Dodaj do ulubionych

gdzie zamieszkać w Wchu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 20:10
interesuje mnie oferta mieszkaniowa, tzn. gdzie najlepiej zamieszkać w Wchu, w
której dzielnicy. Od stycznia 2010 zamieszkamy w Wchu na stałe i oczekuje
konkretnych podpowiedzi, zanim zdecyduję się zakupić mieszkania.
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 20:16
      Inwestycja w mieszkanie w Wchu to błąd - to miasto nie ma przyszłości.
    • Gość: OH3 Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.09, 20:17
      Odpuść, mieszkam tu ponad 22 lata i to miasto to nędza, niewiele inwestycji,
      kiepski rynek pracy i nieadekwatnie wysokie ceny mieszkań do poziomu miasta.
    • Gość: a Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.09.09, 20:18
      ciężko konkretnie odpowiedzieć na to pyatnie. przeciez każdy ma inne
      oczekiwania, każdy lubi i ceni sobie coś innego. każda dzielnica ma swoje plusy
      i minusy. w każdej dzielnicy znajdą się miejsca spokojne i typowe meliny. zależy
      tez jaka ulica.

na tym forum ciężko odpowiedzieć i wyrazic swoje zdanie, bo zaraz znajdzie się
      jakiś cham, który napisze kontrodpowiedź przyozdobioną wyzwiskami, wysmiewając
      przy tym zdanie poprzednika...

jeszcze raz napisze - wszystko zalezy od tego, na czym Ci zależy ;)
    • Gość: lee Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 21:00
      najlepiej na poniatowie
    • Gość: matylda Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.chello.pl 04.09.09, 21:42
      No to witamy :)
      Jeżeli chcesz mieć trochę przestrzeni życiowej, a w grę wchodzi stare budownictwo, szukaj w centrum - najwięcej ładnych, dużych mieszkań jest w okolicach pl. Grunwaldzkiego. Wbrew stereotypom jest stosunkowo spokojnie i bezpiecznie - średnia wieku jest dość wysoka.
      Jeśli wolisz blok, to szukaj raczej na Podzamczu (trochę większe mieszkania) niż na Piaskowej Górze (gomułkowski standard).
      Jeżeli przywiązujesz wagę do widoku z okna, przejrzyj zdjęcia różnych dzielnic:
      wroclaw.hydral.com.pl/2525,miasto.html
    • Gość: Uwaga - Azbest Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 21:46
      Proponuję ul Górniczą - obok firmy MOBRUK, zajmującej się
      skladowaniem azbestu i innych materiałów niebezpiecznych. Jest to w
      samym centrum miasta.
      • Gość: kazio Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 21:11
        Gwoli ścisłości - od kiedy ulica Górnicza to "same centrum miasta"? Może coś
        mnie ominęło? Bo z tego co kojarzę (a w Wałbrzychu mieszkam od urodzenia) wyżej
        wymieniona ulica to Podgórze. Konkretnie - Podgórze II. Odsyłam to mapy.
        Jakiejkolwiek.

Wkurza mnie Mo-Bruk. Ale bardziej wkurza mnie już tylko tania sensacja rodem z
        "reportażów" faktu czy innego super ekspresu i naginanie rzeczywistości rodem z
        Matrixu. Wachowscy by tego lepiej nie wymyślili.

Szkoda słów.
        • Gość: nikt Coś w tym jest IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.09.09, 21:58
          Skoro Dworzec Główny to i Centru Miasta. Logiczne. Ja mieszkam w drugim centrum.
          Skoro możemy mieć czterech prezydentów, to centrumów możemy mieć kilka. Nie stać
          nas?
    • Gość: mix Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 21:49
      okolice Chałubińskiego, Bardowskiego,, Oczki.

na Bardowskiego widziałem chatkę do sprzedaży.
    • Gość: Marek Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 22:53
      Osobiście uważam ,że Piaskowa Góra. Fajna dzielnica, spokojna.Kupiłem mieszkanie
      rok temu i jestem bardzo zadowolony.Opłaty niższe niż na Podzamczu i mieszka się
      o wiele fajniej. Podzamcze to już typowe blokowisko, ludzie uciekają bo nie daja
      rady z opłatami.Polecam szczerze
      • Gość: grześ Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 23:03
        Tylko nie Podzamcze,jestem też za starym budownictwem. To centrumu nas nie jest
        ciekawe, ale ponoć za paręlat ma być tu wreszcie ładnie.
    • Gość: ZiBi Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 04.09.09, 23:30
      Jesli już koniecznie Wałbrzych, to chyba Piaskowa Góra.
      Ale poważnie bym sie zastanowił nad mieszkaniem w mieście bez
      przyszłości, bez pracy, bez dróg, bez nowych inwestycji
      mieszkaniowych, zatruwanym, brudnym, zaniedbanym itp itd.
      Już lepiej Swiebodzice a jak 15 minut dojazdu nie gra roli to
      Swidnica.
      • sweetyellow Re: gdzie zamieszkać w Wchu 06.09.09, 02:25
        Ja również nie polecam Podzamcza. Mieszkałam na Rusinowej- cisza, spokój i ładne
        widoczki. Do centrum 15min. Ogólnie Bardzo fajnie!
        • Gość: gość Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.chello.pl 09.09.09, 23:32
          UCIEKAJ wyjedż na koniec świata tylko nie Wałbrzych będziesz
          przeklinać dzień w którym zdecydujesz się tutaj zamieszkać
          • Gość: noinfected Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.09, 00:34
            Jeśli W-ch, to tylko Piaskowa Góra ! ! ! Na podzamczu wieje, jest trochę
            "elementów" co drą ryje i łażą po nocach. Wiem, bo mam tam kolegów i nie raz
            słyszałem opowiadania. Na piaskowej ogólnie jest spokojnie. Życie tak na prawdę
            kręci się tylko wokół piaskowej. W końcu nie bez pozery nazywają ją
            "nieoficjalnym centrum Wałbrzycha". Dwie najlepsze dzielnice Wałbrzycha -
            Podzamcze i piaskowa. Ale tak jak mówię, polecam piaskową.
            • Gość: mam raka:-{ Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 06:56
              "gdzie zamieszkać w Wchu ?"

Chyba rozum ci odjęło.

Uciekaj od tego pomusu jak najdalej !
              U>C>I>E>K>A>JJjjjj>>>>>> !!!!!!!
              • Gość: andzia Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.09, 07:07
                Jeśli chodzi o spokój i ciszę to polecam Szczawno Zdrój,może też
                Biały Kamień , ale bliżej lasu i Parku w Szczawnie, gdzieś w
                okolicach ul. Sułkowskiego np
                • Gość: przybyszzmatplanet Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 07:32
                  widziałem ogłoszenia - wiele domów się sprzedaje w gliniku? czy
                  warto osiedlić sie tam? to jeszcze wałbrzych?
                  • Gość: ojoj Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.09, 07:45
                    Tam psy dupami szczekają
                  • Gość: kz Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 21:27
                    To jeszcze Wałbrzych. Kiepski dojazd komunikacją, chyba, że masz samochód.
    • Gość: bart Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.09, 07:53
      Szczawienko - TYLKO
      cisza i spokój i 5 minut autem w najważniejsze miejsca
    • Gość: onir2000 Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 19:25
      Zależy czego oczekujesz. Jeśli zależy ci na spokoju, ciszy, spacerach po lesie,
      a przy tym bliska odległość do centrum to (20 min. spacerkiem), to wybierz Gaj
      Są tu zarówno domki jednorodzinne jak i budynki wielorodzinne. Pytasz natomiast
      o Glinik, zależy który na Glinik Nowy jedziesz przez Gaj w kierunku Mieroszowa -
      ale nie polecam. Natomiast na Glinik Stary jedziesz przez Podgórze w kierunku
      Rybnicy - nie mam zdania.
      • Gość: on Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.09.09, 19:41
        Czemu nie polecasz? Ja osobiscie nie widze praktycznie zadnej roznicy miedzy
        glinikiem a gajem. Chyba tylko odleglosc do centrum...
    • Gość: O.o Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.09.09, 20:21
      Podzamcze lub piaskowa góra. Tylko. Na podzamczu są fajne place zabaw dla
      dzieci, generalnie jest tez spokoj, z tego co ostatnio widze to na piaskowej
      wiecej meliniarstwa i dresow niz na podzamczu. Blisko do parku Książańskiego,
      zamki stary i nowy książ też blisko. Polecam palisadową lub forteczną, wybrałbym
      pietro 8,9 lub 10 ale z ładnym widokiem a nie na inne budynki. Duzo malych i
      srednich sklepow, dostep do cieplego pieczywa rano, świerze warzywa. Dla
      rozrwykowych ludzi znajdzie sie tez sporo knajpek. Duzym minusem jest mala
      poczta do ktorej czasem dluuuuuugie kolejki. Pozdrawiam
      • Gość: NIKT Podzamcze IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.09.09, 20:38
        Kurde tak to napisałoś, że sama nie wiedziałam, że te Podzamcze takie fajne jest ;))
        • Gość: piotr Re: Podzamcze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.09.09, 20:46
          A co w tym dziwnego?? Sam mieszkam na piaskowej i nie widze tu takich
          wspanialosci o jakich piszecie. Poza sklepami i marketami co tutaj wiecej jest
          takiego czym by ta dzielnica odstawala od podzamcza, ktore faktycznie ma troche
          plusow o ktorych ktos wyzej napisal.
    • Gość: aa Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 20:22
      Nie bede pisal o potrzebie natychmiastowej interwencji lekarskiej jesli chcesz
      tu mieszkac, ale jesli juz masz jakies dziwne ku temu powody proponuje
      swiebodzice. Bardzo blisko walbrzycha, a przynajmniej czysciej i ladniej
      • vectoress Re: gdzie zamieszkać w Wchu 10.09.09, 20:29
        Stary Zdrój-golgota,cisza ispokój,dużo zieleni.
      • Gość: kazio Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 21:19
        ...i wszędzie daleko. Pociągiem, wlekącym się niemiłosiernie; busem w
        towarzystwie uprzejmego kierowcy; albo samochodem, stojąc w korkach - jeśli
        zmierzasz do centrum Wałbrzycha.

Zaiste, wybór niesamowicie trafny.
    • Gość: ja Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 21:06
      ja polecam śródmieście. najlepiej okolice szpitala nr 2. będziesz miała blisko
      do szpitala, na pogotowie, do kaplicy w szpitalu ;)oraz do galerii które
      powstaną w okolicy. jak znajdziesz fajne mieszkanie np w kamienicy to najlepszy
      wybór (no chyba ze domek na peryferiach)
    • Gość: kazio Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 21:17
      Myślę, że (wbrew wszechogarniającym to forum swoistym pesymizmem) zdecydowanie
      poleciłbym okolice placu Grunwaldzkiego. Centrum to raz - dostaniesz się do
      każdej dzielnicy bez przesiadek. Ponadto, budujące się galerie handlowe i
      planowana rewitalizacja Śródmieścia. To ostatnie jest rzeczą dyskusyjną, ale
      perspektywicznie dającą najwięcej korzyści w przyszłości (ceny mieszkań i
      atrakcyjność obszaru Śródmieścia powinny pójść w górę).
      • Gość: leśniczynka Re: gdzie zamieszkać w Wchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 23:26
        A ja bym za żadne pieniądze nie chciała mieszkać w Śródmieściu ,nawet na
        Pl.Grunwaldzkim.Dla mnie liczy się nie tylko chata ,ale i
        okolice .Osobiście wybrałabym Poniatów ,Glinik Stary i wszystki inne
        miejsca gdzie blisko do lasu ,a nie do sklepu .Ale ja jestem dziwakiem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka