Dodaj do ulubionych

"Troja" w Cannes

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 12:10
Znowu aerykanie zrobili jakąś głupotę i kicz w stylu jak sobie mały Kazio (a
właściwie duży Amerykanin) wyobraża...
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: "Troja" w Cannes IP: *.proxy.aol.com 05.04.04, 16:23
      Ladykillers z Tomem Hanksem jest juz w kinach od paru tygodni
    • Gość: PS Re: "Troja" w Cannes IP: *.asternet.pl / 213.155.169.* 05.04.04, 21:46
      nie wiesz nic bo nic jeszcze nie widziales a juz piszesz takie pierdoly... ja
      przynajmniej widzialem zapowiedz tego filmu i zrobil to na mnie duze wrazenie -
      ale o jakas wieksza opinie pokusze sie dopiero po obejrzeniu filmu, czyli w
      drugiej polowie maja!!
    • Gość: Mariusz Re: "Troja" w Cannes IP: *.bok.hi.is / *.bok.hi.is 05.04.04, 22:37
      No coz, jak kazdy glupi Polak komentujesz film zanim go w ogole zobaczysz.I tak
      jest ze wszystkim. O Boze co za kraj!!!
      • Gość: Głupek Re: "Troja" w Cannes IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.04.04, 01:14
        Tymczasem, w oczekiwaniu na film, proponuję przeczytać książkę. Polecam. I na
        wszelki wypadek przypominam, że nie nosi ona tytułu "Troja", ale "Iliada".
        • Gość: P.S.J. Re: "Troja" w Cannes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 11:24
          Przypominam, że Iliada to epos, a nie "książka", co mogłoby sugerować powieść.
    • Gość: kama0507 Re: "Troja" w Cannes IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 27.04.04, 18:47
      Hej!Z niecierpliwośćią czekam na ten FILM!Mam nadzieje, że jest warty
      obejrzenia, bo swoje walory ma okazłe : Brad i Orlando są super!
    • Gość: trojj Re: "Troja" w Cannes IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 07.05.04, 08:01
      nie ma co gadać to wyzwanie, może będzie kicz a może nie. To w końcu mitologia-
      zwiastun widziałem - troche przegieli z flotą trojańską idealnie jak na
      szachownicy po choryzont...., ale największą bzdurą są artykuły, w których
      pisze się, cytuje "film o największej z bitew w historii świata !! HA ha ha...
      to legendy i chyba nie wszyscy o tym wiedzą-
      • Gość: P.S.J. Re: "Troja" w Cannes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 11:23
        Po pierwsze - już nie baśń, a mit.
        Po drugie - obecnie historycy starożytności przyjmują, że to BYŁA Troja, co
        więcej, nawet parę miast z różnych okresów historycznych w tym samym miejscu.
        Po trzecie - skoro to nie historia, tylko mit (bo Iliada to jednak nie dzieło
        historyczne), to nie wiem, czemu Cię wkurwiają okręty w idealnym szyku, a
        nieśmiertelny Achilles już nie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka