsce (za
                            nielicznymi wyjątkami)jest do d..y; od lewicy po prawicę, od nawiedzonego (i
                            kto wie, czy nie sponsorowanego przez służby wschodnie) Giertycha po
                            mulata/populistę - Leppera. nawet i Kaczki umoczone w aferki od PC przez
                            tzw.wojnę na górze.
                            • tommas Re: konkurs;) 23.12.03, 20:44
                              Cała klasa polityczna w Polsce (za
                              > nielicznymi wyjątkami)jest do d..y; od lewicy po prawicę, od nawiedzonego (i
                              > kto wie, czy nie sponsorowanego przez służby wschodnie) Giertycha po
                              > mulata/populistę - Leppera. nawet i Kaczki umoczone w aferki od PC przez
                              > tzw.wojnę na górze.

z tym akurat się zgadzam
          • Gość: primo Stara dobra szkoła partyjna IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 18.12.03, 14:14
            Trzeba było się wczesniej urodzić i skończyć studia polityczne. Takie
            wypracowanie to było na zadanie domowe. W walce z wrogiem społecznym taka
            umiejetność była nieodzowna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka