Dodaj do ulubionych

Geograficzna gra

16.01.05, 18:17
Miasto: rzuc, cicho!, spółka akcyjna

(Zasady gry: kto odgadnie zadaje następne. Jeśli nikt nie odgadnie do jutra
lub najbliższej wizyty autora pytania na RU, to autor odpowiada i zadaje
następne bądź - jeśliby miało go długo nie być - pytanie zadaje ktokolwiek.)
Obserwuj wątek
    • niebieski.kot dzisiaj mam dzien kociego abstynenta ;-) [nn] 16.01.05, 18:30

• wadera917 Re: Geograficzna gra 16.01.05, 18:43
      aard napisał:
      > Miasto: rzuc, cicho!, spółka akcyjna

Kinszasa?
      (Kinchaj albo rzuc, film kinowy byl)
      (W czasie kiszczu nos nie sucha.)
      • aard Bingo! 16.01.05, 19:07
        Czekam na rewanż :-)
        • blq to może coś z polskiego podwórka? 16.01.05, 20:44
          miasto (małe)

dzień i noc (miejscownik), złość
          • wadera917 Dobiegniew? kul, kul [n/t] 16.01.05, 20:47

• blq ql, ql! & & #35; 60;nic& & #35; 62; 16.01.05, 21:12

• blq znaczy sie gratulacje i pozdrowienia 16.01.05, 21:12
                ... dla Dobiegniewu/a też
        • wadera917 ja sie znam na autach, to: 16.01.05, 20:44
          miasto: jak auto
          jak z Niemiec, ale z biustonoszem jak z Anglii (na czoło!) a
          tłumacząc z oryginału na polski, po zdjęciu biustonosza (z
          czoła!) dostrzeżemy wygnanie, ale bez i (wygnane, znaczy?).

wersja dla leniwych:
          stary żołnierz przyboczny, ni to Włoch, ni Szwab
          co głęboko w be ma de
          • wadera917 popieprzyło mi się 16.01.05, 20:49
            wadera917 napisał:
            > miasto:

to nie tyle miasto, co raczej wieś
            czytać: prowincja
            • aard Brabancja 16.01.05, 20:59
              Teraz ja: zajebiste państwo
              • wadera917 Czad? 16.01.05, 21:02
                aard napisał:

> Teraz ja: zajebiste państwo
                • aard Bingo!! :-) 16.01.05, 21:03
                  Słuchamy dalej :-D
                  • wadera917 No to bardzo proszę Państwo: 16.01.05, 21:10
                    niby śpiewaczki włoskie
                    a z angielska męskie
                    a wymieszane
                    a na wyspach
                    a na oceanie
                    • aard Malediwy 16.01.05, 21:20
                      i znów ja :-)

miasto w Rosyji: huta pracuje (ale śmieje się bezgłośnie)
                      • aard Skoro nikt nie wie 19.01.05, 17:10
                        Workuta

następne. Miasto w Polsce: biegunowy lód
                        • s_zoo w lódku zdroju leczą biegunę? 19.01.05, 17:32
                          na wąt! (nie ma takiego miacha w Polsze - lądek)
                        • neochuan police 19.01.05, 23:49
                          do tsech i zgadnę.
                          ras, dwa, tsy: POLICE!!!
                          • aard No to zadajesz Chułłanie /ni! 20.01.05, 16:19

• neochuan Mia100: 20.01.05, 17:15
                              dresiarz z samego dołu, lub niedresiarz.
                              • s_zoo ja się poddaję (acz stawiałem na Samotrakę) 20.01.05, 17:37
                                neochuan napisał:
                                > dresiarz z samego dołu,
                                no, spodnie ma z samego dołu. albo trampki Nike.

> lub niedresiarz.
                                niedresiarza, inny przypadek.
                                nie znam. nie polubię
                              • szprota DREZNO? 21.01.05, 00:16

• neochuan Re: DREZNO? tak. 21.01.05, 00:17
                                  Dresden vel Drezno.
                                  zadajeż!!
                                  • szprota miasto 21.01.05, 00:27
                                    oddaję mocz po słodkim winie albo wyrobów naskórka
                                    • neochuan Re: miasto - Szczecin 21.01.05, 00:37
                                      to jest.
                                      zagdaka jest taka:

mia100 mówiące nieprawdę o jednym z elementów żaglówki.
                                      • szprota miasto - 21.01.05, 00:59
                                        Bombaj

[ale nie obyło się bez zgrzytania zębów na żaglówki]

kategoria: miasto
                                        oprawca rodzaju męskiego robią (niedokonanie)
                                        • neochuan Re: miasto - Katmandu 21.01.05, 01:08
                                          mia100: świń ten.
                                          • szprota miasto - 21.01.05, 01:18
                                            Knurów

teraz znów miasto:
                                            alternatywna ryba słodkowodna
                                            • aard Karpacz 21.01.05, 15:35
                                              Mia100: można 1000 kg
                                              • neochuan Re: Karpacz 21.01.05, 15:36
                                                to nie był karpacz! podpisano: szprota.
                                                • aard Ty nie podburzaj, tylko odpowiadaj! :p /ni! 21.01.05, 15:40

• neochuan karp, acz kolwiek 21.01.05, 15:42
                                                    lub lin ;P
                                                  • aard Ehemś 21.01.05, 15:44
                                                    wszystko pięknie, ale sądziłęm dotychczas, że to forum jest oazą dowolności
                                                    interpretacji :)

Odpowiadaj na moją, bo się Twojej doczekać nie mogę :p
                                                  • neochuan Re: Ehemś 21.01.05, 15:45
                                                    więc moją odpowiedź, lub jej brak też możesz zinterpretować dowolnie ;p
                                              • neochuan Re: Karpacz 21.01.05, 15:46
                                                kanton. he.
                                                • aard Jasne /słucham 21.01.05, 15:52

• neochuan mias to: 21.01.05, 15:53
                                                    dół
                                                  • szprota [OT] 21.01.05, 15:59
                                                    Huanie, nie zadasz wczorajszej zagadki?

odp. Zakopane?
                                                  • neochuan Re: [OT] 21.01.05, 16:05
                                                    szprota napisała:

> Huanie, nie zadasz wczorajszej zagadki?
                                                    >
                                                    o Szprocie? mogę?

> odp. Zakopane?

nie.
                                                  • szprota Re: [OT] 21.01.05, 16:13
                                                    no przecież pisałam, że możesz. to, że ja nie zgadłam, nie oznacza, że to trudna
                                                    zagadka :D

w kwestii doła się poddaję
                                                  • neochuan Re: [OT] 21.01.05, 16:14
                                                    to zadam, jak 'dół' zgadniecie i coś zadacie, co ja zgadnę ;)
                                                  • aard Rowy? /nitz 21.01.05, 16:22

• neochuan Re: Rowy? /nitz 21.01.05, 16:30
                                                    nie.
                                                  • aard Bam? /nitz 21.01.05, 16:42

• neochuan Re: Bam? /nitz 21.01.05, 16:55
                                                    nie.
                                                  • aard Dobra, już jest jutro i nikt nie wie 22.01.05, 14:50
                                                    Wrzucaj odpowiedź, Chułłanie.
                                                  • neochuan ja wiem. 22.01.05, 16:00
                                                    SZCZYTNO.

a teraz zagadka nie dla Szproty:

miasto: Szprota
                                                  • aard Jak coś nie jest szczytem 22.01.05, 19:10
                                                    to jeszcze nie znaczy, że jest dołem.
                                                    Rowy lepiej pasują do definicji :p

A Szprota na razie nie wiem. Może jakaś podpowiedź?
                                                  • neochuan Jak coś nie jest miastem... 22.01.05, 19:26
                                                    rowy nie są miastem :p
                                                    może Szprota coś podpowie, bo już zna odpowiedź :p
                                                  • aard No wiem, wiem... 22.01.05, 19:38
                                                    Tak czy owak, przesadziłęś z lakonicznością definicji Szczytna
                                                    Szprota nie podpowie, bo jest w pracy, a ja chcę dalej GRAĆ!!!
                                                  • s_zoo [Priv] Neo 22.01.05, 20:07
                                                    neochuan napisał o:
                                                    > Szprota-[coś podpo]-wie

Szprotawa,
                                                    Płoćk, Łośiosiów, wsio ryba,
                                                    Neo @ gazeta odpowiedz na mejl Cruachu @ gazeta
                                                    plisss (ken) (snaken) plisss
                                                  • neochuan Re: [Priv] Neo 22.01.05, 22:05
                                                    nie, nie, nie :)
                                                    tak [miej Nospam i patrzaj nie spaj]!!!
                                                  • s_zoo [Priv] Neo :) 22.01.05, 23:12
                                                    nie spam, nie spam, czuwam na posterunku
                                                    łośnie odczytałem Twego emaila, za którego
                                                    łośno Cruach dziękuje, Łódź, Rybnik, over?
                                                  • neochuan Re: [Priv] Neo :) 22.01.05, 23:16
                                                    over, bez re: odpowiedzi :)
                                                  • szprotaard OK 22.01.05, 23:45
                                                    Piła.

Miasto: jedno morze
                                                  • aard Nikt nie wie? 24.01.05, 14:28
                                                    To ja powiem: Odensee.

morze: zdychająca zjawa
                                                  • aard Nie, no, to na pewno wiecie! /spróbujcie! :p 25.01.05, 09:29

• neochuan Re: Nie, no, to na pewno wiecie! /spróbujcie! :p 25.01.05, 11:58
                                                    he, ja to już dawno! po prostu daję Wam fory! :P
                                                  • s_zoo A ja dodatkowo podpowiem :P 25.01.05, 12:10
                                                    ze nie chodzi Mare Mortuum, bo ta zjawa przestala zdychac.
                                                  • neochuan Re: A ja dodatkowo podpowiem :P 25.01.05, 12:12
                                                    i nie chodzi o trąby jerychoński, ni osły dardanelskie, bo sfory poszły panu
                                                    diabłu świekę i nie ogarniesz tego tantego panie dzi(j)ku twrch trwyth.
                                                  • s_zoo Re: A ja dodatkowo podpowiem :P 25.01.05, 12:16
                                                    zapomniałeś jeszcze dodac, ze nie chodzi o marmonów zajadających
                                                    marmaladą w stan wskazującym na Utah :P
                                                  • aard Dobra, cwaniaczki, to która z Was zadaje? /ni! 25.01.05, 16:30

• moostank nowy dzień wstaje bo nowy dzień wstaje wtaje nowy 26.01.05, 01:00
                                                    dzień...
                                                    to może ja ... wyspy:
                                                    pożegnanie rozdania oskarów GOSpodarzy
                                                  • aard Galapagos 26.01.05, 10:37
                                                    To teraz ja :-)

Wyspa: knajpa pod psem.
                                                  • neochuan Re: Galapagos 26.01.05, 12:41
                                                    barburka. to teraz ja.
                                                  • aard Blisko, blisko... /zgadujdalej 26.01.05, 12:48

• neochuan wiem!wiem! 26.01.05, 14:34
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10322&w=19877253&a=19891996
                                                  • neochuan teraz ja zada jem: 26.01.05, 14:35
                                                    mia100: wyprawiony futrzak (znaczy: bezflaczy).
                                                  • aard Podda jem się 27.01.05, 15:30
                                                    Coś kombinuję z patroszeniem, ale nie mogę. Odpowiadaj i zadawaj następną :-)
                                                  • neochuan Zapomniałem jaka jest odpowiedź! 27.01.05, 15:36
                                                    hehe, tripo-lis :)
                                                  • neochuan zada jem: 27.01.05, 15:38
                                                    miasto w niemczech, posiada jeden z banków.
                                                  • aard Brema 28.01.05, 12:34
                                                    wyspy: zdjęcia o niskiej (rozdzielczości np.)
                                                  • szprota fonetycznie najbliżej 28.01.05, 15:09
                                                    Tokelau?
                                                  • neochuan Re: Brema 28.01.05, 15:10
                                                    nieder landy?
                                                  • aard Oboje źle /kombinujciedalej :-) 28.01.05, 17:11

• neochuan Wiem!wiemwiemwiem. 29.01.05, 14:56
                                                    lofoty! dlaczego? bo tak powiedział aard. no, to zadaję (część świata/półwysep):

'wrzucony na komp obraz symbolu haloween bez i, a to wszystko droga'.

słucham/patrzę.
                                                  • kotbert Skandynawia. 30.01.05, 15:10
                                                    Półwysep:
                                                    duży pies.
                                                  • neochuan napardwę nikt nie wie 03.02.05, 12:44
                                                    że to LABRADOR?
                                                  • aard No to zadawaj /nt 03.02.05, 13:04

• neochuan PÓŁ 03.02.05, 13:08
                                                    wysep: pląsająca roślinka doniczkowa.
                                                  • szprota JUKATAN 03.02.05, 13:51
                                                    czy mogę...? czy mogę...?
                                                  • neochuan TAK. 03.02.05, 14:06
                                                    tu jest miejsce na Twoją zagadkę.
                                                  • szprota wykorzystałabym zagadkę 03.02.05, 14:16
                                                    którą zadałam Huanowi, Zamkowi i Aardowi:
                                                    kategoria: miasto w Polsce
                                                    hasło: żegnając się artykułuj ból, ale nie.

a dla Huana, Zamka i Aarda inaksza zagwozdka na rozgrzewę:
                                                    kategoria: miasto w Polsce
                                                    hasło: bako słodkie wino.
                                                  • aard Kurna, chyba trudne 03.02.05, 14:36
                                                    szprota napisała:

> hasło: bako słodkie wino.
                                                    Jarosławiec?
                                                  • szprota nie 04.02.05, 02:03
                                                    ale początek dobry :)
                                                  • aard WRRRRR 04.02.05, 09:33
                                                    Ja nie znam słodkich win, bo jeśli pijam, to wytrawne!
                                                    :p
                                                  • szprota Aardzie 04.02.05, 13:46
                                                    to znasz na pewno, skoro nawet ja znam :)
                                                  • aard Tak też przypuszczałem, ale 04.02.05, 13:59
                                                    nic mikurwa do głowy niem przychodzi :(
                                                  • szprota eeeeech 06.02.05, 21:14
                                                    JAROCIN

[zagadka dla reszty: Pajęczno]
                                                    kto zadaje?
                                                  • neochuan Re: eeeeech 06.02.05, 21:16
                                                    zada je? szynkę bym zjadł!!!
                                                  • szprota dajesz, Huasiu 06.02.05, 21:37
                                                    w nagrodę zamówię ci hotdożka w Biblio we wtorek :)
                                                  • neochuan Re: dajesz, Huasiu 06.02.05, 21:38
                                                    szprota napisała:

> w nagrodę zamówię ci hotdożka w Biblio we wtorek :)

BĘDZIN :D
                                                    zjadłem!!!
                                                  • aard To teraz ja :) 13.02.05, 02:41
                                                    Kat e-goria: góra
                                                    Hasło: szkocki tonic
                                                  • aard Nikt nie wie? Nawet Neocruach? :( /up! 14.02.05, 09:23

• zsazsa Panna Nikt nie wie? Na wet Neo? :( dup! 14.02.05, 21:41
                                                    bo widzi aard
                                                    nie sztuka jest znac odpowiedz na banalne pytanie
                                                    sztuka jest wymyslec wlasne
                                                    w nastepnosci
                                                  • szprota o, zsazsa mnie rozumie :) 15.02.05, 00:52
                                                    bo widzi zsazsa, oni są abderytami przebierającymi z uciechy piętami, by
                                                    zagdakać następną, a ja na ten przykład umiem tylko na piśmie lub gdy Kotbert śpi
                                                  • aard Wstyd, moi Państwo! 14.02.05, 10:11
                                                    Anita rozwiązała od razu: McKinley :)

Mia100 w Europie Zachodniej: ukochane
                                                  • szprota proszę mnie nie wpędzać :P 14.02.05, 12:55
                                                    mam dwa pytania:
                                                    1) kto to jest Anita?
                                                    2) czy Huan ci zagdakał w sobotę?
                                                    @ miasto: Lubljana?
                                                  • aard OKi :) 15.02.05, 15:15
                                                    szprota napisała:

> mam dwa pytania:
                                                    > 1) kto to jest Anita?
                                                    Koleżanką z pracy
                                                    > 2) czy Huan ci zagdakał w sobotę?
                                                    Nie
                                                    > @ miasto: Lubljana?
                                                    Nie
                                                  • szprota Re: OKi :) 15.02.05, 16:01
                                                    > > 2) czy Huan ci zagdakał w sobotę?
                                                    > Nie
                                                    to ci zagdakam, jak już się odczepię myślą od Vallenciennes.
                                                    > > @ miasto: Lubljana?
                                                    > Nie
                                                    tak myślałam
                                                  • neochuan Re: OKi :) 15.02.05, 16:03
                                                    szprota napisała:

> > > 2) czy Huan ci zagdakał w sobotę?
                                                    > > Nie
                                                    jak nie jak tak! nawetśmy w słowniku portugalskim szukali jak jest biały zamek!
                                                  • aard Zagdaka, ach to Ty! 15.02.05, 16:41
                                                    Nosory. Siem miza pomniało :p
                                                  • neochuan Re: Wstyd, moi Państwo! 14.02.05, 14:51
                                                    aard napisał:

> Anita rozwiązała od razu: McKinley :)

> to nic.

> Mia100 w Europie Zachodniej: ukochane

Vallentiennes?

ps. Mia100 w Europie Zachodniej szalonych tytuałów to
                                                  • zsazsa Neo, niekoniecznie 15.02.05, 07:18
                                                    > Vallentiennes?

bo co jesli te ukochane sie puszczaja z byle listonoszem?
                                                    wtedy mias to będzie Lubeka.

---
                                                    listonosz zawsze puka dwie razem
                                                  • aard Re: Neo, niekoniecznie 15.02.05, 15:17
                                                    zsazsa napisał:

> > Vallentiennes?
                                                    >
                                                    > bo co jesli te ukochane sie puszczaja z byle listonoszem?
                                                    > wtedy mias to będzie Lubeka.
                                                    I tyż nie. Ale miło, że zapłodniłem :)
                                                    ---
                                                    > listonosz zawsze puka dwie razem
                                                    ROTFL
                                                  • aard Re: Wstyd, moi Państwo! 15.02.05, 15:16
                                                    neochuan napisał:

> > Mia100 w Europie Zachodniej: ukochane
                                                    >
                                                    > Vallentiennes?
                                                    Nie, ale też dobre i też we Francji :)
                                                  • neochuan cherbourg 16.02.05, 22:54
                                                    kategoria - roślina: NADZIENIE POSIADA.
                                                  • szprota PALMA 16.02.05, 23:54
                                                    wreszcie jakaś normalna kategoria :P
                                                    kategoria: miasto
                                                    hasło: przodek Keri
                                                  • neochuan PRAHA 17.02.05, 00:19
                                                    kategoria - forumowicz: NAS WIELU NIE
                                                  • szprota JASAM 17.02.05, 00:42
                                                    najpierw cytat z GG:
                                                    Szprota: mam to przekładać na języki?
                                                    Neochuan: nie, podejdź na zasadzie
                                                    Neochuan: logiki
                                                    Szprota: że zaimek, liczebnik i przeczenie?
                                                    Neochuan: i zaprzecz temu wszystkiemu poprzez odwrotność
                                                    Szprota: to zdaje się jakaś twoja góra czyli podole.
                                                    Neochuan: o,o właśnie
                                                    Szprota: okurwa.
                                                    Neochuan: nie.
                                                    Neochuan: nie znaczy no.
                                                    Szprota: wiem że nie.
                                                    Szprota: że niby mało ich
                                                    Neochuan: może sprawdź w kafelkach
                                                    Szprota: micin
                                                    Neochuan: nie
                                                    Szprota: szkoda, byłabym w stanie przeforsować teorię, że pasuje.
                                                    Neochuan: ew. MNIEWIELUNIE
                                                    Szprota: zatodużoich.
                                                    Neochuan: tzn gniecie wielunie aleja nieotym
                                                    Szprota: cuś w ten deseń czy jeszcze na odwót
                                                    Neochuan: właśnie nie dużo
                                                    Szprota: małoich.
                                                    Neochuan: pojedynczy i nic więcej
                                                    Szprota: małyon.
                                                    Neochuan: ni chuja
                                                    Szprota: aha, samiczka?
                                                    Neochuan: sam jec
                                                    Szprota: no to co piszesz że ni chuja
                                                    Neochuan: małyon - ni chuja
                                                    Szprota: że ma dużego?
                                                    Neochuan: w sumie to małyoff
                                                    Szprota: tojajużniewiem
                                                    Neochuan: rotfl
                                                    Szprota: ze mnie czy z siebie?
                                                    Neochuan: w pierwszej osobie i jedynej w dodatku
                                                    Szprota: yaa
                                                    Neochuan: z toku
                                                    Szprota: jasam
                                                    Neochuan: e
                                                    Szprota: ani?
                                                    Neochuan: ale już jepiej
                                                    Neochuan: lepiej
                                                    Neochuan: JASAM>
                                                    Szprota: aniapakero
                                                    Neochuan: Właśnie.
                                                    Szprota: ale które?
                                                    Neochuan: aniapakero? a czemu?
                                                    Neochuan: JASAMJSAMJASAM
                                                    Szprota: bo spytałam, czy ani, to napisałeś, że lepiej
                                                    Neochuan: lepiej dotyczyło yaa
                                                    Szprota: aha. to ja mam przedwtrysk.
                                                  • szprota i zagdaka o świcie 17.02.05, 00:43
                                                    kategoria: piosenkarz
                                                    hasło: precow niewtenczas.
                                                  • neochuan i zagdaka o świcie - nim inni zggadną... 17.02.05, 00:46
                                                    szprota (0:42)
                                                    kategoria: piosenkarz.
                                                    Ja (0:42)
                                                    widzę już mam przywidz
                                                    szprota (0:42)
                                                    czekaj, zadam na forum.
                                                    Ja (0:42)
                                                    enie
                                                  • aard trudne. jakaś podpowiedź? /nic 17.02.05, 16:42

• szprota piosenkarz jest Polakiem :) 17.02.05, 16:49
                                                    skoncentruj się na początku, czyli precow-ie.
                                                  • aard Cholera 17.02.05, 16:51
                                                    precow póki co kajarzy mi się tylko z re-veal ;)
                                                  • szprota odpowiedz sobie na jedno zajebiście ważne pytanie 17.02.05, 17:35
                                                    ...co było przed krową?
                                                    [więcej już nie podpowiem. Huaś zgadł od razu]
                                                  • kotbert Turnau 17.02.05, 22:02
                                                    kategoria: rzecz (np.w domu)
                                                    hasło: odpowiedź na małego francuza
                                                  • szprota REGALIK 17.02.05, 22:30
                                                    kategoria: rzecz [np. w domu]
                                                    hasło: niedobrze.
                                                  • neochuan Re: RE ry 17.02.05, 22:51
                                                    ryga?
                                                  • szprota ni! 17.02.05, 23:00
                                                    źlew teź nie.
                                                  • neochuan OKno 17.02.05, 23:44
                                                    kategoria - potrawa/warzywo: SZCZELINA PUNKTU.
                                                  • szprota szparag 18.02.05, 00:24
                                                    kategoria: forumowiczka
                                                    hasło: litera z literki
                                                  • szprota nikt nie wie? 20.02.05, 15:50
                                                    eh.
                                                    E-von-Ka.
                                                    w takim razie kategoria: rzeka
                                                    hasło: dobry czcigodny Japończyk
                                                  • neochuan Re: nikt nie wie? 20.02.05, 16:40
                                                    hollygoodtrousers??
                                                  • szprota nie 20.02.05, 17:27
                                                    szprota napisała:
                                                    >w takim razie kategoria: rzeka
                                                  • aard NO I CO TO BYłA ZA RZEKA?! /ni 16.08.07, 23:50

• szprota morzliwe, rze San [nt] 17.08.07, 00:45

• neochuan Geograficzna gra?! 23.01.05, 21:44
      to nie gra, to życie...
      • maginiak Nie umiem w to grać! 04.02.05, 11:53
        Szczelę samozbójca! Podpisano: samozbójec którego gott straffe wycypiska.
    • true_blue calkowite OT 06.02.05, 21:38
      Musze podrzucic ten watek, bo mi sie grupa watkow zepsula.
      Pozdr.
      • true_blue calkowite OT cd. 06.02.05, 21:46
        ZAPRASZAM DO PODZIWIANIA MOICH WATECZKOW :-))))
        • neochuan OT 06.02.05, 21:52
          TO już tylko będzie od teraz dziś można pisać na geogrze!
          i ależ mi szyk się w pomięszał zdaniu!
    • aard Jezioro w Ameryce 18.05.05, 11:00
      Podczas pieszczot
      • huann Micingun??/no! 18.05.05, 12:39

• aard Nie, ale blisko /nie 18.05.05, 13:04

• lolik2 cyzby to cyzyk? 18.05.05, 13:11
            Ontario?
            • aard Bingo! :-) 18.05.05, 13:15
              Zadajesz
              • lolik2 Ocean Spokojny 18.05.05, 19:55
                Daimler w mieście meczetów
                • aard Kurczę, Loliku, jakaś podpowiedź? /proszę 20.05.05, 11:49

• lolik2 pardą, jebnęło mi się 20.05.05, 12:16
                    mieście umarłych powinno być (chociaż jedno nie wyklucza drugiego)
                    • aard Loliku, weno cóś podpowiedz, bo wymiękliśmy :/ nic 29.05.05, 17:11

• lolik2 a wiec: 29.05.05, 18:39
                        Daimler, co to sie tak nazywa, jak jeden aktor amerykanski, co ma 1,50 m w
                        kapeluszu + miasto, w ktorym znajduje sie Miasto Umarlych + na końcu sponsoruje
                        to wszystko literka en.
                        • aard Wszystko fajnie 30.05.05, 11:36
                          tylko, że ja nie wiem, gdzie się znajduje Miasto Umarłych!!! :/
                          Kurwa.
                          • lolik2 jak juz wspominalam Szprotce 30.05.05, 16:49
                            Miasto Umarlych, o ktore mi chodzi, znajduje sie w mieście, które to miasto
                            znajduje sie w państwie, gdzie sie jeździ nurować :)
                            i ogolnie wakacyjnie jest oblegane
                            • aard Chodzi o Gizę? /ni? 31.05.05, 11:18

• lolik2 blisko, blisko! 31.05.05, 11:37
                                rzut beretem przez Nil, powiedziałabym :)
                                • lolik2 to może ja już powiem o co mi chodzło? 31.05.05, 14:07
                                  bo już mi głupio aż - nie nadaję się chyba do tego...
                                  • aard Mi się wydaje, że ja po prostu 31.05.05, 14:22
                                    nie wiem, że w tym mieście w Egipcie (którego nazwę pewnie słyszałem) jest
                                    jakieś miasto umarłych. Ergo: nie mam szans skojarzyć, a ten Benz (czy
                                    cokolwiek innego) z przodu też nie pomaga.

Powiedz (i zadaj coś następnego) :-D
                                    aA
                                    Rd

PS. Celowo piszę tylko o sobie, ale z braku odpowiedzi wynika, ze wstań!
                                    Powiedz...! eeee... nie ta piosenka...
                                    • lolik2 no to: 31.05.05, 14:28
                                      Pitcairn

dobra, wiem, spierdoliłam...

ja już nie zadaję, bo nie umiem - udzielam Ci prawa wymyślenia za mnie :)
                                      • aard Kurna 31.05.05, 14:32
                                        A co ma deimler wspólnego z pitem? Bo nie kaczam :/
                                        • lolik2 chodziło mi o 31.05.05, 14:33
                                          PT Cruiser

• aard oh fuck! 31.05.05, 14:36
                                            a co to??!
                                            • lolik2 no jak to? 31.05.05, 14:41
                                              www.chrysler.com/pt_cruiser_convertible/
                                              mi się skojarzyło z Tomem Cruisem...
                                              piti + kair

dobra, nieważne :)
                                              • aard To potwierdza raz jeszcze 31.05.05, 15:23
                                                jak bardzo nie interesują mnie samochody :)
                                                A kair - jak już wiem, jak brzmi hasło - to oczywiście :)

Kategoria: miasto w Niemczech
                                                Hasło: zabij jego i mnie
                                                • lolik2 ja nie wiem czy jest takie miasto 31.05.05, 16:42
                                                  ale cos mi się kojarzy Kilheim...
                                                  • aard Początek się zgadza 31.05.05, 16:46
                                                    -heim raczej nie. I chyba nie ma takiego maista :)
                                                    Podpowiedź: chodzi o nazwę spolszczoną