Dodaj do ulubionych

Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójki

13.01.10, 23:41
Mam do Was pytanie: czy Maciej Kierzkowski prowadził kiedyś Zapraszamy Do
Trójki? Kojarzę,że było tak chyba na wiosnę 2002, ale nie jestem pewny. Czy
macie jakieś informacje o prowadzących Zapraszamy do Trójki?Chodzi mi o takie
zestawienie, kto i kiedy prowadził. Naszukałem się trochę po necie i nic nie
znalazłem. A było w tej audycji paru fajnych prowadzących. Pana Macieja
Kierzkowskiego dobrze wspominam.
Obserwuj wątek
    • jestemzukladu Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójk 14.01.10, 00:14
      nadwyrezony_fan_trojki napisał:

> Mam do Was pytanie: czy Maciej Kierzkowski prowadził kiedyś Zapraszamy Do
      > Trójki? Kojarzę,że było tak chyba na wiosnę 2002, ale nie jestem pewny. Czy
      > macie jakieś informacje o prowadzących Zapraszamy do Trójki?Chodzi mi o takie
      > zestawienie, kto i kiedy prowadził. Naszukałem się trochę po necie i nic nie
      > znalazłem. A było w tej audycji paru fajnych prowadzących. Pana Macieja
      > Kierzkowskiego dobrze wspominam.

Maciej Kierzkowski prowadził w Trójce audycje muzyczne. O ile dobrze pamiętam
      "Trzecią falę".
      Pewnie Ci chodzi o Michała Kowalewskiego prowadzącego popołudniową ZD3 w latach
      2002-04.
      Inne osoby prowadzące ZD3 od połowy lat 90 (ten okres ze względu na wiek
      pamiętam ;)): Tomasz Sianecki, Marek Wałkuski (od 1998 tylko poranne), Ryszard
      Jaźwiński, Paweł Zegarłowicz, Krzysztof Ziemiec, oczywiście Kuba Strzyczkowski.
      • nadwyrezony_fan_trojki Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójki 14.01.10, 02:05
        Pan Kowalewski był nieco później...tak gdzieś na jesieni 2002. Mi chodzi o
        popołudniówki na wiosnę; rano był Wałek, albo Tomasz Sianecki(zamiennie).
        Dyrektorem był wtedy Pan Olszański, a o ile sobie przypominam Macieja
        Kierzkowskiego usunął dopiero Witold Laskowski. A "Trzecią falę" oczywiście
        pamiętam.
        • m-b-3 Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójk 14.01.10, 08:46
          Maciej Kierzkowski prowadził w Trójce wyłącznie audycje muzyczne. Z
          całą pewnością nie "Zapraszamy do Trójki". A w okresie, o którym
          piszesz, w Trójce już go nie było.
        • nadwyrezony_fan_trojki Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójk 14.01.10, 12:00
          Małe sprostowanie: prawdopodobnie jednak Macieja Kierzkowskiego usunął Pan
          Olszański. Może ktoś wie, kiedy to dokładnie było? Ale pytanie główne pozostaje
          aktualne: prowadzący ZD3 popołudniowe wiosną 2002. Było wtedy trochę
          zamieszania. Obecność Macieja Kierzkowskiego w ZD3(o ile się nie mylę z tą moją
          pamięcią-ale dlatego z Wami gadam) była epizodem-być może chodzi o "kilka"
          audycji.Przyznaję,że to zagadka tylko dla wtajemniczonych-jednak mnie ta zagadka
          nurtuje od dawna. Jak rozumiem głównym prowadzącym był Kuba Strzyczkowski? A co
          jak go nie było? Może ktoś robił zapiski w tamtym czasie(słuchaczy Trójki mogę o
          to pytać :-) ).
          • jestemzukladu Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójk 14.01.10, 12:29

> Małe sprostowanie: prawdopodobnie jednak Macieja Kierzkowskiego usunął Pan
            > Olszański. Może ktoś wie, kiedy to dokładnie było? Ale pytanie główne pozostaje
            > aktualne: prowadzący ZD3 popołudniowe wiosną 2002. Było wtedy trochę
            > zamieszania. Obecność Macieja Kierzkowskiego w ZD3(o ile się nie mylę z tą moją
            > pamięcią-ale dlatego z Wami gadam) była epizodem-być może chodzi o "kilka"
            > audycji.Przyznaję,że to zagadka tylko dla wtajemniczonych-jednak mnie ta zagadk
            > a
            > nurtuje od dawna. Jak rozumiem głównym prowadzącym był Kuba Strzyczkowski? A co
            > jak go nie było? Może ktoś robił zapiski w tamtym czasie(słuchaczy Trójki mogę
            > o
            > to pytać :-) ).

Powoli... Wiosną 2002 Dyrektorem trójki był już Witold Laskowski (od końca
            września 2001). Do wiosny 2002 głównym prowadzącym popołudniowe ZD3 był Kuba
            Strzyczkowski. Najczęściej zastępował go Michał Olszański. Do lutego 2002
            niektóre poranne i popołudniowe ZD3 prowadził również Tomasz Sianecki. Od wiosny
            2002 stałym gospodarzem skróconej do 2 godzin popołudniowej audycji ZD3 stał się
            Michał Kowalewski.
            • nadwyrezony_fan_trojki Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójk 14.01.10, 12:48
              "Powoli... Wiosną 2002 Dyrektorem trójki był już Witold Laskowski (od końca
              września 2001). Do wiosny 2002 głównym prowadzącym popołudniowe ZD3 był Kuba
              Strzyczkowski. Najczęściej zastępował go Michał Olszański. Do lutego 2002
              niektóre poranne i popołudniowe ZD3 prowadził również Tomasz Sianecki. Od wiosny
              2002 stałym gospodarzem skróconej do 2 godzin popołudniowej audycji ZD3 stał się
              Michał Kowalewski.
              "
              Jasne. Dzięki za to wyjaśnienie-pomogło mi to nieco zweryfikować pamięć.
              Dyrektorem był już Laskowski. Kowalewski już wiosną(wiosna jest od marca do
              czerwca) objął ZD3-ok. wierzę na słowo. No więc zanim Pan Kowalewski zaczął, jak
              to wyglądało? Zacieśnię temat-chodzi o miesiące: luty, marzec, kwiecień 2002.
              Skąd to wyciągnąć? Z góry dziękuję.
              • nadwyrezony_fan_trojki Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójk 14.01.10, 12:58
                Z góry przepraszam czytających za pewien chaos i nieco dezinformacji w moich
                postach.
              • jestemzukladu Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójk 14.01.10, 14:11

> Jasne. Dzięki za to wyjaśnienie-pomogło mi to nieco zweryfikować pamięć.
                > Dyrektorem był już Laskowski. Kowalewski już wiosną(wiosna jest od marca do
                > czerwca) objął ZD3-ok. wierzę na słowo. No więc zanim Pan Kowalewski zaczął, ja
                > k
                > to wyglądało? Zacieśnię temat-chodzi o miesiące: luty, marzec, kwiecień 2002.
                > Skąd to wyciągnąć? Z góry dziękuję.

Głównym prowadzącym popołudniową ZD3 był Kuba Strzyczkowski. Zwykle zastępował
                go Michał Olszański. Może również jeszcze Krzysztof Ziemiec, ale raczej mało
                prawdopodobne.
                • stele51 Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójk 14.01.10, 14:23
                  A Rokos?
                  wiem,że prowadził w porannym paśmie audycję, nieraz zastępował innych..he..he
                  • jestemzukladu Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójk 14.01.10, 14:33
                    stele51 napisała:

> A Rokos?
                    > wiem,że prowadził w porannym paśmie audycję, nieraz zastępował innych..he..he

Rokos rzeczywiście był od 9 do 12, ale chyba od jesieni 2002. Przez pewien czas
                    straszyła niejaka Aneta Wrona.
                    • greg_f Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójk 14.01.10, 19:58
                      Wrona pojawiła się w Trójce bodajże w styczniu 2002 r. i prowadziła przedpołudniowe pasmo do końca sierpnia - z tego co pamiętam, od stycznia do marca w godzinach 10-13, a po kwietniowej zmianie ramówki od 9 do 12, czyli tak jak dziś. Tuż po wakacjach Wronę zastąpił Rokos, który wcześniej przez kilka miesięcy prowadził w Trójce program "Więcej świata".
                      • jestemzukladu Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójk 14.01.10, 20:14
                        greg_f napisał:

> Wrona pojawiła się w Trójce bodajże w styczniu 2002 r. i prowadziła przedpołudn
                        > iowe pasmo do końca sierpnia - z tego co pamiętam, od stycznia do marca w godzi
                        > nach 10-13, a po kwietniowej zmianie ramówki od 9 do 12, czyli tak jak dziś. Tu
                        > ż po wakacjach Wronę zastąpił Rokos, który wcześniej przez kilka miesięcy prowa
                        > dził w Trójce program "Więcej świata".
                        To były czarne chwile w historii Trójki. Oby więcej nie wróciły!
          • buzim Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójk 29.10.10, 19:34
            Ja pamietam że Maciej Kierzkowski z "trzeciej fali" znikł około października 1999r. Jego audycje nagrywałam na taśmę. Prowadził 3falę raz w tygodniu o 19-stej we wtorki. Leciała tam muza z kregu alternatywnej.
            • nadwyrezony_fan_trojki Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójk 12.11.10, 00:24
              Buzim to były czasy... Wszystkiego słuchało się jakoś inaczej i na tym poprzestanę (a jest o czym pisać). Wg mnie można powiedzieć, że popsuło się po objęciu sterów przez Michała Olszańskiego i nie może do dziś wrócić do normy (tak to widzę). W każdym razie dzięki za wpis.
    • fan.ortografii (o/t) popołudniowe ZD3 14.01.10, 15:43
      Kiedy czytałem ten wątek, przypomniało mi się, że w moich pierwszych
      latach słuchania Trójki (od reaktywacji po stanie wojennym)
      popołudniowe ZD3 prowadzili Wojciech Reszczyński (dziś TV Puls i media
      Ojca Dyrektora), Sławomir Zieliński (krótko po tym, jak czytał DTV w
      stanie wojennym) i Leszek Adamczyk, który dziś próbuje nam zastąpić
      Pana Piotra. Zabawne, jak plączą się ludzkie drogi...
    • nadwyrezony_fan_trojki Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójk 14.01.10, 20:13
      Bardzo dziękuję za wypowiedzi. Jednakże powtórzę to, co mnie nurtuje: czy Maciej
      Kierzkowski prowadził okazyjnie popołudniowe Zapraszamy do Trójki na mniej
      więcej wiosnę 2002(w grę mogą wchodzić miesiące:luty, marzec, kwiecień). Mnie
      się coś takiego kojarzy-czy ktoś użyje wobec mnie mocnego argumentu,że tak nie
      było lub utwierdzi mnie w przekonaniu,że pamięć mnie nie myli.Będę bardzo
      wdzięczny za pomoc!
      • jestemzukladu Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójk 14.01.10, 20:23

> Bardzo dziękuję za wypowiedzi. Jednakże powtórzę to, co mnie nurtuje: czy Macie
        > j
        > Kierzkowski prowadził okazyjnie popołudniowe Zapraszamy do Trójki na mniej
        > więcej wiosnę 2002(w grę mogą wchodzić miesiące:luty, marzec, kwiecień). Mnie
        > się coś takiego kojarzy-czy ktoś użyje wobec mnie mocnego argumentu,że tak nie
        > było lub utwierdzi mnie w przekonaniu,że pamięć mnie nie myli.Będę bardzo
        > wdzięczny za pomoc!

Nie prowadził, uwierz na słowo!
      • greg_f Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójk 14.01.10, 21:07
        Nie przypominam sobie, aby Kierzkowski kiedykolwiek prowadził ZD3 - na pewno pojawiał się w Trzeciej Fali, kilka razy w cyklu Pół Perfekcyjnej Płyty (rok 2000) i czasami chyba też w nocnych audycjach.
        • nadwyrezony_fan_trojki Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójki 14.01.10, 23:03
          Dzięki za odpowiedzi. Przyjmuję więc,że na naszym forum nie pamiętają takiego
          epizodu,że Maciej Kierzkowski prowadzi popołudniowe ZD3. Będę szukał jeszcze w
          tym temacie. Jak znajdę coś, co może nam pomóc napiszę w tym wątku. Tymczasem
          jestem za tym,żeby w porannym i popołudniowym ZD3 pojawiali się różni
          prowadzący. Do obecności Pana Wojciecha Manna w piątki ciężko mi się
          przyzwyczaić(jakoś pasuje mi to jak "kwiatek do kożucha"-i jeszcze nie widzę
          związku Drakuli z porankiem-choć z pewnością audycja jest oryginalna i
          nietuzinkowa). Wałek i Tomasz Sianecki-to było to! Pamiętam,że dawno temu(lata
          80-te) prowadzący w popołudniówkach zmieniali się. Lubię jak jest troszkę
          odmiany. Ale o tym może przy innej okazji. Ostatnio Pan Ossowski wspominał
          Macieja Kierzkowskiego. Fajnie by było, gdyby skład Trzeciej Fali powrócił.
          Pozdrawiam.
    • prawy Zapytaj Maćka osobiście 23.01.10, 00:16
      Zawsze możesz zapytać Maćka Kierzkowskiego osobiście.
      Prowadzi w Polskim Radiu Łódź co tydzień we wtorek od 21:15 do
      północy SAM - SUBIEKTYWNĄ AUDYCJĘ MUZYCZNĄ.
      Można słuchać przez Internet: www.radiolodz.pl
      Telefon na antenę (42) 678 82 81
    • nadwyrezony_fan_trojki Re: Maciej Kierzkowski i inni-Zapraszamy Do Trójki 26.01.10, 23:19
      Zgodnie z sugestią prawego napisałem do Pana Maćka. Odpowiedział,że nie
      prowadził ZD3 popołudniowego w okresie o którym pisałem. Jednak się myliłem.
      Napisał,że 2002 rok był Jego ostatnim rokiem pracy w Trójce. Nie wykluczył,że
      mógł być gościem Krzysztofa Ziemca(ale tylko gościem). Zagadka rozwiązana :-).
      To tak w kwestii informacji dla tych, którzy chcą wiedzieć. Tymczasem będę
      śledził temat. P.S. Słucham sobie audycji Pana Macieja w Radiu Łódź i tak sobie
      myślę jak by było pięknie, gdyby w Programie Trzecim też taka była. Oczywiście w
      wydaniu Pana Macieja. To były czasy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka