Dodaj do ulubionych

Ernest Zozuń

15.09.10, 12:54
Ernest Zozuń właśnie prowadzi "Za a nawet przeciw". Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Audycje codzienne powinny mieć różnych prowadzących.
Obserwuj wątek
    • nadwyrezony_fan_trojki Re: Ernest Zozuń 15.09.10, 13:17
      Oczywiście na tym wątku proponuję pisać o Erneście Zozuniu. To bardzo dobry dziennikarz i cieszę się jak pojawia się na antenie.
      • radioodbiornik Re: Ernest Zozuń 15.09.10, 17:31
        był fatalny, to nie tylko moje zdanie, ale także pozostałych osób z mojej pracy. Do red. Kuby brakuje mu bardzo wiele, nieprzygotowany merytorycznie, niepewny głos, infantylne pytania po których rozmówcy byli chyba lekko zakłopotani.
        • nadwyrezony_fan_trojki Re: Ernest Zozuń 15.09.10, 18:49
          radioodbiornik napisał:
          > był fatalny, to nie tylko moje zdanie, ale także pozostałych osób z mojej pracy
          > . Do red. Kuby brakuje mu bardzo wiele, nieprzygotowany merytorycznie, niepewny
          > głos, infantylne pytania po których rozmówcy byli chyba lekko zakłopotani.

A kiedy on się miał wyrobić? Przez tyle lat ile razy prowadził co najmniej godzinną audycję na żywo, o udziale słuchaczy już nie wspominam. Co do mnie nie oceniam dzisiejszej audycji negatywnie. Jasne, że sposobem prowadzenia audycja odbiegała od tego co robi Pan Strzyczkowski, ale wg mnie nie decyduje to o zdecydowanie negatywnej ocenie. Jestem przeciwny sądom, że to Pan Kuba ma wyłączny patent na prowadzenie tej audycji. A Pan Ernest Zozuń to wg mnie jeden z bardziej niedocenianych dziennikarzy (mimo wszystkich nagród które zdobył). Ja bym go widział w audycji porannej lub popołudniowej Zapraszamy do Trójki. Sądzę tak, bo mam odczucie zmęczenia materiału w obu audycjach.
          P.S. Jak prowadził Michał Olszański także były posty, że było źle i niedobrze. Pan Kuba jest OK, ale warto wpuścić innych też wartościowych. Audycja tylko na tym zyska.
          • radioodbiornik Re: Ernest Zozuń 15.09.10, 19:54
            zgadzam się, że warto spróbować pozwolić innym poprowadzić takie audycje, red. Kuba nie ma tu monopolu, a i Jemu również zdarzają się słabsze chwile- zresztą, tak na marginesie nie oczekuję, że audycje ma prowadzić jakiś nieomylny ideał. Bardzo podoba mi się np. styl Krystiana Hanke, uważam, że to jedna z ciekawszych postaci jakie pojawiły się w ostatnich latach w PR3. Zaimponował mi m.in., gdy prowadził "Salon polityczny Trójki", w przeciwieństwie do ukierunkowanego i schematycznego Karnowskiego, który w mojej (rzecz jasna) subiektywnej ocenie nie pasuje do PR3. Trójka zawsze kojarzyła mi się z ludźmi przenikliwymi, pełnymi itelektualnej i inteligentnej dociekliwości, a nie z partyjnymi (niezależnie czy to PO czy Pis czy inne SLD) "dziennikarzami".
            Wracając do tematu nie jestem jakimś przeciwnikiem red. Zozunia, niekoniecznie jednak widzę go w takiej audycji jak dziś.
            • nadwyrezony_fan_trojki Re: Ernest Zozuń 15.09.10, 23:50
              Odbiorniku oczywiście domyślałem się, że nie jesteś przeciwnikiem Red. Zozunia. W zasadzie zgadzam się z tym co napisałeś. Krystian Hanke wypada dobrze i w swoich wypowiedziach jest jak najbardziej wypośrodkowany. Generalnie jestem za jego osobą. Ale wracając do Red. Zozunia to sądzę, że to właściwy człowiek dla ZP3. Byłoby dobrze dla niego jak i ZP3, żeby poprowadził raz poranne, a innym razem popołudniowe wydanie od czasu do czasu. Trzeba pamiętać o tym, że on dotychczas pracował głównie jako korespondent i tego rodzaju praca to nie to samo, co audycja na żywo z udziałem słuchaczy. To dziennikarz z dużym potencjałem, który to potencjał wreszcie należy wykorzystać w inny sposób niż bycie korespondentem. Inna sprawa, że jako korespondenta oceniam go bardzo wysoko. Może trzeba zrobić tak, żeby dzielił profesję korespondenta i prezentera? Oczywiście ważne jest tu także zdanie samego Pana Ernesta.
              • zp3 Re: Ernest Zozuń 16.09.10, 19:16
                Hanke jest fataly chce byc taki dowcipny i błyskotliy jakby tak bardzo by chciał byc chyba markiem Wałkuskim ale długo długo jeszcze nie to idealny facet ze swoim poczuciem humoru do radia ESKA lub innych tego typu gniotów.Jesli chodzi o Zozunia to znam go z dobrych reportazy ale kiedy to było ... dawno temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka