imagistyk 21.04.11, 07:36 Właśnie dowiedziałem się, że za prezydentury FD Roosvelta wybuchł wielki kryzys. Czego dowiem się jutro ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
airborell Re: Nieznane o znanych 25.04.11, 20:24 E tam. Z najnowszej "Polityki" - opis jakiegoś dworku: "W każdym pokoju pamiątki po Napoleonie, tego wymaga polska tradycja. Jesteśmy w Polsce przedrozbiorowej!" Chciałoby się napisać, że to pokolenie po reformach minister Hall, ale przecież to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Nieznane o znanych 25.04.11, 21:19 airborell napisał: > E tam. > > Z najnowszej "Polityki" - opis jakiegoś dworku: > > "W każdym pokoju pamiątki po Napoleonie, tego wymaga polska tradycja. Jesteśmy > w Polsce przedrozbiorowej!" > > Chciałoby się napisać, że to pokolenie po reformach minister Hall, ale przecież > to nieprawda. > Omal się nie zakrztusiłem herbatą. Czy możesz podać jakiś link? Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Nieznane o znanych 25.04.11, 22:18 Przeczytałem w wersji papierowej. To z artykułu Ewy Winnickiej "Samowyniesienie. Złoty to jest kolor wesoły" o niejakim Janie Żylińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Nieznane o znanych 26.04.11, 11:53 pl.wikipedia.org/wiki/Ewa_Winnicka "Ewa Winnicka – polska dziennikarka prasowa Studiowała dziennikarstwo i amerykanistykę, ale zanim ją skończyła – trafiła do działu reportażu "Gazety Wyborczej". Od 1999 pracuje w "Polityce". Zajmuje się sprawami społecznymi, zwłaszcza polityką wobec dysfunkcyjnych rodzin i ochroną dzieci. Pisze także reportaże zagranicą, m.in. o ataku na WTC, o palestyńskiej Intifadzie i gwałtownym kryzysie na londyńskim City. Dwukrotna laureatka nagrody Grand Press: w 2005 i 2008r[1]." Cóż, chyba wpadki zdarzają się każdemu, ale jeśli dotyczy tak uznanych dziennikarzy, to jest wyjątkowo wstydliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tuberfit Re: Nieznane o znanych 26.04.11, 14:21 Miał rację ten dziecko, który w ostatniej Zagadkowej niedzieli rzekł: czytelnictwo traci na populacji:-). Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Nieznane o znanych 26.04.11, 21:37 Podejrzewam, że to wina redaktora jest. Ale tak czy owak - ktoś dał ciała nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś