Dodaj do ulubionych

NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 19:36
Która ze stacji nadawanych w Warszawie jest najciekawsza? Jakaś ogólnopolska
czy lokalna? Gdzie oprócz muzyki można posłuchac interesujących audycji
(także nocą)? Która stacja ma najciekawsze propozycje? Wpisujcie swoje opinie!
Obserwuj wątek
    • jerzygod Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE 06.02.04, 19:58
      Gość portalu: pereszczako napisał(a):

> Która ze stacji nadawanych w Warszawie jest najciekawsza? Jakaś ogólnopolska
      > czy lokalna? Gdzie oprócz muzyki można posłuchac interesujących audycji
      > (także nocą)? Która stacja ma najciekawsze propozycje? Wpisujcie swoje opinie!

spadaj, trollu.
      jurek
      • Gość: helga Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 20:18
        Dlaczego od razu spadaj? Trochę kultury, chamie ze wsi! jak nie masz nic
        ciekawego do powiedzenia, to się nie udzielaj! A tak w ogóle, to moje ulubione
        radio to Kolor 103 FM - fajna muzyka, audycje różnorodne, weseli prowadzący.
        tylko ich słucham.
        • jerzygod Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE 06.02.04, 20:38
          tez spadaj z tym kolorem.
          jurek
      • Gość: Janusz Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 06.02.04, 22:28
        jerzygod napisał:

> spadaj, trollu.
        > jurek

A cóż takiego ten człowiek napisał, że nazywasz go trollem ? Ma ochotę
        podyskutować n.t. stacji radiowych w jego mieście, to wchodzi na radiowe forum
        i zawiązuje dyskusje. Od tego jest to forum. Jeśli Jego nazywasz trollem to jak
        siebie nazwiesz ?
        • jerzygod Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE 07.02.04, 08:10
          > Jeśli Jego nazywasz trollem to jak
          > siebie nazwiesz ?

tak samo.
          jurek.
    • mike_ Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE 07.02.04, 09:47
      Kolor, Wawa, Zetka , RMF, Trójka, Eska to taka sama sieczka muzyczna (dla mnie zaznaczam bo wiem że gusta muzyczne są różne:))
      Przed Figurskim 94 nawet fajnie grało, ale teraz tak średnio.
      Nowe Gold też lepiej grało na początku ale teraz przerzuciło się na typową rywalizację z Pogodą. Choć muszę przyznać, że wolę Gold bo jakoś tak mniej smętnie grają.
      PiN - raz lepiej raz gorzej choc niewątppliwie ciekawe radio jesli chce się czegoś więcej niż muzyki.
    • umaa Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE 08.02.04, 11:22
      radio jazz
      • Gość: Spec Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 09.02.04, 11:34
        Witam!
        Dla mnie najlepsze jest radio RMF Classic 98,3 polecam, znakomity repertuar
        muzyki klasycznej i filmowej, cały czas RDS informuje kto gra i kto potem!!!
        Pozdrawiam.
        • sielski-anielski Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE 10.02.04, 08:46
          A dla mnie najlepsze radio w Warszawie to Sielskie Fale, czyli Radio Józef na
          96,5 fm. Polecam szczególnie wiadomości - co godzinę od rana do wieczora.

Sielski-anielski
          • Gość: szaman Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.kondrat.pl 13.02.04, 20:07
            Ja rowniez polecam to radio. Choc moze nie ze wzgledu na wiadomosci. A juz na
            pewno nie ze wzgledu na polityke...
        • Gość: pereszczako Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 17:26
          RMF Classic wcale nie podaje informacji o nadawanych utworach. W RDS-ie nic nie
          piszą kto gra ani jaki leci utwór, więc nie wiem, skąd masz takie wiadomości.
    • Gość: Tebe Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 09:38
      1.Pin - jak dla mnie najlepsze obecnie pod względem muzy i newsów,ale czasem za
      dużo powtórek muzycznych.Słucham codziennie,zastąpiło mi "3" którą wywaliłem z
      tunera przy okazji "zmian na lepsze" :p
      2.Jazz - wieczorem i w nocy,najlepsza do słuchania pozycja horyzontalna,fajnie
      relaksujące radio
      3.Radiostacja - muzycznie najlepiej słucha mi się jej w samochodzie,czasem za
      dużo niepotrzebnej gadki-sieczki.Bez tego byłoby czasem troszkę jak w klubie.

Resztę eteru pomijam - niestrawna.Szkoda że nie ma tu dobrago radia z
      R'n'B,soulem....

pozdr.
      • Gość: mirwit Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 20:11
        W RDC we wtorek po 18tej. Bobrowski gra Czarną listę, R'N'B przez 3 godzinki
    • Gość: snl Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.04, 13:24
      JazzRadio.
    • Gość: Marcin Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.04, 17:10
      Całkowicie poperam sielskiego - anielskiego. Najlepsza stacja w Warszawie to
      Radio Józef 96,5 fm. Szczególnie fajna tam audycja to Katechizm poręczny ks.
      Pawlukiewicza w niedziele po 22.00 Polecam wszystkim.
      • meelka Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE 13.02.04, 01:11
        Polecam RMF Classic, prawie zero reklam (raz słyszałam ale kulturalną , filmu
        bodajże), lepsze od Klasyki Agory, może nieco za dużo filmówki, ale i tak dobre.
    • Gość: Anelka Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 01:09
      No to ja dziwna jestem :). Najlepsza ESKA.... Dlaczego?
      Mają charakterystyczne brzmienie, nosa do kawałków, śmieszne fajne teksty,
      generalnie odjechana muzyczna stacja
      Sorry ale PIN to radio snobistycznych starców... nie kręci, a Jazz nie znam i
      chyba nie mam zamiaru poznać
      Aha i jestem brunetką ... ale oczywiście powiecie że farbowaną, więc już się
      nie musicie śpieszyć z komentarzami :)

• Gość: mike Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: 195.136.247.* 16.02.04, 17:57
        od pewnego czasu nie rozstaje sie z Radiem Plus Łagodne Przeboje - 93,3 FM
        Polecam na zabiegany dzień :)
        • sielski-anielski Ankieta 17.02.04, 20:20
          Plus jest ok, ale dla mnie jednak bardziej wartościowym radiem jest Radio
          Józef. Dlaczego bardziej wartościowym? Bo nie jest muzyczną skrzynką, jak
          Pogoda, Plus, RMF, czy inne radia. W Józku jest sporo publicystyki i
          wiadomości. Takie katolickie radio publiczne, że się tak wyrażę.

Proponuję ankietę: napiszcie, jak się Wam podoba Radio Józef? (96,5 fm -
          Warszawa)Szczególnie - wiadomosci i muzyka, której jest w sam raz, nie za dużo
          i nie za mało.
          • Gość: Szaman Re: Ankieta IP: *.kondrat.pl 20.02.04, 21:04
            Ja nie chce nikogo urazic, ale wiadomosci, jesli dotycza polityki, bardzo mnie
            denerwuja. Za duzo w nich komantarzy, a za malo suchych faktow. Od komentarzy sa
            programy publicystyczne. Radio Jozef, jesli chodzi wiec o informacje jest dla
            mnie rownie niewiarygodny, jak radio publiczne czy jakies inne, ktore aktualnie
            ma odchylke w druga strone.
            Jesli chodzi o publicystyke polityczna, jest w Jozefie taki program, ktory
            nazywa sie "Polityka nie musi byc brudna". Omijam go szerokim lukiem. Jak dla
            mnie, powienien sie nazywac "Polityka moze byc brudna inaczej" - ciagle ci sami
            komentatorzy, jednostronnosc komentarzy, towarzystwo wzajemnej adoracji, w
            ktorym z uwielbieniem chetnie nazywaloby sie pana Olszewskiego KROLEM, ale
            zapewne nie wypada publicznie.
            Takie mam odzczucia.
            Jesli chodzi o normalne audycje, to uwazam, ze sa w porzadku. Jest to radio
            katolickie, ktore swietnie spelnia swoja role, porusza zrozumiale tematy wiary,
            ekumenizmu "bawiac i uczac" w pozytywnym tego wyrazenia znaczeniu. Dobrych
            audycji wymieniac nie bede, bo jest ich zatrzesienie.
            Muzyka w Radiu Jozef - rozumiem, ze jest ukierunkowana chrzescijansko, widze
            tez, ze jest coraz lepsza. Mysle, ze jednak sporo jej jeszcze brakuje. Poza tym
            za malo szacunku dla wykonawcow - rzadko kiedy slysze, zeby prowadzacy
            przedstawil utwor i artyste. A jesli juz na przyklad mowi, ze teraz zaspiewa
            piosenke zespol De Press, to okazuje sie, ze to solowy Andrzej Dziubek.
            Przy wszystkich zastrzezeniach, jakie mam do tego radia, oswiadczam, ze jest to
            od dobrych kilku miesiecy moje ulubione radio, ktorego slucham kiedy tylko moge.
            Czyli rano, wieczorem i w nocy.
            Jest w nim swojska atmosfera, urocza skromnosc wymieszana z takimi
            rozbrajajacymi amatorskimi wrecz wstawkami (przyzwyczajony jestem do jako
            takiego poziomu wykonawczego starej dobrej Trojki).
            A marudze, bo jako mojemu ulubionemu radiu, ktore na dodatek pelni bardzo
            powazna misje, postawilem poprzeczke na co najmniej srednim poziomie.
    • Gość: pudel z gwadelupy Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 22:36
      najlepszym na świecie i w stolycy radiem jest radio RMF MAXXX ;)
      • Gość: muzol Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: 195.164.30.* 20.02.04, 15:20
        hmmymmm.... w sumie to najfajniejsze jest to,ze mamy taaaki wybor stacji
        radiowych :-))))Mam prosbe-piszcie za co lubicie te swoje stacje, chetnie
        pokręcę gałką
        dla mnie:
        1.Kolor 103 Fm - relaks,fajna muza z całej Europy-sprawdzcie w czwartki po 21 i
        muzyka z Afryki w niedziele no i poniedzialki wieczorem-smooth jazz-odlot!
        odlot!odlot!
        2.PiN - wieczorami-swietna muza
        3.RDC-we wtorki wieczorem
        4.Trojka - z przyzwyczajenia ;-))))
        Pozdrawiam
      • mike_ Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE 20.02.04, 22:08
        Gość portalu: pudel z gwadelupy napisał(a):

> najlepszym na świecie i w stolycy radiem jest radio RMF MAXXX ;)

Pewnie jest tak samo "fajne" jak RMF...nie dziękuję...
        Nie mieszkam w Krakowie i nie słyszałem (nie żałuję)...
    • mirwit Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE 20.02.04, 20:16
      Wieczorami autorskie programy muzyczne w RDC. Same znane nazwiska: Fabiański,
      Bobrowski, Wienik, Orzech. Nieźle prawda????
    • Gość: jazzfan Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 19:26
      radio jazz. wbrew stereotypowi duza muzyczna roznorodnosc. zdecydowanie nr 1 w
      warszawie. polecam. warszawa 106,8 fm i krakow 101 fm. jazzradio.pl
    • Gość: pereszczako Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.04, 21:03
      A na jakiej stacji nadaja najciekawsze nocne audycje? Nie chodzi mi o muzykę,
      tylko o program, gdzie można by wysłuchać ciekawych wypowiedzi.
    • Gość: M Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: 81.18.220.* 22.02.04, 21:47
      94
    • Gość: zsiadlemleko RADIO PIN 102 FM IP: *.itpp.pl 26.02.04, 09:31
      To chyba nie podlega dyskusji!
    • Gość: lola Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: 195.164.30.* 24.03.04, 16:55
      najwiecej najciekawszych audycji ma Radio Kolor 103 fm - odryłem 3 miesiące
      temu!
    • Gość: Olgierd Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.grassavoye.pl / *.grassavoye.pl 25.03.04, 16:05
      1. Jazz - cenię za różnorodność, choć niektóre dzwięki nie dla mnie są. wtedy:
      2. 94 - dużo dobrej muzyki, sporo ciężkich brzmień. Problem zaczyna się gdy
      ktoś zaczyna mówić (zwłaszcza tzw. radio Kochańska)
      3. Trójka, czasami można usłyszeć coś porządnego, co zabije nowe jingle.
      4. PIN - dopóki nie mówią o kursie $

kiedyś Radiostacja - dziś nie ma jej nawet w pamięci radioodbiornika
    • Gość: franciszek Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.05.04, 20:42
      jazz radio dużo dobrej i roznorodnej muzyki ktorej nie uslyszysz nigdzie indziej
    • Gość: Dawid Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: 213.25.186.* 24.05.04, 10:55
      Polecam Radio Jutrzenka - odtrutka na bezmyślną brzdąkaninę stacji
      komercyjnych, piątki i soboty na 99,5 FM. A wieczorem retransmitują "Reflektor"
      BBC.
      • Gość: waw Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 15:21
        Radio Jutrzenka???? a to radio jest w warszawie??
        gdzie?? w jakiej konkretnej dzielnicy?? mają strone internetową??

swoją drogą ciekawe dlaczego warszawie nie powstają stacje z zasięgiem na w
        konkretną dzielnice?? taki podzieł ma miejsce np. w paryżu.
        • Gość: matti Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 18:59
          Radio Jutrzenka nadaje z Ursynowa, konkretnie z ulicy Dereniowej. Wiem, bo mój
          kolega sąsiaduje z nimi przez ścianę. Radia tego nie polecam. Raz, ze zagłusza
          inne radiostacje, a poza tym, to są jacyś nawiedzeni narodowcy... Słuchać się
          tego w każym razie nie da.
    • Gość: wojtas Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.sonata.waw.pl 28.05.04, 15:45
      zdecydowanie jazzradio 106.8fm!
      róznorodna muzyka, pojwiają się informacje kulturalne...
      • Gość: milostka Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 18:48
        zdecydowanie Trójka- nadal wiele ambitnych audycji.
        • kalor_god Re: NAJFAJNIEJSZE RADIO W WARSZAWIE 04.06.04, 18:12
          a ja ostatnio Biski podsluchuje.. czesto muzyka ktora slysze 1szy raz (o co
          trudno gdzie indziej) i rewelacyjne sluchowiska i dokumenty z archiwum PR

uspokaja mnie to radyjko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka