vykram 26.03.04, 13:08 czy ktoś mi może powiedzieć, na jakiej częstotliwości nadaje JAZZ RADIO? mieszkam 35 km. na północ od Opola. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brokatna Re: jazz radio IP: *.chello.pl 28.03.04, 15:07 radiojazz.pl/ tam albo na cyfrze + (bo inaczej Ci sie raczej nie uda :( ) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: jazz radio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.04, 21:26 Działa wam to radio przez internet? Bo mi niestety nie :/ ANi na Winampiem, ani na media playerze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzufan Re: jazz radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 18:39 www.shoutcast.com w okienku "search" nalezy wpisac haslo: "jazz radio poland" z tego co wiem stream na stonie radia lezy, natomias ten na shoutcast'cie dziala bez problemowo niestety tylko takim sposobem mozna sluchac poza warszawa (106,8 fm) i krakowem (101 fm). podobno staraja sie o koncesje w trojmiescie i wroclawiu, ale z krritv to nic nigdy nie wiadomo. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: jazz radio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.04, 11:39 Dzięki, odpaliłem na shoutcast, działa. Tylko trochę mało jazzu tam jest, jak na stację jazzową, dziś słyszę po raz pierwszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzufan Re: jazz radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 17:35 wlasnie to jest istota tego radia, jazz i roznorodnosc gatunkow, ktore maja swoje w nim korzenie. szacunek do tradycji, ale tez poszukiwanie i szerokie muzyczne horyzonty. jazzowi purysci rwa wlosy z glowy, ale wszyscy ci, ktorzy nie zamykaja swoich uszu i sa otwarci znajda dla siebie duzo ciekawych rzeczy. jesli przesledzic to co dzialo sie z jazzem przez lata jego istnienia mozna zauwazyc to, ze muzycy siegali chetnie po rozne srodki wyrazu. taka jest tez koncepcja tej stacji, moim zdaniem. jazz i okolice. ja slucham z checia tej stacji. w warszawie jedyna. wydaje mi sie, ze nawet radio pin garsciami czerpie z tego co na antenie jazz radia. Odpowiedz Link Zgłoś